Dr.ArÅŸ.Gör. AYKUT GÖKTUÄž SOYLU

Birim
:
Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
Ä°Åž Adresi
: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 YeniÅŸehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
17621
OLUÅžTURMA
:
2017-01-25 16:01:03
DÜZENLEME
:
2024-02-29 10:25:38
PUAN
:
3530
YABANCI DÄ°L
:
Ä°ngilizce, , YDS, 87.5
Researcher ID
Scopus ID
h-index
6
Scholar ID
Publons ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LÄ°SE ANADOLU LÄ°SESÄ° 0
LÄ°SANS GASTRONOMÄ° VE MUTFAK SANATLARI GAZÄ° ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° 2015
Yüksek Lisans Tezi

1. Algılanan Restoran TemizliÄŸinin MüÅŸteri Tatminine Etkisi Danışman: Dr. Hülya TaÅŸtan, Mersin Ãœniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, DiÄŸer Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, .

Theses_001.pdf

Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI TURÄ°ZM UYGULAMA VE ARAÅžTIRMA MERKEZÄ° 2021-11-24 - 2024-10-24
MERKEZ YÖNETÄ°M KURULU ÜYESÄ° TURÄ°ZM UYGULAMA VE ARAÅžTIRMA MERKEZÄ° 2021-11-24 - 2024-10-24
Uluslararası - ULAKBİM Tarafından Taranan 0
2021
5. SOYLU, A.; ÖZKAYA, F. İklim Değişikliği ve Gıda Güvenliği Konulu Hakem Denetimli Makalelerin Bibliyometrik Profili. TURK TURİZM ARASTİRMALARİ DERGİSİ, 2021, 5, 1589-1602. 0 + 0
10.26677/TR1010.2021.782

4. SOYLU, A.; TAŞTAN, H.; ARIKAN, F.; ASLANTÜRK, E. TÜKETİCİLERİN SOKAK LEZZETLERİNE YAKLAŞIMLARININ NEOFOBİ TUTUMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. SAFRAN KÜLTÜR VE TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, 4, 151-167. 0 + 0
2020
3. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A.; ÖZKAYA, F. Osmanlı İmparatorluğu’ndan İtibaren Anadolu ve Arap Yarımadası’nın Mutfak Etkileşimleri. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2020, 17, 495-508. 0 + 0
https://doi.org/10.24010/soid.725346

2. SOYLU, A.; TAŞTAN, H.; YETİM, A. LOCAL FOOD AS A PULL UP FACTOR OF DESTINATIONS: A STUDY ON THE VISITORS OF A RESTAURANT SERVING HATAY’S ROOTED FOOD-BEVERAGES IN ISTANBUL. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2020, 29, 474-491. 0 + 0
https://doi.org/10.35379/cusosbil.624467

2019
1. Dönmez, B.; TAŞTAN, H.; SOYLU, A.; YETİM, A. Yerel Yiyecek Tüketim Motivasyonlarının Analizi: Hatay Restoran Ziyaretçileri Üzerine Bir Uygulama. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 751-771. 0 + 0
Uluslararası - Diğer 600
2021
6. SOYLU, A.; ÇINAR, B. Gastronomi ve Yumuşak Güç: İstanbul Restoranlarının Analizi. JOURNAL OF TOURİSM INTELLİGENCE AND SMARTNESS, 2021, 4, 43-57. 100 + 0
2020
5. KARAMAN, E.; SOYLU, A. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN ÇİĞ BESLENME (RAW FOOD) ALGILARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2020, 4, 251-269. 100 + 0
4. SOYLU, A.; TAŞTAN, H. Algılanan Restoran Temizliğinin Müşteri Tatminine Etkisi. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2020, 4, 86-105. 100 + 0
https://doi.org/10.32958/gastoria.688514

3. KARAMAN, E.; SOYLU, A. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN ÇİĞ BESLENME (RAW FOOD) ALGILARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2020, 4, 251-259. 100 + 0
2. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A.; DURLU ÖZKAYA, F. Osmanlı İmparatorluğundan İtibaren Anadolu ve Arap Yarımadasının Mutfak Etkileşimleri. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2020, , -. 100 + 0
10.24010/soid.725346

2018
1. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A.; DEMÄ°R, Åž. ADANA LEZZET FESTÄ°VALÄ°NE KATILAN BÄ°REYLERÄ°N FESTÄ°VAL ALGILARININ BELÄ°RLENMESÄ°. THE JOURNAL OF ACADEMÄ°C SOCÄ°AL SCÄ°ENCES, 2018, 71, 334-349. 100 + 0
10.16992/asos.13690

Uluslararası - Alan endexleri 100
1. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A.; DEMÄ°R, Åž. ADANA LEZZET FESTÄ°VALÄ°NE KATILAN BÄ°REYLERÄ°N FESTÄ°VALALGILARININ BELÄ°RLENMESÄ°. THE JOURNAL OF ACADEMÄ°C SOCÄ°AL SCÄ°ENCE, 2018, , -. 100 + 0
Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 600
2023
3. AKSOY, M.; SOYLU, A. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİNİN ÇOKLU ZEKÂ PROFİLLERİNİN İNCELENMESİ (INVESTIGATION OF MULTIPLE INTELLIGENCE PROFILES OF GASTRONOMY AND CULINARY ARTS STUDENTS). JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPİTALİTY AND TRAVEL - JOGHAT, 2023, 6, 1608-1618. 200 + 0
10.33083/joghat.2023.357

2. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A. The impact of perceived cleanliness on customer satisfaction, revisiting intention and complaining behaviors: The case of restaurants by S-O-R Model. DÄ°SÄ°PLÄ°NLERARASÄ° AKADEMÄ°K TURÄ°ZM DERGÄ°SÄ°, 2023, 8, 1-27. 200 + 0
10.31822/jomat.2023-8-1-27

2020
1. SOYLU, A.; TAŞTAN, H.; YETİM, A. LOCAL FOOD AS A PULL UP FACTOR OF DESTINATIONS: A STUDY ON THE VISITORS OF A RESTAURANT SERVING HATAY’S ROOTED FOODBEVERAGES IN ISTANBUL. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2020, 29, 474-491. 200 + 0
Uluslararası - Ders Kitabı Yazma 0
1. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A. OTEL İŞLETMELERİNİN YÖNETİMİ Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları, ISBN: 9786052542989, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 29 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2020. 0
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 0
1. SOYLU, A. Yemeğin Kültürel Temelleri, ISBN: 978-605-254-705-2,, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 242 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
2. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A. Otel İşletmelerinin Yönetimi Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları, ISBN: 97860525429896052542985, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 319 Sayfa, İngilizce, Ankara, , 2020. 0
3. SOYLU, A. Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Aydınlık Yüzü, ISBN: 978-605-254-836-3, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 240 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2023. 0
4. GÜLER, O.; SOYLU, A. Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, ISBN: 978-625-6822-56-6, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 467 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2023. 0
5. SOYLU, A. Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Karanlık Yüzü, ISBN: 978-605-254-662-8, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 218 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
Ulusal - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 0
1. AKDAĞ, G.; SOYLU, A. Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, ISBN: 978-605-2323-67-0, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 588 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2018. 0
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 1780

9. AKDAÄž, G.; SOYLU, A., Ä°slamiyet Öncesi Türk Destanlarında Yemek Kültürü. EUROASIA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH AND RECENT TRENDS-X, 2023-02-16, , Bakü, Azerbaycan, . 200

8. AKDAÄž, G.; SOYLU, A., CoÄŸrafi Ä°ÅŸaretli Yemeklerdeki Baharat Kullanımının Ä°ncelenmesi. GANUD-3 International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics, May 6-8, 2022 Istanbul Gedik University, Istanbul, 2022-05-06, , Ä°STANBUL, Türkiye, . 200

7. HÄ°LALOÄžULLARI, M.; AKDAÄž, G.; SOYLU, A., Hizmet Kalitesi ve MüÅŸteri Memnuniyeti Ä°liÅŸkisi Üzerine Bir Literatür Ä°ncelemesi. VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, 2019-04-19, 2019-04-20, Mersin, Türkiye, . 200

6. HilaloÄŸulları, M.; AkdaÄŸ, G.; Soylu, A., Hizmet Kalitesi ve MüÅŸteri Memnuniyeti Ä°liÅŸkisi Üzerine Bir Literatür Ä°ncelemesi. VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOÄžU AKDENÄ°Z TURÄ°ZM SEMPOZYUM, 2019-04-19, 2019-04-20, Mersin, Türkiye, 2019. 200

Scientific_Meetings_002.pdf

5. SOYLU, A.; AKDAÄž, G.; SORMAZ, Ãœ.; ÖZATA, E., Mersin Ä°linin Gastronomik DeÄŸerlerinin Google Trends Üzerinden Gaziantep ve Hatay Ä°lleri ile KarşılaÅŸtırmalı Analizi. The Second Internatıonal Congress On Future Of Tourısm: Innovation, Entrepreneurship And Sustainability (Futourism 2018), 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, . 190

4. SOYLU, A.; AKDAÄž, G.; SORMAZ, Ãœ.; ÖZATA, E., Mersin Ä°linin Gastronomik DeÄŸerlerinin Google Trends Üzerinden Gaziantep ve Hatay Ä°lleri Ä°le KarşılaÅŸtırmalı Analizi. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Futourism 2018, 2018-09-27, 2018-09-29, mersin, Türkiye, . 190

3. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A.; Uygun, A., Uluslararası Fast Food Ä°ÅŸletmelerinin Hizmetleriyle Ä°lgili MüÅŸteri Åžikâyetleri Üzerine Bir AraÅŸtırma. 2. Uluslararası Turizmin GeleceÄŸi Ä°novasyon, GiriÅŸimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, . 200

2. AKDAÄž, G.; SOYLU, A.; DEMÄ°R, Åž., GASTRONOMÄ° VE MUTFAK SANATLARI LÄ°SANS ÖÄžRENCÄ°LERÄ°NÄ°N MESLEKLERÄ°NE Ä°LÄ°ÅžKÄ°N ALGILARI. 1. ULUSLARARASI TURÄ°ZMÄ°N GELECEĞİ KONGRESÄ°: Ä°novasyon, GiriÅŸimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200

Scientific_Meetings_001.pdf

1. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A.; Demir, Åž., Gaziantep ve Hatay Ä°llerinin Gastronomik ve Kültürel DeÄŸerlerinin Seyahat Blogları Üzerinden KarşılaÅŸtırmalı Analizi. FUTOURISM 2017 - The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, MERSÄ°N, Türkiye, . 200

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 200

2. ŞİMÅžEK, N.; SOYLU, A.; ÇINAR, B., Ä°stanbul’da Düzenlenen Yiyecek Ä°çecek Turlarının Viator Web Sitesi Üzerinden Ä°ncelenmesi. 20. Ulusal Turizm Kongresi, 2019-10-16, 2019-10-19, EskiÅŸehir, Türkiye, . 100

1. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A., GENETİĞİ DEĞİŞTÄ°RÄ°LMÄ°Åž VE ORGANÄ°K GIDALAR ÜZERÄ°NE MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° YÜKSEK LÄ°SANS ÖÄžRENCÄ°LERÄ°NE YÖNELÄ°K BÄ°R TUTUM ÇALIÅžMASI. 19. Ulusal Turizm Kongresi, 2018-10-17, 2018-10-21, Afyon, Türkiye, . 100

FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBÄ°TAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası Ä°kili Ä°ÅŸbirliÄŸi Programları
TÜBÄ°TAK 1005, 3001
TÜBÄ°TAK 1002
H2020 Projesi
DiÄŸer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje
DiÄŸer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi AraÅŸtırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araÅŸtırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
Detay
Aksoy, M.; Soylu, A. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİNİN ÇOKLU ZEKÂ PROFİLLERİNİN İNCELENMESİ (INVESTIGATION OF MULTIPLE INTELLIGENCE PROFILES OF GASTRONOMY AND CULINARY ARTS STUDENTS). JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPİTALİTY AND TRAVEL - JOGHAT, 2023, 6, 1608-1618.
10.33083/joghat.2023.357
TaÅŸtan, H.; Soylu, A. The impact of perceived cleanliness on customer satisfaction, revisiting intention and complaining behaviors: The case of restaurants by S-O-R Model. DÄ°SÄ°PLÄ°NLERARASÄ° AKADEMÄ°K TURÄ°ZM DERGÄ°SÄ°, 2023, 8, 1-27.
10.31822/jomat.2023-8-1-27
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliÄŸi
DiÄŸer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi
ULAKBÄ°M TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Detay
Güler, O.; Soylu, A. Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, ISBN: 978-625-6822-56-6, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 467 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2023.
Soylu, A. Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Aydınlık Yüzü, ISBN: 978-605-254-836-3, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 240 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2023.
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüÄŸü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.)
Detay
Güler, O.; Soylu, A. Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, ISBN: 978-625-6822-56-6, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 467 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2023.
Soylu, A. Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Aydınlık Yüzü, ISBN: 978-605-254-836-3, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 240 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2023.
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaÅŸ, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
şimşek, N.; Soylu, A.; Durlu özkaya, F. Osmanlı İmparatorluğundan İtibaren Anadolu ve Arap Yarımadasının Mutfak Etkileşimleri. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2020, , -,
10.24010/soid.725346

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Soylu, A.; Taştan, H. Algılanan Restoran Temizliğinin Müşteri Tatminine Etkisi. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2020, 4, 86-105,
https://doi.org/10.32958/gastoria.688514

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Soylu, A.; Taştan, H.; Arıkan, F.; Aslantürk, E. TÜKETİCİLERİN SOKAK LEZZETLERİNE YAKLAŞIMLARININ NEOFOBİ TUTUMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. SAFRAN KÜLTÜR VE TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, 4, 151-167,
Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
TaÅŸtan, H.; Soylu, A. The impact of perceived cleanliness on customer satisfaction, revisiting intention and complaining behaviors: The case of restaurants by S-O-R Model. DÄ°SÄ°PLÄ°NLERARASÄ° AKADEMÄ°K TURÄ°ZM DERGÄ°SÄ°, 2023, 8, 1-27,
10.31822/jomat.2023-8-1-27

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Karaman, E.; Soylu, A. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN ÇİĞ BESLENME (RAW FOOD) ALGILARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2020, 4, 251-269,
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Detay
Soylu, A.; çınar, B. Gastronomi ve Yumuşak Güç: İstanbul Restoranlarının Analizi. JOURNAL OF TOURİSM INTELLİGENCE AND SMARTNESS, 2021, 4, 43-57,
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Soylu, A.; Taştan, H.; Arıkan, F.; Aslantürk, E. TÜKETİCİLERİN SOKAK LEZZETLERİNE YAKLAŞIMLARININ NEOFOBİ TUTUMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. SAFRAN KÜLTÜR VE TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, 4, 151-167,
Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
TaÅŸtan, H.; Soylu, A.; Demir, Å. ADANA LEZZET FESTÄ°VALÄ°NE KATILAN BÄ°REYLERÄ°N FESTÄ°VALALGILARININ BELÄ°RLENMESÄ°. THE JOURNAL OF ACADEMÄ°C SOCÄ°AL SCÄ°ENCE, 2018, , -,
Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Karaman, E.; Soylu, A. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN ÇİĞ BESLENME (RAW FOOD) ALGILARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2020, 4, 251-269,
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
TebliÄŸ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBÄ°TAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBÄ°TAK TWAS veya TeÅŸvik ödülü
TÜBÄ°TAK Ufuk 2020 Programı eÅŸik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluÅŸlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluÅŸlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl