İngilizce, B, YÖKDİL, 82,5
Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
ÖN LİSANS | TURİZM VE OTELCİLİK | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2001 |
LİSANS | İŞLETME | ANADOLU ÜNİVERSİTESİ | 2003 |
YÜKSEK LİSANS | İŞLETME ANA BİLİM DALI | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2010 |
DOKTORA | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2015 |
1. Siyasetçilerin Turizm Algılamaları Danışman: Dr. Kamil Unur, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, .
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2022-05-11 - 2025-05-11 |
2019
5. BUZLU, M.; YAVUZ, G.; KAMİL, U.; ATÇI, D. Kızkalesi’ni ziyaret eden yerli turistlerin davranışsal profili ve Kızkalesi’nin turizm destinasyonu olarak sorunları . JOURNAL OF TOURISM THEORY AND RESEARCH, 2019, 5, 212-227. 170 + 0 https://dergipark.org.tr/jttr/issue/43713/524002
2018
4. YAVUZ, G.; MEHMET, B.; ERDİNÇ, K. MERSİN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMLERİNİN İNCELENMESİ. SOCIAL MENTALITY AND RESEARCHER THINKERS JOURNAL, 2018, 4, 1305-1315. 200 + 0 http://www.smartofjournal.com/Makaleler/92860163_35.%2018-4.14_ID184.%20Yavuz%20vd.%201305-1315.pdf
2017
3. Yavuz, G.; Kamil, U. TURIZMIN KAMU KAYNAKLARININ DAĞITIMINDAKI YERI VE GELECEKTEKI KONUMU: SIYASETÇILERIN GÖRÜŞLERI. İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2017, 5, 35-46. 200 + 0 Publications_002.pdf
2016
2. ŞEKER, F.; YAVUZ, G.; UNUR, K. Algılanan Hizmet Kalitesi Düzeyine Göre Tez Yemek Restoranlarını Ziyaret Etme Nedenleri: Forum Mersin AVM de Bulunan Tez Yemek Restoranlarından Hizmet Alan Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 244-257. 200 + 0 http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2016.34
2014
1. Yavuz, G.; Cakıcı, C. Mersin'in XVII. Akdeniz Oyunları'ndan Beklentileri Üzerine Bir Araştırma . İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2014, 2, 11-26. 200 + 0 Publications_003.pdf
2023
5. BOZAZ, E.; YAVUZ, G. Esnaf Lokantacılığı ve Van İlinde Esnaf Lokantaları Üzerine Bir Araştırma. SAFRAN KÜLTÜR VE TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2023, 6, 196-224. 100 + 0
4. BİRSEN, M.; YAVUZ, G. Gastronomide Andragoji ve Andragojik Perspektifte Mutfak Uygulama Eğitimleri Üzerine Mersin İlinde Bir Alan Araştırması. AVRASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2023, 4, 18-33. 100 + 0
2018
3. YAVUZ, G.; BEYAZGÜL, M.; KARADENİZ, E. Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin İncelenmesi. SOCİAL, MENTALİTY AND RESEARCHER THİNKERS JOURNAL, 2018, 4, 1305-1315. 100 + 0 10.31576/smryj.184
2017
2. YAVUZ, G.; UNUR, K. Turizmin Kamu Kaynaklarının Dağıtımındaki Yeri ve Gelecekteki Konumu: Siyasetçilerin Görüşleri. İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2017, 5, 35-46. 100 + 0
2014
1. YAVUZ, G.; ÇAKİCİ, A. Mersin’in XVII. Akdeniz Oyunları’ndan Beklentileri Üzerine Bir Araştırma. İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2014, 2, 11-26. 100 + 0
2023
6. ENES, E.; YAVUZ, G. Slow Food ve Slow Fashion: Sürdürülebilir Yaşamın Yeni Trendleri. ART-E SANAT DERGİSİ, 2023, 16, 538-559. 200 + 0 10.21602/sduarte.1283670
5. AKÇAY, S.; YAVUZ, G. Gastronomi Etkinlikleri ve Şeflerin Bakış Açısıyla Türkiye’de Gastronomi Etkinlikleri Yönetimi. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2023, 20, 368-388. 200 + 0 10.24010/soid.1310836
4. ERCİK, C.; YAVUZ, G.; ENES, K. Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Mersin Mutfağına Özgü Yöresel Tatlıların Standart Reçetelerinin ve Kabul Edilebilirliğinin Belirlenmesi. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2023, 13, 42-61. 200 + 0 10.30783/nevsosbilen.1291159
2022
3. ENES, K.; YAVUZ, G.; ERCİK, C. Yöresel Yemeklerin Standardize Edilmesi ve Kabul Edilebilirliğinin Ölçülmesi: Mersin Örneği. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, 23, 249-263. 200 + 0 10.17494/ogusbd.1161347
2021
2. YAVUZ, G. Tanınmış Türk Şeflerin Bakış Açısıyla Türk Mutfağında İnovasyon. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 426-447. 200 + 0 10.21325/jotags.2021.797
2016
1. ŞEKER, F.; YAVUZ, G.; UNUR, K. Algılanan Hizmet Kalitesi Düzeyine Göre Tez Yemek Restoranlarını Ziyaret Etme Nedenleri: Forum Mersin AVM’de Bulunan Tez Yemek Restoranlarından Hizmet Alan Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 244-257. 200 + 0 10.21325/jotags.2016.34
2014
1. Cakıcı, C.; Yavuz, G.; Çiçek, M. Dağcılık Turizmine Katılımda Dikkate Alınan Hususlar Üzerine Bir Araştırma. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2014, 7, 75-94. 100 + 0 Publications_004.pdf
2019
2. ÖZKAN BUZLU, M.; YAVUZ, G.; ATÇI, D.; UNUR, K. Kızkalesi’ni ziyaret eden yerli turistlerin davranışsal profili ve Kızkalesi’nin turizm destinasyonu olarak sorunları. JOURNAL OF TOURİSM THEORY AND RESEARCH, 2019, 5, 212-227. 85 + 0 10.24288/jttr.524002
2014
1. ÇAKİCİ, A.; YAVUZ, G.; ÇİÇEK, M. Dağcılık Turizmine Katılımda Dikkate Alınan Hususlar Üzerine Bir Araştırma. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2014, 7, 75-94. 100 + 0
1. Yavuz, G. Multidisipliner Yaklaşımla Sağlık Turizmi, ISBN: 978-625-439-700-4, Nobel Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 400, 20 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
2. Güler, O.; Yavuz, G. Turizm Girişimciliğinin Doğası: Güncel Konular, ISBN: ISBN: 978-625-417-662-3, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 0, 340 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 125
3. Yavuz, G.; Uluk, N. MTCON’21 DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM, ISBN: 978-1-955833-02-8 , University of South Florida M3 Center Publishing, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 836 Sayfa, Türkçe, South Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 2021. 125
https://digitalcommons.usf.edu/m3publishing/vol16/iss9781955833028/1
1. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
2. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
3. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
4. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
5. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
6. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
7. YAVUZ, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
1. YAVUZ, G.; UNUR, K. Siyasetçilerin Turizm Algılamaları, ISBN: 978-605-254-501-0, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 182 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
1. YAVUZ, G. Akıllı Destinasyon Markalaması Kentin Turizmle Sürdürülebilir Kalkınmasına 360° Bakış Mersin Örneği, ISBN: 978-605-254-198-2, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 280 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
2. YAVUZ, G. Multidisipliner Yaklaşımla Sağlık Turizmi, ISBN: 978-625-439-700-4, Nobel Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 650 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
3. YAVUZ, G.; ENES, K. Impact of ICTs on Event Management and Marketing, ISBN: 9781799849544, IGI Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 357 Sayfa, İngilizce, Hershey, Amerika Birleşik Devletleri, 2021. 0
4. YAVUZ, G. Turizmin Geleceği Yeni Yolculuklar, ISBN: 978-605-254-661-1, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 193 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
5. YAVUZ, G. Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Karanlık Yüzü, ISBN: 978-605-254-662-8, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 217 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
6. YAVUZ, G.; ENES, K. Research Anthology on Social Media Advertising and Building Consumer Relationships (4 Volumes), ISBN: 9781668462874, IGI Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 2012 Sayfa, İngilizce, Pennsylvania, Amerika Birleşik Devletleri, 2022. 0
7. YAVUZ, G. Akdeniz’in Turizm Güneşi Mersin, ISBN: 978-625-433-119-0, Nobel Akademik Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 492 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
8. GÜLER, O.; YAVUZ, G. Turizm Girişimciliğinin Doğası Güncel Konular, ISBN: 9786254176623, Nobel Yayın Dağıtım, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 339 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
1. Yavuz, G. AKILLI DESTİNASYON MARKALAMASI Kentin Turizmle Sürdürülebilir Kalkınmasına 360° Bakış Mersin Örneği, ISBN: 9786052541982, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 25 Sayfa, İngilizce, Ankara, Türkiye, 2019. 250
1. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kaplıcalar Yönetmeliği", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 2 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
2. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Termal Sular Yönetmeliği", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 2 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
3. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgeleri", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 1 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
4. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 1 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
5. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Turizm Teşvik Kanunu", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 2 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
6. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgeleri İmar Planları", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 1 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
7. Yavuz, G. Turizm Ansiklopedisi Türkiye- "Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi", ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 2 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
13. YAVUZ, G.; ULUK, N., Türkiye’de Gastronomi Müzelerinin ve Web Site İçeriklerinin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. The Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON’21), 2021-04-01, 2021-04-03, South Florida, Amerika Birleşik Devletleri, . 200
12. ENES, K.; YAVUZ, G., Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma. 3. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, . 200
11. Yavuz, G., Gastronomi Temalı Festivaller ve Alaçatı Ot Festivali’nde Stant Açan Yerel Halk Üzerine Bir Araştırma. VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 2019-04-19, 2019-04-20, Anamur/Mersin, Türkiye, 2019. 200
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1
10. YAVUZ, G., Gastronomi Temalı Festivaller ve Alaçatı Ot Festivali’nde Stant Açan Yerel Halk Üzerine Bir Araştırma. VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2019-04-19, 2019-04-20, Mersin/Anamur, Türkiye, . 200
9. ÖZKAN BUZLU, M.; YAVUZ, G.; UNUR, K.; ATÇI, D., Restoran Çalışanlarının Bakış Açısıyla Kızkalesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Profili ve Kızkalesi Turizminin Sorunları. 2. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2018), 2018-10-27, 2018-10-29, Mersin, Türkiye, . 170
8. Buzlu, M.; Yavuz, G.; Unur, K.; Atçı, D., Restoran Çalışanlarının Bakış Açısıyla Kızkalesi’ni Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Profili ve Kızkalesi Turizminin Sorunları. 2. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ KONGRESİ: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 170
https://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=2
7. YAVUZ, G.; BEYAZGÜL, M.; KARADENİZ, E., Lisans Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimleri: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Örneği . VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2018-04-20, 2018-04-21, Hatay/İskenderun, Türkiye, . 200
6. Yavuz, G.; Beyazgül, M.; Karadeniz, E., Lisans Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimleri: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Örneği. VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 2018-04-20, 2018-04-21, Hatay/İskenderun, Türkiye, 2018. 200
Scientific_Meetings_003.pdf
5. YAVUZ, G.; ŞANLI KAYRAN, S., Kent, Fuar ve Gastronomi: Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda Bir Araştırma. Uluslararası Erdemli Sempozyumu, 2018-04-19, 2018-04-21, Mersin/Erdemli, Türkiye, . 200
4. Çakıcı, A.; Yavuz, G.; Es Yılmaz, B., Spor Turizmi Bağlamında Mersin ve Adana İllerinde Uçurtma Sörfünün (Kitesurf) Yapılabilirliği. 1. Uluslararası, 5. Ulusal Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2016-04-22, 2016-04-23, Gazi Magosa , KKTC, 2016. 200
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1
3. ÇAKİCİ, A.; YAVUZ, G.; ES YILMAZ, B., Spor Turizmi Bağlamında Mersin ve Adana İllerinde Uçurtma Sörfünün (Kitesurfing) Yapılabilirliği . 1. Uluslararası, 5. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2016-04-22, 2016-04-23, Gazi Mağusa, KKTC, . 200
2. Yağcı, M.; Yavuz, G., Mersin'de Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Bölgesel Kalkınmaya Etkisi. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 2010-10-07, 2010-10-09, Yozgat, Türkiye, 2010. 200
Scientific_Meetings_004.pdf
1. YAĞCI, M.; YAVUZ, G., Mersin’de Üniversite Sanayi İşbirliği ve Bölgesel Kalkınmaya Etkisi. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 2010-10-07, 2010-10-09, Yozgat, Türkiye, . 200
1. Yavuz, G.; Uluk, N., A Study on Examining Gastronomy Museums and Their Website Contents in Turkey . MTCON'21, 2021-04-01, 2021-04-03, South Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 2021. 100
https://digitalcommons.usf.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1007&context=m3publishing
9. YAVUZ, G., COVİD 19 Pandemi Döneminde Yerli Turistlerin Kış Tatili Deneyimi: Erciyes Kayak Merkezi’nde Bir Araştırma. 22. Ulusal Turizm Kongresi, 2022-10-27, 2022-10-29, Burdur, Türkiye, . 100
8. UNUR, K.; YAVUZ, G.; KÖŞKER, H., Mersin Otellerinde ve Kent Merkezinde Engelli Bireylere Yönelik Düzenlemeler. 15. Ulusal Turizm Kongresi, 2014-11-13, 2014-11-16, Ankara, Türkiye, . 100
7. Unur, K.; Yavuz, G.; Köşker, H., Mersin Otellerinde ve Kent Merkezinde Engelli Bireylere Yönelik Düzenlemeler. 15. Ulusal Turizm Kongresi, 2014-11-13, 2014-11-16, Ankara, Türkiye, 2014. 100
Scientific_Meetings_005.pdf
6. UNUR, K.; YAVUZ, G., Nükleer Santraller Turizm İçin Hayati Bir Sorun Mudur?. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, Kayseri, Türkiye, . 100
5. Unur, K.; Yavuz, G., Nükleer Santraller Turizm İçin Hayati Bir Sorun Mudur?. 14. Ulusal Turizm Kongresi , 2013-12-05, 2013-12-08, Kayseri , Türkiye, 2013. 100
Scientific_Meetings_002.pdf
4. UNUR, K.; YAVUZ, G., Deniz Yaban Hayatı İzleme Turizmi ve Mersin’de Kaplumbağa İzleme Potansiyeli . 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2013-04-19, 2013-04-19, Adana, Türkiye, . 100
3. Unur, K.; Yavuz, G., Deniz Yaban Hayatı İzleme Turizmi ve Mersin'de Kaplumbağa İzleme Potansiyeli. 2.Ulusal Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2013-04-19, 2013-04-19, Adana, Türkiye, 2013. 100
Scientific_Meetings_006.pdf
2. ÇAKİCİ, A.; YAVUZ, G., 2013 Akdeniz Oyunları Bağlamında Spor Etkinlikleri ve Olası Etkileri. 1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Bölgesel Destinasyon Yönetimi, 2012-04-20, 2012-04-22, Adana, Türkiye, . 100
1. Çakıcı, C.; Yavuz, G., 2013 Akdeniz Oyunları Bağlamında Spor Etkinlikleri ve Olası Etkileri. 1. Ulusal Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , 2012-04-20, 2012-04-22, Adana, Türkiye, 2012. 100
Scientific_Meetings_007.pdf
5. YAVUZ, G.; UNUR, K., Siyasetçilerin Turizm Algılamaları. VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, 2016-04-29, 2016-04-30, Ankara, Türkiye, . 50
4. Yavuz, G., Siyasetçilerin Turizm Algılamaları. 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, 2016-04-28, 2016-05-01, Nevşehir, Türkiye, 2016. 50
http://www.lisansustuturizmkongresi.org/
3. ŞEKER, F.; YAVUZ, G.; UNUR, K., Alışveriş Merkezlerindeki Tez Yemek (Fast Food) Restoranlarına Yönelik Algılanan Hizmet Kalitesi Düzeyine Göre Forum Mersin Avm'de Yemek Yiyen Kişilerin Alışveriş Merkezine Gelme Nedenleri. 4. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2015-04-17, 2015-04-17, Hatay, Türkiye, . 50
2. YAVUZ, G., Mersin İli Sağlık Turizmi ve Turist Sağlığı Verilerinin Türkiye Geneli İle Karşılaştırması. 36. Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi, 2014-11-05, 2014-11-09, Antalya, Türkiye, . 50
1. Yavuz, G.; Talas, D.; Korkmaz Güler, D.; Kınık, N.; Köksoy, S.; Vayısoğlu, Y.; Eti, M., Mersin İli Sağlık Turizmi ve Turist Sağlığı Verilerinin Türkiye Geneli İle Karşılaştırması. 36. Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi, 2014-11-05, 2014-11-09, Mersin, Türkiye, 2014. 32
https://www.kbb.org.tr/kongreler/2014/bildirilerkbb/sozlubildiri15.pdf
2. MERSİN İLİNE AİT YEREL GIDALARIN VE REÇETELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MARKA DEĞERLERİNİN OLUŞTURULMASI, BAP, Proje No: 2020-1-AP5-3994, 44000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100
1. MERSİN İLİNE AİT YEREL GIDALARIN VE REÇETELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MARKA DEĞERLERİNİN OLUŞTURULMASI, BAP, Proje No: , 44000 TL, Yürütücü, 2022,Tamamlandı. 100
1. Nane Yağı, Kekik Yağı ve Sarımsak Yağının Oral Kavite ve Gastrointestinal Sistem Patojenleri Açısından Antibakteriyal ve Antifugal Etkilerinin Araştırılması, TÜBİTAK, Proje No: 1919BO12113114, 4000 TL, Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi), Devam ediyor... 0
5. MEHMET ERSİN BİRSEN, GASTRONOMİDE ANDRAGOJİ VE ANDRAGOJİK PERSPEKTİFTE AŞÇILIK UYGULAMA EĞİTİMLERİ ÜZERİNE MERSİN İLİNDE BİR ALAN ARAŞTIRMASI, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/tezSorguSonucYeni.jsp
4. ALİHAN KICIMAN, DENİZ ÜRÜNLERİ KULLANIMI VE TÜKETİMİ KONUSUNDA BALIK RESTORAN ŞEFLERİNİN DEĞERLENDİRMELERİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
3. ERGİN BOZAZ, ESNAF LOKANTACILIĞI VE VAN İLİNDE ESNAF LOKANTALARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
2. NASİBE ULUK, YEREL MUTFAK KÜLTÜRÜNDEN ALGILANAN DENEYİMSEL DEĞERİN, DESTİNASYON MEMNUNİYETİ VE SADAKATİNE ETKİSİ: EGE BÖLGESİ VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ ÖRNEĞİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
1. SAMET ZİYA AKÇAY, GASTRONOMİ ETKİNLİKLERİ VE ŞEFLERİN BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE’DE GASTRONOMİ ETKİNLİKLERİ YÖNETİMİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2022, Tamamlandı. 200
1. GLOSERV , [ 2021 : 3 ] . 0
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | |||||||
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları | |||||||
|
||||||||
TÜBİTAK 1005, 3001 | ||||||||
|
||||||||
TÜBİTAK 1002 | ||||||||
|
||||||||
H2020 Projesi | ||||||||
|
||||||||
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | ||||||||
|
||||||||
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | ||||||||
|
||||||||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | |||||||
|
||||||||
Yurtiçi Araştırma | ||||||||
|
||||||||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | |||||||
|
||||||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | ||||||||
|
||||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | ||||||||
|
||||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | ||||||||
|
||||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | ||||||||
|
||||||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | ||||||||
|
||||||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||||||||
|
||||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | ||||||||
|
||||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||||||||
|
||||||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||||||||
|
||||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||||||
|
||||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | ||||||||
|
||||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | ||||||||
|
||||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||||||
|
||||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | ||||||||
|
||||||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||||||
|
||||||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | ||||||||
|
||||||||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||||||
|
||||||||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | |||||||
|
||||||||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||||
|
||||||||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||||||
|
||||||||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||||||
|
||||||||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||||||
|
||||||||
Patent | Uluslararası patent | |||||||
|
||||||||
Ulusal patent | ||||||||
|
||||||||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||||
|
||||||||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||||||
|
||||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||||||
|
||||||||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||||||
|
||||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||||||
|
||||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||||||
|
||||||||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||||||
|
||||||||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||||||
|
||||||||
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | |||||||
|
||||||||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | |||||||
|
||||||||
TÜBİTAK bilim ödülü | ||||||||
|
||||||||
TÜBA Akademi Ödülü | ||||||||
|
||||||||
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | ||||||||
|
||||||||
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | ||||||||
|
||||||||
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||||||
|
||||||||
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||||||
|
||||||||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||||||
|
||||||||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||||||
|
||||||||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | ||||||||
|