Arş.Gör. Fırat Çınar

Birim
:
Mühendislik Fakültesi / Gıda Bilimleri Anabilim Dalı
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
17210
E-MAIL
:
firatcinar@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
frt-cnr@outlook.com
OLUŞTURMA
:
2016-03-28 16:41:42
DÜZENLEME
:
2024-01-31 10:14:44
PUAN
:
3587
YABANCI DİL
:
Researcher ID
Scopus ID
h-index
2
Scholar ID
Publons ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2009
YÜKSEK LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018
Yüksek Lisans Tezi

1. Murt (Myrtus Communis L.) Meyvesinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu Danışman: Dr. Salih Aksay , Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Mersin , Türkiye, .

Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 1350
2022
2. ÇINAR, F.; AKSAY, S. Purification and characterization of polyphenol oxidase from myrtle berries (Myrtus communis L.). JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERİZATİON, 2022, 16, 2282-2291. 1000 + 0
https://doi.org/10.1007/s11694-022-01350-0

Publications_005.pdf

2020
1. Repajić, M.; Cegledi, E.; Kruk, V.; Pedisić, S.; ÇINAR, F.; Bursać, K.; Žutić, I.; Dragović-Uzelac, V. Accelerated Solvent Extraction as a Green Tool for the Recovery of Polyphenols and Pigments from Wild Nettle Leaves. PROCESSES, 2020, 8, 803-. 350 + 0
10.3390/pr8070803

Publications_002.pdf

Uluslararası - Alan endexleri 165
2021
2. Sezen, S.; ÖZER, S.; ÇINAR, F. TURUNÇ (Citrus aurantium, L.) YAPRAK ve MEYVE KABUĞU UÇUCU YAĞLARININ KİMYASAL BİLEŞENLERİ, ANTİOKSİDAN VE ANTİBAKTERİYEL ETKİNLİKLERİ. MEDITERRANEAN FISHERIES AND AQUACULTURE RESEARCH, 2021, 4, 58-73. 100 + 0
2018
1. AKSAY, S.; TOKBAŞ, H.; ARSLAN, R.; ÇINAR, F. Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam. TURKİSH JOURNAL OF AGRİCULTURE - FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2018, 6, 632-635. 65 + 0
10.24925/turjaf.v6i5.632-635.1948

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 130
2018
1. Aksay, S.; Tokbaş, H.; Arslan, R.; Çınar, F. Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam. TURKİSH JOURNAL OF AGRİCULTURE - FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2018, 6, 632-635. 130 + 0
https://doi.org/10.24925/turjaf.v6i5.632-635.1948

Publications_001.pdf

Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 230

2. TEMEL, A.; AKSAY, S.; TEKİNTAŞ, Y.; ERAÇ, B.; ÇINAR, F., DETERMINATION OF TOTAL PHENOLIC CONTENT, ANTIOXIDANT CAPACITY AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF HOT WATER EXTRACT OF MYRTLE (MYRTUS COMMUNIS L.) BERRIES. International Multidisciplinary Symposium on Drug Research and Development (DRD)-2019” on 1-3 July 2019 in Malatya (Turkey), 2019-07-01, 2019-07-03, MALATYA, Türkiye, 2019. 100

Scientific_Meetings_016.pdf

1. TOKBAŞ, H.; AKSAY, S.; ARSLAN, R.; ÇINAR, F., Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam. The International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 2017-05-15, 2017-05-17, nevşehir, Türkiye, 2017. 130

http://www.icafofconference.com

Uluslararası - Tam Metin - Poster 90

2. Aydoğan, B.; Sarataş, B.; Toprak Demir, E.; Yılmaz, M.; Çınar, F.; Aksay, S., Geranium (Pelargonium graveolens) Flavored Boza. 1st International / 11th National FOOD ENGINEERING CONGRESS, 2019-11-07, 2019-11-09, Antalya, Türkiye, 2019. 45

Scientific_Meetings_014.pdf

1. Aydoğan, B.; Sarataş, B.; Demir, E.; Yılmaz, M.; ÇINAR, F.; AKSAY, S., Geranium (Pelargonium graveolens) Flavored Boza. 1st International / 11th National Food Engineering Congress, 2019-11-07, 2019-11-09, Antalya, Türkiye, . 45

Uluslararası - Özet - Sözlü 1070

13. Çınar, F.; Aksay, S., Purification and characterization of polyphenol oxidase from myrtle berries (Myrtus communis L.) . 2nd International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 2021-06-03, 2021-06-04, Online, Türkiye, 2021. 100

Scientific_Meetings_017.pdf

12. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; ARSLAN, R., Some Physicochemical Properties of White Myrtle Fruit Jam. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 2018-04-19, 2018-04-21, , , . 100

11. Aksay, S.; Çınar, F.; Arslan, R., Some Physicochemical Properties of White Myrtle Fruit Jam. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 2018-04-19, 2018-04-21, Kyrenia , Kıbrıs Rum Kesimi, 2018. 100

Scientific_Meetings_005.pdf

10. Aksay, S.; Çınar, F.; Tokbaş, H.; Arslan, R., Physicochemical and Phytochemical Properties of Myrtle (Myrtus communis L.) Berries. International Erdemli Symposium, 2018-04-19, 2018-04-21, Mersin, Türkiye, 2018. 85

Scientific_Meetings_004.pdf

9. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; TOKBAŞ, H.; ARSLAN, R., Physicochemical and Phytochemical Properties of Myrtle (Myrtus communis L.) Berries. International Erdemli Symposium, 2018-04-19, 2018-04-21, , , . 85

8. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; ARSLAN, R.; TOKBAŞ, H., Determination Anthocyanidin Profile and Antioxidant Capacity of Black Myrtle (Myrtus communis L.). International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 2018-04-11, 2018-04-13, , , . 85

7. Aksay , S.; Çınar, F.; Arslan, R.; Tokbaş, H., Determination Anthocyanidin Profile and Antioxidant Capacity of Black Myrtle (Myrtus communis L.). International Conference on Raw Material to Processed Foods, 2018-04-11, 2018-04-13, Antalya, Türkiye, 2018. 85

Scientific_Meetings_002.pdf

6. ARSLAN, R.; AKSAY, S.; TOKBAŞ, H.; ÇINAR, F.; ÖZER, E., Microalgaes: Functional Foods and/or Additives for Food Products. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, , , . 60

5. ARSLAN, R.; AKSAY, S.; ÇINAR, F.; TOKBAŞ, H.; ÖZER, E., Chlorophiles and Phycocyanin Extraction from Spirulina and Their Ferric Reducing Antioxidant Power. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, , , . 70

4. Arslan , R.; Aksay , S.; Çınar, F.; Tokbaş, H.; Özer, E., Microalgaes: Functional Foods and/or Additives for Food Products. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 70

Scientific_Meetings_003.pdf

3. Arslan, R.; Aksay , S.; Çınar, F.; Tokbaş, H.; Özer , E., Chlorophiles and Phycocyanin Extraction from Spirulina and Their Ferric Reducing Antioxidant Power. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 70

Scientific_Meetings_001.pdf

2. TOKBAŞ, H.; AKSAY, S.; ARSLAN, R.; ÇINAR, F., Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, , , . 65

1. ÇINAR, F.; TURGUT, S.; KARACABEY, E.; KÜÇÜKÖNER, E., Influences of Different Drying Techniques on Carotenoid and Tocopherol contents of Cape Gooseberry (Physalis peruviana L.) Fruits. 6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY6, 2017-03-18, 2017-03-19, Atina, Yunanistan, . 95

Uluslararası - Özet - Poster 85

2. Kruk, V.; Repajić, M.; Çınar, F.; Radman, S.; Dragović-Uzelac, V., BIOACTIVE COMPOUNDS IN NETTLE LEAVES INFLUENCED BY PRESSURIZED LIQUID EXTRACTION. 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH, 2019-10-24, 2019-10-25, Osijek, Hırvatistan, 2019. 35

Scientific_Meetings_011.pdf

1. Çınar, F.; Karacabey , E.; Küçüköner , E., The Influences of Different Temperature Levels of Conventional Drying on the Bioactive Compounds and Functional Potential of Cape Gooseberry (Physalis peruviana L.). The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 2013-10-24, 2013-10-26, Struga , Makedonya, 2013. 50

Scientific_Meetings_009.pdf

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 100

1. Karacabey , E.; Çınar, F.; Küçüköner , E., Darbeli Elektirik Alan Teknolojisinin Gıda Endüstrisindeki Potansiyel Uygulama Alanları. III. İLERİ TEKNOLOJİLER ÇALIŞTAYI (İTÇ2012) , 2012-10-04, 2012-10-06, İstanbul , Türkiye, 2012. 100

Scientific_Meetings_015.pdf

Ulusal - Tam Metin - Poster 95

2. Çınar, F.; Ercan, O.; Aşkın , B.; Karacabey , E.; Küçüköner , E., ATIK MEYVE POSASI KULLANIMI İLE MEYVELİ YOĞURT ÜRETİMİ VE BAZI KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2012-05-10, 2012-05-12, Konya, Türkiye, 2012. 45

Scientific_Meetings_012.pdf

1. Çınar, F.; Aşkın , B.; Küçüköner , E., “KUZU GÖBEĞİ (MORCHELLA spp.)” MANTARLARI. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2012-05-10, 2012-05-12, Konya, Türkiye, 2012. 50

Scientific_Meetings_013.pdf

Ulusal - Özet - Sözlü 147

4. Köpük, R.; Özgüler, B.; Eke, P.; Soydinç, L.; Çınar, F.; Aksay, S.; Turhan, M., Keçiboynuzu Meyvesinden (Ceratonia siliqua) Şarap Eldesi. Gıda Mühendisliği 9. Öğrenci Kongresi, 2018-05-04, 2018-05-05, Malatya, Türkiye, 2018. 20

Scientific_Meetings_008.pdf

3. Ötlü, A.; Köpük, R.; Cin, M.; Çınar, F.; Aksay, S.; Turhan, M., Şeker ile Koyulaştırılmış Sütün Farklı Sıcaklıklardaki Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Gıda Mühendisliği 9. Öğrenci Kongresi, 2018-05-04, 2018-05-05, Malatya, Türkiye, 2018. 27

Scientific_Meetings_007.pdf

2. AKSAY, S.; ÇINAR, F., Murt Meyvesinin Fitokimyasal Özellikleri ve Değerlendirilmesi. I. Mersin Bitkisi (Myrtus communis) Kültürü ve BitkininEndüstriyel Uygulamaları Çalıştayı, 2018-01-05, 2018-01-05, , Türkiye, . 50

1. Aksay, S.; Çınar, F., Murt Meyvesinin (Myrtus communis L.) Fitokimyasal Özellikleri ve Değerlendirilmesi. "I. MERSİN BİTKİSİ (Myrtus communis) KÜLTÜRÜ VE BİTKİNİN ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARI", 2018-01-05, 2018-01-05, Mersin, Türkiye, 2018. 50

Scientific_Meetings_006.pdf

Ulusal - Özet - Poster 25

1. Çınar, F.; Karacabey , E.; Küçüköner , E., Mantarların Farklı Kurutma Yöntemleriyle Değerlendirilmesi. IX. TÜRKİYE YEMEKLİK MANTAR KONGRESİ, 2012-10-18, 2012-10-20, Denizli, Türkiye, 2012. 25

Scientific_Meetings_010.pdf

Ulusal - Araştırmacı 100

2. Murt (Myrtus communis L.) Pekmezi Üretimi ve Üretim Yöntemine Bağlı Olarak Fiziksel, Kimyasal ve Besinsel Özelliklerinin Karakterizasyonu, BAP, Proje No: 2021-1-TP3-4164, 24960 TL, Araştırmacı, 2023,Tamamlandı. 50

1. Murt (Myrtus communis L.) Meyvesinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu, BAP, Proje No: 2017-2-TP2-2604, 11000 TL, Araştırmacı, 2018,Tamamlandı. 50

Uluslararası
1. Faculty of Food Technology and Biotechnology/University of Zagreb , 2019-05-15 - 2019-07-31, Zagreb, Hırvatistan.
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Detay
Sertifika, Hücre Kültürü Kursu , 2023-03-21 - 2023-03-29, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, .
Sertifika, Temel Uygulamalı Hücre Kültürü Eğitimi , 2023-10-23 - 2023-10-25, Mersin Üniversitesi, .
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
çınar, F.; Aksay, S. Purification and characterization of polyphenol oxidase from myrtle berries (Myrtus communis L.). JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERİZATİON, 2022, 16, 2282-2291,

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 2
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl