Dr.Arş.Gör. FATMA HAZAN GÜL
Birim
:
İçel Sağlık Yüksekokulu / Beslenme ve Diyatetik Bölümü
İŞ Adresi
: İçel Sağlık Yüksekokulu Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Çiftlikköy Kampüsü
Telefon
:
+90--
Dahili
:
14237
DİĞER E-MAIL
:
hazanngul@gmail.com
OLUŞTURMA
:
2017-08-17 15:26:18
DÜZENLEME
:
2024-04-05 14:54:17
PUAN
:
3542
YABANCI DİL
:
Researcher ID
Scopus ID
h-index
1
Scholar ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS BESLENME VE DİYETETİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2015
YÜKSEK LİSANS BESLENME VE DİYETETİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2018
DOKTORA BESLENME VE DİYETETİK ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 2023
Doktora Tezi

1. Nörotoksisiteye Karşı Probiyotik ve D Vitamininin Nöroprotektif Etkisinin İn Vitro Araştırılması Danışman: Dr. Nalan Hakime Noğay, Erciyes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı, Kayseri, Türkiye, .

Yüksek Lisans Tezi

1. Yetişkin Kadın Tüketicilerde Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları ve Alerjen Bilgi Düzeyinin Saptanması Danışman: Dr. Derya DİKMEN, Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye, 2018.

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2017-03-27 - 2018-09-27
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 2018-10-01 - 2022-09-05
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2022-09-19 - Devam ediyor
Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 1000
2022
1. AYTEKİN ŞAHİN, G.; GÜL, F. Effects of COVID-19 pandemic on consumers’ food label reading behaviours and trust in food label information. EMERALD, 2022, 125, 1054-1066. 1000 + 0
10.1108/BFJ-01-2022-0092

Uluslararası - Diğer 100
2023
1. GÜL, F.; Soon, J. Investigation of The Food Allergen Labelling in Commercially Packaged Food Products. JOURNAL OF NUTRİTİON AND FOOD SECURİTY, 2023, , -. 100 + 0
Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 990
2023
5. GÜL, F. Combined Use of Probiotics and Vitamin D Against Neurotoxicity: Traditional Review.. TÜRKİYE KLİNİKLERİ SAĞLIK BİLİMLERİ DERGİSİ, 2023, , -. 200 + 0
2021
4. GÜL, F.; YILMAZ, M.; YAŞAR FIRAT, Y.; ATUK KAHRAMAN, T. Sağlık Okuryazarlığının Diyet Kalitesine Etkisi. JOURNAL OF NUTRİTİON AND DİETETİCS, 2021, 49, -. 190 + 0
10.33076/2021.BDD.1477

2020
3. GÜL, F. Toplu Beslenme Sistemlerinde Farklı Bir Yaklaşım: Engeller Teknolojisi. BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ (ONLİNE), 2020, 34, 385-395. 200 + 0
http://https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/951228

2018
2. GÜL, F.; DİKMEN, D. Kadın Tüketicilerde Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları ve Alerjen Bilgi Düzeyinin Saptanması. BESLENME VE DİYET DERGİSİ, 2018, 46, -. 200 + 0
10.33076/2018.BDD.300

1. GÜL, F.; DİKMEN, D. Kadın Tüketicilerde Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları ve Alerjen Bilgi Düzeyinin Saptanması. BESLENME VE DİYET DERGİSİ, 2018, 46, 157-165. 200 + 0
Ulusal - Endekste taranmıyor 100
1. GÜL, F. Gıda İşletmelerinde Kullanılan Deterjanlar. ERÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2018, 5, 36-41. 100 + 0
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 0
1. GÜL, F. Pandemi Döneminde Sağlık Hizmetleri, ISBN: 978-2-38236-246-4, Livre de Lyon, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 147 Sayfa, Türkçe, , , 2021. 0
2. GÜL, F. Functional Foods and Nutraceuticals: Bioactive Compounds, ISBN: 978-2-38236-274-7, Livre de Lyon, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 365 Sayfa, İngilizce, , , 2022. 0
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 990

5. GÜL, F., Nutrient Profile of Commercially Packaged Food Products in Türkiye. International Conference on Basic Sciences and Technology (ICBAST 2023), 2023-11-16, 2023-11-19, Antalya, Türkiye, 2023. 200

4. GÜL, F.; SALTEKİN, A., The Effect of Food Labels on Consumers' Choice of Milk and Dairy Products. International Conference on Basic Sciences and Technology (ICBAST 2023), 2023-11-16, 2023-11-19, Antalya, Türkiye, . 200

3. GÜL, F.; BOZKURT, N.; NOĞAY, N.; ÜNAL, G., Investigation of the Neuroprotective Effect of Co-administered Probiotics and Vitamin D Against Neurotoxicity: an in vitro example. 14th International Congress on Psychopharmacology & International Symposium on Child and Adolescent Psychopharmacology, 2023-10-22, 2023-10-25, , Türkiye, . 190

2. DEVECİ, H.; GÜL, F.; DEVECİ, A., Gaziantep’te kurutmalık olarak tüketilen bazı sebzelerde (bamya, acı ve tatlı biber, kabak, patlıcan) total antioksidan/oksidan seviyenin araştırılması. 5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), 2022-11-23, 2022-11-25, Ankara, Türkiye, . 200

1. GÜL, F.; DİKMEN, D., Kadın Tüketicilerde Besin Etiketi Okuma Alışkanlığı ve Sağlık Okuryazarlığı Arasındaki İlişki. 2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Endokrin Hastalıklar, 2019-10-10, 2019-10-12, , Türkiye, . 200

Uluslararası - Özet - Poster 287

6. ONUR CANAYDIN, A.; GÜL, F.; YAŞAR FIRAT, Y., Akne Vulgarisi Olan Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi. X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2021-03-31, 2021-04-04, , Türkiye, . 50

5. GÜL, F.; ONUR CANAYDIN, A.; YAŞAR FIRAT, Y., Ambalajlı Gıdalarda Yer Alan Beslenme Beyanları Türk Gıda Kodeksine Uygun Mu?. X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2021-03-31, 2021-04-04, , Türkiye, . 50

4. ONUR CANAYDIN, A.; YAŞAR FIRAT, Y.; GÜL, F., Üniversite Öğrencilerinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Hakkında Bilgi Düzeyi, Tutum ve Risk Algısının Değerlendirilmesi. X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2021-03-31, 2021-04-04, , Türkiye, . 50

3. YAŞAR FIRAT, Y.; ONUR CANAYDIN, A.; GÜL, F., Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışlarını Nasıl Etkiler?. X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2021-03-31, 2021-04-04, , Türkiye, . 50

2. ONUR, A.; ŞAHİN, H.; GÜL, F.; YAŞAR, Y., Lise son sınıf öğrencilerinde stres faktörünün beslenme üzerine etkisi. X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2021-03-31, 2021-04-04, , Türkiye, . 37

1. GÜL, F.; DİKMEN, D., Geleneksel Gıdaların Türk Gıda Kodeksine Göre Değerlendirilmesi. 2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Endokrin Hastalıklar, 2019-10-10, 2019-10-12, , , . 50

Ulusal - Özet - Poster 25

1. GÜL, F.; DİKMEN, D., Alerjisi Olan ve Olmayan Kadın Tüketicilerde Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları. 6. Gıda Güvenliği Kongresi, 2018-05-03, 2018-05-04, , , . 25

Ulusal - Araştırmacı 50

1. Nörotoksisiteye Karşı Probiyotik ve D Vitamininin Nöroprotektif Etkisinin İn Vitro Araştırılması, BAP, Proje No: , EUR, Araştırmacı, 2023,Tamamlandı. 50

FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
Detay
Gül, F.; Soon, J. Investigation of The Food Allergen Labelling in Commercially Packaged Food Products. JOURNAL OF NUTRİTİON AND FOOD SECURİTY, 2023, , -.
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Aytekin şahin, G.; Gül, F. Effects of COVID-19 pandemic on consumers’ food label reading behaviours and trust in food label information. EMERALD, 2022, 125, 1054-1066,
10.1108/BFJ-01-2022-0092

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 2
Gül, F.; Yılmaz, M.; Yaşar fırat, Y.; Atuk kahraman, T. Sağlık Okuryazarlığının Diyet Kalitesine Etkisi. JOURNAL OF NUTRİTİON AND DİETETİCS, 2021, 49, -,
10.33076/2021.BDD.1477

Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Aytekin şahin, G.; Gül, F. Effects of COVID-19 pandemic on consumers’ food label reading behaviours and trust in food label information. EMERALD, 2022, 125, 1054-1066,
10.1108/BFJ-01-2022-0092

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Gül, F.; Dikmen, D. Kadın Tüketicilerde Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları ve Alerjen Bilgi Düzeyinin Saptanması. BESLENME VE DİYET DERGİSİ, 2018, 46, 157-165,
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Gül, F.; Dikmen, D. Kadın Tüketicilerde Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları ve Alerjen Bilgi Düzeyinin Saptanması. BESLENME VE DİYET DERGİSİ, 2018, 46, 157-165,
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 3
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Detay
GÜL, F.; SALTEKİN, A., The Effect of Food Labels on Consumers' Choice of Milk and Dairy Products. International Conference on Basic Sciences and Technology (ICBAST 2023), 2023-11-16, 2023-11-19, Antalya, Türkiye, .
GÜL, F., Nutrient Profile of Commercially Packaged Food Products in Türkiye. International Conference on Basic Sciences and Technology (ICBAST 2023), 2023-11-16, 2023-11-19, Antalya, Türkiye, 2023.
GÜL, F.; BOZKURT, N.; NOĞAY, N.; ÜNAL, G., Investigation of the Neuroprotective Effect of Co-administered Probiotics and Vitamin D Against Neurotoxicity: an in vitro example. 14th International Congress on Psychopharmacology & International Symposium on Child and Adolescent Psychopharmacology, 2023-10-22, 2023-10-25, , Türkiye, .
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl