Doç.Dr. MURAT BİLGÜVEN

Birim
:
Su Ürünleri Fakültesi / Yetiştiricilik Anabilim Dalı
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yenişehir Kampüsü 33160 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3412815
Dahili
:
12044
E-MAIL
:
mbilguven@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
mbilguven@mersin.edu.tr
OLUŞTURMA
:
2015-07-06 08:37:29
DÜZENLEME
:
2018-10-24 11:47:52
PUAN
:
18620
YABANCI DİL
:
İngilizce, C, ÜDS, 76,250


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS SU ÜRÜNLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ 1987
YÜKSEK LİSANS ZOOTEKNİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 1994
DOKTORA ZOOTEKNİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 1999
Doktora Tezi

1. Gökkuşağı Alabalığı (Oncorynchus mykiss, W.) Rasyonlarında Farklı Protein ve Yağ Düzeyleri ile Yağ Çeşitlerinin Besi Performansı ve Vücut Bileşimine Etkilerİ Danışman: Dr. İbrahim AK, Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Anabilim Dalı, Bursa, Türkiye, 1999.

Theses_002.pdf

Yüksek Lisans Tezi

1. Alabalık Karma Yemlerinde Tam Yağlı Soyanın Balık Unu Yerine Kullanılma Olanakları Danışman: Dr. Ali KARABULUT, Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Anabilim Dalı, Bursa, Türkiye, 1994.

Theses_001.pdf

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ULUDAĞ UNİVERSİTESİ 1990-01-05 - 1999-07-04
YARDIMCI DOÇENT MERSİN ÜNİVERİSTESİ 1999-07-05 - Devam ediyor
Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 4000
2014
4. Bilgüven, M. The Effects of Vitamin A and E Supplementation into the Female Broodstock Diets of Rainbow Trout ( Oncorhyinchus mykiss, W.) on the Fecundity and Egg Quality Parameters . JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, 2014, 13, 1120-1125. 1000 + 0
http://http://medwelljournals.com/abstract/?doi=javaa.2014.1120.1125

Publications_007.pdf

2012
3. Bozaoglu, S.; Bilguven, M. The Effects of Different Oils Sources on the Growth Performance and Body Composition of Juvenile Nile Tilapia (Oreochromis niloticus, L.). JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, 2012, 11, 853-857. 1000 + 0
http://medwelljournals.com/abstract/?doi=javaa.2012.853.857

Publications_020.pdf

2. Bilguven, M.; Baris, M. The Effects of Feeds Containing High and Low Levels of Fullfat Soybean on the Growth Performance and Production Cost of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss, W.). JOURNAL OF ANİMAL AND VETERİNARY ADVANCES, 2012, 11, 1522-1526. 1000 + 0
http://medwelljournals.com/abstract/?doi=javaa.2012.1522.1526

Publications_019.pdf

2011
1. Bilguven, M.; Baris, M. Effects of the Feeds Containing Different Plant Protein Sources on Growth Performance and Body Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss,W.). TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, 2011, 11, 345-350. 1000 + 0
https://dx.doi.org/10.4194/1303-2712-v11_3_02

Publications_017.pdf

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 1000
2015
5. KURT KAYA, G.; BİLGÜVEN, M. The Effects of Feeding Frequency on Growth Performance and Proximate Composition of Young Nile Tilapia (Oreochromis niloticus L.). U.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2015, 29, 11-18. 200 + 0
http://ucmaz.home.uludag.edu.tr/PDF/ziraat/2015-29(1)/M2.pdf

Publications_008.pdf

2007
4. KARGIN YILMAZ, H.; Bilgüven, M.; Ersoy, M. Su piresinin (Daphnia magna S.) farklı besin ortamlarında verimliliği ve besinsel içeriği. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2007, 21, 65-74. 200 + 0
Publications_002.pdf

2006
3. BİLGÜVEN, M. Farklı Düzeyde Balık Unu ve Soya Küspesi ile Balık Yağı yada Soya Yağı İçeren Yemlerin Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, W.) Besi Performansı Üzerine Etkileri. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2006, 20, 25-30. 200 + 0
Publications_003.pdf

2002
2. BİLGÜVEN, M. Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss, W) yemlerinde çeşitli tahıl daneleri kullanılmasının büyüme, yemden yararlanma ve yem tüketimi üzerine etkileri. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2002, 16, 1-9. 200 + 0
Publications_004.pdf

1996
1. Bilgüven, M. Alabalık Karma Yemlerinde Tam Yağlı Soyanın Balık Unu Yerine Kullanılma Olanakları. U.Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ, 1996, 12, 77-88. 200 + 0
Publications_009.pdf

Ulusal - Diğer 110
1999
2. CENGİZ, F.; Aydın, C.; Galip, N.; Bilgüven, M.; Yaman, K. Farklı miktarlarda E vitamini ilave edilmiş yemlerle beslenen alabalıklarda (Oncorhyncus mykiss) bazı kan parametreleri. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 1999, 18, 29-36. 60 + 0
Publications_005.pdf

1. GALİP, N.; Yaman, K.; Cengiz, F.; Aydın, C.; Bilgüven, M. Gökkuşağı alabalığı (Oncorynchus mykiss) rasyonlarında farklı protein ve yağ düzeyleri ile yağ çeşitlerinin bazı kan parametreleri ve canlı ağırlık üzerine etkileri . ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ, 1999, 18, 137-148. 50 + 0
Publications_006.pdf

Ulusal - Diğer Kitap Yazma 8750
1. BİLGÜVEN, M. Yemler Bilgisi, Yem Teknolojisi ve Balık Besleme, ISBN: 975-8534-03-3, Akademisyen, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 446 Sayfa, Türkçe, Mersin, Türkiye, 2002. 500
Ulusal - Kitapta Bölüm Yazma 8750
1. BİLGÜVEN, M. Ekolojik/Organik Tarım ve Çevre, ISBN: 978-9944-0-199-0-3, Ekolojik Yaşam Derneği, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 357 Sayfa, Türkçe, Bursa, Türkiye, 2008. 4750
2. BİLGÜVEN, M. Ekolojik-Organik Tarımda Hayvancılık, ISBN: 978-605-4798-46-9, Dora, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 396 Sayfa, Türkçe, Bursa, Türkiye, 2013. 3500
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 200

1. BİLGÜVEN, M.; Ak, İ., THE EFFECTS OF DIFFERENT DIETARY PROTEIN AND LIPID LEVELS AND OIL SOURCES ON THE GROWTH PERFORMANCE AND BODY COMPOSITION OF RAINBOW TROUT (ONCORHYNCHUS MYKISS, W.) . Annual International Interdisciplinary Conference (AIIC), 2013-04-24, 2013-04-26, Ponta Delgada, Azor Adaları, Portekiz, 2013. 200

Scientific_Meetings_003.pdf

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 400

4. BİLGÜVEN, M., Türkiye'de Organik Su Ürünleri Üretim Durumu ve Sorunları. Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi, 2013-10-24, 2013-10-26, Bursa, Türkiye, 2013. 100

Scientific_Meetings_007.pdf

3. BİLGÜVEN, M., Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss W.) Yemlerinde Ham Soya Unu ve Kavrulmuş Soya Kullanımının Balıkların Büyüme Performansı, Yem Tüketimi, Yemden Yararlanma Oranı ve Besi Maliyeti Üzerine Etkisi. I. Ulusal Alabalık Kongresi, 2008-10-14, 2008-10-16, Isparta, Türkiye, 2008. 100

Scientific_Meetings_004.pdf

2. BİLGÜVEN, M., Tam Yağlı Soya Kullanılan Yemlerde İlave Sentetik Amino Asit ve Dikalsiyum Fosfatın Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, W) Besi Performansı Üzerine etkileri. 11. Su Ürünleri Sempozyumu, 2001-09-04, 2001-09-06, Antakya, Türkiye, 2001. 100

Scientific_Meetings_002.pdf

1. ÇETİN, B.; Bilgüven, M., GÜNEY MARMARA BÖLGESİ'NDE ALABALIK ÜRETİMİ YAPAN İŞLETMELERİN YAPISAL VE EKONOMİK ANALİZİ. Eğitiminin 10. Yılında Su Ürünleri Sempozyumu, 1991-11-12, 1991-11-14, İzmir, Türkiye, 1991. 100

Scientific_Meetings_005.pdf

Ulusal - Tam Metin - Poster 50

1. BİLGÜVEN, M., BALIK BESLEMEDE ÇİNKONUN ÖNEMİ. 2. Ulusal Zootekni Kongresi, 1998-09-22, 1998-09-25, Bursa, Türkiye, 1998. 50

Scientific_Meetings_006.pdf

Ulusal - Yürütücü 100

1. Farklı Bitkisel Protein Kaynakları İçeren Yemlerin Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhyncus mykiss) Besi Performansı ve Yem Değerlendirmeleri Üzerine Etkileri, BAP, Proje No: BAP-SÜF YB (MB) 2006-3, 18000 TL, Yürütücü, 2009,Tamamlandı. 100
Projects_001.pdf

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 400

2. Adem Sezai BOZAOĞLU, Tilapya (Oreochromis niloticus, L.) Yemlerinde Balık Yağına Alternatif Bitkisel ve Hayvansal Yağ Kullanmanın Besi Performansı ve Vücut Bileşimi Üzerine Etkisi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
Supervised_Master_Theses_002.pdf

1. Gülderen Kurt Kaya, Nil Tilapyasında (Oreochromis niloticus, L.) Yemleme Sıklığının Büyüme Performansı Ve Vücut Bileşimi Üzerine Etkileri , Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2002, Tamamlandı. 200
Supervised_Master_Theses_001.pdf

Uluslararası Dergi [Yıl, Adet] 10
1. TARıM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES , [ 2013 : 2 ] . 10
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF480 Polikültür Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Bahar SUF444 Tez Yönetimi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 0-4-2
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar SUÜ 544 Balık Yem Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Bahar SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SUÜ 536 Balık Beslemede Etkicil Maddel Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Bahar SUÜ 543 Balık Üretiminde Verimliliği A Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Bahar SUÜ 539 Balık Üretiminde Yem Kaynaklar Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Güz SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Bahar SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SUÜ 544 Balık Yem Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Bahar SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar SUÜ 536 Balık Beslemede Etkicil Maddel Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Bahar SUÜ 543 Balık Üretiminde Verimliliği A Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Güz SUÜ 543 Balık Üretiminde Verimliliği A Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Güz SUÜ 536 Balık Beslemede Etkicil Maddel Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Güz SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Güz SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Güz SUÜ 544 Balık Yem Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Güz SUÜ 539 Balık Üretiminde Yem Kaynaklar Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Bahar SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SUÜ 544 Balık Yem Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Bahar SUÜ 543 Balık Üretiminde Verimliliği A Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Bahar SUÜ 539 Balık Üretiminde Yem Kaynaklar Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Güz SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Güz SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Güz SUÜ 543 Balık Üretiminde Verimliliği A Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Güz SUÜ 539 Balık Üretiminde Yem Kaynaklar Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Güz SUÜ 544 Balık Yem Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Bahar SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SUÜ 536 Balık Beslemede Etkicil Maddel Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Bahar SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SUÜ 543 Balık Üretiminde Verimliliği A Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Bahar OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Bahar OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz SUÜ-536 Balık Beslemede Etkicil Maddel Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 3-0-3
Güz SUÜ-544 Balık Yem Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 2-2-3
Güz OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF480 Polikültür Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Bahar SUÜ-544 Balık Yem Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 2-2-3
Bahar SUÜ-543 Balık Üretiminde Verimliliği A Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 2-2-3
Bahar OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Bahar OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Bahar SUF480 Polikültür Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Bahar OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Bahar OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Bahar OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Sinema Tarihi ve Gelişme Dönem Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF480 Polikültür Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Bahar SUF312 Su Ürünleri Mekanizasyonu Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 1-2-2
Bahar OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Bahar OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Bahar SUF312 Su Ürünleri Mekanizasyonu Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 1-2-2
Bahar SUF480 Polikültür Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Bahar SUÜ-543 Balık Üretiminde Verimliliği A Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 2-2-3
Bahar SUÜ-536 Balık Beslemede Etkicil Maddel Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 3-0-3
Bahar OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz SUF407 Akvaryum Balıkları Yetiştirici Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Güz SUF403 Balık Besleme ve Yem Teknoloji Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Güz SUF435 Kafes Balıkçılığı Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 1-2-2
Güz SUÜ-536 Balık Beslemede Etkicil Maddel Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 3-0-3
Güz SUÜ-539 Balık Üretiminde Yem Kaynaklar Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 2-2-3
Güz OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF480 Polikültür Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Bahar SUF328 Balık Yemleri ve Yem Yap. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
Bahar SUF312 Su Ürünleri Mekanizasyonu Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 1-2-2
Bahar OSD Balıkçılıkta Yem Yöntemi Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz SUF403 Balık Besleme ve Yem Teknoloji Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-2-3
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl