Öğr.Gör. Ali Murat KÜLCÜ

Birim
:
Silifke Meslek Yüksekokulu / Su Ürünleri ( İkmep )
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu Yeni Mahalle Kayraktepe Mevki 33940 Silifke/ Mersin
Telefon
:
+90-324-7131522
Dahili
:
84034
E-MAIL
:
alimuratkulcu@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
alikulcu80@gmail.com
OLUŞTURMA
:
2015-12-15 15:32:31
DÜZENLEME
:
2020-06-25 00:05:54
PUAN
:
3000
YABANCI DİL
:
İngilizce, Orta, ÜDS, 52.5


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS BİYOLOJİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2002
YÜKSEK LİSANS BİYOLOJİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2007
Yüksek Lisans Tezi

1. COPRİNUS CİNEREUSUN MAKSİMUM ÇİMLENME SICAKLIĞININ SAPTANMASI VE NORMAL SICAKLIKTA GELİŞMİŞ VE YÜKSEK SICAKLIKTA GELİŞMİŞ MİSEL VE MEYVELERİN PROTEİN KOMBİNASYONLARININ KARŞILAŞTIRILMASI Danışman: Dr. Ömer Çolak, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı, Adana, Türkiye, 2007.

http://library.cu.edu.tr/tezler/6417.pdf">http://library.cu.edu.tr/tezler/6417.pdf

Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 0
2014
1. YATKIN, K. Kuzeydoğu Akdeniz de bulunan bazı deniz türlerinin metal ve mineral içeriklerinin incelenmesi. OMICS PUBLİSHİNG GROUP, 2014, 03, 1-4. 0 + 0
http://www.scitechnol.com/the-investigation-metal-and-mineral-levels-some-marine-species-from-northeastern-mediterranean-sea-KV25.php?article_id=1863

Publications_003.pdf

Ulusal - Diğer 100
2008
1. Külcü, A. COPRİNUS CİNEREUSUN MAKSİMUM ÇİMLENME SICAKLIĞININ SAPTANMASI VE NORMAL SICAKLIKTA GELİŞMİŞ VE YÜKSEK SICAKLIKTA GELİŞMİŞ MİSEL VE MEYVELERİN PROTEİN KOMBİNASYONLARININ KARŞILAŞTIRILMASI. ÇUKUROVA ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, 2008, 17, 63-73. 100 + 0
http://http://fbe.cu.edu.tr/tr/makaleler/2008-17-2-8.pdf

Publications_001.pdf

Ulusal - Özet - Sözlü 50

1. Külcü, A., MERSİN İLİNDE YER ALAN HİPERMARKETLERDE SATIŞA SUNULAN BAZI DENİZ ÜRÜNLERİNİN METAL VE MİNERAL İÇERİĞİ YÖNÜNDEN İNCELENMESİ. Ekoloji 2012 Sempozyumu, 2012-05-03, 2012-05-05, Kilis, Türkiye, 2012. 50

http://eko2012.kilis.edu.tr/dosyalar/bilimsel_program.pdf

Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SPP408 Mesleki Yabancı Dil Silifke Meslek Yüksekokulu Pazarlama ( İkmep ) 2-0-2
Bahar ST202 Staj - 2 Silifke Meslek Yüksekokulu Organik Tarım 0-4-2
Bahar SPP403 Satış Saha Planlaması Silifke Meslek Yüksekokulu Pazarlama ( İkmep ) 2-0-2
Bahar ENF114 Bilgisayar Beceri ve Uygulamal Silifke Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi 1-1-2
Bahar BTP108 Genel Kimya Silifke Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı 2-0-2
Bahar HİT410 Yazılı ve Sözlü Anlatım Silifke Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım 2-0-2
Güz ENF113 Bilgisayar Beceri ve Uygulamal Silifke Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi 1-1-2
Güz SSÜ102 Genel Biyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 4-0-4
Güz SSÜ 301 İş Güvenliği Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz BTP113 Botanik Silifke Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı 2-0-2
Güz EFN101 Bilgisayar Beceri ve Uygulamal Silifke Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı 2-2-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SSÜ210 Su Omurgasızları Yetiştiricili Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Bahar BTP108 Genel Kimya Silifke Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı 2-0-2
Bahar YD102 Yabancı Dil - II ( İngilizce ) Silifke Meslek Yüksekokulu Pazarlama ( İkmep ) 4-0-4
Bahar SER102 Tarım Ekonomisi Silifke Meslek Yüksekokulu Seracılık 2-0-2
Bahar SSÜ205 Balık Biyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Bahar SSÜ 401 Akvaryum Balıkları ve Üretimi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Güz ENF105 Bilgisayar Beceri ve Uygulamal Silifke Meslek Yüksekokulu Organik Tarım 2-2-3
Güz YD101 Yabancı Dil - I ( İngilizce ) Silifke Meslek Yüksekokulu Pazarlama ( İkmep ) 3-0-3
Güz YD101 Yabancı Dil Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Güz SSÜ103 Ekonomik Su Omurgalıları Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz BTP113 Botanik Silifke Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı 2-0-2
Güz EFN101 Bilgisayar Beceri ve Uygulamal Silifke Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı 2-2-3
Güz SPP303 Elektronik Pazarlama Silifke Meslek Yüksekokulu Pazarlama ( İkmep ) 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GDT 204 Tahıl Teknolojisi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 1-2-2
Bahar GDT 106 Gıda Endüstrisi Makineleri Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 4-0-4
Bahar GDT 202 Süt Teknolojisi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-2-3
Bahar GDT 206 Et ve Ürünleri Teknolojisi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 1-2-2
Güz İST 113 İletişim Teknik Bilimler Meslek Yükseko İklimlendirme ve Soğutma Tekno 2-0-2
Güz GDT 111 İletişim Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-0-2
Güz ENF 121 Bilgisayar Beceri ve Uygulamal Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-1-3
Güz GDT 201 Süt Teknolojisi I Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-2-3
Güz GDT 203 Tahıl Teknolojisi I Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-2-3
Güz GDT 205 Et ve Ürünleri Teknolojisi I Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-2-3
Güz İST 113 İletişim Teknik Bilimler Meslek Yükseko İklimlendirme ve Soğutma Tekno 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GDT 206 Et ve Ürünleri Teknolojisi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 1-2-2
Bahar GDT 106 Gıda Endüstrisi Makineleri Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 4-0-4
Bahar GDT 202 Süt Teknolojisi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-2-3
Bahar GDT 204 Tahıl Teknolojisi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 1-2-2
Bahar GDT 214 İşletme Yönetimi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 3-0-3
Güz İST 113 İletişim Teknik Bilimler Meslek Yükseko İklimlendirme ve Soğutma Tekno 2-0-2
Güz GDT 205 Et ve Ürünleri Teknolojisi I Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-2-3
Güz GDT 111 İletişim Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-0-2
Güz ENF 121 Bilgisayar Beceri ve Uygulamal Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-1-3
Güz GDT 201 Süt Teknolojisi I Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-2-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GDT 204 Tahıl Teknolojisi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 1-2-2
Bahar GDT 206 Et ve Ürünleri Teknolojisi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 1-2-2
Bahar GDT 112 Çevre Koruma Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-0-2
Bahar GDT 214 İşletme Yönetimi II Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 3-0-3
Bahar GDT 110 Meslek Etiği Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-0-2
Güz GDT 111 İletişim Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-0-2
Güz TBİ101 Teknolojinin Bilimsel İlkeleri Teknik Bilimler Meslek Yükseko Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri 2-0-2
Güz KMT107 Genel ve Teknik İletişim Teknik Bilimler Meslek Yükseko Kimya Teknolojisi 2-0-2
Güz İST 113 İletişim Teknik Bilimler Meslek Yükseko İklimlendirme ve Soğutma Tekno 2-0-2
Güz HKD 109 İletişim Teknik Bilimler Meslek Yükseko Harita ve Kadastro ( İkmep ) 2-0-2
Güz GDT 109 Bilgi ve İletişim Teknolojisi Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-1-3
Güz GDT 205 Et ve Ürünleri Teknolojisi I Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-2-3
Güz GDT 213 İşletme Yönetimi I Teknik Bilimler Meslek Yükseko Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Güz SSÜ309 Genel Mikrobiyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SSÜ 301 İş Güvenliği Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SSÜ308 Su Ortamları Biyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SSÜ205 Balık Biyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Bahar SSÜ208 Deniz Ortamları Ekolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Bahar SSÜ 404 Su Ürünleri Mevzuatı Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Bahar SSÜ409 Alternatif Türlerin Yetiştiric Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Bahar SSÜ 402 Su Ürünlerinde Hijyen ve Hasta Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Bahar SSÜ410 Su Bitkileri Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SUR211 Kabuklu ve Eklembacaklıları Ye Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-0-2
Güz SSÜ103 Ekonomik Su Omurgalıları Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SSÜ 301 İş Güvenliği Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SSÜ102 Genel Biyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 4-0-4
Güz SSÜ308 Su Ortamları Biyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SSÜ309 Genel Mikrobiyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SUR101 Genel Biyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 3-0-3
Güz SUR107 Genel Mikrobiyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-2-3
Güz SUR225 Oseonoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SSÜ208 Deniz Ortamları Ekolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Bahar SSÜ205 Balık Biyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Bahar SUR230 Yemleme ve Yem Teknolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-0-2
Bahar SSÜ 402 Su Ürünlerinde Hijyen ve Hasta Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Bahar SSÜ 404 Su Ürünleri Mevzuatı Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Bahar SSÜ409 Alternatif Türlerin Yetiştiric Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SSÜ102 Genel Biyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 4-0-4
Güz SSÜ108 Çevre Biyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SSÜ 301 İş Güvenliği Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SSÜ 306 Balık Fizyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SSÜ 303 Su Ürünleri Hastalıkları Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Güz SUR207 Balık Hastalıkları Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-2-3
Güz SSÜ309 Genel Mikrobiyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 2-0-2
Güz SUR225 Oseonoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-0-2
Güz SUR211 Kabuklu ve Eklembacaklıları Ye Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-0-2
Güz SUR101 Genel Biyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SSÜ205 Balık Biyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 3-0-3
Bahar SUR208 Balık İşleme Teknolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 3-0-3
Bahar SUR128 Su Kalitesi ve Kimyası Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-2-3
Güz SSÜ102 Genel Biyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri ( İkmep ) 4-0-4
Güz SUR125 Balık Anatomisi ve Fizyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-2-3
Güz SUR101 Genel Biyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 3-0-3
Güz SUR107 Genel Mikrobiyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-2-3
Güz SER103 Botanik Silifke Meslek Yüksekokulu Seracılık 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUR128 Su Kalitesi ve Kimyası Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-2-3
Bahar ORT 102 Bitki Fizyolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Organik Tarım 3-0-3
Bahar SUR206 Balık Parazitolojisi Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-2-3
Güz SUR107 Genel Mikrobiyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 2-2-3
Güz SER103 Botanik Silifke Meslek Yüksekokulu Seracılık 2-0-2
Güz SUR101 Genel Biyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri 3-0-3
Güz ORT 101 Genel Biyoloji Silifke Meslek Yüksekokulu Organik Tarım 2-0-2
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl