Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
ÖN LİSANS | OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ | BEYKENT ÜNİVERSİTESİ | 2010 |
LİSANS | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANANTLARI | GAZİ ÜNİVERSİTESİ | 2015 |
YÜKSEK LİSANS | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2022 |
1. HATAY’DA GEÇİŞ DÖNEMLERİNDE YAPILAN YÖRESEL MUTFAK UYGULAMALARI Danışman: Dr. Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Eğitimi Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2022.
https://hdl.handle.net/20.500.14114/4651">https://hdl.handle.net/20.500.14114/4651
Görev Ünvanı | Üniversite/Kurum | Yıl |
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ | İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ | 2016-02-02 - 2017-08-25 |
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2017-09-17 - Devam ediyor |
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
BÖLÜM BAŞKANLIĞI | ÖĞRETİM GÖREVLİSİ | İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ | 2017-01-02 - 2017-08-25 |
2019
2. Dönmez, B.; TAŞTAN, H.; SOYLU, A.; YETİM, A. Yerel Yiyecek Tüketim Motivasyonlarının Analizi: Hatay Restoran Ziyaretçileri Üzerine Bir Uygulama. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 751-771. 0 + 0
2017
1. YIKMIŞ, S.; SAĞLAM, K.; YETİM, A. The examination of spices used in the Ottoman palace cuisine. JOURNAL OF HUMAN SCİENCES, 2017, 14, 1000-1016. 0 + 0 DOI:10.14687/jhs.v14i1.4508
1. ŞİŞMAN TAŞTAN, H. HATAY DESTİNASYONUNUN ÇEKİCİLİĞİNDE RESTAURANTLARDA SUNULAN YEREL YİYECEKLERİN ROLÜ. 7TH ADVANCES IN HOSPITALITY & TOURISM MARKETING & MANAGEMENT (AHTMM) CONFERENCE, 2017, 7, 323-335. 0 + 0 http://ahtmm.emu.edu.tr/Documents/previous-conferences/7th%20AHTMM%20Proceeding%20Book%20V4.pdf Publications_003.pdf
2020
1. AKDAĞ, G.; YETİM, A. HATAY YAYLADAĞI’NDA FARKLI BİR LEZZET OLARAK LOKUM: BİR SÖZLÜ TARİH ÇALIŞMASI. TURİZM, EKONOMİ VE İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2020, 2, 155-162. 100 + 0
2020
1. SOYLU, A.; TAŞTAN, H.; YETİM, A. LOCAL FOOD AS A PULL UP FACTOR OF DESTINATIONS: A STUDY ON THE VISITORS OF A RESTAURANT SERVING HATAY’S ROOTED FOODBEVERAGES IN ISTANBUL. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2020, 29, 474-491. 200 + 0
1. YETİM, A.; AKDAĞ, G. HATAY’DA GEÇİŞ DÖNEMLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN YÖRESEL MUTFAK UYGULAMALARI, ISBN: 978-625-8275-49-0, Gazi Kitabevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 86 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
1. YETİM, A. TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ GASTRONOMİK ÜRÜNLERİ, ISBN: 69606, paradigma akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 24 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023. 0
2. YETİM, A.; ONURLAR, B. YEMEĞİN KÜLTÜREL TEMELLERİ, ISBN: 978-605-254-705-2, DETAY YAYINLARI, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 28 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
3. YETİM, A. Gastronomy and Hospitality Studies İn Tourism, ISBN: 978-3-631-85523-2, PETER LANG, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 15 Sayfa, İngilizce, BERLİN, Almanya, 2021. 0
1. YETİM, A. Türkiye Lezzet Rotaları, ISBN: 978-605-254-509-6, DETAY ANATOLIA AKADEMİK YAYINCILIK LTD. ŞTİ., Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 230 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2021. 0
2. YETİM, A. Temel Mutfak Bilimleri, ISBN: 978-605-254-469-3, DETAY ANATOLIA AKADEMİK YAYINCILIK LTD. ŞTİ., Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 392 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2021. 0
1. AKDAĞ, G.; YETİM, A., TAT VE LEZZET BİLEŞENİ OLARAK ACI TADIN SINIFLANDIRILMASI, MUTFAKLARDA BİLİNÇLİ OLARAK KULLANILMASI SCOVILLE ACILIK ÖLÇEĞİ. Cemil Meriç 10. Uluslararası Sosyal Bilimler ve Spor Kongresi, 2018-11-23, 2018-11-25, HATAY, Türkiye, . 200
6. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., GASTRONOMİ SEKTÖRÜNDE YENİLEBİLİR AMBALAJLARIN KULLANILMASI. AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’2018, 2018-07-12, 2018-07-15, ANKARA, , . 85
5. ERCİK, C.; YETİM, A.; AKDAĞ, G.; ÇELİK, R., Agro-Turizm ve Gastronomi İlişkisi: Yenilikçi Bir Turizm Yaklaşımı. ‘AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’2018, 2018-07-12, 2018-07-15, ANKARA, Türkiye, . 85
4. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., The Importance of Sous Vide Technology in Gastronomy Sector. Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, 2018-07-12, 2018-07-15, Ankara, Türkiye, . 85
3. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., COĞRAFİ İŞARETLEMENİN GASTRONOMİ TURİZMİNE ETKİLERİ. AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’2018, 2018-07-12, 2018-07-15, ANKARA, Turks ve Caicos Adaları, . 85
2. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., Effects Of Geographical Marking on GastronomyTourism. Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, 2018-07-12, 2018-07-15, Ankara, Türkiye, . 85
1. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., Use of Edible Packages in the Gastronomy Industry. Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, 2018-07-12, 2018-07-15, Ankara, Türkiye, . 85
1. YIKMIŞ, S.; YETİM, A.; AKSU, H.; ALPASLAN, M., GASTRONOMİ SEKTÖRÜNDE SOUS VİDE TEKNOLOJİSİNİN ÖNEMİ. AVRASYA Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’2018, 2018-07-12, 2018-07-15, ANKARA, , . 42
1. YETİM, A., SOUS VİDE YÖNTEMİ İLE GELENEKSEL ÜRÜNLERE İNOVATİF YAKLAŞIMLAR. 2. RİZE SEMPOZYUM TURİZMİ, 2016-11-04, , Ankara, Türkiye, . 100
1. YETİM, A.; ÖZER, Ç.; OTAĞ, F., MARMARA BÖLGESİ YEREL ÜRÜN FESTİVALİ ENVANTERİ. Gastronomi Turizm Kongresi, 2016-11-17, , Balıkesir, Türkiye, . 50
1. Hedef: Turizmde İstihdam, Kalkınma Bakanlığı, Proje No: , 250000 TL, Eğitmen, 2018,Tamamlandı. 0
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | ||||
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları | ||||
|
|||||
TÜBİTAK 1005, 3001 | |||||
|
|||||
TÜBİTAK 1002 | |||||
|
|||||
H2020 Projesi | |||||
|
|||||
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |||||
|
|||||
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |||||
|
|||||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | ||||
|
|||||
Yurtiçi Araştırma | |||||
|
|||||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | ||||
|
|||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |||||
|
|||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | |||||
|
|||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |||||
|
|||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | |||||
|
|||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | |||||
|
|||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |||||
|
|||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | |||||
|
|||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |||||
|
|||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |||||
|
|||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |||||
|
|||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | |||||
|
|||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |||||
|
|||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |||||
|
|||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |||||
|
|||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |||||
|
|||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | |||||
|
|||||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |||||
|
|||||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | ||||
|
|||||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
|||||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||
|
|||||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||
|
|||||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||
|
|||||
Patent | Uluslararası patent | ||||
|
|||||
Ulusal patent | |||||
|
|||||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
|||||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||
|
|||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||
|
|||||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||
|
|||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |||||
|
|||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |||||
|
|||||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |||||
|
|||||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |||||
|
|||||
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | ||||
|
|||||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | ||||
|
|||||
TÜBİTAK bilim ödülü | |||||
|
|||||
TÜBA Akademi Ödülü | |||||
|
|||||
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | |||||
|
|||||
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | |||||
|
|||||
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |||||
|
|||||
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |||||
|
|||||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |||||
|
|||||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |||||
|
|||||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | |||||
|