Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LÄ°SE | ANADOLU LÄ°SESÄ° | 0 | |
LÄ°SANS | GASTRONOMÄ° VE MUTFAK SANATLARI | GAZÄ° ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° | 2015 |
1. Algılanan Restoran TemizliÄŸinin MüÅŸteri Tatminine Etkisi Danışman: Dr. Hülya TaÅŸtan, Mersin Ãœniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, DiÄŸer Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, .
Theses_001.pdf
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI | TURÄ°ZM UYGULAMA VE ARAÅžTIRMA MERKEZÄ° | 2021-11-24 - 2024-10-24 | |
MERKEZ YÖNETÄ°M KURULU ÜYESÄ° | TURÄ°ZM UYGULAMA VE ARAÅžTIRMA MERKEZÄ° | 2021-11-24 - 2024-10-24 |
2021
5. SOYLU, A.; ÖZKAYA, F. İklim Değişikliği ve Gıda Güvenliği Konulu Hakem Denetimli Makalelerin Bibliyometrik Profili. TURK TURİZM ARASTİRMALARİ DERGİSİ, 2021, 5, 1589-1602. 0 + 0 10.26677/TR1010.2021.782
4. SOYLU, A.; TAŞTAN, H.; ARIKAN, F.; ASLANTÜRK, E. TÜKETİCİLERİN SOKAK LEZZETLERİNE YAKLAŞIMLARININ NEOFOBİ TUTUMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. SAFRAN KÜLTÜR VE TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, 4, 151-167. 0 + 0
2020
3. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A.; ÖZKAYA, F. Osmanlı İmparatorluğu’ndan İtibaren Anadolu ve Arap Yarımadası’nın Mutfak Etkileşimleri. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2020, 17, 495-508. 0 + 0 https://doi.org/10.24010/soid.725346
2. SOYLU, A.; TAŞTAN, H.; YETİM, A. LOCAL FOOD AS A PULL UP FACTOR OF DESTINATIONS: A STUDY ON THE VISITORS OF A RESTAURANT SERVING HATAY’S ROOTED FOOD-BEVERAGES IN ISTANBUL. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2020, 29, 474-491. 0 + 0 https://doi.org/10.35379/cusosbil.624467
2019
1. Dönmez, B.; TAŞTAN, H.; SOYLU, A.; YETİM, A. Yerel Yiyecek Tüketim Motivasyonlarının Analizi: Hatay Restoran Ziyaretçileri Üzerine Bir Uygulama. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 751-771. 0 + 0
2021
6. SOYLU, A.; ÇINAR, B. Gastronomi ve Yumuşak Güç: İstanbul Restoranlarının Analizi. JOURNAL OF TOURİSM INTELLİGENCE AND SMARTNESS, 2021, 4, 43-57. 100 + 0
2020
5. KARAMAN, E.; SOYLU, A. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN ÇİĞ BESLENME (RAW FOOD) ALGILARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2020, 4, 251-269. 100 + 0
4. SOYLU, A.; TAŞTAN, H. Algılanan Restoran Temizliğinin Müşteri Tatminine Etkisi. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2020, 4, 86-105. 100 + 0 https://doi.org/10.32958/gastoria.688514
3. KARAMAN, E.; SOYLU, A. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN ÇİĞ BESLENME (RAW FOOD) ALGILARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2020, 4, 251-259. 100 + 0
2. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A.; DURLU ÖZKAYA, F. Osmanlı İmparatorluğundan İtibaren Anadolu ve Arap Yarımadasının Mutfak Etkileşimleri. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2020, , -. 100 + 0 10.24010/soid.725346
2018
1. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A.; DEMÄ°R, Åž. ADANA LEZZET FESTÄ°VALÄ°NE KATILAN BÄ°REYLERÄ°N FESTÄ°VAL ALGILARININ BELÄ°RLENMESÄ°. THE JOURNAL OF ACADEMÄ°C SOCÄ°AL SCÄ°ENCES, 2018, 71, 334-349. 100 + 0 10.16992/asos.13690
1. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A.; DEMÄ°R, Åž. ADANA LEZZET FESTÄ°VALÄ°NE KATILAN BÄ°REYLERÄ°N FESTÄ°VALALGILARININ BELÄ°RLENMESÄ°. THE JOURNAL OF ACADEMÄ°C SOCÄ°AL SCÄ°ENCE, 2018, , -. 100 + 0
2023
3. AKSOY, M.; SOYLU, A. GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİNİN ÇOKLU ZEKÂ PROFİLLERİNİN İNCELENMESİ (INVESTIGATION OF MULTIPLE INTELLIGENCE PROFILES OF GASTRONOMY AND CULINARY ARTS STUDENTS). JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPİTALİTY AND TRAVEL - JOGHAT, 2023, 6, 1608-1618. 200 + 0 10.33083/joghat.2023.357
2. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A. The impact of perceived cleanliness on customer satisfaction, revisiting intention and complaining behaviors: The case of restaurants by S-O-R Model. DÄ°SÄ°PLÄ°NLERARASÄ° AKADEMÄ°K TURÄ°ZM DERGÄ°SÄ°, 2023, 8, 1-27. 200 + 0 10.31822/jomat.2023-8-1-27
2020
1. SOYLU, A.; TAŞTAN, H.; YETİM, A. LOCAL FOOD AS A PULL UP FACTOR OF DESTINATIONS: A STUDY ON THE VISITORS OF A RESTAURANT SERVING HATAY’S ROOTED FOODBEVERAGES IN ISTANBUL. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2020, 29, 474-491. 200 + 0
1. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A. OTEL İŞLETMELERİNİN YÖNETİMİ Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları, ISBN: 9786052542989, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 29 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2020. 0
1. SOYLU, A. Yemeğin Kültürel Temelleri, ISBN: 978-605-254-705-2,, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 242 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
2. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A. Otel İşletmelerinin Yönetimi Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları, ISBN: 97860525429896052542985, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 319 Sayfa, İngilizce, Ankara, , 2020. 0
3. SOYLU, A. Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Aydınlık Yüzü, ISBN: 978-605-254-836-3, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 240 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2023. 0
4. GÜLER, O.; SOYLU, A. Türkiye'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, ISBN: 978-625-6822-56-6, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 467 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2023. 0
5. SOYLU, A. Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Karanlık Yüzü, ISBN: 978-605-254-662-8, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 218 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
1. AKDAĞ, G.; SOYLU, A. Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, ISBN: 978-605-2323-67-0, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 588 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2018. 0
9. AKDAÄž, G.; SOYLU, A., Ä°slamiyet Öncesi Türk Destanlarında Yemek Kültürü. EUROASIA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH AND RECENT TRENDS-X, 2023-02-16, , Bakü, Azerbaycan, . 200
8. AKDAÄž, G.; SOYLU, A., CoÄŸrafi Ä°ÅŸaretli Yemeklerdeki Baharat Kullanımının Ä°ncelenmesi. GANUD-3 International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics, May 6-8, 2022 Istanbul Gedik University, Istanbul, 2022-05-06, , Ä°STANBUL, Türkiye, . 200
7. HÄ°LALOÄžULLARI, M.; AKDAÄž, G.; SOYLU, A., Hizmet Kalitesi ve MüÅŸteri Memnuniyeti Ä°liÅŸkisi Üzerine Bir Literatür Ä°ncelemesi. VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, 2019-04-19, 2019-04-20, Mersin, Türkiye, . 200
6. HilaloÄŸulları, M.; AkdaÄŸ, G.; Soylu, A., Hizmet Kalitesi ve MüÅŸteri Memnuniyeti Ä°liÅŸkisi Üzerine Bir Literatür Ä°ncelemesi. VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOÄžU AKDENÄ°Z TURÄ°ZM SEMPOZYUM, 2019-04-19, 2019-04-20, Mersin, Türkiye, 2019. 200
Scientific_Meetings_002.pdf
5. SOYLU, A.; AKDAÄž, G.; SORMAZ, Ãœ.; ÖZATA, E., Mersin Ä°linin Gastronomik DeÄŸerlerinin Google Trends Üzerinden Gaziantep ve Hatay Ä°lleri ile KarşılaÅŸtırmalı Analizi. The Second Internatıonal Congress On Future Of Tourısm: Innovation, Entrepreneurship And Sustainability (Futourism 2018), 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, . 190
4. SOYLU, A.; AKDAÄž, G.; SORMAZ, Ãœ.; ÖZATA, E., Mersin Ä°linin Gastronomik DeÄŸerlerinin Google Trends Üzerinden Gaziantep ve Hatay Ä°lleri Ä°le KarşılaÅŸtırmalı Analizi. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Futourism 2018, 2018-09-27, 2018-09-29, mersin, Türkiye, . 190
3. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A.; Uygun, A., Uluslararası Fast Food Ä°ÅŸletmelerinin Hizmetleriyle Ä°lgili MüÅŸteri Åžikâyetleri Üzerine Bir AraÅŸtırma. 2. Uluslararası Turizmin GeleceÄŸi Ä°novasyon, GiriÅŸimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, . 200
2. AKDAÄž, G.; SOYLU, A.; DEMÄ°R, Åž., GASTRONOMÄ° VE MUTFAK SANATLARI LÄ°SANS ÖÄžRENCÄ°LERÄ°NÄ°N MESLEKLERÄ°NE Ä°LÄ°ÅžKÄ°N ALGILARI. 1. ULUSLARARASI TURÄ°ZMÄ°N GELECEĞİ KONGRESÄ°: Ä°novasyon, GiriÅŸimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200
Scientific_Meetings_001.pdf
1. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A.; Demir, Åž., Gaziantep ve Hatay Ä°llerinin Gastronomik ve Kültürel DeÄŸerlerinin Seyahat Blogları Üzerinden KarşılaÅŸtırmalı Analizi. FUTOURISM 2017 - The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, MERSÄ°N, Türkiye, . 200
2. ŞİMÅžEK, N.; SOYLU, A.; ÇINAR, B., Ä°stanbul’da Düzenlenen Yiyecek Ä°çecek Turlarının Viator Web Sitesi Üzerinden Ä°ncelenmesi. 20. Ulusal Turizm Kongresi, 2019-10-16, 2019-10-19, EskiÅŸehir, Türkiye, . 100
1. TAÅžTAN, H.; SOYLU, A., GENETİĞİ DEĞİŞTÄ°RÄ°LMÄ°Åž VE ORGANÄ°K GIDALAR ÜZERÄ°NE MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° YÜKSEK LÄ°SANS ÖÄžRENCÄ°LERÄ°NE YÖNELÄ°K BÄ°R TUTUM ÇALIÅžMASI. 19. Ulusal Turizm Kongresi, 2018-10-17, 2018-10-21, Afyon, Türkiye, . 100
1. DERGÄ° PARK, TURÄ°ZM EKONOMÄ° VE Ä°ÅžLETME ARAÅžTIRMALARI DERGÄ°SÄ° , YARDIMCI EDÄ°TÖR, - Devam ediyor. 250
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | ||||
Proje | TÜBÄ°TAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası Ä°kili Ä°ÅŸbirliÄŸi Programları | ||||
|
|||||
TÜBÄ°TAK 1005, 3001 | |||||
|
|||||
TÜBÄ°TAK 1002 | |||||
|
|||||
H2020 Projesi | |||||
|
|||||
DiÄŸer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje | |||||
|
|||||
DiÄŸer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje | |||||
|
|||||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | ||||
|
|||||
Yurtiçi AraÅŸtırma | |||||
|
|||||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | ||||
|
|||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi) | |||||
|
|||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araÅŸtırma makalesi | |||||
|
|||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi) | |||||
|
|||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | |||||
|
|||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | |||||
|
|||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi | |||||
|
|||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliÄŸi | |||||
|
|||||
DiÄŸer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi | |||||
|
|||||
ULAKBÄ°M TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi | |||||
|
|||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |||||
|
|||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüÄŸü | |||||
|
|||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.) | |||||
|
|||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |||||
|
|||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.) | |||||
|
|||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı | |||||
|
|||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | |||||
|
|||||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı | |||||
|
|||||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaÅŸ, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | ||||
|
|||||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
|||||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||
|
|||||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||
|
|||||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||
|
|||||
Patent | Uluslararası patent | ||||
|
|||||
Ulusal patent | |||||
|
|||||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
|||||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||
|
|||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||
|
|||||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||
|
|||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |||||
|
|||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |||||
|
|||||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |||||
|
|||||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |||||
|
|||||
TebliÄŸ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | ||||
|
|||||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | ||||
|
|||||
TÜBÄ°TAK bilim ödülü | |||||
|
|||||
TÜBA Akademi Ödülü | |||||
|
|||||
TÜBÄ°TAK TWAS veya TeÅŸvik ödülü | |||||
|
|||||
TÜBÄ°TAK Ufuk 2020 Programı eÅŸik üstü ödülü | |||||
|
|||||
Yurtdışı kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |||||
|
|||||
Yurtiçi kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |||||
|
|||||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |||||
|
|||||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |||||
|
|||||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluÅŸlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluÅŸlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | |||||
|