Öğr.Gör.Dr. GÜNSELİ BOBUŞ ALKAYA

Birim
:
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Gıda Teknolojisi ( İkmep )
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Teknik Bilimler Meslek Yüsekokulu Gida Teknolojisi Pr Kat 2-Oda 2 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
E-MAIL
:
gbobus@mersin.edu.tr
OLUŞTURMA
:
2015-06-02 07:41:21
DÜZENLEME
:
2024-08-02 14:24:42
PUAN
:
3068
YABANCI DİL
:
İngilizce, -, YÖKDİL, 78.750
Researcher ID
Scopus ID
h-index
4
Scholar ID
Publons ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
ERASMUS-LİSANS DEPARTMENT OF FOOD TECHNOLOGY UNİVERSİTY OF ALGARVE - PORTEKİZ 2006
LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2007
YÜKSEK LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2010
DOKTORA GIDA MÜHENDİSLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016
DOKTORA NANOTEKNOLOJİ VE İLERİ MALZEMELER ANABİLİM DALI MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018
Doktora Tezi

1. Kızılötesi İşlemin Yumurta Yüzey Pastörizasyonu Amacıyla Uygulanabilirliğinin İncelenmesi Danışman: Dr. İBRAHİM HACI EKİZ, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, MERSİN, Türkiye, 2016.

Yüksek Lisans Tezi

1. Mercimek Proteini Konsantresi ve Hidrolizatının Bazı Fonksiyonel ve Biyoaktif Özelliklerinin İncelenmesi Danışman: Dr. SALİH AKSAY, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, MERSİN, Türkiye, 2010.

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2007-12-19 - 2016-09-10
ÖĞR.GÖR.DR. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2022-11-10 - Devam ediyor
Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 950
2016
1. Bobuş Alkaya, G.; Erdogdu, F.; Halkman, A.; Ekiz, H. Surface decontamination of whole-shell eggs using far-infrared radiation. FOOD AND BİOPRODUCTS PROCESSİNG, 2016, 98, 275-282. 950 + 0
http://dx.doi.org/10.1016/j.fbp.2016.02.006

Publications_003.pdf

Uluslararası - Uluslararası Diğer Indexlerde Taranan 200
1. Bobuş Alkaya, G.; Eser, E.; Ekiz, H. Evaluation of different detachment methods for the bacterial recovery from parsley surface. JOURNAL OF FOOD, AGRİCULTURE & ENVİRONMENT , 2016, 14, 34-37. 200 + 0
Publications_004.pdf

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 200
2017
1. Bobuş Alkaya, G.; Erdogdu, F.; Ekiz, H. Kızılötesi uygulama ile yüzey dekontaminasyon prosesi sırasında yumurta kabuğu yüzey sıcaklığının Kızılötesi termografi ile belirlenmesi . GIDA, 2017, 42, 13-17. 200 + 0
10.15237/gida.GD16054

Uluslararası - Tam Metin - Poster 50

1. Özer, E.; Akyıldız, A.; Aksay, S.; Ağçam, E.; Bobuş, G., Cezerye üretimi ve bazı özellikleri. 1. Uluslar arası Adariyatik’ten Kafkaslar’a geleneksel gıdalar sempozyumu, 2010-04-15, 2010-04-17, Tekirdağ, Türkiye, 2010. 50

Uluslararası - Özet - Sözlü 195

2. Bobuş Alkaya, G.; Erdoğdu, F.; Halkman, K.; Ekiz, İ., Evaluation of Salmonella Enteritidis Decontamination on Shell Egg by Far Infrared Treatment. 4 th International ISEKI Food Conference, 2016-07-06, 2016-07-08, Viyana, Avusturya, 2016. 95

http://www.isekiconferences.com/vienna2016/index.php

1. BOBUŞ ALKAYA, G.; AKSAY, S., Changes in functional and bioactive properties of lentil protein concentrates by hydrolyses. INDC 2012 , 2012-08-27, 2012-08-30, Prague, Çek Cumhuriyeti, 2012. 100

Uluslararası - Özet - Poster 100

2. Bobuş Alkaya, G.; Erdoğdu, F., Surface pasteurization of shell eggs by infrared treatment. EFFoST Annual Meeting, 2012-11-20, 2012-11-23, Montpellier, Fransa, 2012. 50

1. Bobuş, G.; Aksay, S., Solubility and antioxidant activities of lentil protein concentrate and hydrolysate. Novel approaches in food industry international food congress, 2011-05-26, 2011-05-29, İzmir, Türkiye, 2011. 50

Ulusal - Tam Metin - Poster 50

1. BOBUŞ, G.; Aksay, S., E.coli (O157:H7) Aşılanmış Nar Sularında UV Işınlama ve Isıl Pastörizasyon İşlemlerinin E. Coli sayısı, Antosiyanin ve Antioksidan Kapasiteye Etkileri. TMMOB GMO GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. KONGRESİ , 2009-11-06, 2009-11-08, Antalya, Türkiye, 2009. 50

Ulusal - Özet - Sözlü 50

1. BOBUŞ ALKAYA, G.; ERDOĞDU, F.; EKİZ, İ., Yumurta Yüzeyi Dekontaminasyonu Amacıyla Uzak Kızılötesi Uygulamanın Yumurta Beyazı Köpük Oluşturma Özelliğine Etkisi. Türkiye 12. Gıda Kongresi, 2016-10-05, 2016-10-07, EDİRNE, Türkiye, 2016. 50

Ulusal - Özet - Poster 73

3. BOBUŞ ALKAYA, G.; ERDOĞDU, F.; HALKMAN, K.; EKİZ, İ., Kabuklu Yumurta Yüzeyindeki Mikrobiyel Yoğunluğun Belirlenmesi Sırasında Kullanılan Geri Alma Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Türkiye 12. Gıda Kongresi, 2016-10-05, 2016-10-07, EDİRNE, Türkiye, 2016. 23

2. ESER, E.; BOBUŞ ALKAYA, G.; EKİZ, İ., Farklı Yaprak Yapısına Sahip Maydanozların Yüzey Alanının Tespit Edilmesi. Türkiye 12. Gıda Kongresi, 2016-10-05, 2016-10-07, EDİRNE, Türkiye, 2016. 25

1. Bobuş Alkaya, G.; Eser, E.; Ekiz, İ., Mersin ilinde satışa sunulan maydanozların (Petroselinum crispum) mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi . 5. Gıda Güvenliği Kongresi, 2015-05-07, 2015-06-08, İstanbul, Türkiye, 2015. 25

Ulusal - Araştırmacı 200

4. Kızılötesi İşlemin Yumurta Yüzey Pastörizasyonu Amacıyla Uygulanabilirliğinin Araştırılması ve Prosesin Matematiksel Modellenmesi, BAP, Proje No: 2015-TP3-1164, 15000 TL, Araştırmacı, 2017,Tamamlandı. 50

3. Antimikrobiyal Biyobozunur Buzdolabı Poşeti Üretimi ve Et/Süt Ürünlerine Uygulanması, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GMB (KNT) 2010-3 A, 25000 TL, Araştırmacı, 2012,Tamamlandı. 50

2. MERCİMEK PROTEİNİ KONSANTRESİ VE HİDROLİZATININ BAZI FONKSİYONEL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, BAP, Proje No: BAP-FBE GM (GB) 2009-2 YL, 6000 TL, Araştırmacı, 2010,Tamamlandı. 50

1. Çocuklara Yönelik Fonksiyonel Muz Dilimi Üretimi, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM (KNT) 2007-1, 6000 TL, Araştırmacı, 2008,Tamamlandı. 50

Ulusal
1. Ekiz, H. ; Bobuş Alkaya, G. ; Erdoğdu, F. Infrared ışın ve soğutma sisteminin ardardına kullanımı ile kabuklu yumurta yüzeyinin sterilizasyonu, Patent, 2015-08-29. 1000
1. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası , Üye No: 11851, Türkiye, 2008-01-28-Devam ediyor.
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl