Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
ERASMUS-LİSANS | DEPARTMENT OF FOOD TECHNOLOGY | UNİVERSİTY OF ALGARVE - PORTEKİZ | 2006 |
LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2007 |
YÜKSEK LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2010 |
DOKTORA | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2016 |
DOKTORA | NANOTEKNOLOJİ VE İLERİ MALZEMELER ANABİLİM DALI | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2018 |
1. Kızılötesi İşlemin Yumurta Yüzey Pastörizasyonu Amacıyla Uygulanabilirliğinin İncelenmesi Danışman: Dr. İBRAHİM HACI EKİZ, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, MERSİN, Türkiye, 2016.
1. Mercimek Proteini Konsantresi ve Hidrolizatının Bazı Fonksiyonel ve Biyoaktif Özelliklerinin İncelenmesi Danışman: Dr. SALİH AKSAY, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, MERSİN, Türkiye, 2010.
Görev Ünvanı | Üniversite/Kurum | Yıl |
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ - GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ | 2007-12-19 - 2016-09-10 |
ÖĞR.GÖR.DR. | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2022-11-10 - Devam ediyor |
2016
1. Bobuş Alkaya, G.; Erdogdu, F.; Halkman, A.; Ekiz, H. Surface decontamination of whole-shell eggs using far-infrared radiation. FOOD AND BİOPRODUCTS PROCESSİNG, 2016, 98, 275-282. 950 + 0 http://dx.doi.org/10.1016/j.fbp.2016.02.006 Publications_003.pdf
1. Bobuş Alkaya, G.; Eser, E.; Ekiz, H. Evaluation of different detachment methods for the bacterial recovery from parsley surface. JOURNAL OF FOOD, AGRİCULTURE & ENVİRONMENT , 2016, 14, 34-37. 200 + 0 Publications_004.pdf
2017
1. Bobuş Alkaya, G.; Erdogdu, F.; Ekiz, H. Kızılötesi uygulama ile yüzey dekontaminasyon prosesi sırasında yumurta kabuğu yüzey sıcaklığının Kızılötesi termografi ile belirlenmesi . GIDA, 2017, 42, 13-17. 200 + 0 10.15237/gida.GD16054
1. Özer, E.; Akyıldız, A.; Aksay, S.; Ağçam, E.; Bobuş, G., Cezerye üretimi ve bazı özellikleri. 1. Uluslar arası Adariyatik’ten Kafkaslar’a geleneksel gıdalar sempozyumu, 2010-04-15, 2010-04-17, Tekirdağ, Türkiye, 2010. 50
2. Bobuş Alkaya, G.; Erdoğdu, F.; Halkman, K.; Ekiz, İ., Evaluation of Salmonella Enteritidis Decontamination on Shell Egg by Far Infrared Treatment. 4 th International ISEKI Food Conference, 2016-07-06, 2016-07-08, Viyana, Avusturya, 2016. 95
http://www.isekiconferences.com/vienna2016/index.php
1. BOBUŞ ALKAYA, G.; AKSAY, S., Changes in functional and bioactive properties of lentil protein concentrates by hydrolyses. INDC 2012 , 2012-08-27, 2012-08-30, Prague, Çek Cumhuriyeti, 2012. 100
2. Bobuş Alkaya, G.; Erdoğdu, F., Surface pasteurization of shell eggs by infrared treatment. EFFoST Annual Meeting, 2012-11-20, 2012-11-23, Montpellier, Fransa, 2012. 50
1. Bobuş, G.; Aksay, S., Solubility and antioxidant activities of lentil protein concentrate and hydrolysate. Novel approaches in food industry international food congress, 2011-05-26, 2011-05-29, İzmir, Türkiye, 2011. 50
1. BOBUŞ, G.; Aksay, S., E.coli (O157:H7) Aşılanmış Nar Sularında UV Işınlama ve Isıl Pastörizasyon İşlemlerinin E. Coli sayısı, Antosiyanin ve Antioksidan Kapasiteye Etkileri. TMMOB GMO GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. KONGRESİ , 2009-11-06, 2009-11-08, Antalya, Türkiye, 2009. 50
1. BOBUŞ ALKAYA, G.; ERDOĞDU, F.; EKİZ, İ., Yumurta Yüzeyi Dekontaminasyonu Amacıyla Uzak Kızılötesi Uygulamanın Yumurta Beyazı Köpük Oluşturma Özelliğine Etkisi. Türkiye 12. Gıda Kongresi, 2016-10-05, 2016-10-07, EDİRNE, Türkiye, 2016. 50
3. BOBUŞ ALKAYA, G.; ERDOĞDU, F.; HALKMAN, K.; EKİZ, İ., Kabuklu Yumurta Yüzeyindeki Mikrobiyel Yoğunluğun Belirlenmesi Sırasında Kullanılan Geri Alma Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Türkiye 12. Gıda Kongresi, 2016-10-05, 2016-10-07, EDİRNE, Türkiye, 2016. 23
2. ESER, E.; BOBUŞ ALKAYA, G.; EKİZ, İ., Farklı Yaprak Yapısına Sahip Maydanozların Yüzey Alanının Tespit Edilmesi. Türkiye 12. Gıda Kongresi, 2016-10-05, 2016-10-07, EDİRNE, Türkiye, 2016. 25
1. Bobuş Alkaya, G.; Eser, E.; Ekiz, İ., Mersin ilinde satışa sunulan maydanozların (Petroselinum crispum) mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi . 5. Gıda Güvenliği Kongresi, 2015-05-07, 2015-06-08, İstanbul, Türkiye, 2015. 25
4. Kızılötesi İşlemin Yumurta Yüzey Pastörizasyonu Amacıyla Uygulanabilirliğinin Araştırılması ve Prosesin Matematiksel Modellenmesi, BAP, Proje No: 2015-TP3-1164, 15000 TL, Araştırmacı, 2017,Tamamlandı. 50
3. Antimikrobiyal Biyobozunur Buzdolabı Poşeti Üretimi ve Et/Süt Ürünlerine Uygulanması, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GMB (KNT) 2010-3 A, 25000 TL, Araştırmacı, 2012,Tamamlandı. 50
2. MERCİMEK PROTEİNİ KONSANTRESİ VE HİDROLİZATININ BAZI FONKSİYONEL VE BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, BAP, Proje No: BAP-FBE GM (GB) 2009-2 YL, 6000 TL, Araştırmacı, 2010,Tamamlandı. 50
1. Çocuklara Yönelik Fonksiyonel Muz Dilimi Üretimi, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM (KNT) 2007-1, 6000 TL, Araştırmacı, 2008,Tamamlandı. 50
1. Ekiz, H. ; Bobuş Alkaya, G. ; Erdoğdu, F. Infrared ışın ve soğutma sisteminin ardardına kullanımı ile kabuklu yumurta yüzeyinin sterilizasyonu, Patent, 2015-08-29. 1000
1. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası , Üye No: 11851, Türkiye, 2008-01-28-Devam ediyor.
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI |
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları |
|
|
TÜBİTAK 1005, 3001 | |
|
|
TÜBİTAK 1002 | |
|
|
H2020 Projesi | |
|
|
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |
|
|
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |
|
|
Araştırma | Yurtdışı Araştırma |
|
|
Yurtiçi Araştırma | |
|
|
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi |
|
|
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | |
|
|
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | |
|
|
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |
|
|
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı |
|
|
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) |
|
|
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Patent | Uluslararası patent |
|
|
Ulusal patent | |
|
|
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf |
|
|
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |
|
|
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |
|
|
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |
|
|
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri |
|
|
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü |
|
|
TÜBİTAK bilim ödülü | |
|
|
TÜBA Akademi Ödülü | |
|
|
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | |
|
|
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | |
|
|
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |
|
|
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |
|
|
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |
|
|
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |
|
|
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | |
|