Öğr.Gör. Adem Yetim
Birim
:
Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
T. C. Kimlik No
:
17336143974
DOĞUM TARİHİ
:
25 Ocak 1982
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Çitflikköy Kampüsü Turizm Fakültesi
GSM
:
+90-536-4219554
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
13949
E-MAIL
:
ayetim@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
ayetim@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
ademyetim82@gmail.com
OLUŞTURMA
:
2017-11-03 10:27:13
DÜZENLEME
:
2024-02-12 13:51:30
PUAN
:
3202
YABANCI DİL
:
Researcher ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
ÖN LİSANS OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2010
LİSANS GASTRONOMİ VE MUTFAK SANANTLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2015
YÜKSEK LİSANS GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2022
Yüksek Lisans Tezi

1. HATAY’DA GEÇİŞ DÖNEMLERİNDE YAPILAN YÖRESEL MUTFAK UYGULAMALARI Danışman: Dr. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Eğitimi Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2022.

https://hdl.handle.net/20.500.14114/4651">https://hdl.handle.net/20.500.14114/4651

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2016-02-02 - 2017-08-25
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2017-09-17 - Devam ediyor
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
BÖLÜM BAŞKANLIĞI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2017-01-02 - 2017-08-25
Uluslararası - ULAKBİM Tarafından Taranan 0
2019
2. Dönmez, B.; TAŞTAN, H.; SOYLU, A.; YETİM, A. Yerel Yiyecek Tüketim Motivasyonlarının Analizi: Hatay Restoran Ziyaretçileri Üzerine Bir Uygulama. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 751-771. 0 + 0
2017
1. YIKMIŞ, S.; SAĞLAM, K.; YETİM, A. The examination of spices used in the Ottoman palace cuisine. JOURNAL OF HUMAN SCİENCES, 2017, 14, 1000-1016. 0 + 0
DOI:10.14687/jhs.v14i1.4508

Uluslararası - Uluslararası Diğer Indexlerde Taranan 0
1. ŞİŞMAN TAŞTAN, H. HATAY DESTİNASYONUNUN ÇEKİCİLİĞİNDE RESTAURANTLARDA SUNULAN YEREL YİYECEKLERİN ROLÜ. 7TH ADVANCES IN HOSPITALITY & TOURISM MARKETING & MANAGEMENT (AHTMM) CONFERENCE, 2017, 7, 323-335. 0 + 0
http://ahtmm.emu.edu.tr/Documents/previous-conferences/7th%20AHTMM%20Proceeding%20Book%20V4.pdf

Publications_003.pdf

Uluslararası - Diğer 100
2020
1. AKDAĞ, G.; YETİM, A. HATAY YAYLADAĞI’NDA FARKLI BİR LEZZET OLARAK LOKUM: BİR SÖZLÜ TARİH ÇALIŞMASI. TURİZM, EKONOMİ VE İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2020, 2, 155-162. 100 + 0
Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 200
2020
1. SOYLU, A.; TAŞTAN, H.; YETİM, A. LOCAL FOOD AS A PULL UP FACTOR OF DESTINATIONS: A STUDY ON THE VISITORS OF A RESTAURANT SERVING HATAY’S ROOTED FOODBEVERAGES IN ISTANBUL. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2020, 29, 474-491. 200 + 0
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 0
1. YETİM, A.; AKDAĞ, G. HATAY’DA GEÇİŞ DÖNEMLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN YÖRESEL MUTFAK UYGULAMALARI, ISBN: 978-625-8275-49-0, Gazi Kitabevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 86 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
1. YETİM, A. TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, ISBN: 69606, paradigma akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 24 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023. 0
2. YETİM, A.; ONURLAR, B. YEMEĞİN KÜLTÜREL TEMELLERİ, ISBN: 978-605-254-705-2, DETAY YAYINLARI, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 28 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
3. YETİM, A. Gastronomy and Hospitality Studies İn Tourism, ISBN: 978-3-631-85523-2, PETER LANG, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 15 Sayfa, İngilizce, BERLİN, Almanya, 2021. 0
Ulusal - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 0
1. YETİM, A. Türkiye Lezzet Rotaları, ISBN: 978-605-254-509-6, DETAY ANATOLIA AKADEMİK YAYINCILIK LTD. ŞTİ., Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 230 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2021. 0
2. YETİM, A. Temel Mutfak Bilimleri, ISBN: 978-605-254-469-3, DETAY ANATOLIA AKADEMİK YAYINCILIK LTD. ŞTİ., Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 392 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2021. 0
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 200

1. AKDAĞ, G.; YETİM, A., TAT VE LEZZET BİLEŞENİ OLARAK ACI TADIN SINIFLANDIRILMASI, MUTFAKLARDA BİLİNÇLİ OLARAK KULLANILMASI SCOVILLE ACILIK ÖLÇEĞİ. Cemil Meriç 10. Uluslararası Sosyal Bilimler ve Spor Kongresi, 2018-11-23, 2018-11-25, HATAY, Türkiye, . 200

Uluslararası - Özet - Sözlü 510

6. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., GASTRONOMİ SEKTÖRÜNDE YENİLEBİLİR AMBALAJLARIN KULLANILMASI. AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’2018, 2018-07-12, 2018-07-15, ANKARA, , . 85

5. ERCİK, C.; YETİM, A.; AKDAĞ, G.; ÇELİK, R., Agro-Turizm ve Gastronomi İlişkisi: Yenilikçi Bir Turizm Yaklaşımı. ‘AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’2018, 2018-07-12, 2018-07-15, ANKARA, Türkiye, . 85

4. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., The Importance of Sous Vide Technology in Gastronomy Sector. Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, 2018-07-12, 2018-07-15, Ankara, Türkiye, . 85

3. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., COĞRAFİ İŞARETLEMENİN GASTRONOMİ TURİZMİNE ETKİLERİ. AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’2018, 2018-07-12, 2018-07-15, ANKARA, Turks ve Caicos Adaları, . 85

2. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., Effects Of Geographical Marking on GastronomyTourism. Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, 2018-07-12, 2018-07-15, Ankara, Türkiye, . 85

1. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., Use of Edible Packages in the Gastronomy Industry. Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, 2018-07-12, 2018-07-15, Ankara, Türkiye, . 85

Uluslararası - Özet - Poster 42

1. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., GASTRONOMİ SEKTÖRÜNDE SOUS VİDE TEKNOLOJİSİNİN ÖNEMİ. AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’2018, 2018-07-12, 2018-07-15, ANKARA, , . 42

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 100

1. YETİM, A., SOUS VİDE YÖNTEMİ İLE GELENEKSEL ÜRÜNLERE İNOVATİF YAKLAŞIMLAR. 2. RİZE SEMPOZYUM TURİZMİ, 2016-11-04, , Ankara, Türkiye, . 100

Ulusal - Özet - Sözlü 50

1. YETİM, A.; ÖZER, Ç.; OTAĞ, F., MARMARA BÖLGESİ YEREL ÜRÜN FESTİVALİ ENVANTERİ. Gastronomi Turizm Kongresi, 2016-11-17, , Balıkesir, Türkiye, . 50

Ulusal - Eğitmen 0

1. Hedef: Turizmde İstihdam, Kalkınma Bakanlığı, Proje No: , 250000 TL, Eğitmen, 2018,Tamamlandı. 0

FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Detay
Yetim, A. TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, ISBN: 69606, paradigma akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 24 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023.
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Detay
Yetim, A. TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, ISBN: 69606, paradigma akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 24 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023.
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Dönmez, B.; Taştan, H.; Soylu, A.; Yetim, A. Yerel Yiyecek Tüketim Motivasyonlarının Analizi: Hatay Restoran Ziyaretçileri Üzerine Bir Uygulama. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 751-771,
Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
Akdağ, G.; Yetim, A. HATAY YAYLADAĞI’NDA FARKLI BİR LEZZET OLARAK LOKUM: BİR SÖZLÜ TARİH ÇALIŞMASI. TURİZM, EKONOMİ VE İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2020, 2, 155-162,
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 2
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Detay
Yıkmış, S.; Sağlam, K.; Yetim, A. The examination of spices used in the Ottoman palace cuisine. JOURNAL OF HUMAN SCİENCES, 2017, 14, 1000-1016,
DOI:10.14687/jhs.v14i1.4508

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Yetim, A. Türkiye Lezzet Rotaları, ISBN: 978-605-254-509-6, DETAY ANATOLIA AKADEMİK YAYINCILIK LTD. ŞTİ., Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 230 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2021.
Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
Yetim, A.; Onurlar, B. YEMEĞİN KÜLTÜREL TEMELLERİ, ISBN: 978-605-254-705-2, DETAY YAYINLARI, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 28 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022.
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
AKDAĞ, G.; YETİM, A., TAT VE LEZZET BİLEŞENİ OLARAK ACI TADIN SINIFLANDIRILMASI, MUTFAKLARDA BİLİNÇLİ OLARAK KULLANILMASI SCOVILLE ACILIK ÖLÇEĞİ. Cemil Meriç 10. Uluslararası Sosyal Bilimler ve Spor Kongresi, 2018-11-23, 2018-11-25, HATAY, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl