Prof.Dr. AYLİN ALTAN METE

Birim
:
Mühendislik Fakültesi / Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
17195
Faks
:
+90-324-3610032
E-MAIL
:
aaltan@mersin.edu.tr
OLUŞTURMA
:
2015-05-28 12:39:23
DÜZENLEME
:
2024-01-21 20:36:27
PUAN
:
41259
YABANCI DİL
:
Researcher ID
Scopus ID
h-index
22
Scholar ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ 2000
YÜKSEK LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ 2003
DOKTORA GIDA MÜHENDİSLİĞİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ 2008
Doktora Tezi

1. Domates ve Üzüm Posaları ile Arpadan Ekstrüzyonla Geliştirilen Çerez Gıdaların Üretimi ve Özellikleri Danışman: Dr. Medeni Maskan, Gaziantep Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı, Gaziantep, Türkiye, 2008.

https://gantep.edu.tr">https://gantep.edu.tr

Yüksek Lisans Tezi

1. Kısa Kesme (Ditalini) Makarnanın Mikrodalga Yardımıyla Kurutulması Danışman: Dr. Medeni Maskan, Gaziantep Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı, Gaziantep, Türkiye, 2003.

http://gantep.edu.tr">http://gantep.edu.tr

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ 2000-09-19 - 2009-12-21
YARDIMCI DOÇENT MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2010-07-28 - 2016-03-18
DOÇENT MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-03-18 - Devam ediyor
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
MEVLANA BİRİM KOORDİNATÖRÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2022-03-09 - Devam ediyor
FARABİ BİRİM KOORDİNATÖRÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2022-03-09 - Devam ediyor
ERASMUS BİRİM KOORDİNATÖRÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2022-03-09 - Devam ediyor
ERASMUS BİRİM KOORDİNATÖRÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-05-02 - Devam ediyor
FARABİ BİRİM KOORDİNATÖRÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-05-02 - Devam ediyor
MEVLANA BİRİM KOORDİNATÖRÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-05-02 - Devam ediyor
ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2011-04-01 - Devam ediyor
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ GENÇ GİRİŞİMCİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2023-08-25 - 2026-08-25
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2023-08-22 - 2026-08-22
Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 25250
2023
26. ATAY, E.; ALTAN METE, A. Nanomaterial interfaces designed with different biorecognition elements for biosensing of key foodborne pathogens. WİLEY, 2023, 22, -. 1000 + 0
10.1111/1541-4337.13179

25. ALTAN METE, A.; YAĞCI, S. Physicochemical characteristics and structural changes of fermented faba bean extrudates prepared by twin-screw extrusion. ELSEVİER BV, 2023, 411, -. 1000 + 0
10.1016/j.foodchem.2023.135502

24. ALTAN METE, A.; YAĞCI, S. Physicochemical characteristics and structural changes of fermented faba bean extrudates prepared by twin-screw extrusion. FOOD CHEMİSTRY, 2023, 411, 135502-. 1000 + 0
10.1016/j.foodchem.2023.135502

2021
23. Atay, E.; ALTAN METE, A. Nanoencapsulation of black seed oil by coaxial electrospraying: characterisation, oxidative stability and in vitro gastrointestinal digestion. INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2021, 56, 4526-4539. 1000 + 0
10.1111/ijfs.15209

22. Yılmaz, M.; ALTAN METE, A. Optimization of functionalized electrospun fibers for the development of colorimetric oxygen indicator as an intelligent food packaging system. FOOD PACKAGİNG AND SHELF LİFE, 2021, 28, 100651-100651. 1000 + 0
10.1016/j.fpsl.2021.100651

2020
21. YAĞCI, S.; ALTAN METE, A.; DOĞAN, F. Effects of extrusion processing and gum content on physicochemical, microstructural and nutritional properties of fermented chickpea-based extrudates. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2020, 124, 109150-. 1000 + 0
20. ALTAN METE, A.; ÇAYIR, Ö. Encapsulation of carvacrol into ultrafine fibrous zein films via electrospinning for active packaging. FOOD PACKAGİNG AND SHELF LİFE, 2020, 26, 100581-. 1000 + 0
2018
19. ALTAN METE, A.; Aytac, Z.; UYAR, T. Carvacrol loaded electrospun fibrous films from zein and poly(lactic acid) for active food packaging. FOOD HYDROCOLLOIDS, 2018, 81, 48-59. 1000 + 0
10.1016/j.foodhyd.2018.02.028

18. Atay, E.; Jose Fabra, M.; Martinez-Sanz, M.; Gomez-Mascaraque, L.; ALTAN METE, A.; Lopez-Rubio, A. Development and characterization of chitosan/gelatin electrosprayed microparticles as food grade delivery vehicles for anthocyanin extracts. FOOD HYDROCOLLOIDS, 2018, 77, 699-710. 450 + 0
10.1016/j.foodhyd.2017.11.011

2014
17. Altan Mete, A. Effects of pretreatments and moisture content on microstructure and physical properties of microwave expanded hull-less barley. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, 2014, 56, 126-135. 1000 + 5
https://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2013.12.029


Alıntılanma Sayısı: 1
2012
16. Horuz, E.; Altan Mete, A.; Maskan, M. Spray Drying and Process Optimization of Unclarified Pomegranate (Punica granatum) Juice. DRYING TECHNOLOGY, 2012, 30, 787-798. 1000 + 30
https://dx.doi.org/10.1080/07373937.2012.663434


Alıntılanma Sayısı: 6
2011
15. Altan Mete, A.; McCarthy, K.; Tikekar, R.; McCarthy, M.; Nitin, N. Image Analysis of Microstructural Changes in Almond Cotyledon as a Result of Processing. JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 2011, 76, 212-221. 900 + 25
https://dx.doi.org/10.1111/j.1750-3841.2010.01994.x


Alıntılanma Sayısı: 5
14. Altan Mete, A.; Lavenson, D.; McCarthy, M.; McCarthy, K. Oil Migration in Chocolate and Almond Product Confectionery Systems. JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 2011, 76, 489-494. 950 + 15
https://dx.doi.org/10.1111/j.1750-3841.2011.02233.x


Alıntılanma Sayısı: 3
13. Altan Mete, A.; Oztop, M.; McCarthy, K.; McCarthy, M. Monitoring changes in feta cheese during brining by magnetic resonance imaging and NMR relaxometry. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2011, 107, 200-207. 950 + 45
https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.06.023


Alıntılanma Sayısı: 9
2009
12. Altan Mete, A.; McCarthy, K.; Maskan, M. Effect of screw configuration and raw material on some properties of barley extrudates. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2009, 92, 377-382. 1000 + 40
https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2008.12.010


Alıntılanma Sayısı: 8
11. Altan Mete, A.; McCarthy, K.; Maskan, M. Effect of Extrusion Cooking on Functional Properties and in vitro Starch Digestibility of Barley-Based Extrudates from Fruit and Vegetable By-Products. JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 2009, 74, 77-86. 1000 + 60
https://dx.doi.org/10.1111/j.1750-3841.2009.01051.x


Alıntılanma Sayısı: 12
10. Altan Mete, A.; McCarthy, K.; Maskan, M. Effect of extrusion process on antioxidant activity, total phenolics and beta-glucan content of extrudates developed from barley-fruit and vegetable by-products. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2009, 44, 1263-1271. 1000 + 100
https://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2009.01956.x


Alıntılanma Sayısı: 20
2008
9. Altan Mete, A.; McCarthy, K.; Maskan, M. Evaluation of snack foods from barley-tomato pomace blends by extrusion processing. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2008, 84, 231-242. 1000 + 270
https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2007.05.014


Alıntılanma Sayısı: 54
8. Altan Mete, A.; McCarthy, K.; Maskan, M. Twin-screw extrusion of barley-grape pomace blends: Extrudate characteristics and determination of optimum processing conditions. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2008, 89, 24-32. 1000 + 200
https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2008.03.025


Alıntılanma Sayısı: 40
7. Altan Mete, A.; McCarthy, K.; Maskan, M. Extrusion cooking of barley flour and process parameter optimization by using response surface methodology. JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, 2008, 88, 1648-1659. 1000 + 70
https://dx.doi.org/10.1002/jsfa.3262


Alıntılanma Sayısı: 14
2005
6. Altan Mete, A.; Maskan, M. Rheological behavior of pomegranate (Punica granatum L.) juice and concentrate. JOURNAL OF TEXTURE STUDIES, 2005, 36, 68-77. 1000 + 90
https://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4603.2005.00004.x


Alıntılanma Sayısı: 18
5. Altan Mete, A.; Kus, S.; Kaya, A. Rheological behaviour and time dependent characterisation of gilaboru juice (Viburnum opulus L.). FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, 2005, 11, 129-137. 1000 + 75
https://dx.doi.org/10.1177/1.082013205052763


Alıntılanma Sayısı: 15
4. Kus, S.; Altan Mete, A.; Kaya, A. Rheological behavior and time-dependent characterization of ice cream mix with different salep content. JOURNAL OF TEXTURE STUDIES, 2005, 36, 273-288. 1000 + 40
https://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4603.2005.00016.x


Alıntılanma Sayısı: 8
3. Altan Mete, A.; Turhan, M.; Gunasekaran, S. Short communication: Comparison of covered and uncovered Schreiber test for cheese meltability evaluation. JOURNAL OF DAIRY SCIENCE, 2005, 88, 857-861. 1000 + 50

Alıntılanma Sayısı: 10
2. Altan Mete, A.; Maskan, M. Microwave assisted drying of short-cut (ditalini) macaroni: Drying characteristics and effect of drying processes on starch properties. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, 2005, 38, 787-796. 1000 + 100
https://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2005.02.006


Alıntılanma Sayısı: 20
2004
1. Altan Mete, A.; Maskan, M. Microwave assisted drying of short-cut (ditalini) macaroni: Cooking process and textural properties. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, 2004, 10, 187-196. 1000 + 10
https://dx.doi.org/10.1177/1082013204044903


Alıntılanma Sayısı: 2
Uluslararası - Alan endexleri 200
2019
2. Atay, E.; ALTAN METE, A. Proses Parametreleri ve Çözelti Özelliklerinin Koaksiyal Elektropüskürtme Yöntemi ile Elde Edilen Nanopartiküllerin Morfolojik Özellikleri Üzerine Etkisi.. GIDA, 2019, 44, 534-551. 100 + 0
1. Karabulut, M.; Atay, E.; ALTAN METE, A. Kitin ile Güçlendirilen Elektroeğrilmiş Nanoliflerin Aktif Ambalaj Malzemesi olarak Kullanılabilirliğinin İncelenmesi.. GIDA, 2019, 44, 1237-1252. 100 + 0
Ulusal - Alan endexleri 100
2017
1. Yılmaz, M.; ALTAN METE, A. ELEKTROEĞİRME YÖNTEMİNE DAYALI NANOSENSÖRLERİNGIDA ALANINDAKİ UYGULAMALARI. GIDA, 2017, 42, 708-725. 100 + 0
Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 875
1. Altan, A.; Maskan, M. Advances in Food Extrusion Technology, ISBN: 978-1-4398-1520-5, CRC Press - Taylor & Francis Group, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 39 Sayfa, İngilizce, Boca Raton, FL, Amerika Birleşik Devletleri, 2011. 750
Uluslararası - Kitap Editörlüğü 875
1. Maskan, M.; Altan, A. Advances in Food Extrusion Technology, ISBN: 978-1-4398-1520-5, CRC Press - Taylor & Francis Group, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 412 Sayfa, İngilizce, Boca Raton, FL, Amerika Birleşik Devletleri, 2011. 125
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 875
1. ALTAN METE, A.; Yılmaz, M. Biosensors in Agriculture: Recent Trends and Future Perspectives, ISBN: 978-3-030-66164-9, Springer, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 493 Sayfa, İngilizce, Cham, İsviçre, 2021. 0
2. YAĞCI, S.; ALTAN METE, A. Retention of Bioactives in Food Processing, ISBN: 978-3-030-96885-4, Springer, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 610 Sayfa, İngilizce, , , 2022. 0
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 530

4. Atay, E.; ALTAN METE, A., Synthesis of zeolite imidazolate framework-67 to increase interactive surface area of biosensors. 5th International Congress on Biosensors, 2022-09-21, , , Türkiye, . 200

3. Demir, E.; Aydoğan, B.; Yılmaz, M.; Altan, A., Development of Nanofiber Based Colorimetric Sensors for Detection of Fish Freshness. 1st International/11th National Food Engineering Congress, 2019-11-07, 2019-11-09, Antalya, Türkiye, 2019. 0

2. Demir, E.; Aydoğan, B.; Yılmaz, M.; ALTAN METE, A., Development of Nanofiber Based Colorimetric Sensors for Detection of Fish Freshness. 1st International/11th National Food Engineering Congress, 2019-11-07, 2019-11-09, , , . 130

1. ÇAYIR, Ö.; ATAY, E.; ALTAN METE, A., Encapsulation of Carvacrol in Electrospun Zein Nanofibers. 29th EFFOST International Conference, 2015-11-10, 2015-11-12, Atina, Yunanistan, 2015. 200

http://www.effostconference.com/

Uluslararası - Tam Metin - Poster 0

1. Altan, A.; Lavenson, D.; McCarthy, K.; McCarthy, M., Oil migration in chocolate and almond butter confectionery systems. 11th International Congress on Engineering and Food, 2011-05-22, 2011-05-26, Athens, Yunanistan, 2011. 0

Uluslararası - Özet - Sözlü 1835

22. SUTAY KOCABAŞ, D.; ŞAHİN, N.; ALTAN METE, A.; YAĞCI, S., Statistical Investigation of the Bioprocess Conditions of Instant Controlled Pressure Drop (DIC) Pretreatment to Produce Lentil Bran with High Dietary Fiber Content. European Biotechnology Congress 2022, 2022-10-05, , Prag, Çek Cumhuriyeti, . 75

21. Atay, E.; ALTAN METE, A., Thymoquinone-loaded core-shell nanoparticles: Bioaccessibility and transport across Caco-2 monolayers. 2022 Annual Conference & Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, 2022-10-02, , , , . 100

20. Turhan, S.; YAĞCI, S.; ŞAHİN, N.; SUTAY KOCABAŞ, D.; ALTAN METE, A., Development of Protein Rich Pre-Gelatinized Flour Mix by Twin-screw Extrusion of Food Processing by-products. 2.nd International/12 th national Food Engineering Congress, 2021-11-25, , Ankara, Türkiye, . 50

19. ALPER, A.; ATAY, E.; ALTAN METE, A., Exopolysaccharide production in doughs fermented with black chickpea yeast. 6th International ISEKI-Food Conference, 2021-06-23, , , Avusturya, . 100

18. ALTAN METE, A.; Yılmaz, M.; Atay, E., Novel nanostructured materials by electrohydrodynamic processes for food applications. FoodBalt2021, 2021-05-04, , , Estonya, . 100

17. Özmen, Ö.; Combrzyński, M.; Mościcki, L.; Altan Mete, A., Extrusion of potato starch-based loose-fill foam packaging material. 3rd International Congress on Food Technology, 2018-10-10, 2018-10-12, Nevşehir, Türkiye, 2018. 65

16. Özmen, Ö.; Combrzyski, M.; Mocicki, L.; ALTAN METE, A., Effects of Foaming Agents and ScrewSpeed on Mechanical Properties of Corn Starch-Based Extruded Foam PackagingMaterial. 3rd International Congress on Food Technology, 2018-10-10, 2018-10-12, , , 2018. 65

15. Özmen, Ö.; Combrzyski, M.; Mocicki, L.; ALTAN METE, A., Effects of Foaming Agents and ScrewSpeed on Mechanical Properties of Corn Starch-Based Extruded Foam PackagingMaterial. 3rd International Congress on Food Technology, 2018-10-10, 2018-10-12, , , . 65

14. Atay, E.; ALTAN METE, A., Coaxial Electrohydrodynamic Process for Encapsulation of Black Seed Oil. 2nd Conference for Early Stage Researchers in Polymer Science throuth the Aegean, 2018-10-08, 2018-10-12, , , . 100

13. Atay, E.; ALTAN METE, A., Coaxial Electrohydrodynamic Process for Encapsulation of Black Seed Oil. 2nd Conference for Early Stage Researchers in Polymer Science throuth the Aegean, 2018-10-08, 2018-10-12, Athens, Yunanistan, 2018. 100

12. Atay, E.; ALTAN METE, A., Development of Protein-Based Nanoparticles Loaded with Black Seed Oil using Electrohydrodynamic Processing. 5th International ISEKI Food Conference, 2018-07-03, 2018-07-05, , , . 100

11. Atay, E.; ALTAN METE, A., Development of Protein-Based Nanoparticles Loaded with Black Seed Oil using Electrohydrodynamic Processing. 5th International ISEKI Food Conference, 2018-07-03, 2018-07-05, Stuttgart, Almanya, 2018. 100

10. Yılmaz, M.; ALTAN METE, A., Gıda Kalite ve Güvenliği için Akıllı Elektrospun Oksijen Sensörlerinin Tasarımı. 6th Food Safety Congress, 2018-05-03, 2018-05-04, , , 2018. 100

9. Yılmaz, M.; Altan Mete, A., Electrospun Nanofiber Based Oxygen Sensor for Intelligent Food Packaging. 2nd Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety Conference, 2017-10-03, 2017-10-06, Munich, Almanya, 2017. 100

8. Yılmaz, M.; ALTAN METE, A., Electrospun Nanofiber Based Oxygen Sensor for Intelligent Food Packaging. 2nd Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety Conference, 2017-10-03, 2017-10-06, , , . 100

7. Özmen, Ö.; Combrzyński, M.; Mościcki, L.; Altan Mete, A., Physical Properties of Corn Starch-based Biodegradable Foam Packaging Material by Extrusion Process. 16th International Workshop for Young Scientists, BioPhys Spring 2017, 2017-06-01, 2017-06-03, Lublin, Polonya, 2017. 65

6. Bilgili, S.; Altan Mete, A., The relationship between in vitro protein digestibility and trypsin inhibitors in legume based extruded products. International Conference for Students, Student in Bucovina, 2016-11-10, 2016-11-11, Suceava, Romanya, 2016. 100

5. Atay, E.; Altan Mete, A., Release Kinetics of Carvacrol From Electrospun Zein Nanofibers Prepared by Coaxial and Blend Electrospinning. NANOTEC2016 – International Conference on Nanotechnology Applications, 2016-09-26, 2016-09-27, Valensiya, İspanya, 2016. 100

4. Bilgili, S.; Altan Mete, A.; Doğan, F.; Yağcı, S., Advantage of Using Extrusion Technology for the Reduction of Antinutritional Factors in Faba Bean Flour. 15th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 2016-04-26, 2016-04-29, Bergamo, İtalya, 2016. 85

3. Bilgili, S.; Altan Mete, A.; Yağcı, S., Production of Nutritious Snack Foods by Extrusion of Fermented Faba Bean. 15th International Cereal and Bread Congress, 2016-04-18, 2016-04-21, istanbul, Türkiye, 2016. 100

2. BİLGİLİ, S.; DOĞAN, F.; YAĞCI, S.; ALTAN METE, A., Impact of extrusion process on nutritional properties of chickpea extrudates. 4th Foodomics International Conference, 2015-10-08, 2015-10-09, Cesena, İtalya, 2015. 65

http://foodomics.eu/index.htm

1. Doğan, F.; Yağcı, S.; Altan, A., Effects of twin-screw extrusion processing conditions on some properties of chickpea extrudates. Novel Approaches in Food Industry (NAFI), International Food Congress, 2014-05-26, 2014-05-29, Kuşadası, Türkiye, 2014. 0

Uluslararası - Özet - Poster 265

9. ALTAN METE, A., Effect of low O2 storage on postharvest quality of different types of tomatoes. COST Action CA18210-Annual Meeting, 2021-10-18, 2021-10-20, Chania, Yunanistan, 2021. 50

https://www.iamc.ciheam.org/en/

8. Karabulut, M.; Atay, E.; ALTAN METE, A., Investigation of Potential Use of Nanobiocomposite Electrospun Structures in Active Packaging. 6th Food Safety Congress, 2018-05-03, 2018-05-04, , , 2018. 50

7. Karabulut, M.; Eser, E.; Ekiz, H.; Altan Mete, A., Determination of Antimicrobial Activities of Some Essential Oils. 3rd Central Anatolia Region First Agriculture and Food Congress, 2017-10-26, 2017-10-28, Sivas, Türkiye, 2017. 32

6. Karabulut, M.; ESER, E.; EKİZ, H.; ALTAN METE, A., Determination of Antimicrobial Activities of Some Essential Oils. 3rd Central Anatolia Region First Agriculture and Food Congress, 2017-10-26, 2017-10-28, , , . 32

5. Yılmaz, M.; Atay, E.; Altan Mete, A., Evaluation of Methods for the Detection of Oxygen in Packaged Food Products. 3rd International Congress of Biosensors, 2016-10-05, 2016-10-07, Ankara, Türkiye, 2016. 50

4. Atay, E.; Özmen, Ö.; Altan Mete, A., Effect of Solution and Process Parameters on Morphology of Electrosprayed Core-Shell Particles. 12th International Nanoscience and Nanotechnology Conference, 2016-06-03, 2016-06-05, Kocaeli, Türkiye, 2016. 50

3. Ak, R.; Oluk, C.; Altan, A., Evaluation of carotenoids, phenolics and ascorbic acid content of differently colored tomatoes. Novel Approaches in Food Industry (NAFI), International Food Congress, 2014-05-26, 2014-05-29, Kuşadası, Türkiye, 2014. 0

2. Doğan, F.; Yağcı, S.; Altan, A., Potentials of legumes for the development of a nutritious snack food using extrusion processing. The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 2013-10-24, 2013-10-26, Struga, Makedonya, 2013. 0

1. Altan, A.; Weiss, J., Effect of dye loading on the fabrication of needleless electrospun poly(ethylene oxide) (PEO) nanofibers. IFT Annual Meeting, Institute of Food Technologists, 2013-07-13, 2013-07-16, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 2013. 0

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 100

2. Atay, E.; ALTAN METE, A., Elektrohidrodinamik İşlemler ile Nanoenkapsülasyon. Türkiye 13. Gıda Kongresi, 2020-10-21, 2020-10-23, , Türkiye, . 100

1. Atay, E.; Altan, A., Elektrohidrodinamik İşlemler ile Nanoenkapsülasyon. Türkiye 13. Gıda Kongresi, 2020-10-21, 2020-10-23, Çanakkale, Türkiye, 2020. 0

Ulusal - Tam Metin - Poster 0

2. Altan, A.; McCarthy, K.; Maskan, M., Ekstrüzyon Proses Değişkenlerinin Sistem Parametreleri Üzerine Olan Etkileri. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2007-11-08, 2007-11-10, Ankara, Türkiye, 2007. 0

1. Altan, A.; McCarthy, K.; Maskan, M., Domates Posasının Arpa Bazlı Çerez Gıda Üretiminde Değerlendirilmesi. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2007-11-08, 2007-11-10, Ankara, Türkiye, 2007. 0

Ulusal - Özet - Sözlü 50

3. Alper, A.; Altan, A., Geçmişten Günümüze Nohut Mayası. Türkiye 13. Gıda Kongresi, 2020-10-21, 2020-10-23, Antalya, Türkiye, 2020. 0

2. Yılmaz, M.; ALTAN METE, A., Elektroeğrilmiş nanolif tabanlı sensörleringıda güvenliğinde kullanım olanakları. Türkiye 13. Gıda Kongresi, 2020-10-21, 2020-10-23, , Türkiye, . 50

1. Yılmaz, M.; Altan, A., Elektroeğrilmiş Nanolif Tabanlı Sensörlerin Gıda Güvenliğinde Kullanım Olanakları. Türkiye 13. Gıda Kongresi, 2020-10-21, 2020-10-23, Çanakkale, Türkiye, 2020. 0

Ulusal - Özet - Poster 25

6. Atay, E.; Altan Mete, A., Çörek Otu Yağının Enkapsülasyonunda Elektro-Püskürtme Yönteminin Uygulanması. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2017-11-09, 2017-11-11, Antalya, Türkiye, 2017. 25

5. Bilgili, S.; Altan, A., Pirinç İşleme Prosesinin Yan Ürünü Olan Kırık Pirinçlerin Değerlendirilmesi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015-04-28, 2015-04-30, Nevşehir, Türkiye, 2015. 0

4. Doğan, F.; Yağcı, S.; Altan, A., Baklanın (Vicia Faba L.) Ekstrüzyon Tekniği İle Değerlendirilmesi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015-04-28, 2015-04-30, Nevşehir, Türkiye, 2015. 0

3. Atay, E.; Şahin, M., Buğday Ruşeyminin Stabilizasyonu ve Değerlendirilmesi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015-04-28, 2015-04-30, Nevşehir, Türkiye, 2015. 0

2. Ak, R.; Oluk, C.; Altan, A., Farklı Renkteki Salkım ve Kiraz Tipi Domates Çeşitlerinin Fenolik Asit Dağılımları. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015-04-28, 2015-04-30, Nevşehir, Türkiye, 2015. 0

1. Altan, A., Görüntü Analiz Yöntemlerinin Gıdaların Yapısal Değişimlerinin Incelenmesinde Kullanımı. 11. Türkiye Gıda Kongresi, 2012-10-10, 2012-10-12, Hatay, Türkiye, 2012. 0

Uluslararası - Araştırmacı 0

3. Oil Migration from Almonds as a Function of Processing and Storage Conditions, University of California, Davis, Proje No: 1, 120000 USD, Araştırmacı, 2010,Tamamlandı. 0
http://ucdavis.edu

2. Process Optimization of Enhanced Water Beverage for Kids, University of California, Davis, Proje No: 1, 25000 USD, Araştırmacı, 2009,Tamamlandı. 0
http://ucdavis.edu

1. Wine Pomace-based Extrusion Products, University of California, Davis, Proje No: 1, 4980 USD, Araştırmacı, 2006,Tamamlandı. 0
http://ucdavis.edu

Ulusal - Yürütücü 1500

15. Elektropüskürtme Yöntemi ile Siyah Nohut Mayasının Enkapsülasyonu, BAP, Proje No: 2023-1-TP2-4862, 40000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

14. Nanoenkapsüle edilmiş çörek otu yağındaki timokinonun in vitro koşullarda biyoerişilebilirliğinin ve biyoaktivitesinin belirlenmesi, BAP, Proje No: 2019-1-AP3-3379, 20000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

13. Kitin Kıl Kristalleri ile Güçlendirilmiş Biyopolimer Bazlı Antimikrobiyal Nanoliflerin Nanobiyokompozit Yapılarının Üretimi ve Karakterizasyonu, BAP, Proje No: , 11000 TL, Yürütücü, 2019,Tamamlandı. 100

12. Kitin kıl kristalleri ile güçlendirilmiş biyopolimer bazlı antimikrobiyal nanoliflerin nanobiyokompozit yapılarının üretimi ve karakterizasyonu, BAP, Proje No: 2018-1-TP2-2817, 11000 TL, Yürütücü, 2019,Tamamlandı. 100

11. Nişasta Esaslı Köpük Ambalaj Malzemesinin Ekstrüzyon Yöntemiyle Üretimi ve Fiziksel Özelliklerinin Belirlenmesi, BAP, Proje No: , 11000 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100

10. Elektroeğirme Yöntemiyle Ambalajlanmış Gıdalar için Oksijen Sensörünün Tasarlanması, BAP, Proje No: , 10965 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100

9. Çörek otu yağının elektro-püskürtme yöntemiyle enkapsüle edilmesi ve depolama stabilitesinin belirlenmesi, BAP, Proje No: 2017-2-TP2-2566, 11000 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100

8. Nişasta esaslı köpük ambalaj malzemesinin ekstrüzyon yöntemiyle üretimi ve fiziksel özelliklerinin belirlenmesi, BAP, Proje No: 2017-2-TP2-2603, 11000 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100

7. Elektro-eğirme yöntemiyle ambalajlanmış gıdalar için oksijen sensörünün tasarlanması, BAP, Proje No: 2017-2-TP2-2546, 10966 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100

6. Ekstrüzyon Prosesinin Bakla Ekstrüde Ürünlerinin Besinsel Özellikleri Üzerine Etkisi, BAP, Proje No: 2015 -1 TP2 -1161, 7000 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100

5. Ekstrüzyon Yöntemiyle Fermente Edilmiş Baklagillerden Atıştırmalık Çerez Ürünlerinin Geliştirilmesi: Fiziksel, Tekstürel, Fonksiyonel, Duyusal, Besinsel ve Yapısal Özelliklerinin İncelenmesi, TÜBİTAK, Proje No: 113O451, 230300 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100

4. Elektro Eğirme Yöntemi ile Karvakrol Yüklü Nanoliflerin Üretimi ve Karakterizasyonu, BAP, Proje No: 2015-1 TP2-1041, 7000 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100

3. Koaksiyal Elektro Eğirme Yöntemi Ile Fonksiyonel Bileşik Yüklü Nanoliflerin Üretimi Ve Karakterizasyonu, TÜBİTAK, Proje No: 113Z507, 30000 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 100

2. Nohut Bazlı Ekstrüde Ürünlerin Geliştirilmesi, BAP, Proje No: BAP-FBE GMB(FD) 2014-1, 9641 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 100

1. Saf Hatlardan Elde Edilen Domates Çeşitlerinde Antioksidan Aktivitenin Isıl İşlem Sırasındaki Değişimi, BAP, Proje No: FBE GMB (RA) 2012-8 YL, 10000 TL, Yürütücü, 2014,Tamamlandı. 100

Ulusal - Araştırmacı 100

3. Baklagil İşleme Yan ürünlerinden Farklı teknolojik ve Kimyasal Süreçler Kullanılarak Katkı Maddeleri Geliştirilmesi, TÜBİTAK, Proje No: , EUR, Araştırmacı, Devam ediyor... 50

2. Baklagil İşleme Yan Ürünlerinden Farklı Teknolojik ve Kimyasal Süreçler Kullanılarak Gıda Katkı Maddeleri Geliştirilmesi, Tübitak-1001, Proje No: 219O341, 0 TL, Araştırmacı, Devam ediyor... 0

1. Gıda Sanayinde Yan Ürün Olan Meyve ve Sebze Atıklarının, Tahıl Bazlı Ekstrüde Gıdaların Üretiminde Kullanımı, BAP, Proje No: MF.06.07, 50000 TL, Araştırmacı, 2008,Tamamlandı. 50
http://gantep.edu.tr

Ulusal - Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi) 0

4. Balık Tazeliğinin Tespitine Yönelik Nanolif Tabanlı Kolorimetrik Sensör Tasarımı, TÜBİTAK, Proje No: 1139B411802297, 4000 TL, Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi), 2019,Tamamlandı. 0

3. Biyopolymer Bazlı Nanolifli Yüzeylerin Üretimi Ve Yaş Meyvelerin Raf Ömrü Üzerinde Etkisinin Araştırılması, TÜBİTAK, Proje No: 1139B411500347, 4000 TL, Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi), 2015,Tamamlandı. 0

2. Biyopolimer Bazlı Nanolifli Yüzeylerin Üretimi Ve Kaşar Peyniri Üzerinde Uygulama Olanaklarının Araştırılması, TÜBİTAK, Proje No: 1139B411401272, 4000 TL, Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi), 2014,Tamamlandı. 0

1. Un Fabrikalarının Altın Atığı Ruşeym: Stabilizasyonu ve Değerlendirilmesi, TÜBİTAK, Proje No: 2241/A, 2000 TL, Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi), 2014,Tamamlandı. 0

Ulusal
1. Mete, A. ; Yağcı, S. FERMENTE EDİLMİŞ BAKLAGİLLERDEN EKSTRÜDE ÇEREZ ÜRETİM SÜRECİ, Patent, 2016-04-07. 1000
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 1600

8. Mine Karabulut, Kitin Kıl Kristalleri ile Güçlendirilmiş Biyopolimer Bazlı Nanobiyokompozit Yapıların Üretimi ve Karakterizasyonu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

7. Meryem Yılmaz, Ambalajlanmış Gıdalar için Elektroeğirme Yöntemi ile Oksijen Sensörü Geliştirilmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

6. Elif Atay, Koaksiyal Elektropüskürtme Yöntemi ile Çörek Otu Yağının Nanoenkapsülasyonu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

5. Özge Özmen, Nişasta Esaslı Köpük Ambalaj Malzemesinin Ekstrüzyon Yöntemiyle Üretimi ve Fiziksel Özelliklerinin Belirlenmesi, Diğer, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

4. Faruk Doğan, NOHUT BAZLI EKSTRÜDE ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

3. Sultan Damla Bilgili, EKSTRÜZYON PROSESİNİN BAKLA EKSTRÜDE ÜRÜNLERİNİN BESİNSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

2. Özlem Çayır, ELEKTRO EĞİRME YÖNTEMİ İLE KARVAKROL YÜKLÜ NANOLİFLERİN ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYONU, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 200

1. Rüveyde Ak, SAF HATLARDAN ELDE EDİLEN DOMATES (Lycopersicum esculentum) ÇEŞİTLERİNDE BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN BELİRLENMESİ VE ÖN ISIL İŞLEM SIRASINDAKİ DEĞİŞİMİ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

Uluslararası Dergi [Yıl, Adet] 129
1. CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES , [ 2017 : 1 ] . 5
2. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL , [ 2011 : 2 ] . 10
3. GıDA , [ 2017 : 1 ] . 4
4. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , [ 2013 : 1 ] . 5
5. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2010 : 1 ] [ 2011 : 2 ] [ 2013 : 3 ] . 30
6. JOURNAL OF FOOD SCIENCE , [ 2016 : 1 ] . 5
7. JOURNAL OF FOOD SCIENCE , [ 2011 : 1 ] . 5
8. JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH , [ 2012 : 1 ] . 5
9. JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE , [ 2009 : 1 ] [ 2013 : 1 ] . 10
10. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2016 : 1 ] . 5
11. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2017 : 4 ] . 20
12. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2013 : 2 ] [ 2014 : 1 ] [ 2015 : 1 ] . 20
13. QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS FOODS , [ 2017 : 1 ] . 5
Uluslararası
1. Institute of Food Science and Biotechnology, Universität Hohenheim , 2012-06-04 - 2012-08-13, Stuttgard, Almanya.
2. Department of Food Science and Technology, University of California, Davis , 2009-01-01 - 2010-07-30, Davis, Amerika Birleşik Devletleri.
Ulusal
1. UNAM-Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü, Bilkent Üniversitesi , 2013-07-15 - 2013-09-16, Ankara, Türkiye.
Uluslararası
1. Red Bull GmbH , 2008-10-01 - 2008-11-01, Salzburg, Avusturya.
2. Department of Food Science and Technology, University of California, Davis , 2006-04-10 - 2006-12-29, Davis, Amerika Birleşik Devletleri.
3. Biological Systems Engineering Department, University of Wisconsin-Madison , 2002-06-07 - 2002-09-06, Wisconsin, Amerika Birleşik Devletleri.
Uluslararası 100
1. 2nd International Congress on Food and Nutrition, 2007-10-26, Istanbul, Türkiye. 50
2. ICC International Conference Bosphorus 2008, 2008-04-26, İstanbul, Türkiye. 50
Ulusal 25
1. 5.Gıda Güvenliği Kongresi, 2015-05-07, İstanbul, Türkiye. 25
1. Institute of Food Technologists-The Society for Food Science and Technology , Üye No: 00134245, Amerika Birleşik Devletleri, 2007-11-01-2011-11-01.
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
Detay
Altan mete, A.; Yağcı, S. Physicochemical characteristics and structural changes of fermented faba bean extrudates prepared by twin-screw extrusion. ELSEVİER BV, 2023, 411, -.
10.1016/j.foodchem.2023.135502
Altan mete, A.; Yağcı, S. Physicochemical characteristics and structural changes of fermented faba bean extrudates prepared by twin-screw extrusion. FOOD CHEMİSTRY, 2023, 411, 135502-.
10.1016/j.foodchem.2023.135502
Atay, E.; Altan mete, A. Nanomaterial interfaces designed with different biorecognition elements for biosensing of key foodborne pathogens. WİLEY, 2023, 22, -.
10.1111/1541-4337.13179
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Altan mete, A.; Aytac, Z.; Uyar, T. Carvacrol loaded electrospun fibrous films from zein and poly(lactic acid) for active food packaging. FOOD HYDROCOLLOIDS, 2018, 81, 48-59,
10.1016/j.foodhyd.2018.02.028

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 34
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl