İngilizce, , ÜDS, 92.5
Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LİSANS | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | 1989 |
YÜKSEK LİSANS | TRAVEL INDUSTRY MANAGEMENT | HAWAİ PACİFİC UNİVERSİTY | 1994 |
DOKTORA | HOSPİTALİTY AND TRAVEL INDUSTRY MANAGEMENT | PURDUE UNİVERSİTY | 1998 |
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
FAKÜLTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2021-09-11 - 2024-09-11 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2021-09-11 - 2024-09-11 | |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYON BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2020-12-29 - 2022-12-29 |
2018
1. DERİNALP ÇANAKÇI, S.; BİRDİR, K. Kapadokya’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Yiyeceklere Karşı Çeşitlilik Arayışlarının İncelenmesi. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2018, 15, 226-239. 0 + 0
2022
8. KILIÇHAN, R.; KARAMUSTAFA, K.; BİRDİR, K. Gastronomic trends and tourists’ food preferences: scale development and validation. INTERNATİONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPİTALİTY MANAGEMENT, 2022, 34, 201-230. 1000 + 0 10.1108/IJCHM-03-2021-0308
2021
7. KILIÇHAN, R.; KARAMUSTAFA, K.; BİRDİR, K. Gastronomic trends and tourists' food preferences: scale development and validation. INTERNATİONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPİTALİTY MANAGEMENT, 2021, 34, 201-230. 1000 + 0 10.1108/ijchm-03-2021-0308
2019
6. DERİNALP ÇANAKÇI, S.; BİRDİR, K. The relation among food involvement, food variety seeking and food neophobia: A study on foreign tourists visiting Turkey. CURRENT ISSUES İN TOURİSM, 2019, , 1-12. 1000 + 0 10.1080/13683500.2019.1602114
2018
5. BALLI, E.; SİGEZE GÜNEY, Ç.; MANGA, M.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K. The relationship between tourism, CO2 emissions and economic growth: a case of Mediterranean countries. ASİA PACİFİC JOURNAL OF TOURİSM RESEARCH, 2018, , 1-14. 500 + 0 https://doi.org/10.1080/10941665.2018.1557717
2013
4. Birdir, S.; Ünal, Ö.; Birdir, K.; Williams, A. Willingness to pay as an economic instrument for coastal tourism management: Cases from Mersin, Turkey. ELSEVİER BV, 2013, 36, 279-283. 750 + 19 http://dx.doi.org/10.1016/j.tourman.2012.10.020
Alıntılanma Sayısı: 2
2002
3. Birdir, K. General manager turnover and root causes. EMERALD, 2002, 14, 43-47. 1000 + 0 http://dx.doi.org/10.1108/09596110210415123
2000
2. Birdir, K.; Pearson, T. Research chefs’ competencies: a Delphi approach. EMERALD, 2000, 12, 205-209. 1000 + 0 http://dx.doi.org/10.1108/09596110010309989 Publications_010.pdf
1998
1. Birdir, K.; Pearson, T. Hospitality certification: experiences in North America ‐ international implications. EMERALD, 1998, 10, 116-121. 1000 + 0 http://dx.doi.org/10.1108/09596119810210369 Publications_009.pdf
2017
11. DALGIÇ, A.; Birdir, K. KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN KRİZ UYGULAMALARI VE BEKLENTİLERİ: BEŞ YILDIZLI OTELLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2017, 9, 216-235. 200 + 0 Publications_007.pdf
10. TOKSÖZ, D.; DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Turizm Sektöründe Yaşanan Krizin İstanbul’da Faaliyet Gösteren 3, 4 ve 5 Yıldızlı Konaklama İşletmelerine Etkileri ve Çözüm Önerileri. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2017, 14, 67-86. 200 + 0 https://www.researchgate.net/publication/322204381_Turizm_Sektorunde_Yasanan_Krizin_Istanbul%27da_Faaliyet_Gosteren_3_4_ve_5_Yildizli_Konaklama_Isletmelerine_Etkileri_ve_Cozum_Onerileri Publications_006.pdf
2016
9. KARACAOĞLU, S.; YOLAL, M.; BİRDİR, K. Toplum Temelli Turizm Projelerinde Katılım ve Paylaşım: Misi Köyü Örneği. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2016, 13, 103-124. 200 + 0 Publications_005.pdf
8. BİRDİR, K.; KARAKAN, H.; ÇOLAK, O. Gaziantep İlinin Turizm Açısından Swot Analizi ve Turizmin Geliştirmesine Yönelik Öneriler. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2016, 13, 77-92. 200 + 0 Publications_003.pdf
7. DALGIÇ, A.; GÜLER, O.; BİRDİR, K. Tripadvisor.com'da Yer Alan Restoran Şikâyetlerinin Analizi: Mersin ve Hatay'da Yöresel Yiyecek Sunan Restoranlara Yönelik Bir Araştırma . JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 153-153. 200 + 0 http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2016.28 Publications_002.pdf
6. KARAMUSTAFA, K.; KILIÇHAN, R.; BİRDİR, K. Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Ölçeği. TÜKETİCİ VE TÜKETİM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2016, 8, 29-69. 200 + 0 Publications_004.pdf
2015
5. BİRDİR, K. Hasan Fikri Bilgin: Bir turizm aşığı. ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2015, 26, 160-163. 100 + 0
4. Dalgıç, A.; Birdir, K. Yayla Turizmine Katılan Turistlerin Seyahat Motivasyonları, Algılanan Değer, Tatmin Düzeyleri Ve Sadakatleri Üzerine Bir Araştırma. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2015, 3, 3-17. 200 + 0 http://jotags.org/ Publications_001.pdf
3. BİRDİR, K.; DALGIÇ, A.; GÜLER, O.; KAYAALP, Y. Hüzün Turizmi: Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Deneyimleri. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2015, 3, 12-23. 190 + 0
2014
2. BİRDİR, K.; ÇANAKÇI, T. Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Mutfak Şeflerinin, Mutfak Teknolojilerinin Verimliliğe, Kaliteye ve Müşteri Memnuniyetine Etkisine İlişkin Algıları. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2014, 2(2), 3-12. 200 + 0
1. BİRDİR, K.; Derinalp Çanakçı, S. Managerial Problems Confronted By Executive Chefs in Hotels . INTERNATİONAL REVİEW OF MARKETİNG AND MANAGEMENT, 2014, 4(3), 207-216. 200 + 0
2023
12. KARAKAN, H.; BİRDİR, K. Determination of travel motivations and motivational typology of tourists who have no intention to revisit Turkiye. JOURNAL OF TOURİSM THEORY AND RESEARCH, 2023, 9, 41-52. 100 + 0 10.24288/jttr.1352358
2022
11. BİRDİR, S.; Derinalp, G.; BİRDİR, K. Determining Environmental Attitudes of Tourist Guide Candidates. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İİBF DERGİSİ, 2022, 26, 145-159. 100 + 0
2020
10. BİRDİR, S.; İFLAZOĞLU, N.; BİRDİR, K. Food Neophobia Among Tourism Students. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İİBF DERGİSİ, 2020, 24, 349-362. 100 + 0
9. BİRDİR, S.; BİRDİR, K. Y kuşağı karnaval katılımcılarının anlık hediyelik eşya satınalma davranışları ve hedonik tüketim eğilimlerinin belirlenmesi. INTERNATİONAL JOURNAL OF SOCİAL SCİENCES AND EDUCATİON RESEARCH, 2020, 6, 501-513. 100 + 0 https://doi.org/10.24289/ijsser.820973
8. BİRDİR, S.; Paksadze, M.; BİRDİR, K. Kış Turizminden Beklenen Faydalar: Y Kuşağı Örneği. JOURNAL OF TOURİSM INTELLİGENCE AND SMARTNESS, 2020, 3, 100-113. 100 + 0 https://dergipark.org.tr/en/pub/jtis
2019
7. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, K. Yeşil yıldız uygulamaları: Y kuşağı örneği. JOURNAL OF TOURİSM THEORY AND RESEARCH, 2019, 5, 123-133. 100 + 0
6. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, K. Yeşil yıldız uygulamaları: Y kuşağı örneği. JOURNAL OF TOURİSM THEORY AND RESEARCH, 2019, , 123-133. 100 + 0 doi.org/10.24288/jttr.526476
5. BİRDİR, K.; Hiçyakmazer, C. Otel İşletmelerinde Kırmızı Et Satın Alma ve Tedarik Sürecinin İncelenmesi. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 1142-1158. 100 + 0 0.21325/jotags.2019.413
4. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Festival Anahtar Başarı Faktörlerinin Festival Sadakati Üzerine Etkisi: Portakal Çiçeği Festivali Örneği. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 2718-2738. 100 + 0 10.21325/jotags.2019.496
2018
3. KARACAOĞLU, S.; BİRDİR, K. Sosyo-Demografik ve Sosyo-Ekonomik Açıdan Yerel Halkın Toplum Temelli Turizm Gelişimine İlişkin Algı, Tutum ve Desteği. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ (JOURNAL OF INTERNATİONAL SOCİAL RESEARCH), 2018, 11, 1098-1111. 100 + 0 10.17719/jisr.20185537280
2. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, K. Katılımcıların Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının Geliştirilmesine Yönelik Önerileri. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2018, 22, -. 100 + 0
2017
1. KARACAOĞLU, S.; BİRDİR, K. Success Factors of Community Based Tourism (CBT) Perceived by Local People: The Case of Misia Project. INTERNATİONAL RURAL TOURİSM AND DEVELOPMENT JOURNAL, 2017, 1, 53-61. 100 + 0
2020
1. Dalgıç, A. Key success factors on loyalty of festival visitors: the mediating effect of festival experience and festival image. TOURİSM & MANAGEMENT STUDİES, 2020, 16, 28-38. 0 + 0 10.18089/tms.2020.160103 Publications_012.pdf
2023
5. KIZILCIK, O.; BİRDİR, K. Determining the factors influencing tourist souvenir expenditure The case of Turkey. TURYZM/TOURİSM, 2023, 33, 29-41. 100 + 0 10.18778/0867-5856.33.2.03
2021
4. BİRDİR, S.; BİRDİR, K. Karnavala katılım öncesi ve sonrası destinasyon imajı algılarının karşılaştırması. INTERNATİONAL JOURNAL OF SOCİAL SCİENCES AND EDUCATİON RESEARCH, 2021, 7, 274-292. 100 + 0 10.24289/ijsser.890296
3. KARAKAN, H.; BİRDİR, K.; AKIN, A.; AKIN, A. Phenomenological Research On Guest Couchsurfing Experience. TURYZM/TOURİSM, 2021, 31, 39-63. 85 + 0 10.18778/0867-5856.31.2.03
2020
2. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Key success factors on loyalty of festival visitors: the mediating effect of festival experience and festival image. TOURİSM AND MANAGEMENT STUDİES, 2020, 16, 28-38. 100 + 0
2019
1. Dalgıç, A.; Birdir, K. Festival Anahtar Başarı Faktörlerinin Festival Sadakati Üzerine Etkisi: Portakal Çiçeği Festivali Örneği (The Effect of Festival Key Success Factors on Festival Loyalty: The Case of Orange Flower Festival). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 2718-2738. 100 + 0 http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2019.496 Publications_011.pdf
2018
1. BUZCU, Z.; BİRDİR, K. Medikal Turizmde Mevcut Durum Analizi: İstanbul ve Antalya Örneği. AKADEMİK BAKIŞ DERGİSİ, 2018, , 279-293. 100 + 0
2019
3. BUZCU, Z.; BİRDİR, K. Türkiye’de Medikal Turizm İncelemesi: Özel Hastanelerde Bir Çalışma. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2019, 18, 311-327. 200 + 0
2018
2. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, K. Katılımcıların Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının Geliştirilmesine Yönelik Önerileri. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, İ.İ.B.F. DERGİSİ, 2018, , -. 200 + 0
2017
1. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Konaklama İşletmelerinin Kriz Yönetimi Uygulamaları ve Beklentileri: Beş Yıldızlı Oteller Üzerine Bir Araştırma. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2017, 9, 216-235. 200 + 0
2022
11. KESKİN, S.; BİRDİR, K. FESTİVAL KATILIMCILARIN MOTİVASYONLARI: ALAÇATI OT FESTİVALİ ÖRNEĞİ. REVİEW OF TOURİSM ADMİNİSTRATİON JOURNAL, 2022, 3, 61-81. 100 + 0
2019
10. BİRDİR, S.; İFLAZOĞLU, N.; BİRDİR, K. TURİST REHBERİ ADAYLARINDA YENİ YİYECEK DENEME KORKUSU (NEOPHOBIA). GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2019, 3, 551-561. 100 + 0
2017
9. TOKSÖZ, D.; DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Turizm Sektöründe Yaşanan Krizin İstanbul’da Faaliyet Gösteren 3, 4ve 5 Yıldızlı Konaklama İşletmelerine Etkileri ve Çözüm Önerileri1. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYLA BİLİMLER DERGİSİ, 2017, 14, 67-86. 100 + 0
2015
8. BİRDİR, K.; AKGÖL, Y. Gastronomi Turizmi ve Türkiye’yi Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Gastronomi Deneyimlerinin Değerlendirilmesi. ISLETME VE IKTİSAT CALİSMALARİ DERGİSİ, 2015, 1, 57-58. 100 + 0
2014
7. Birdir, K.; Buzcu, Z. JCI Akreditasyon Belgesine Sahip Olan Sağlık Kuruluşlarının WEB Sitelerinin Medikal Turizm Açısından Değerlendirilmesi. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2014, 11, 1-19. 100 + 0
6. YOLAL, M.; BİRDİR, S.; KARACAOĞLU, S.; BİRDİR, K. XVII. Akdeniz Oyunları Seyircilerinin Güdüleri ve Algıladıkları Faydalar Üzerine Bir Çalışma. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 28-44. 65 + 0
2013
5. BİRDİR, K.; BAL, E. Turist Tatmini ve Şikayetleri ile Geri Gelme Eğilimleri Arasındaki İlişki: Antalya’ya Gelen Yabancı Turistler Üzerine Bir Araştırma. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2013, 10, 63-81. 100 + 0
2007
4. DÖNMEZ, B.; BİRDİR, K. İş doyumu ve seyahat acentalarında çalışan personelin iş doyumunun analizi. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2007, 4, 87-104. 100 + 0
2003
3. BİRDİR, K.; TEPECİ, M. Otel genel müdürlerinde tükenmişlik sendromu ve tükenmişliğin genel müdürlerin işlerini bırakma tutumlarına etkileri. ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2003, 14, 93-106. 100 + 0
2000
2. BİRDİR, K. Türkiye’de otel genel müdürlerinin devir süreleri ve nedenleri üzerine bir araştırma. ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ , 2000, 11, 142-148. 100 + 3
1. BİRDİR, K. Konaklama sektörü tur operatörlerine karşı ne yapmalıdır? Stratejik bir yaklaşım. TURİZMDE SEÇME MAKALELER, 2000, 33, 61-72. 100 + 0
1. DALGIÇ, A.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K. Global Issues and Trends in Tourism, ISBN: 978-954-07-4138-3, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 716 Sayfa, İngilizce, SOFIA, Bulgaristan, 2016. 83
2. BİRDİR, K. International Encyclopedia of Hospitality Management, ISBN: 978-1-85617-714-6, Elsevier, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: 2, 2 Sayfa, İngilizce, Burlington, Amerika Birleşik Devletleri, 2005. 250
3. BİRDİR, K. International Dictionary of Hospitality Management, ISBN: 978-0-7506-8385-2, Elsevier/Butterworth-Heinemann, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 336 Sayfa, İngilizce, Burlington, Amerika Birleşik Devletleri, 2008. 250
4. Dalgıç, A.; Birdir, K. The Routledge Ağırlama Endüstrisi Yönetimi El Kitabı, ISBN: 978-1-13-821466-8, Routledge, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 617 Sayfa, İngilizce, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2018. 0
5. BİRDİR, K.; TEPECİ, M.; SALDAMLI, A. Managing employee Attitudes and Behaviours in the Tourism and Hospitality Industry, ISBN: 1-59033-630-5, Nova Science Publishers, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 19 Sayfa, İngilizce, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2003. 1667
6. Dalgıç, A.; Birdir, K. Handbook of Research on Smart Technology Applications in the Tourism Industry, ISBN: 9781799819899, Igi Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 569 Sayfa, İngilizce, Hershey, Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 2750
https://www.igi-global.com/book/handbook-research-smart-technology-applications/234658
7. Toksöz, D.; Dalgıç, A.; Birdir, K. Organizational Behavior Challenges in the Tourism Industry, ISBN: 9781799814740, Igi Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 524 Sayfa, İngilizce, Hershey, Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 1833
https://www.igi-global.com/book/organizational-behavior-challenges-tourism-industry/233143
8. Leśniewska-Napierała, K.; Napierała, T.; Sahilli Birdir, S.; Birdir, K. Handbook of Research on Smart Technology Applications in the Tourism Industry, ISBN: 9781799819899, Igi Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 569 Sayfa, İngilizce, Hershey, Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 1375
https://www.igi-global.com/chapter/smart-tourism-planning/248569
9. BİRDİR, K. International Encyclopedia of Hospitality Management, ISBN: 978-1-85617-714-6, Elsiver, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: 2, 2 Sayfa, İngilizce, Burlington, Amerika Birleşik Devletleri, 2005. 250
10. Dalgıç, A.; Toksöz, D.; Birdir, K. Service Failures and Recovery in Tourism and Hospitality, ISBN: 9781786390677, CABİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 244 Sayfa, İngilizce, Boston, Amerika Birleşik Devletleri, 2017. 83
http://cabi.org
1. BİRDİR, K.; BİRDİR, S.; DALGIÇ, A.; TOKSÖZ KILIÇ, D. Impact of ICTs on Event Management and Marketing, ISBN: 9781799849544, IGI GLOBAL, Baskı Sayısı: , Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, İngilizce, , , 2021. 0
1. Birdir, K.; Birdir, S.; Dalgıç, A.; Toksöz, D. Impact of ICTs on Event Management and Marketing, ISBN: 9781799849544, IGI Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 357 Sayfa, İngilizce, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 63
https://www.igi-global.com/book/impact-icts-event-management-marketing/244629
1. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Handbook of Research on Smart Technology Applications in the Tourism Industry, ISBN: 2475-6547, IGI Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, İngilizce, Hershey PA, Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 0
2. DALGIÇ, A.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K. Sustainable Destination Branding and Marketing: Strategies for Tourism Development, ISBN: 9781786394286, CAB International, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, İngilizce, Oxfordshire, İngiltere / Birleşik Krallık, 2019. 0
3. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Otel İşletmeciliği, ISBN: 9786052292044, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2017. 0
4. DALGIÇ, A.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K. Sustainable Destination Branding and Marketing Strategies for Tourism Development, ISBN: 9781786394286, CABI, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 8 Sayfa, İngilizce, London, İngiltere / Birleşik Krallık, 2020. 0
5. TOKSÖZ KILIÇ, D.; DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Organizational Behavior Challenges in the Tourism Industry, ISBN: 9781799814740, IGI Global, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 20 Sayfa, İngilizce, Hershey PA, Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 0
6. BİRDİR, K.; DALGIÇ, A. Yiyecek ve İçecek Yönetimi, ISBN: 978-605-254-011-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2018. 0
7. DALGIÇ, A.; GÜLER, O.; BİRDİR, K. The Routledge Handbook of Hospitality Marketing, ISBN: 978-1-13-821466-8, Routledge, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, İngilizce, ABINGDON-OXON, İngiltere / Birleşik Krallık, 2018. 0
8. TOKSÖZ, D.; DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Organizational Behavior Challenges in the Tourism Industry, ISBN: 9781799814740, IGI GLOBAL, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 21 Sayfa, İngilizce, , Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 0
9. BİRDİR, K.; DALGIÇ, A. Turizm İşletmelerinde Yetenek Yönetimi, ISBN: 978-605-2292-55-6, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2018. 0
10. BİRDİR, S.; DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. The Routledge Handbook of Destination Marketing, ISBN: 978-1-138-11883-6, Routledge, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, İngilizce, Abingdon, Oxon, İngiltere / Birleşik Krallık, 2018. 0
11. BİRDİR, K.; BİRDİR, S.; TOKSÖZ KILIÇ, D. Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler III, ISBN: 978-605-254-412-9, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 327 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
12. BİRDİR, K.; BİRDİR, S. Super-Diverse World Superdiversity and Citizenship in the 21st Century Theories and Practices, ISBN: 978-625-7401-48-7, Akademisyen Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 500 Sayfa, İngilizce, Ankara, Türkiye, 2021. 0
13. BİRDİR, S.; BİRDİR, K. Akdeniz'in Turizm Güneşi MERSİN, ISBN: 978-625-433-119-0, Nobel Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 502 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
14. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. Festival and Event Tourism Impacts, ISBN: 978-0-367-22315-1, Routledge, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, İngilizce, Abingdon, Oxon, İngiltere / Birleşik Krallık, 2020. 0
15. DALGIÇ, A.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, K. Service Failures and Recovery in Tourism and Hospitality: A Practical Manual, ISBN: 978-1-78639-067-7, CABI, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, İngilizce, Oxfordshire, İngiltere / Birleşik Krallık, 2017. 0
16. BİRDİR, S.; DALGIÇ, A.; BİRDİR, K. The Routledge Handbook of Destination Marketing, ISBN: 978-1-138-11883-6, Routledge, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, İngilizce, Abingdon, Oxon, İngiltere / Birleşik Krallık, 2018. 0
17. LesniewskaNapierala, K.; Napierala, T.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K. Handbook of Research on Smart Technology Applications in the Tourism Industry, ISBN: 9781799819899, IGI GLOBAL, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 569 Sayfa, İngilizce, NEW YORK, Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 0
18. BİRDİR, K.; BİRDİR, S. 21. yy. Süper Farklılıklar ve Vatandaşlık Bilinci: Teori ve Uygulamalar,, ISBN: 978-625-7707-46-6, AKADEMİSYEN KİTABEVİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 167 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2020. 0
19. BİRDİR, K. TURİZM AKADEMİSİNDE KAYBETTİKLERİMİZ ANISINA, ISBN: 978-605-254-868-4, DETAY YAYINLARI, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 458 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
1. Dalgıç, A.; Birdir, K. OTEL İŞLETMECİLİĞİ, ISBN: 32427, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 323 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2017. 125
1. BİRDİR, S.; YÜCEL, C.; BİRDİR, K. TARSUS (MERSİN) TURİZMİ, ISBN: 978-625-8101-57-7, Atlas Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 148 Sayfa, Türkçe, KONYA, Türkiye, 2023. 0
2. BİRDİR, S.; YÜCEL, C.; BİRDİR, K. TARSUS (MERSİN) TURİZMİ, ISBN: 978-625-8101-57-7, ATLAS AKADEMİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 148 Sayfa, Türkçe, KONYA, Türkiye, 2023. 0
35. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K., Yeni Bir Alternatif Turizm Çeşidinin Doğuşu ve Yeni Bir Turist Tipi: E-Spor ve Es Turisti. The Third International Congress on Future of Tourism:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, . 200
34. BİRDİR, S.; Paksadze, M.; BİRDİR, K., Expo-Batumı Travel-Med Fuarına Katılım Nedenleri. The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, 2019. 200
33. BİRDİR, S.; BİRDİR, K., Hedonik Tuketim Eğilimleri ve Anlık Hediyelik Eşya Satınalma Davranışlarının İncelenmesi. The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, 2019. 200
32. BİRDİR, S.; İFLAZOĞLU, N.; BİRDİR, K., Turist Rehberi Adaylarında Yeni Yiyecek Deneme Korkusu (Neophobia). VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZTURİZM SEMPOZYUMUYıl:2019, 2019-04-19, 2019-04-20, MERSİN, Türkiye, 2019. 200
31. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, K., Travelexpo Ankara Fuarına Katılım Nedenlerinin İncelenmesi. The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2019-03-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, . 200
30. BİRDİR, S.; IFLAZOĞLU, N.; BİRDİR, K., Bir Turist Destinasyonu Olarak Türkiye’nin imajı: Amerika Örneği. THE SECOND INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2018), 2018-09-27, 2018-09-29, MERSİN, Türkiye, 2018. 200
29. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, K., Fuar Katılımcılarının Algıları: Travel Turkey Örneği. 2. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 200
28. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, K., Yeşil Yıldız Uygulamaları: Y Kuşağı Örneği. 2. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 200
27. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K., Y Kuşağına Mensup Bireylerin Festival Anahtar Başarı Faktörleri Algılarına Göre Segmentlere Ayrılması: Portakal Çiçeği Festivali’nde Bir Uygulama. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 200
26. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K., Festival Anahtar Başarı Faktörlerinin Y Kuşağına Mensup Bireylerin Deneyim Algılarına Etkisi: Portakal Çiçeği Festivali’nde Bir Uygulama. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 200
25. BİRDİR, K.; KIZILCIK, O.; AKYÜREK, S., Yerli ve Yabancı Turistlerin Çevrimiçi Yorumları Işığında Türkiye’deGastronomi Müzeleri İçin Yeni içeriklerin Tartışılması. The Second International Congress on Future of Tourism:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-09-29, , , 2018. 200
24. BİRDİR, K.; KIZILCIK, O.; ERDEM, A., KAHRAMANMARAŞ’TA KONAKLAYAN OTEL KONUKLARININ ŞİKÂYET İÇERİKLİ ÇEVRİMİÇİ YORUMLARININ İNCELENMESİ. III. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, 2017-10-26, 2017-10-28, KAHRAMANMARAŞ, , 2017. 200
23. Birdir, K.; Kızılcık, O.; Erdem, A., Kahramanmaraş İlinde Faaliyet Gösteren Otel İşletmelerine Yönelik Çevrimiçi ŞikâyetlerinAnalizi: Tripadvisor.Com Örneği. 3. Uluslararası sosyal bilimler sempozyumu, 2017-10-26, 2017-10-28, Kahramanmaraş, Türkiye, 2017. 200
22. Birdir, K.; Kızılcık, O., Yerli Turistlerin Füzyon Mutfak Tüketim Eğilimleri Üzerine TrabzonHavalimanında Bir Araştırma. First international congress on future of tourism: innovation, entrepreneurship and sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200
21. BİRDİR, K.; BUZCU, Z., Medikal turizmde aracı şirketler: sorunlar ve çözüm önerileri. The first international congress on future of tourism: innovation, entreprenourship and sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, , , 2018. 200
20. DALGIÇ, A.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K., Turizm Temalı Fuara Katılanların Motivasyonları, Genel Memnuniyetleri veSadakatleri Arasındaki İlişki: Travel Turkey Örneği. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, , , 2017. 200
19. BİRDİR, K.; KIZILCIK, O., Yerli Turistlerin Füzyon Mutfak Tüketim Eğilimleri Üzerine TrabzonHavalimanında Bir Araştırma. First international congress on future of tourism: innovation, entrepreneurship and sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, , , 2017. 200
18. Dalgıç, A.; Sahilli Birdir, S.; Birdir, K., Turizm Temalı Fuara Katılanların Motivasyonları, Genel Memnuniyetleri ve Sadakatleri. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200
17. Birdir, K.; Toksöz, D.; Sahilli Birdir, S., A Research on Identifying Framework of Tourist Guides Qualifications. 1. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200
16. BİRDİR, K.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, S., A Research on Identifying Framework of Tourist Guides Qualifications. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, . 200
15. BİRDİR, K.; DALGIÇ, A.; TOKSÖZ, D., Turizm Sektöründe Yaşanan Krizin Konaklama Sektörüne Etkileri ve Çözüm Önerileri: İstanbul Örneği. 4th International Congress of Tourism Management Researches, 2017-05-12, 2017-05-14, Kuzey Kıbrıs, Türkiye, . 200
14. BİRDİR, K.; DALGIÇ, A.; TOKSÖZ, D., Turizm Sektöründe Yaşanan Krizin Konaklama Sektörüne Etkileri ve Çözüm Önerileri: İstanbul Örneği (Effects of the Crisis on the Hospitality Sector and Solutions: Case of Istanbul). 4. Uluslararası Turizm ve Yönetim Araştırmaları Kongresi, 2017-05-12, 2017-05-14, gİRNE, KKTC, 2017. 200
http://intctmr.org/documents/ICTMR_2017_PROCEEDING_BOOK.pdf
13. Karacaoğlu, S.; Birdir, K., Toplum temelli turizmin başarı unsurlarının yerel halkın bakış açısıyla tespiti: 100 Misia projesi örneği. 1st international rural tourism and development congress, 2017-05-04, 2017-05-06, Bursa, Türkiye, 2017. 200
12. KARACAOĞLU, S.; BİRDİR, K., Toplum temelli turizmin başarı unsurlarının yerel halkın bakış açısıyla tespiti: 100 Misia projesi örneği. 1st international rural tourism and development congress, 2017-05-04, 2017-05-06, , , 2017. 200
11. GÜLER, O.; BİRDİR, K.; DALGIÇ, A., VISITORS’ COMPLAINTS TOWARDS MILANO 2015 EXPO EVENT. 3rd International Congress of Tourism & Management Researches – 2016, 2016-05-20, 2016-05-22, Antalya, Türkiye, 2016. 200
Scientific_Meetings_004.pdf
10. BİRDİR, K.; TOKSÖZ, D., TURİST REHBERLERİNİN MESLEK ETİĞİ ALGISININ EĞİTİM ALDIKLARI KURUMA GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ (EVALUATION OF TOURIST GUIDES’ PERCEPTION OF ETHICS ACCORDING TO EDUCATION PROGRAMS). 3rd International Congress of Tourism & Management Researches – 2016, 2016-05-20, 2016-05-22, Antalya, Türkiye, 2016. 200
Scientific_Meetings_002.pdf
9. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K.; GÜLER, O., İŞGÖREN AVUKATLIĞININ ÇALIŞANLARIN ROL ÇATIŞMALARI VE ROL BELİRSİZLİĞİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: OTEL ÇALIŞANLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA (THE EFFECT OF EMPLOYEE ADVOCACY ON ROLE CONFLICTS AND ROLE UNCERTAINTY OF EMPLOYEES: A RESEARCH ON HOTEL EMPLOYEES). 3rd International Congress of Tourism & Management Researches – 2016, 2016-05-20, 2016-05-22, Antalya, Türkiye, 2016. 200
Scientific_Meetings_003.pdf
8. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K., ETKİNLİKLERİN SINIFLANDIRILMASI ÜZERİNE KAVRAMSAL BİR ÇALIŞMA (A CONCEPTUAL STUDY ON CLASSIFICATION OF EVENTS). I. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2016-04-22, 2016-04-23, Magosa, KKTC, 2016. 200
Scientific_Meetings_001.pdf
7. BİRDİR, K.; TOKSÖZ, D., TURİZM ALAN YAZINDA KÜLTÜREL MİRASLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIN BİBLİYOMETRİK PROFİLİ (BIBLIOMETRIC PROFILE OF CULTURAL HERITAGE RELATED STUDIES IN TOURISM). I. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2016-04-22, 2016-04-23, Magosa, KKTC, 2016. 200
Scientific_Meetings_005.pdf
6. BİRDİR, K.; UNUR, K.; DALGIÇ, A., TÜRKİYE VE DÜNYA’DA KAMPİNG VE YENİ BİR TURİSTİK ÜRÜN OLARAK ‘GLAMPING (Camping and glamping as a new tourism product in Turkey and the World). I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi, 2015-05-28, 2015-05-30, KONYA, Türkiye, 2015. 200
5. BİRDİR, K.; DALGIÇ, A., SATIŞ ELEMANLARININ SAHİP OLDUĞU DUYGUSAL EMEK DAVRANIŞLARININ İŞ STRESLERİNE VE İŞ DOYUMLARINA ETKİSİ: ANTALYA HAVALİMANINDA BİR ARAŞTIRMA (Effects of stress and job satisfaction on the emotional labor behavior of sales staff: a study in Antalya airport). 2nd. International Congress of Tourism and Management Researches, 2015-05-01, 2015-05-03, KUŞADASI, Türkiye, 2015. 200
4. Sahilli BİRDİR, S.; BALLI, E.; BAL, E.; BİRDİR, K., A Review of the Tourists Visiting Antalya-Turkey. 12th EBES Conference , 2014-01-09, 2014-01-11, Nanyang , Singapur, 2014. 130
3. YOLAL, M.; BİRDİR, K.; KARACAOĞLU, S., Is ecotourism friendly? A discussion on the impact of ecotourism. V. International Conference Ecological Tourism- The tool for sustainable development of territories and environment protection, 2013-04-18, 2013-04-19, St. Petersburg, Rusya, 2013. 200
2. UNAL, Ö.; BİRDİR, K., How Can We Cope With Environmental Sustainability and Tourism-based Economic Development? Beach Nourishment Projects as a way to Rehabilitate Our Coasts and Contribution to Tourism. International Conference on Environment: Survival and Sustainability, 2007-02-19, 2007-02-24, Lefkoşa, Kıbrıs Rum Kesimi, 2007. 200
1. BİRDİR, K.; PEARSON, T., Helping Preserve Polynesian Heritage: The case of Polynesian Cultural Center, Hawaii. Euro-CHRIE Conference: Tourism’s role and responsibility in preserving heritages of the World, 1997-05-15, 1997-05-15, İstanbul, Türkiye, 1997. 200
2. BİRDİR, K.; KIZILCIK, O.; ERDEM, A., Kahramanmaraş İlinde Faaliyet Gösteren Otel İşletmelerine Yönelik Çevrimiçi ŞikâyetlerinAnalizi: Tripadvisor.Com Örneği. 3. Uluslararası sosyal bilimler sempozyumu, 2017-10-26, 2017-10-28, , , . 100
1. KARACAOĞLU, S.; BİRDİR, K.; YOLAL, M., Participation and sharing in community based tourism development: Misi Village, Turkey. Tourism Naturally Conference, 2016-10-02, 2016-10-05, Alghero, İtalya, 2016. 100
Scientific_Meetings_006.pdf
18. BİRDİR, S.; İFLAZOĞLU, N.; BİRDİR, K., Hatay Yöresel Mutfağının Coğrafi İşaret Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme. VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2018-04-20, 2018-04-21, HATAY, Türkiye, 2018. 100
17. BİRDİR, S.; IFLAZOĞLU, N.; BİRDİR, K., Hatay Yöresel Mutfağının Coğrafi İşaret Potansiyeli ÜzerineBir Değerlendirme. VII. ULUSALIII. ULUSLARARASIDOĞU AKDENİZ TURİZMSEMPOZYUMU, 2018-04-20, 2018-04-21, HATAY, Türkiye, . 100
16. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, K., Katılımcıların Karnavalın Geliştirilmesine Yönelik Önerileri: Portakal Çiçeği Karnavalı Örneği.. VII Ulusal Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2018-04-20, 2018-04-21, Hatay, Türkiye, . 100
15. YOLAL, M.; BİRDİR SAHİLLİ, S.; KARACAOĞLU, S.; BİRDİR, K., Basketbol seyircilerinin motivasyonu üzerine bir araştırma: XVII. Akdeniz oyunları örneği. III. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2014-04-18, 2014-04-18, MERSİN, Türkiye, 2014. 65
14. BİRDİR, K.; DERİNALP, S.; ÇANAKÇI, T., Otel mutfaklarında çalışan işgörenlerin sorunları. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, KAYSERİ, Türkiye, 2013. 100
13. YOLAL, M.; BİRDİR SAHİLLİ, S.; KARACAOĞLU, S.; BİRDİR, K., Futbol seyircileri üzerine bir araştırma: XVII. Akdeniz oyunları örneği. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, KAYSERİ, Türkiye, 2013. 65
12. BİRDİR, K.; KILIÇHAN, R., Mutfak şeflerinin mesleki eğitim düzeyleri ve yaşadıkları eğitim problemlerinin tespitine yönelik bir çalışma. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, KAYSERİ, Türkiye, 2013. 100
11. DÖNMEZ, B.; BİRDİR, K., Didim’de Yaşayan İngilizlerin Sosyo-Kültürel Uyum ve Yaşam Tarzlarının İncelenmesi. 12. Ulusal Turizm Kongresi, 2011-11-30, 2011-12-04, DÜZCE, Türkiye, 2011. 100
10. ÇEŞMECİ, N.; BİRDİR, K., Nevşehir ilinde bulunan seyahat acentalarının Türsab’tan memnuniyet ve beklentilerini belirlemeye yönelik bir alan araştırması. 11. Ulusal Turizm Kongresi, 2010-12-02, 2010-12-05, AYDIN, Türkiye, 2010. 100
9. YILDIRIM, O.; KAYA, D.; BİRDİR, K., Yiyecek içecek işletmelerinde gıda güvenliği: Adana ve Mersin illerinde faaliyet gösteren restoran işletmelerine yönelik bir araştırma ve sonuçları. 11. Ulusal Turizm Kongresi, 2010-12-02, 2010-12-05, AYDIN, Türkiye, 2010. 100
8. BERİL, D.; BİRDİR, K., Seyahat Acentalarında Çalışan İşgörenlerin Demografik ve Bazı İşyeri Özelliklerine göre İş Doyumu ve Tükenmişlik Düzeylerinin Karşılaştırılması. V. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, 2010-05-27, 2010-05-30, NEVŞEHİR, Türkiye, 2010. 100
7. BİRDİR, K.; UNUR, K.; BİRDİR, S.; ÇAKICI, C., Otel genel müdürlerinin yönetsel sorunları: Bir alan araştırması ve sonuçları. 10. Ulusal Turizm Kongresi, 2009-10-21, 2009-10-24, MERSİN, Türkiye, 2009. 95
6. DÖNMEZ, B.; ÇELİK, N.; BİRDİR, K., Mersin’de faaliyet gösteren seyahat acentalarının stratejik analizi. IV. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, 2008-04-23, 2008-04-27, ANTALYA, Türkiye, 2008. 100
5. TEPECİ, M.; BİRDİR, K., Otel çalışanlarında tükenmişlik sendromu. 11. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, 2003-05-22, 2003-05-24, AFYON, Türkiye, 2003. 100
4. BİRDİR, K., Turizm ve otel işletmeciliği eğitimi alan lisans öğrencilerinin Turizm Endüstrisinde çalışmayı tercih etmemelerinin temel nedenleri: Bir Nominal Grup tekniği araştırması. Turizm Eğitimi Konferans-Workshop, 2002-12-11, 2002-12-13, ANKARA, Türkiye, 2002. 100
3. BİRDİR, K., Türkiye’de Turizm Endüstrisinin temel sorunları ve çözüm önerileri: Turizm akademisyenleri ile bir Delfi uygulaması. 1. Ulusal Turizm İşletmeciliği Kongresi, Başkent Üniversitesi, 2001-10-25, 2001-10-26, ANKARA, Türkiye, 2001. 100
2. BİRDİR, K.; ÇAKICI, C., Türkiyeyi ziyaret eden turistlerin geri gelme eğilimlerinin lojistik regrasyon analizi ile incelenmesi. 1. Turkiye Turizm Sempozyumu, 2000-11-02, 2000-11-03, İZMİR, Türkiye, 2000. 100
1. BİRDİR, K., Dünya’da kültür turizmi: Avustralya’da stratejiler, uygulamalar, sonuçlar. Kültür Turizmi Semineri, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Safranbolu Meslek Yüksekokulu, 1999-04-21, 1999-04-23, ZONGULDAK, Türkiye, 1999. 100
2. BİRDİR, K.; DALGIÇ, A., Etkinliklerin sınıflandırılması üzerine kavramsal bir çalışma.. 5. Ulusal/I. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2016-04-22, 2016-04-23, KKTC, Türkiye, 2016. 50
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com
1. BİRDİR, K., Otel Yöneticilerinin Sahip Olduğu İşgören Avukatlığı Düzeyi Ve Hizmetkâr Liderlik Davranışlarının Çalışanların Duygusal Tükenmişlik Düzeylerine Etkisi. Ulusal Turizm Kongresi, 2015-11-12, 2015-11-15, Çanakkale, Türkiye, 2015. 50
http://utk16.comu.edu.tr
1. SPOT-Sustainable Spatial Planning of Tourism Destinations, AB, Proje No: , 37500 EUR, Yürütücü, 2023,Tamamlandı. 0
1. Sektör Beceri Birlikteliği- Turizm ve catering, AB, Proje No: EAC-2012-0634, 0 TL, Araştırmacı, 2015,Tamamlandı. 0
http://ssatc.eu
4. Mersin'e Gelen Turist Profilinin Belirlenmesi ve Turizmin Mersin Ekonomisine Katkısının Değerlendirilmesi, BAP, Proje No: 2018-2-AP7-2960, 2500 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100
3. TURİZM SEKTÖRÜNDE YAŞANAN KRİZİN KONAKLAMA SEKTÖRÜNE ETKİLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ: İSTANBUL ÖRNEĞİ, BAP, Proje No: 2017-1-AP2-2260, 5500 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100
2. Turizm Sektöründe Yaşanan Krizin Konaklama Sektörüne Etkileri ve Çözüm Önerileri: İstanbul Örneği, BAP, Proje No: , 5500 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100
1. Türkiye'nin Bir Gastroturizm Destinasyonu Olarak Değerlendirilmesi, BAP, Proje No: 2015-TP3-1252, 2223 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100
2. Türkiye’xxye Gelen Ziyaretçilerin Gastronomik Akımlara Yönelik Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi, BAP, Proje No: , 12331 TL, Araştırmacı, 2017,Tamamlandı. 50
1. Türkiye’ye Gelen Ziyaretçilerin Gastronomik Akımlara Yönelik Gıda Tüketim Eğilimlerinin Değerlendirilmesi, BAP, Proje No: SDK-2015-5807, 12 TL, Araştırmacı, 2017,Tamamlandı. 50
8. Cem Taner Hiçyakmazer, Otel işletmelerinde kırmızı et satın alma sürecinin incelenmesi , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
7. Seda Nur Keskin, Katılımcılarının motivasyonlarına göre pazar bölümlendirmesi: Alaçatı ot festivali örneği, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
6. MAGDANA PAKSADZE, Gürcistan kış turizmine katılan uluslararası turistlerin beklenen faydalara göre pazar bölümlendirmesi , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
5. Mehmet Hasan Genç, X,Y,Z kuşaklarının çevrimiçi turizm ürünü satın alma davranışları , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
4. Beril Dönmez, Seyahat acentasında çalışan işgörenlerin iş doyumu ve tükenmişlik düzeyleri arasındaki ilişki, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
3. Seda Derinalp, Dört ve beş yıldızlı otel işletmelerinde mutfak şeflerinin karşılaştıkları yönetsel sorunların tespiti ve çözüm önerileri, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
2. Yasemin Akgöl, Gastronomi turizmi ve Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turistlerin gastronomi deneyimlerinin değerlendirilmesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
1. Derya Toksöz, Turist rehberlerinin meslek etiği algısının ölçülmesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
7. Halil İbrahim Karakan, Türkiye'yi tekrar ziyaret etme niyeti olmayan turistlerin algıladıkları risk faktörlerinin ve seyahat motivasyonlarının belirlenmesine yönelik bir çalışma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 400
6. Ali Dalgıç, Festival ziyaretçilerinin sadakatlerini etkileyen faktörlerin analizi: Adana Portakal Çiçeği Festivali örneği, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 400
5. Reha Kılıçhan, Türkiye'ye gelen ziyaretçilerin gastronomik akımlara yönelik gıda tüketim eğilimlerinin değerlendirilmesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 400
4. Sıla Karacaoğlu, Yerel halkın toplum temelli turizm gelişimine ilişkin algı, tutum ve desteği: Misi köyü örneği, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 400
3. Zafer Buzcu, Türkiye'de medikal turizm ve özel hastanelerde bir çalışma , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 400
2. Seda Derinalp, Kapadokya'nın bir gastro-turizm destinasyonu olarak değerlendirilmesi , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2016, Tamamlandı. 400
1. Beril Dönmez, Pozitif psikolojik sermaye ile işe ilişkin duyuşsal iyilik algısı, iş doyumu, işgören performansı ve yaşam doyumu ilişkilerinin seyahat acentası çalışanları örnekleminde incelenmesi , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2014, Tamamlandı. 400
1. ECONJOURNALS CAG UNIVERSITESI, INTERNATIONAL REVIEW OF MANAGEMENT AND MARKETING , EDITOR, E-ISSN : 2146-4405, 2011-12-15 - Devam ediyor. 0
2. INTERNATIONAL REVIEW OF MANAGEMENT AND MARKETING , YAYIN KURULU UYELIGI, ISSN : 2146-4405, E-ISSN : 2146-4405, 2013-01-01 - Devam ediyor. 250
3. ECOFORUM JOURNAL , YAYIN KURULU UYELIGI, ISSN : 23442174, E-ISSN : 23442174, 2012-01-01 - Devam ediyor. 250
4. ILHAN OZTURK, ISLETME VE IKTISAT CALISMALARI DERGISI , EDITOR KURULU UYELIGI, E-ISSN : 2147-804X, 2019-03-01 - Devam ediyor. 0
5. ECONJOURNALS, ISLETME VE IKTISAT CALISMALARI DERGISI , EDITOR KURULU UYELIGI, E-ISSN : 2147-804X, 2013-01-01 - Devam ediyor. 0
6. ECONJOURNALS, INTERNATIONAL REVIEW OF MANAGEMENT AND MARKETING , EDITOR KURULU UYELIGI, E-ISSN : 2146-4405, 2011-01-02 - Devam ediyor. 0
1. ELEKTRONİK, İŞLETME VE İKTİSAT ÇALIŞMALARI DERGİSİ , YARDIMCI EDİTÖR, - Devam ediyor. 0
2. MERSİN ÜNİVERSİTESİ, MERSİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ E-DERGİSİ , YAYIN KURULU ÜYELİĞİ, 2017-12-22 - Devam ediyor. 0
1. Nişantaşı Üniversitesi, 2016-07-01, Antalya, Türkiye. 0
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | ||||||
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları | ||||||
|
|||||||
TÜBİTAK 1005, 3001 | |||||||
|
|||||||
TÜBİTAK 1002 | |||||||
|
|||||||
H2020 Projesi | |||||||
|
|||||||
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |||||||
|
|||||||
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |||||||
|
|||||||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | ||||||
|
|||||||
Yurtiçi Araştırma | |||||||
|
|||||||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | ||||||
|
|||||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |||||||
|
|||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | |||||||
|
|||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |||||||
|
|||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | |||||||
|
|||||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | |||||||
|
|||||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |||||||
|
|||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | |||||||
|
|||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |||||||
|
|||||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |||||||
|
|||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |||||||
|
|||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | |||||||
|
|||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |||||||
|
|||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |||||||
|
|||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |||||||
|
|||||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |||||||
|
|||||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | |||||||
|
|||||||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |||||||
|
|||||||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | ||||||
|
|||||||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||||
|
|||||||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||||
|
|||||||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||||
|
|||||||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||||
|
|||||||
Patent | Uluslararası patent | ||||||
|
|||||||
Ulusal patent | |||||||
|
|||||||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||||
|
|||||||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||||
|
|||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||||
|
|||||||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||||
|
|||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |||||||
|
|||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |||||||
|
|||||||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |||||||
|
|||||||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |||||||
|
|||||||
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | ||||||
|
|||||||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | ||||||
|
|||||||
TÜBİTAK bilim ödülü | |||||||
|
|||||||
TÜBA Akademi Ödülü | |||||||
|
|||||||
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | |||||||
|
|||||||
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | |||||||
|
|||||||
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |||||||
|
|||||||
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |||||||
|
|||||||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |||||||
|
|||||||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |||||||
|
|||||||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | |||||||
|