Ä°ngilizce, , KPDS, 75.00
Ä°ngilizce, , ÜDS, 60,00000
Ä°ngilizce, , KPDS, 76,25
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
BÄ°RÄ°M KALÄ°TE KOMÄ°SYONU ÜYESÄ° | TURÄ°ZM FAKÜLTESÄ° | 2022-01-17 - Devam ediyor | |
FAKÜLTE YÖNETÄ°M KURULU ÜYESÄ° | TURÄ°ZM FAKÜLTESÄ° | 2022-10-07 - 2025-10-07 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESÄ° | TURÄ°ZM FAKÜLTESÄ° | 2022-10-06 - 2025-10-06 | |
DEKAN YARDIMCISI | TURÄ°ZM FAKÜLTESÄ° | 2022-01-12 - 2025-01-12 |
2022
2. YARIÅž, A. Turkish Traditional Fermented Plant-Products as Functional Food. EURASÄ°AN JOURNAL OF FOOD SCÄ°ENCE AND TECHNOLOGY, 2022, 6, 42-51. 100 + 0 10.5281/zenodo.7003967
2015
1. YARIŞ, A.; CÖMERT, M. Mardin İlindeki Restoranların Yerel Ürün Kullanımındaki Avantaj ve Dezavantajları ile İlgili Algı Düzeyleri. JOURNAL OF INTERNATİONAL SOCİAL RESEARCH, 2015, 8, 991-991. 100 + 0 10.17719/jisr.20153710664
2021
1. Yarış, A.; Aykol, Ş. The impact of social media use on restaurant choice. ANATOLİA, 2021, 1, 1-13. 300 + 0 http://dx.doi.org/10.1080/13032917.2021.1931379 Publications_001.pdf
2. YARIÅž, A.; AYKOL, Åž. The impact of social media use on restaurant choice. ANATOLÄ°A: AN INTERNATÄ°ONAL JOURNAL OF TOURÄ°SM AND HOSPÄ°TALÄ°TY RESEARCH, 2021, 33, 310-322. 100 + 0 10.1080/13032917.2021.1931379
2020
1. YARIÅž, A.; YAZICIOÄžLU, Ä°. Intentions to Adopt Eco-friendly Practices in Restaurant Operations. JOURNAL OF CULÄ°NARY SCÄ°ENCE AND TECHNOLOGY, 2020, 20, 430-452. 100 + 0 10.1080/15428052.2020.1862008
2023
10. Kanik, E.; YARIŞ, A. Turistlerin Yeni Gastronomi Etkinliklerine Katılma Niyeti. AYDIN GASTRONOMY, 2023, 7, -. 200 + 0 10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v07i2004
9. YARIŞ, A.; Şahin, N. Fit Yiyecek-İçecek Hizmeti Yeniliğinin Benimsenmesi: Spor Salonları Üzerine Bir Araştırma. İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2023, 15, -. 200 + 0 10.20491/isarder.2023.1692
8. YARIŞ, A.; Arıcı, A. Türkiye'de Bulunan Michelin Yıldızlı Restoranlara Yapılan Çevrimiçi Yorumların Analizi (Analysis of Online Reviews on Michelin Star Restaurants in Turkey). JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPİTALİTY AND TRAVEL - JOGHAT, 2023, 6, 1923-1932. 200 + 0 10.33083/joghat.2023.380
2022
7. Duyan, K.; YARIŞ, A. Mardin in Yemek Ritüelleri (Food Rituals of Mardin). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2022, 10, 2749-2770. 200 + 0 10.21325/jotags.2022.1114
6. Kaçar, B.; YARIŞ, A. Gastronomi Deneyimi Unsurlarının Tekrar Ziyaret Niyetine Etkisi (The Efect of Gastronomy Experience Elements on Revisit Intention). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2022, 10, 2713-2734. 200 + 0 10.21325/jotags.2022.1112
2021
5. Yarış, A.; Kanik, E. Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Başarısızlık Nedenleri. GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, 1, 1-13. 200 + 0
4. YARIŞ, A.; Kanik, E. Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Başarısızlık Nedenleri. GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, , -. 200 + 0 10.32572/guntad.938859
2019
3. YARIŞ, A.; ÇAKAR, K.; AYKOL, Ş. A Qualitative Analysis of Gastronomy Tourism Strategy and Action Plan. TOURİSM ACADEMİC JOURNAL, 2019, 6, 289-298. 200 + 0
2018
2. YAZICIOĞLU, İ.; özata, E.; YARIŞ, A. Sürdürülebilir Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği: Ankara İlinde Bir Araştırma (Sustainable Food and Beverage Management: A Research in Ankara Province). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2018, 6, 350-368. 200 + 0 10.21325/jotags.2018.218
2015
1. YARIŞ, A.; ÖZKAYA, F. Amerikan Mutfak Kültürünün Gelişim Süreci. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 2015, 3, 90-101. 200 + 0
2017
1. YARIŞ, A.; AYKOL, Ş. Toplu Yemek Hizmetlerinde Servis Şeklinin Algılanan Memnuniyet Düzeyine Etkisi. DİCLE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2017, 7, -. 100 + 0
1. YARIŞ, A.; ÇEKİÇ, İ. Türkiye Lezzet Rotaları, ISBN: 978-605-254-509-6, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 900 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
2. YARIŞ, A. Current Issues in Tourism and Hospitality Management, ISBN: 978-605-69709-1-7, Strategic Research Academic Publishing, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 306 Sayfa, İngilizce, , Litvanya, 2019. 0
3. YARIŞ, A. Turizm Araştırmaları, ISBN: 978-975-447-779-5, Özgür Yayınları, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 248 Sayfa, Türkçe, , , 2023. 0
1. YARIŞ, A. Türkiye Turizm Ansiklopedisi, ISBN: 978-605-254-556-0, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 6422 Sayfa, Türkçe, , , 2022. 0
2. YARIŞ, A. Türkiye Turizm Ansiklopedisi, ISBN: 978-605-254-556-0, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 6422 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
3. YARIŞ, A. Türkiye Turizm Ansiklopedisi, ISBN: 978-605-254-556-0, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 6422 Sayfa, Türkçe, , , 2022. 0
1. BAYAR, A.; KAYA, C.; YARIŞ, A. Lezzet Kültürü, ISBN: 978-625-8240-50-4, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 372 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2022. 0
1. YARIŞ, A. Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması, ISBN: 9786052541210, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 350 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
2. YARIŞ, A.; CEYHUN SEZGİN, A. Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, ISBN: 978-605-180-771-3, Gece Publishing, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 1548 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2017. 0
3. ALAN, A.; YARIŞ, A. Turizm Endüstrisinde İnovasyon, ISBN: 978-625-402-266-1, Nobel Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 246 Sayfa, Türkçe, , Türkiye, 2020. 0
4. YARIŞ, A. Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması, ISBN: 9786052541210, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 350 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
5. AYKOL, Ş.; TOPRAK, L.; YARIŞ, A. Mardin İlinde Sektrörel Kalkınmanın Yeniden İnşaası, ISBN: 978-605-5339-23-4, Ankara Strateji Enstitüsü, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 207 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2014. 0
1. YARIÅž, A., Developing and Validating a Gastronomy Experience Scale. 4th International Tourism Congress, 2019-10-16, 2019-10-19, EskiÅŸehir, Türkiye, . 200
4. ÇAKAR, K.; YARIÅž, A., Are Airbnb and the Sharing Economy Sustainable? The Case of Fairbnb. International Travel Tourism Dynamics: Overtourism, 2020-10-08, 2020-10-10, ANKARA, Türkiye, . 100
3. YARIÅž, A.; AYKOL, Åž., Toplu Yemek Hizmetlerinde Servis Åžeklinin Algılanan Memnuniyet Düzeyine Etkisi. International Symposium on Economics, Politics and Administration, 2017-10-12, 2017-10-14, Diyarbakır, Türkiye, . 100
2. AYKOL, Åž.; YARIÅž, A., The Impacts Of Level Of Using Social Media On Restaurant/Cafe Choice Through Social Media. International Symposium on Economics, Politics and Administration, 2017-10-12, 2017-10-14, Diyarbakır, Türkiye, . 100
1. AYKOL, Åž.; YARIÅž, A.; ALTÃœRK, A.; ARIK YÃœKSEL, T., Last Chance Before It’s Gone: Doom Tourism on Hasankeyf. The First International Congress on Future of Touism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, . 85
3. AKKAYA, E.; YARIÅž, A., EkÅŸi Sözlük Kullanıcılarının Gıda EÅŸleÅŸtirme Tercihleri. 22. ULUSAL TURÄ°ZM KONGRESÄ°, 2022-10-27, , BURDUR, Türkiye, . 100
2. Akkaya, E.; YARIÅž, A., Restoran Yöneticilerinin Karekod Menülere Yönelik Tutumu: Mersin ÖrneÄŸi. 23. Ulusal Turizm Kongresi, 2023-10-13, 2023-10-15, , Türkiye, . 100
1. YARIÅž, A.; TOPRAK, L., Mardin’de Gastronomi Turizmi: Turist GörüÅŸlerine Ä°liÅŸkin Bir Uygulama. 2. Uluslararası DoÄŸu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, . 100
1. YARIŞ, A.; ÇAKAR, K.; AYKOL, Ş., Gastronomi Turizmi Strateji Eylem Planı: Nitel Bir Yaklaşım. Gastronomi Kongresi, 2018-03-22, 2018-03-25, Ankara, , . 50
1. JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM ISSUES, JOURNAL OF HOSPITALITY AND TOURISM ISSUES , YAYIN KURULU UYELIGI, E-ISSN : 2687-5543, 2019-01-01 - 2021-12-31. 0
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | |||||
Proje | TÜBÄ°TAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası Ä°kili Ä°ÅŸbirliÄŸi Programları | |||||
|
||||||
TÜBÄ°TAK 1005, 3001 | ||||||
|
||||||
TÜBÄ°TAK 1002 | ||||||
|
||||||
H2020 Projesi | ||||||
|
||||||
DiÄŸer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje | ||||||
|
||||||
DiÄŸer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje | ||||||
|
||||||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | |||||
|
||||||
Yurtiçi AraÅŸtırma | ||||||
|
||||||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | |||||
|
||||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi) | ||||||
|
||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araÅŸtırma makalesi | ||||||
|
||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi) | ||||||
|
||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | ||||||
|
||||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | ||||||
|
||||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi | ||||||
|
||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliÄŸi | ||||||
|
||||||
DiÄŸer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi | ||||||
|
||||||
ULAKBÄ°M TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi | ||||||
|
||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||||
|
||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüÄŸü | ||||||
|
||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.) | ||||||
|
||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||||
|
||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.) | ||||||
|
||||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||||
|
||||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | ||||||
|
||||||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||||
|
||||||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaÅŸ, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | |||||
|
||||||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||
|
||||||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||||
|
||||||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||||
|
||||||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||||
|
||||||
Patent | Uluslararası patent | |||||
|
||||||
Ulusal patent | ||||||
|
||||||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||
|
||||||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||||
|
||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||||
|
||||||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||||
|
||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||||
|
||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||||
|
||||||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||||
|
||||||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||||
|
||||||
TebliÄŸ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | |||||
|
||||||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | |||||
|
||||||
TÜBÄ°TAK bilim ödülü | ||||||
|
||||||
TÜBA Akademi Ödülü | ||||||
|
||||||
TÜBÄ°TAK TWAS veya TeÅŸvik ödülü | ||||||
|
||||||
TÜBÄ°TAK Ufuk 2020 Programı eÅŸik üstü ödülü | ||||||
|
||||||
Yurtdışı kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||||
|
||||||
Yurtiçi kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||||
|
||||||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||||
|
||||||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||||
|
||||||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluÅŸlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluÅŸlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | ||||||
|