Ä°ngilizce, A, ÜDS, 97
Ä°ngilizce, Çok Ä°yi, TOEFL, 253
Ä°ngilizce, A, KPDS, 93
Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LÄ°SANS | Ä°KTÄ°SADÄ° VE Ä°DARÄ° BÄ°LÄ°MLER FAKÜLTESÄ° TURÄ°ZM Ä°ÅžLETMECÄ°LİĞİ VE OTELCÄ°LÄ°K Y.O | ÇUKUROVA ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° | 1996 |
YÜKSEK LÄ°SANS | TURÄ°ZM Ä°ÅžLETMECÄ°LİĞİ VE OTELCÄ°LÄ°K | MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° | 2001 |
DOKTORA | TURÄ°ZM Ä°ÅžLETMECÄ°LİĞİ | DOKUZ EYLÜL ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° | 2007 |
1. Örgüt Kültürünün Bilgi Yönetim Sürecine ve Örgütsel Performansa Etkisi: Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Uygulama Danışman: Dr. Ömür Nezcan Timurcanday ÖZMEN, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2007.
1. Otel İşletmelerinin Krizlere Hazırlıklı Olma Durumlarının Değerlendirilmesi: Beş yıldızlı Otellerde Bir Uygulama Danışman: Dr. Bahar TANER, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2001.
Görev Ünvanı | Üniversite/Kurum | Yıl |
ARAÅžTIRMA GÖREVLÄ°SÄ° | MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° SOSYAL BÄ°LÄ°MLER ENSTÄ°TÜSÜ | 1999-10-13 - 2002-03-07 |
ARAÅžTIRMA GÖREVLÄ°SÄ° | DOKUZ EYLÜL ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° SOSYAL BÄ°LÄ°MLER ENSTÄ°TÜSÜ | 2002-03-12 - 2007-11-19 |
ARAÅžTIRMA GÖREVLÄ°SÄ° | MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° SOSYAL BÄ°LÄ°MLER ENSTÄ°TÜSÜ | 2007-12-03 - 2008-02-20 |
YARDIMÇI DOÇENT | MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° ERDEMLÄ° UYGULAMALI TEK. VE Ä°ÅžL. YÜKSEKOKULU Ä°ÅžLETME BÄ°LGÄ° YÖN. BÖL | 2008-02-21 - 2013-02-04 |
YARDIMÇI DOÇENT | MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° TURÄ°ZM FAKÜLTESÄ° TURÄ°ZM Ä°ÅžLETMECÄ°LİĞİ ANABÄ°LÄ°M DALI | 2013-02-05 - 2020-06-03 |
DOÇENT | MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° | 2020-06-03 - 2023-11-15 |
PROFESÖR | MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° | 2023-11-15 - 2024-01-30 |
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
BÄ°RÄ°M KALÄ°TE KOMÄ°SYONU ÜYESÄ° | TURÄ°ZM FAKÜLTESÄ° | 2023-12-07 - 2026-12-07 | |
BÄ°RÄ°M AKADEMÄ°K TEÅžVÄ°K BAÅžVURU VE Ä°NCELEME KOMÄ°SYONU ÜYESÄ° | TURÄ°ZM FAKÜLTESÄ° | 2023-06-12 - 2026-06-12 | |
BÖLÜM BAÅžKANI | TURÄ°ZM FAKÜLTESÄ° | 2023-06-12 - 2026-06-12 | |
ANABÄ°LÄ°M DALI BAÅžKANI | SOSYAL BÄ°LÄ°MLER ENSTÄ°TÜSÜ | 2023-06-12 - 2026-06-12 | |
ENSTÄ°TÜ KURULU ÜYESÄ° | SOSYAL BÄ°LÄ°MLER ENSTÄ°TÜSÜ | 2023-06-12 - 2026-06-12 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESÄ° | TURÄ°ZM FAKÜLTESÄ° | 2023-06-12 - 2026-06-12 |
2020
4. ALBAYRAK, Z.; ATÇI, D. Otel işletmelerinde çalışanların iş yerindeki şefkate ilişkin algılarının örgütsel bağlılıklarına etkisi. JOURNAL OF TOURİSM THEORY AND RESEARCH, 2020, 6, 47-61. 100 + 0 http://dx.doi.org/10.24288/jttr.648581
2019
3. BUZLU ÖZKAN, M.; YAVUZ, G.; UNUR, K.; ATÇI, D. Kızkalesi’ni ziyaret eden yerli turistlerin davranışsal profili ve Kızkalesi’nin turizm destinasyonu olarak sorunları. JOURNAL OF TOURİSM THEORY AND RESEARCH, 2019, 5, 212-227. 65 + 0 https://dergipark.org.tr/tr/pub/jttr/issue/43713/524002
2017
2. ATÇI, D.; KALE, A.; ŞEKER, F. Otel İşletmecilerinin Bireysel Yenilikçilik Profili ve Çift Yönlülük (Ambidexterity) Düzeyi İlişkisi. İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2017, 5, 47-58. 100 + 0 https://dergipark.org.tr/tr/pub/iicder/issue/49864/639256
2015
1. KAYA, İ.; ATÇI, D. Türk Turizm Sektöründe Çalışma Saatlerinin Analizi ve Değerlendirilmesi. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2015, 12, 23-47. 100 + 0
2023
6. ALBAYRAK, Z.; ATÇI, D. WHICH TRAVEL PACKAGE MAKES PEOPLE HAPPIER? CULTURAL OR 3S?. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2023, , -. 100 + 0 https://dergipark.org.tr/en/pub/soid/issue/80273/1333433
2020
5. BUZLU ÖZKAN, M.; ATÇI, D. Turizm Çalışanlarının Çocuk Dostu Olmayan Davranışları. TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2020, 4, 3341-3357. 100 + 0 https://tutad.org/index.php/tutad/article/view/361
2016
4. ATÇI, D.; UNUR, K.; GÜRSOY, D. The Impacts of Hosting Major Sporting Events Resident s Perceptions of the Mediterranean Games 2013 in Mersin. INTERNATİONAL REVİEW OF MANAGEMENT AND MARKETİNG, 2016, 6, 1-7. 100 + 0
2015
3. ATÇI, D.; ÇAKICI, A.; ERTAŞ, Ç. Fast Food Çalışanlarının İş Sorunlarının İş ve Yaşam Tatminlerine Etkisi Mersin Şehir Merkezinde Bir Araştırma. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2015, 15, 161-173. 100 + 0 https://dergipark.org.tr/tr/pub/ausbd/issue/15920/167416
2014
2. ATÇI, D.; YENİPINAR, U.; UNUR, K. Gönüllü Olma Nedenleri Mersin 2013 XVII Akdeniz Oyunları Örneği. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 42-56. 100 + 0
2008
1. UZUN, D.; ŞAHİN, N. Bilgi Yönetiminin Örgütsel Performansa Etkisi Farklı Örgüt Kültürü Tiplerinde Bir Karşılaştırma. SOİD: SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2008, 5, 23-34. 0 + 0 https://dergipark.org.tr/tr/pub/soid/issue/11378/135961
2010
2. TANER, B.; TETİK, D.; YILMAZ, İ. Konaklama İşletmelerinde Bilgi Yönetimi Antalya daki Beş Yıldızlı Otellerde Bir Uygulama. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2010, 19, 481-498. 200 + 0
2007
1. AYDIN, Ş.; ŞAHİN, N.; UZUN, D. Örgütlerde Yaşanan Psikolojik Şiddet Sorunlarının Konaklama İşletmeleri Açısından Değerlendirilmesi. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2007, 16, 61-74. 0 + 0 hthttps://dergipark.org.tr/tr/pub/cusosbil/issue/4377/59971tp://
2023
2. ÇAPAR, G.; ATÇI, D. The Effect of Interpretation Performance of Tour Guides on Memorable Tour Experiences and Behavioural Intentions. AVRASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ-ATA, 2023, 4, 1-14. 100 + 0 https://dergipark.org.tr/tr/pub/atadergi/issue/79207/1329181://
2018
1. UNUR, K.; ATÇI, D.; ŞANLI, S.; ALBAYRAK, Z. Ekmek Fırını Çalışanları Üzerine Keşifsel Bir Araştırma: Mersin Örneği. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2018, 2, 39-51. 85 + 0 https://dergipark.org.tr/en/pub/gastoria/issue/36536/412382
1. ATÇI, D. Turizm Ansiklopedisi Türkiye, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 200, Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 14500
https://www.detayyayin.com.tr/urun/turizm-ansiklopedisi-turkiye-turizm-ve-agirlama-endustrisinin-temel-kavramlari#
1. KAYRAN, M.; ATÇI, D. ŞANLIURFA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ VE GASTRONOMİ TURİZMİ POTANSİYELİ, ISBN: 978-605-254-461-7, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 102 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
https://www.detayyayin.com.tr/urun/sanliurfanin-cografi-isaretli-urunleri-ve-gastronomi-turizmi-potansiyeli#
1. ÇAPAR, G.; ATÇI, D. Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, ISBN: 978-1-955833-10-3, University of South Florida M3 Publishing, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 2200 Sayfa, Türkçe, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 2022. 16500
https://digitalcommons.usf.edu/m3publishing/vol16/iss9781955833103/10/
2. ATÇI, D. Rekreasyon Sosyolojisi, ISBN: 978-625-417-059-1, Nobel Akademik Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 200, 203 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 5500
https://www.nobelyayin.com/rekreasyon-sosyolojisi-17661.html
3. ATÇI, D. Turizm İşletmelerinde Yönetim Uygulamaları, ISBN: : 978-605-254-297-2, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 300 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 7000
1. Tetik, D. Uluslararası Turizm İşletmeciliği, ISBN: 978-605-133-161-4, Nobel yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 564 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2011. 2500
https://www.nobelkitap.com/kitap_46829_uluslararasi-turizm-isletmeciligi.html
2. Uzun, D. Liderlik ve Motivasyon: Geleneksel ve Güncel Yaklasımlar, ISBN: 978-605-133-391-5, Nobel yayınevi, Baskı Sayısı: 3, Baskı Adet Sayısı: 100, 274 Sayfa, Türkçe, İstanbul, Türkiye, 2008. 3000
http://nobelyayin.com/detay.asp?u=2795
3. Tetik, D. Türkiye Turizm Coğrafyası, ISBN: 978-9944-223-74-4, Detay yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 200, 680 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2007. 2500
https://detayyayin.com.tr/kitap-70.cgi
1. TANER, B.; TETİK, D. Çalışma Yaşamında Bireysel Gelişim Turizm İşletmelerinden Örnekler ve Uygulamalar, ISBN: 978-605-377-212-5, Beta yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 451 Sayfa, Türkçe, İstanbul, Türkiye, 2010. 0
https://www.betayayincilik.com/
2. TETİK, D.; PALA, T. Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış, ISBN: 978-605-5911-10-2, MKM yayınları, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 411 Sayfa, Türkçe, Bursa, Türkiye, 2009. 4750
https://www.seckin.com.tr/kitap/turizm-isletmelerinde-orgutsel-davranis-zeyyat-sabuncuoglu-s-p-432432627
3. ATÇI, D. Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, ISBN: 978-605-333-597-9, Beta Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 560 Sayfa, Türkçe, İstanbul, Türkiye, 2016. 0
https://www.betayayincilik.com/
4. TETİK, D. Turizm Coğrafyası, ISBN: 978-9944-223-74-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 200, 654 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2008. 0
https://www.detayyayin.com.tr/urun/turkiye-turizm-cografyasi#
10. ATÇI, D.; ÇAPAR, G., DeÄŸiÅŸen KuÅŸak Kavramları: Turizmde Yeni Bir Tüketici Kitlesi Olarak YaÅŸsız/Gönlü Genç Nesil (Perennialler). 3. Uluslar arası Turizmin GeleceÄŸi Ä°novasyon, GiriÅŸimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, . 200
9. ÅžANLI KAYRAN, S.; ATÇI, D.; UNUR, K., Mersin’de Yiyecek Ä°çecek Ä°ÅŸletmelerinde Çalışan Personelin Ä°ÅŸte Cep Telefonu Kullanımına Ä°liÅŸkin Algıları. 1. Uluslararası Turizmde Dijital DönüÅŸüm Kongresi, 2019-04-18, 2019-04-20, Düzce, Türkiye, . 200
8. AVCI, N.; ATÇI, D.; UNUR, K., Otel Yöneticilerinin Giyim Tarzlarına Ä°liÅŸkin Ä°ÅŸveren ve Genel MüdürGörüÅŸlerinin Ä°ncelenmesi. THE SECOND INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2018), 2018-09-27, 2018-09-29, MERSÄ°N, Türkiye, . 200
7. ÖZKAN BUZLU, M.; YAVUZ, G.; UNUR, K.; ATÇI, D., Restoran Çalışanlarının Bakış Açısıyla Kızkalesi’ni Ziyaret Eden YerliTuristlerin Profili ve Kızkalesi Turizminin Sorunları. 2. Uluslararası Turizmin GeleceÄŸi Ä°novasyon, GiriÅŸimcilik veSürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2018), 2018-09-27, 2018-11-29, Mersin, Türkiye, . 130
6. ATÇI, D.; ADA, Ç., Restoran Ä°ÅŸletmelerinde Teknoloji Kullanımı: Restoran Çalışanları ve Yöneticileri Üzerinde Bir AraÅŸtırma. The First International Congress on Future of Tourism:Innovation, Enterpreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, , , . 200
5. UNUR, K.; ATÇI, D.; ÅžANLI, S.; ALBAYRAK, Z., Turizm Yazınında Ä°novasyon ve Sürdürülebilirlik AraÅŸtırmaları. The first International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, MERSÄ°N, Türkiye, . 170
4. UNUR, K.; ATÇI, D.; KALE, A.; ÅžEKER, F., Kızkalesi’ndeki Otel Ä°ÅŸletmecilerinin Sürdürülebilirlik Tanımları. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, MERSÄ°N, Türkiye, . 170
3. UNUR, K.; ATÇI, D.; Albayrak, Z.; ÅžANLI, S., Fırıncılıkta Ekmek Var mı? Fırıncılar Üzerinde Bir AraÅŸtırma. VI. ULUSAL II.ULUSLARARASI DOÄžU AKDENÄ°Z TURÄ°ZM SEMPOZYUMU, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, . 170
2. UNUR, K.; ATÇI, D.; ÅžEKER, F.; KALE, A.; KINIKLI, M., Pastane Çalışanlarının Mesleklerinin Ä°yi ve Kötü Yanlarının Belirlenmesine Yönelik Bir AraÅŸtırma. VI. ULUSAL II.ULUSLARARASI DOÄžU AKDENÄ°Z TURÄ°ZM SEMPOZYUMU, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, . 160
1. TANER, B.; TETİK, D.; ÇELİK, N., Mobbing In The Hotel Industry An Empirical Study In 4 and 5 Star Hotels In Mersin. 4th Biennial International Congress Hospitality and Tourism, 2010-04-22, 2010-04-23, Belgrade, Sırbistan, 2010. 200
3. ÇAPAR, G.; ATÇI, D., An Attempt to Develop a Measurement Tool for Interpretation Performance of Tourist Guides. The Conference on Managing Tourism Across Continents, 2022-04-07, 2022-04-09, Ä°stanbul, Türkiye, 2022. 100
2. KALE, A.; ÅžEKER, F.; ATÇI, D., Kızkalesindeki Otel Ä°ÅŸletmecilerinin Bireysel Yenilikçiliklerinin Ä°ÅŸletme Performansına Etkisi. Uluslararası Erdemli Sempozyumu, 2018-04-19, 2018-04-21, Mersin, Türkiye, . 100
1. TANER, B.; TETÄ°K, D.; ÇELÄ°K, N.; UZEL, A., Çalışanlara Yönelik Yıldırma Davranışlarının Ä°ÅŸ Stresi ve Ä°ÅŸ Tatmini Üzerine Etkileri SaÄŸlık Personeli Üzerine Bir Uygulama Sakarya 2010. 1.Uluslararası Kadın ve SaÄŸlık Kongresi, 2010-06-03, 2010-06-05, Sakarya, Türkiye, . 85
5. ATÇI, D.; TOKSÖZ, D.; ÇAPAR, G.; PALA MORKOÇ, T., Ä°ÅŸ BecerikliliÄŸi: Otel Çalışanlarında Bir AraÅŸtırma. 20.Ulusal Turizm Kongresi, 2019-10-16, 2019-10-19, EskiÅŸehir, Türkiye, . 95
4. KARAKAÅž TANDOÄžAN, G.; ATÇI, D., Otel Ä°ÅŸletmelerinde Pazarlama Aracı Olarak Veri MadenciliÄŸinin Kullanımı. 11.Ulusal Turizm Kongresi, 2010-12-02, 2010-12-05, Aydın, Türkiye, . 100
3. ÇORBACI, A.; TETÄ°K, D.; AKDAÄž, G.; ÇELÄ°K, N., Arap Turistlerin Tatil Ä°çin Mersin Destinasyonunu Tercih Etme Nedenleri ve Tekrar Ziyaret Etme DüÅŸünceleri Üzerine Bir AraÅŸtırma. Mersin Sempozyumu, 2008-11-19, 2008-11-22, Mersin, Türkiye, . 85
2. TANER, B.; TETÄ°K, D.; ÇELÄ°K, N., Konaklama Ä°ÅŸletmelerinde Çalışanlara Yönelik Yıldırma Davranışları ve Ä°ÅŸ Stresi Mersin Ä°li ÖrneÄŸi. Mersin Sempozyumu, 2008-11-19, 2008-11-22, Mersin, Türkiye, . 100
1. TANER, B.; TETÄ°K, D., Mersin Turizmi Ä°çin ÖÄŸrenen Bölge Yaklaşımı. Mersin Sempozyumu, 2008-11-19, 2008-11-22, Mersin, Türkiye, . 100
7. Bahri KENDÄ°R, REKREATÄ°F AKTÄ°VÄ°TELERE KATILAN EMNÄ°YET MENSUBU BÄ°REYLERÄ°N PSÄ°KOLOJÄ°K DAYANIKLILIK Ä°YÄ°MSERLÄ°K VE Ä°YÄ° OLUÅž DÜZEYLERÄ° , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200
6. ÇaÄŸlar ADA, Lisans düzeyinde turizm eÄŸitimi veren yükseköÄŸretim kurumlarının durumu: YÖKATLAS veritabanı incelemesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
5. Taner NUR, Tüketicilerin konum tabanlı sosyal aÄŸları kullanma eÄŸilimleri: Yiyecek içecek iÅŸletmeleri örneÄŸi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
4. Tuba ATINÇOÄžLU, Turizm çiftliÄŸi sahiplerinin yaratıcılık düzeyleri ve eko-giriÅŸimciliÄŸe bakış açıları, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
3. Tamer TAÅžÇI, Ülke imajı ve ziyaret etme niyeti arasındaki iliÅŸki: Leh ve Alman üniversite öÄŸrencileri üzerinde bir araÅŸtırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
2. Zeynep Albayrak, Çalışanların örgütsel ÅŸefkat algılarının örgütsel baÄŸlılıklarına etkisinin deÄŸerlendirilmesi: Çukurova bölgesi 3, 4 ve 5 yıldızlı otel çalışanları üzerine bir araÅŸtırma , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2016, Tamamlandı. 200
1. Gökhan KARAKEÇÄ°LÄ°, Fast Food Ä°ÅŸletmelerinde Çalışanların Duygusal Emek Ve Öz Yeterlilikleri Arasındaki Ä°liÅŸkinin DeÄŸerlendirilmesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2016, Tamamlandı. 200
4. Nurgül AVCI, Otel iÅŸletmelerinde örgüt kültürü, örgütsel sessizlik, örgütsel dedikodu ve duygusal baÄŸlılık arasındaki iliÅŸki, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2023, Tamamlandı. 400
3. Mehmet Fatih KAYRAN, Åžanlıurfa ilinin coÄŸrafi iÅŸaretli ürünlerinin gastronomi turizmi potansiyeli açısından deÄŸerlendirilmesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2021, Tamamlandı. 400
2. Zeynep Albayrak, Tatile Çıkmanın MutluluÄŸa Etkisi: Yarı Deneysel Bir AraÅŸtırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2021, Tamamlandı. 400
1. Gizem ÇAPAR, Turist Rehberlerinin Yorumlama Becerileri Ve Yorumlayıcı Turist RehberliÄŸinin Hatırlanır Turizm Deneyimine Etkisi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2020, Tamamlandı. 400
1. MEHMET AKIF ERSOY ÜNIVERSITESI SOSYAL BILIMLER ENSTITüSü DERGISI , [ 2020 : 1 ] . 4
2. SEYAHAT VE OTEL Ä°ÅŸLETMECILIÄŸI DERGISI , [ 2022 : 1 ] [ 2021 : 1 ] [ 2023 : 1 ] . 12
1. JOURNAL OF GLOBAL TOURÄ°SM AND TECHNOLOGY RESEARCH , [ 2021 : 1 ] . 0
2. YAÅžAR ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° E-DERGÄ°SÄ° , [ 2020 : 1 ] [ 2021 : 1 ] [ 2023 : 1 ] . 3
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | |||
Proje | TÜBÄ°TAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası Ä°kili Ä°ÅŸbirliÄŸi Programları | |||
|
||||
TÜBÄ°TAK 1005, 3001 | ||||
|
||||
TÜBÄ°TAK 1002 | ||||
|
||||
H2020 Projesi | ||||
|
||||
DiÄŸer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje | ||||
|
||||
DiÄŸer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje | ||||
|
||||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | |||
|
||||
Yurtiçi AraÅŸtırma | ||||
|
||||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | |||
|
||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi) | ||||
|
||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araÅŸtırma makalesi | ||||
|
||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi) | ||||
|
||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | ||||
|
||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | ||||
|
||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi | ||||
|
||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliÄŸi | ||||
|
||||
DiÄŸer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi | ||||
|
||||
ULAKBÄ°M TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüÄŸü | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.) | ||||
|
||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||
|
||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.) | ||||
|
||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||
|
||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | ||||
|
||||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||
|
||||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaÅŸ, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | |||
|
||||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||
|
||||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
||||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
||||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
||||
Patent | Uluslararası patent | |||
|
||||
Ulusal patent | ||||
|
||||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||
|
||||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
||||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||
|
||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||
|
||||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||
|
||||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||
|
||||
TebliÄŸ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | |||
|
||||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | |||
|
||||
TÜBÄ°TAK bilim ödülü | ||||
|
||||
TÜBA Akademi Ödülü | ||||
|
||||
TÜBÄ°TAK TWAS veya TeÅŸvik ödülü | ||||
|
||||
TÜBÄ°TAK Ufuk 2020 Programı eÅŸik üstü ödülü | ||||
|
||||
Yurtdışı kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||
|
||||
Yurtiçi kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||
|
||||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||
|
||||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||
|
||||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluÅŸlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluÅŸlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | ||||
|