Dr. Öğr. Üyesi GÜLSER YAVUZ

Birim
:
Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
3986
E-MAIL
:
gulser@mersin.edu.tr
OLUŞTURMA
:
2015-10-08 11:32:12
DÜZENLEME
:
2024-01-30 13:16:19
PUAN
:
12477
YABANCI DİL
:
İngilizce, , YÖKDİL, 82.5
İngilizce, B, YÖKDİL, 82,5
Researcher ID
Scopus ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
ÖN LİSANS TURİZM VE OTELCİLİK MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2001
LİSANS İŞLETME ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2003
YÜKSEK LİSANS İŞLETME ANA BİLİM DALI MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2010
DOKTORA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2015
Doktora Tezi

1. Siyasetçilerin Turizm Algılamaları Danışman: Dr. Kamil Unur, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, .

Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI TURİZM FAKÜLTESİ 2022-05-11 - 2025-05-11
Uluslararası - Uluslararası Diğer Indexlerde Taranan 970
2019
5. BUZLU, M.; YAVUZ, G.; KAMİL, U.; ATÇI, D. Kızkalesi’ni ziyaret eden yerli turistlerin davranışsal profili ve Kızkalesi’nin turizm destinasyonu olarak sorunları . JOURNAL OF TOURISM THEORY AND RESEARCH, 2019, 5, 212-227. 170 + 0
https://dergipark.org.tr/jttr/issue/43713/524002

2018
4. YAVUZ, G.; MEHMET, B.; ERDİNÇ, K. MERSİN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMLERİNİN İNCELENMESİ. SOCIAL MENTALITY AND RESEARCHER THINKERS JOURNAL, 2018, 4, 1305-1315. 200 + 0
http://www.smartofjournal.com/Makaleler/92860163_35.%2018-4.14_ID184.%20Yavuz%20vd.%201305-1315.pdf

2017
3. Yavuz, G.; Kamil, U. TURIZMIN KAMU KAYNAKLARININ DAĞITIMINDAKI YERI VE GELECEKTEKI KONUMU: SIYASETÇILERIN GÖRÜŞLERI. İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2017, 5, 35-46. 200 + 0
Publications_002.pdf

2016
2. ŞEKER, F.; YAVUZ, G.; UNUR, K. Algılanan Hizmet Kalitesi Düzeyine Göre Tez Yemek Restoranlarını Ziyaret Etme Nedenleri: Forum Mersin AVM de Bulunan Tez Yemek Restoranlarından Hizmet Alan Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 244-257. 200 + 0
http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2016.34

2014
1. Yavuz, G.; Cakıcı, C. Mersin'in XVII. Akdeniz Oyunları'ndan Beklentileri Üzerine Bir Araştırma . İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2014, 2, 11-26. 200 + 0
Publications_003.pdf

Uluslararası - Diğer 500
2023
5. BOZAZ, E.; YAVUZ, G. Esnaf Lokantacılığı ve Van İlinde Esnaf Lokantaları Üzerine Bir Araştırma. SAFRAN KÜLTÜR VE TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2023, 6, 196-224. 100 + 0
4. BİRSEN, M.; YAVUZ, G. Gastronomide Andragoji ve Andragojik Perspektifte Mutfak Uygulama Eğitimleri Üzerine Mersin İlinde Bir Alan Araştırması. AVRASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2023, 4, 18-33. 100 + 0
2018
3. YAVUZ, G.; BEYAZGÜL, M.; KARADENİZ, E. Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin İncelenmesi. SOCİAL, MENTALİTY AND RESEARCHER THİNKERS JOURNAL, 2018, 4, 1305-1315. 100 + 0
10.31576/smryj.184

2017
2. YAVUZ, G.; UNUR, K. Turizmin Kamu Kaynaklarının Dağıtımındaki Yeri ve Gelecekteki Konumu: Siyasetçilerin Görüşleri. İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2017, 5, 35-46. 100 + 0
2014
1. YAVUZ, G.; ÇAKİCİ, A. Mersin’in XVII. Akdeniz Oyunları’ndan Beklentileri Üzerine Bir Araştırma. İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2014, 2, 11-26. 100 + 0
Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 1200
2023
6. ENES, E.; YAVUZ, G. Slow Food ve Slow Fashion: Sürdürülebilir Yaşamın Yeni Trendleri. ART-E SANAT DERGİSİ, 2023, 16, 538-559. 200 + 0
10.21602/sduarte.1283670

5. AKÇAY, S.; YAVUZ, G. Gastronomi Etkinlikleri ve Şeflerin Bakış Açısıyla Türkiye’de Gastronomi Etkinlikleri Yönetimi. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2023, 20, 368-388. 200 + 0
10.24010/soid.1310836

4. ERCİK, C.; YAVUZ, G.; ENES, K. Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Mersin Mutfağına Özgü Yöresel Tatlıların Standart Reçetelerinin ve Kabul Edilebilirliğinin Belirlenmesi. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2023, 13, 42-61. 200 + 0
10.30783/nevsosbilen.1291159

2022
3. ENES, K.; YAVUZ, G.; ERCİK, C. Yöresel Yemeklerin Standardize Edilmesi ve Kabul Edilebilirliğinin Ölçülmesi: Mersin Örneği. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, 23, 249-263. 200 + 0
10.17494/ogusbd.1161347

2021
2. YAVUZ, G. Tanınmış Türk Şeflerin Bakış Açısıyla Türk Mutfağında İnovasyon. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 426-447. 200 + 0
10.21325/jotags.2021.797

2016
1. ŞEKER, F.; YAVUZ, G.; UNUR, K. Algılanan Hizmet Kalitesi Düzeyine Göre Tez Yemek Restoranlarını Ziyaret Etme Nedenleri: Forum Mersin AVM’de Bulunan Tez Yemek Restoranlarından Hizmet Alan Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 244-257. 200 + 0
10.21325/jotags.2016.34

Ulusal - Diğer 100
2014
1. Cakıcı, C.; Yavuz, G.; Çiçek, M. Dağcılık Turizmine Katılımda Dikkate Alınan Hususlar Üzerine Bir Araştırma. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2014, 7, 75-94. 100 + 0
Publications_004.pdf

Ulusal - Endekste taranmıyor 185
2019
2. ÖZKAN BUZLU, M.; YAVUZ, G.; ATÇI, D.; UNUR, K. Kızkalesi’ni ziyaret eden yerli turistlerin davranışsal profili ve Kızkalesi’nin turizm destinasyonu olarak sorunları. JOURNAL OF TOURİSM THEORY AND RESEARCH, 2019, 5, 212-227. 85 + 0
10.24288/jttr.524002

2014
1. ÇAKİCİ, A.; YAVUZ, G.; ÇİÇEK, M. Dağcılık Turizmine Katılımda Dikkate Alınan Hususlar Üzerine Bir Araştırma. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2014, 7, 75-94. 100 + 0
Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 500
1. Yavuz, G. Multidisipliner Yaklaşımla Sağlık Turizmi, ISBN: 978-625-439-700-4, Nobel Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 400, 20 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
2. Güler, O.; Yavuz, G. Turizm Girişimciliğinin Doğası: Güncel Konular, ISBN: ISBN: 978-625-417-662-3, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 0, 340 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 125
3. Yavuz, G.; Uluk, N. MTCON’21 DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, ISBN: 978-1-955833-02-8 , University of South Florida M3 Center Publishing, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 836 Sayfa, Türkçe, South Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 2021. 125
https://digitalcommons.usf.edu/m3publishing/vol16/iss9781955833028/1
Uluslararası - Ansiklopedi Konu / Madde Yazma 500
1. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
2. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
3. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
4. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
5. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
6. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
7. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 500
1. YAVUZ, G.; UNUR, K. Siyasetçilerin Turizm Algılamaları, ISBN: 978-605-254-501-0, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 182 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
1. YAVUZ, G. Akıllı Destinasyon Markalaması Kentin Turizmle Sürdürülebilir Kalkınmasına 360° Bakış Mersin Örneği, ISBN: 978-605-254-198-2, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 280 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
2. YAVUZ, G. Multidisipliner Yaklaşımla Sağlık Turizmi, ISBN: 978-625-439-700-4, Nobel Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 650 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
3. YAVUZ, G.; ENES, K. Impact of ICTs on Event Management and Marketing, ISBN: 9781799849544, IGI Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 357 Sayfa, İngilizce, Hershey, Amerika Birleşik Devletleri, 2021. 0
4. YAVUZ, G. Turizmin Geleceği Yeni Yolculuklar, ISBN: 978-605-254-661-1, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 193 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
5. YAVUZ, G. Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Karanlık Yüzü, ISBN: 978-605-254-662-8, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 217 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
6. YAVUZ, G.; ENES, K. Research Anthology on Social Media Advertising and Building Consumer Relationships (4 Volumes), ISBN: 9781668462874, IGI Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 2012 Sayfa, İngilizce, Pennsylvania, Amerika Birleşik Devletleri, 2022. 0
7. YAVUZ, G. Akdeniz’in Turizm Güneşi Mersin, ISBN: 978-625-433-119-0, Nobel Akademik Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 492 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
8. GÜLER, O.; YAVUZ, G. Turizm Girişimciliğinin Doğası Güncel Konular, ISBN: 9786254176623, Nobel Yayın Dağıtım, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 339 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
Ulusal - Kitapta Bölüm Yazma 250
1. Yavuz, G. AKILLI DESTİNASYON MARKALAMASI Kentin Turizmle Sürdürülebilir Kalkınmasına 360° Bakış Mersin Örneği, ISBN: 9786052541982, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 25 Sayfa, İngilizce, Ankara, Türkiye, 2019. 250
Ulusal - Ansiklopedi Konu / Madde Yazma 250
1. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kaplıcalar Yönetmeliği", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 2 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
2. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Termal Sular Yönetmeliği", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 2 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
3. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgeleri", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 1 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
4. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 1 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
5. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Turizm Teşvik Kanunu", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 2 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
6. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgeleri İmar Planları", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 1 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
7. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 2 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 2540

13. YAVUZ, G.; ULUK, N., Türkiye’de Gastronomi Müzelerinin ve Web Site İçeriklerinin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. The Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON’21), 2021-04-01, 2021-04-03, South Florida, Amerika Birleşik Devletleri, . 200

12. ENES, K.; YAVUZ, G., Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma. 3. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, . 200

11. Yavuz, G., Gastronomi Temalı Festivaller ve Alaçatı Ot Festivali’nde Stant Açan Yerel Halk Üzerine Bir Araştırma. VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 2019-04-19, 2019-04-20, Anamur/Mersin, Türkiye, 2019. 200

http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1

10. YAVUZ, G., Gastronomi Temalı Festivaller ve Alaçatı Ot Festivali’nde Stant Açan Yerel Halk Üzerine Bir Araştırma. VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2019-04-19, 2019-04-20, Mersin/Anamur, Türkiye, . 200

9. ÖZKAN BUZLU, M.; YAVUZ, G.; UNUR, K.; ATÇI, D., Restoran Çalışanlarının Bakış Açısıyla Kızkalesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Profili ve Kızkalesi Turizminin Sorunları. 2. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2018), 2018-10-27, 2018-10-29, Mersin, Türkiye, . 170

8. Buzlu, M.; Yavuz, G.; Unur, K.; Atçı, D., Restoran Çalışanlarının Bakış Açısıyla Kızkalesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Profili ve Kızkalesi Turizminin Sorunları. 2. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ KONGRESİ: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 170

https://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=2

7. YAVUZ, G.; BEYAZGÜL, M.; KARADENİZ, E., Lisans Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimleri: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Örneği . VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2018-04-20, 2018-04-21, Hatay/İskenderun, Türkiye, . 200

6. Yavuz, G.; Beyazgül, M.; Karadeniz, E., Lisans Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimleri: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Örneği. VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 2018-04-20, 2018-04-21, Hatay/İskenderun, Türkiye, 2018. 200

Scientific_Meetings_003.pdf

5. YAVUZ, G.; ŞANLI KAYRAN, S., Kent, Fuar ve Gastronomi: Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda Bir Araştırma. Uluslararası Erdemli Sempozyumu, 2018-04-19, 2018-04-21, Mersin/Erdemli, Türkiye, . 200

4. Çakıcı, A.; Yavuz, G.; Es Yılmaz, B., Spor Turizmi Bağlamında Mersin ve Adana İllerinde Uçurtma Sörfünün (Kitesurf) Yapılabilirliği. 1. Uluslararası, 5. Ulusal Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2016-04-22, 2016-04-23, Gazi Magosa , KKTC, 2016. 200

http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1

3. ÇAKİCİ, A.; YAVUZ, G.; ES YILMAZ, B., Spor Turizmi Bağlamında Mersin ve Adana İllerinde Uçurtma Sörfünün (Kitesurfing) Yapılabilirliği . 1. Uluslararası, 5. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2016-04-22, 2016-04-23, Gazi Mağusa, KKTC, . 200

2. Yağcı, M.; Yavuz, G., Mersin'de Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Bölgesel Kalkınmaya Etkisi. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 2010-10-07, 2010-10-09, Yozgat, Türkiye, 2010. 200

Scientific_Meetings_004.pdf

1. YAĞCI, M.; YAVUZ, G., Mersin’de Üniversite Sanayi İşbirliği ve Bölgesel Kalkınmaya Etkisi. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 2010-10-07, 2010-10-09, Yozgat, Türkiye, . 200

Uluslararası - Özet - Sözlü 100

1. Yavuz, G.; Uluk, N., A Study on Examining Gastronomy Museums and Their Website Contents in Turkey . MTCON'21, 2021-04-01, 2021-04-03, South Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 2021. 100

https://digitalcommons.usf.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1007&context=m3publishing

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 900

9. YAVUZ, G., COVİD 19 Pandemi Döneminde Yerli Turistlerin Kış Tatili Deneyimi: Erciyes Kayak Merkezi’nde Bir Araştırma. 22. Ulusal Turizm Kongresi, 2022-10-27, 2022-10-29, Burdur, Türkiye, . 100

8. UNUR, K.; YAVUZ, G.; KÖŞKER, H., Mersin Otellerinde ve Kent Merkezinde Engelli Bireylere Yönelik Düzenlemeler. 15. Ulusal Turizm Kongresi, 2014-11-13, 2014-11-16, Ankara, Türkiye, . 100

7. Unur, K.; Yavuz, G.; Köşker, H., Mersin Otellerinde ve Kent Merkezinde Engelli Bireylere Yönelik Düzenlemeler. 15. Ulusal Turizm Kongresi, 2014-11-13, 2014-11-16, Ankara, Türkiye, 2014. 100

Scientific_Meetings_005.pdf

6. UNUR, K.; YAVUZ, G., Nükleer Santraller Turizm İçin Hayati Bir Sorun Mudur?. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, Kayseri, Türkiye, . 100

5. Unur, K.; Yavuz, G., Nükleer Santraller Turizm İçin Hayati Bir Sorun Mudur?. 14. Ulusal Turizm Kongresi , 2013-12-05, 2013-12-08, Kayseri , Türkiye, 2013. 100

Scientific_Meetings_002.pdf

4. UNUR, K.; YAVUZ, G., Deniz Yaban Hayatı İzleme Turizmi ve Mersin’de Kaplumbağa İzleme Potansiyeli . 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2013-04-19, 2013-04-19, Adana, Türkiye, . 100

3. Unur, K.; Yavuz, G., Deniz Yaban Hayatı İzleme Turizmi ve Mersin'de Kaplumbağa İzleme Potansiyeli. 2.Ulusal Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2013-04-19, 2013-04-19, Adana, Türkiye, 2013. 100

Scientific_Meetings_006.pdf

2. ÇAKİCİ, A.; YAVUZ, G., 2013 Akdeniz Oyunları Bağlamında Spor Etkinlikleri ve Olası Etkileri. 1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Bölgesel Destinasyon Yönetimi, 2012-04-20, 2012-04-22, Adana, Türkiye, . 100

1. Çakıcı, C.; Yavuz, G., 2013 Akdeniz Oyunları Bağlamında Spor Etkinlikleri ve Olası Etkileri. 1. Ulusal Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , 2012-04-20, 2012-04-22, Adana, Türkiye, 2012. 100

Scientific_Meetings_007.pdf

Ulusal - Özet - Sözlü 232

5. YAVUZ, G.; UNUR, K., Siyasetçilerin Turizm Algılamaları. VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, 2016-04-29, 2016-04-30, Ankara, Türkiye, . 50

4. Yavuz, G., Siyasetçilerin Turizm Algılamaları. 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, 2016-04-28, 2016-05-01, Nevşehir, Türkiye, 2016. 50

http://www.lisansustuturizmkongresi.org/

3. ŞEKER, F.; YAVUZ, G.; UNUR, K., Alışveriş Merkezlerindeki Tez Yemek (Fast Food) Restoranlarına Yönelik Algılanan Hizmet Kalitesi Düzeyine Göre Forum Mersin Avm'de Yemek Yiyen Kişilerin Alışveriş Merkezine Gelme Nedenleri. 4. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2015-04-17, 2015-04-17, Hatay, Türkiye, . 50

2. YAVUZ, G., Mersin İli Sağlık Turizmi ve Turist Sağlığı Verilerinin Türkiye Geneli İle Karşılaştırması. 36. Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi, 2014-11-05, 2014-11-09, Antalya, Türkiye, . 50

1. Yavuz, G.; Talas, D.; Korkmaz Güler, D.; Kınık, N.; Köksoy, S.; Vayısoğlu, Y.; Eti, M., Mersin İli Sağlık Turizmi ve Turist Sağlığı Verilerinin Türkiye Geneli İle Karşılaştırması. 36. Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi, 2014-11-05, 2014-11-09, Mersin, Türkiye, 2014. 32

https://www.kbb.org.tr/kongreler/2014/bildirilerkbb/sozlubildiri15.pdf

Ulusal - Yürütücü 200

2. MERSİN İLİNE AİT YEREL GIDALARIN VE REÇETELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MARKA DEĞERLERİNİN OLUŞTURULMASI, BAP, Proje No: 2020-1-AP5-3994, 44000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

1. MERSİN İLİNE AİT YEREL GIDALARIN VE REÇETELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MARKA DEĞERLERİNİN OLUŞTURULMASI, BAP, Proje No: , 44000 TL, Yürütücü, 2022,Tamamlandı. 100

Ulusal - Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi) 0

1. Nane Yağı, Kekik Yağı ve Sarımsak Yağının Oral Kavite ve Gastrointestinal Sistem Patojenleri Açısından Antibakteriyal ve Antifugal Etkilerinin Araştırılması, TÜBİTAK, Proje No: 1919BO12113114, 4000 TL, Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi), Devam ediyor... 0

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 1000

5. MEHMET ERSİN BİRSEN, GASTRONOMİDE ANDRAGOJİ VE ANDRAGOJİK PERSPEKTİFTE AŞÇILIK UYGULAMA EĞİTİMLERİ ÜZERİNE MERSİN İLİNDE BİR ALAN ARAŞTIRMASI, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tezSorguSonucYeni.jsp

4. ALİHAN KICIMAN, DENİZ ÜRÜNLERİ KULLANIMI VE TÜKETİMİ KONUSUNDA BALIK RESTORAN ŞEFLERİNİN DEĞERLENDİRMELERİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

3. ERGİN BOZAZ, ESNAF LOKANTACILIĞI VE VAN İLİNDE ESNAF LOKANTALARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

2. NASİBE ULUK, YEREL MUTFAK KÜLTÜRÜNDEN ALGILANAN DENEYİMSEL DEĞERİN, DESTİNASYON MEMNUNİYETİ VE SADAKATİNE ETKİSİ: EGE BÖLGESİ VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ ÖRNEĞİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

1. SAMET ZİYA AKÇAY, GASTRONOMİ ETKİNLİKLERİ VE ŞEFLERİN BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE’DE GASTRONOMİ ETKİNLİKLERİ YÖNETİMİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2022, Tamamlandı. 200

Uluslararası Dergi [Yıl, Adet] 0
1. GLOSERV , [ 2021 : 3 ] . 0
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
Detay
Bozaz, E.; Yavuz, G. Esnaf Lokantacılığı ve Van İlinde Esnaf Lokantaları Üzerine Bir Araştırma. SAFRAN KÜLTÜR VE TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2023, 6, 196-224.
Birsen, M.; Yavuz, G. Gastronomide Andragoji ve Andragojik Perspektifte Mutfak Uygulama Eğitimleri Üzerine Mersin İlinde Bir Alan Araştırması. AVRASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2023, 4, 18-33.
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
Detay
Ercik, C.; Yavuz, G.; Enes, K. Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Mersin Mutfağına Özgü Yöresel Tatlıların Standart Reçetelerinin ve Kabul Edilebilirliğinin Belirlenmesi. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2023, 13, 42-61.
10.30783/nevsosbilen.1291159
Akçay, S.; Yavuz, G. Gastronomi Etkinlikleri ve Şeflerin Bakış Açısıyla Türkiye’de Gastronomi Etkinlikleri Yönetimi. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2023, 20, 368-388.
10.24010/soid.1310836
Enes, E.; Yavuz, G. Slow Food ve Slow Fashion: Sürdürülebilir Yaşamın Yeni Trendleri. ART-E SANAT DERGİSİ, 2023, 16, 538-559.
10.21602/sduarte.1283670
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
şeker, F.; Yavuz, G.; Unur, K. Algılanan Hizmet Kalitesi Düzeyine Göre Tez Yemek Restoranlarını Ziyaret Etme Nedenleri: Forum Mersin AVM’de Bulunan Tez Yemek Restoranlarından Hizmet Alan Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 244-257,
10.21325/jotags.2016.34

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Yavuz, G. Tanınmış Türk Şeflerin Bakış Açısıyla Türk Mutfağında İnovasyon. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 426-447,
10.21325/jotags.2021.797

Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
ÇAKİCİ, A.; YAVUZ, G., 2013 Akdeniz Oyunları Bağlamında Spor Etkinlikleri ve Olası Etkileri. 1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Bölgesel Destinasyon Yönetimi, 2012-04-20, 2012-04-22, Adana, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Enes, K.; Yavuz, G.; Ercik, C. Yöresel Yemeklerin Standardize Edilmesi ve Kabul Edilebilirliğinin Ölçülmesi: Mersin Örneği. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, 23, 249-263,
10.17494/ogusbd.1161347

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
çakici, A.; Yavuz, G.; çiçek, M. Dağcılık Turizmine Katılımda Dikkate Alınan Hususlar Üzerine Bir Araştırma. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2014, 7, 75-94,
Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Yavuz, G. Tanınmış Türk Şeflerin Bakış Açısıyla Türk Mutfağında İnovasyon. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 426-447,
10.21325/jotags.2021.797

Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
YAVUZ, G., Gastronomi Temalı Festivaller ve Alaçatı Ot Festivali’nde Stant Açan Yerel Halk Üzerine Bir Araştırma. VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2019-04-19, 2019-04-20, Mersin/Anamur, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
UNUR, K.; YAVUZ, G., Nükleer Santraller Turizm İçin Hayati Bir Sorun Mudur?. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, Kayseri, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
ENES, K.; YAVUZ, G., Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma. 3. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Detay
Enes, K.; Yavuz, G.; Ercik, C. Yöresel Yemeklerin Standardize Edilmesi ve Kabul Edilebilirliğinin Ölçülmesi: Mersin Örneği. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, 23, 249-263,
10.17494/ogusbd.1161347

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Yavuz, G. Tanınmış Türk Şeflerin Bakış Açısıyla Türk Mutfağında İnovasyon. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 426-447,
10.21325/jotags.2021.797

Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 2
Yavuz, G.; Enes, K. Impact of ICTs on Event Management and Marketing, ISBN: 9781799849544, IGI Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 357 Sayfa, İngilizce, Hershey, Amerika Birleşik Devletleri, 2021.
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
UNUR, K.; YAVUZ, G., Deniz Yaban Hayatı İzleme Turizmi ve Mersin’de Kaplumbağa İzleme Potansiyeli . 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2013-04-19, 2013-04-19, Adana, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
YAVUZ, G., Gastronomi Temalı Festivaller ve Alaçatı Ot Festivali’nde Stant Açan Yerel Halk Üzerine Bir Araştırma. VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2019-04-19, 2019-04-20, Mersin/Anamur, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 2
YAVUZ, G.; ŞANLI KAYRAN, S., Kent, Fuar ve Gastronomi: Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda Bir Araştırma. Uluslararası Erdemli Sempozyumu, 2018-04-19, 2018-04-21, Mersin/Erdemli, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
ÇAKİCİ, A.; YAVUZ, G., 2013 Akdeniz Oyunları Bağlamında Spor Etkinlikleri ve Olası Etkileri. 1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Bölgesel Destinasyon Yönetimi, 2012-04-20, 2012-04-22, Adana, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl