Prof.Dr. MAHİR TURHAN

Birim
:
Mühendislik Fakültesi / Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
7190
OLUŞTURMA
:
2015-06-10 12:08:01
DÜZENLEME
:
2021-02-01 09:43:02
PUAN
:
87148
YABANCI DİL
:
İngilizce, iyi, KPDS, 86


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1984
YÜKSEK LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1987
DOKTORA GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 1995
Doktora Tezi

1. -Kazeinin Serbest ve Tutuklu Kimozin ile Hidroliz Kinetiği Danışman: Dr. Mehmet MUTLU, Diğer, Diğer, Diğer Anabilim Dalı, ANKARA, Türkiye, .

Yüksek Lisans Tezi

1. Mathematical Modeling of Salt Diffusion in Turkish-Feta Cheese and Determination of Diffusion Coefficient. Danışman: Dr. Gönül KALETUNÇ, Diğer, Diğer, Diğer Anabilim Dalı, ANKARA, Türkiye, .

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1985-03-01 - 1987-09-01
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 1989-10-01 - 1995-01-01
RESEARCH FELLOW MANCHESTER ÜNİVERSİTESİ/ İNGİLTERE 1992-07-01 - 1992-10-01
YARDIMCI DOÇENT MERSİN ÜNİVERSİTESİ 1995-05-01 - 1997-11-01
VİSİTİNG SCHOLAR FLORİDA ÜNİVERSİTESİ 1996-06-01 - 1996-10-01
RESEARCH ASSOCİATE WİSCONSİN-MADİSON ÜNİVERSİTESİ 1997-07-01 - 1999-09-01
DOÇENT MERSİN UNİVERSİTESİ 1997-11-01 - 2003-01-01
VİSİTİNG SCHOLAR WİSCONSİN- MADİSON UNİVERSİTESİ 2000-06-01 - 2000-09-01
VİSİTİNG SCHOLAR WİSCONSİN- MADİSON ÜNİVERSİTESİ 2001-06-01 - 2001-09-01
VİSİTİNG SCHOLAR WİSCONSİN- MADİSON ÜNİVERSİTESİ 2002-06-01 - 2002-09-01
VİSİTİNG SCHOLAR WİSCONSİN- MADİSON UNİVERSİTY 2004-06-01 - 2004-09-01
PROFESOR MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2003-01-01 - Devam ediyor
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
YÖNETİM KURULU ÜYESİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ 2002-05-01 - Devam ediyor
KOMİSYON ÜYESİ KOMİSYON ÜYESİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KOMİSYONU 2002-05-01 - Devam ediyor
MERKEZ DANIŞMA KURULU ÜYESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ 2009-07-14 - 2012-07-14
BÖLÜM BAŞKANI BÖLÜM BAŞKANI MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2004-02-01 - 2011-09-01
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2003-04-01 - 2004-02-01
ENSTİTÜ MÜDÜRÜ ENSTİTÜ MÜDÜRÜ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2003-04-01 - 2010-12-01
ENSTİTÜ MÜDÜR YARDIMCISI ENSTİTÜ MÜDÜR YARDIMCISI MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2002-05-01 - 2003-04-01
YÖNETİM KURULU ÜYESİ DOÇENT TEMSİLCİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ 2002-01-01 - 2003-01-01
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ DOÇENT TEMSİLCİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ 2002-01-01 - 2003-01-01
YÖNETİM KURULU ÜYESİ DOÇENT TEMSİLCİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 1999-12-01 - 2003-01-01
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ DOÇENT TEMSİLCİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 1999-12-01 - 2003-01-01
ANA BİLİM DALI BAŞKANI ANA BİLİM DALI BAŞKANI MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1999-12-01 - 2000-03-01
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1997-01-01 - 1997-09-01
YÖNETİM KURULU ÜYESİ YARDIMCI DOÇENT TEMSİLCİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 1995-09-01 - 1997-11-01
Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 57900
2022
63. ARSLAN, K.; TURHAN, M. Static water vapor sorption properties of honey. JOURNAL OF APİCULTURAL SCİENCE, 2022, 66, 121-132. 1000 + 0
10.2478/JAS-2022-0010

2020
62. ATASOY, G.; KURT GÖKHİSAR, Ö.; TURHAN, M. Gluten-free food issues in Turkey. FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2020, 40, 170-178. 1000 + 0
10.1590/fst.07819

61. ATASOY, G.; ULUTAŞ, B.; TURHAN, M. Potential ways for gluten contamination of gluten-free grain and gluten-free foods: the buckwheat case. FOOD ADDİTİVES AND CONTAMİNANTS PART A-CHEMİSTRY ANALYSİS CONTROL EXPOSURE RİSK ASSESSMENT, 2020, 37, 1591-1600. 1000 + 0
60. ATASOY, G.; KURT GÖKHİSAR, Ö.; TURHAN, M. Gluten contamination in manufactured gluten-free foods in Turkey. FOOD ADDİTİVES AND CONTAMİNANTS PART A-CHEMİSTRY ANALYSİS CONTROL EXPOSURE RİSK ASSESSMENT, 2020, 37, 1-11. 1000 + 0
2018
59. SERİN, S.; TURHAN, K.; TURHAN, M. Correlation between water activity and moisture content of Turkish flower and pine honeys. FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2018, 38, 238-243. 1000 + 0
http://dx.doi.org/10.1590/1678-457X.31716

Publications_004.pdf

58. SERİN, S.; TURHAN, K.; TURHAN, M. Correlation between water activity and moisture content of Turkish flower and pine honeys. FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2018, 38, 238-243. 1000 + 0
10.1590/1678-457X.31716

2016
57. SAYAR, S.; TURHAN, M.; KÖKSEL, H. Expansion in chickpea (Cicer arietinum L.) seed during soaking and cooking. INTERNATİONAL AGROPHYSİCS, 2016, 30, 75-81. 1000 + 0
10.1515/intag-2015-0074

56. SAYAR, S.; TURHAN, M.; KÖKSEL, H. Expansion in chickpea (cicer arietinum l.) seed during soaking and cooking. INTERNATİONAL JOURNAL OF AGROPHYSİCS, 2016, 30, 75-81. 1000 + 0
doi: 10.1515/intag-2015-0074

2015
55. TURHAN, M. Numerical modeling of chickpea Cicer arietinum hydration The effects of temperature and lowpressure. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2015, , -. 0 + 0
54. TURHAN, M. Density thermal expansion coefficient and rheological behavior of meat extract under differenttemperatures and solid concentrations. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2015, , -. 0 + 0
53. TURHAN, M. Modelling of heat and mass transfer during cooking in steamassisted hybrid oven. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2015, , -. 0 + 0
52. TURHAN, M. Experimental and CFD Analyses of an Air Forced Convection RotaryBread Baking Oven. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2015, , -. 0 + 0
51. TURHAN, M. Rheological Study of Different Mashed Potato Preparations using Large Amplitude OscillatoryShear and Confocal Microscopy. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2015, , -. 0 + 0
2014
50. TURHAN, M.; MUTLU, M. Kinetics of k casein chymosin hydrolysis. MILCHWISSENSCHAFT, 2014, 52, 559-563. 1000 + 0
2011
49. SAYAR, S.; TURHAN, M.; KÖKSEL, H. SOLID LOSS DURING WATER ABSORPTION OF CHICKPEA (CICER ARIETINUM L.). JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGİNEERİNG, 2011, 34, 1172-1186. 1000 + 0
10.1111/j.1745-4530.2009.00409.x

48. SAYAR, S.; TURHAN, M.; KÖKSEL, H. Solid loss during water absorption of chickpea (Cicer arietinum L.). JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGİNEERİNG , 2011, 34, 1172-1186. 1000 + 10
http://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4530.2009.00409.x


Alıntılanma Sayısı: 2
2006
47. ERDOĞDU, F.; TURHAN, M. Analysis of dimensional ratios of regular geometries for infinite geometry assumptions in conduction heat transfer problems. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2006, 77, 818-824. 1000 + 0
10.1016/j.jfoodeng.2005.08.008

46. SAĞOL, S.; TURHAN, M.; SAYAR, S. A potential method for determining in situ gelatinization temperature of starch using initial water transfer rate in whole cereals. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2006, 76, 427-432. 1000 + 65
http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.05.042


Alıntılanma Sayısı: 13
45. ERDOĞDU, F.; TURHAN, M. Analysis of dimensional ratios of regular geometries for infinite geometry assumptions in conduction heat transfer problems. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2006, 77, 818-824. 1000 + 35
http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.08.008


Alıntılanma Sayısı: 7
44. SAGOL, S.; TURHAN, M.; SAYAR, S. A potential method for determining in situ gelatinization temperature of starch using initial water transfer rate in whole cereals. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2006, 76, 427-432. 1000 + 0
10.1016/j.jfoodeng.2005.05.042

2005
43. SAYAR, S.; TURHAN, M.; KÖKSEL, H. The Effects of Protein Rich Fraction and Defatting on Pasting Behavior of Chickpea Starch. STARCH - STäRKE, 2005, 57, 599-604. 1000 + 0
10.1002/star.200500397

42. SAYAR, S.; KÖKSEL, H.; TURHAN, M. The effects of protein-rich fraction and defatting on pasting behavior of chickpea starch. STARCH, 2005, 57, 599-604. 1000 + 60
http://dx.doi.org/10.1002/star.200500397


Alıntılanma Sayısı: 12
41. ALTAN METE, A.; TURHAN, M.; Sundararm, G. Short Communication: Comparison of Covered and Uncovered Schreiber Test for Cheese Meltability Evaluation. JOURNAL OF DAİRY SCİENCE, 2005, 88, 857-861. 1000 + 0
10.3168/jds.S0022-0302(05)72751-X

40. ALTAN, A.; TURHAN, M.; GUNASEKARAN, S. Comparison of covered and uncovered Schreiber Test for cheese meltability evaluation. JOURNAL OF DAİRY SCİENCE, 2005, 88, 857-861. 1000 + 70
http://dx.doi.org/10.3168/jds.S0022-0302(05)72751-X


Alıntılanma Sayısı: 14
2004
39. WANG, T.; TURHAN, M.; GUNASEKARAN, S. Selected properties of pH-sensitive, biodegradable chitosan–poly(vinyl alcohol) hydrogel. POLYMER INTERNATİONAL, 2004, 53, 911-918. 1000 + 1245
http://dx.doi.org/10.1002/pi.1461


Alıntılanma Sayısı: 249
38. TURHAN, M.; SAGOL, S. Abrupt changes in the rates of processes occurring during hydrothermal treatment of whole starchy foods around the gelatinization temperature––a review of the literature. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2004, 62, 365-371. 1000 + 0
10.1016/S0260-8774(03)00252-8

37. TURHAN, M.; SAĞOL, S. Abrupt changes in the rates of processes occurring during hydrothermal treatment of whole starchy foods around the gelatinization temperature––a review of the literature. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2004, 62, 365-371. 1000 + 50
http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(03)00252-8


Alıntılanma Sayısı: 10
36. TURHAN, M.; ERDOĞDU, F. Errors based on location and volume average changes in infinite geometry assumptions in heat and mass transfer processes. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2004, 64, 199-206. 1000 + 30
http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2003.09.033


Alıntılanma Sayısı: 6
35. TURHAN, M.; ERDOĞDU, F. Errors based on location and volume average changes in infinite geometry assumptions in heat and mass transfer processes. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2004, 64, 199-206. 1000 + 0
10.1016/j.jfoodeng.2003.09.033

34. Tao, W.; TURHAN, M.; Sundararm, G. Selected properties of pH-sensitive, biodegradable chitosan\u2013poly(vinyl alcohol) hydrogel. POLYMER INTERNATİONAL, 2004, 53, 911-918. 1000 + 0
10.1002/pi.1461

2003
33. SAYAR, S.; TURHAN, M.; KÖKSEL, H. Application of unreacted core model to in situ gelatinization of chickpea starch. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2003, 60, 349-356. 1000 + 0
10.1016/S0260-8774(03)00057-8

32. Demirel , D.; TURHAN, M. Air-drying behavior of Dwarf Cavendish and Gros Michel banana slices. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2003, 59, 1-11. 1000 + 0
10.1016/S0260-8774(02)00423-5

31. TURHAN, M.; ERDOĞDU, F. Error associated with assuming a finite regular geometry as an infinite one for modeling of transient heat and mass transfer processes. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2003, 59, 291-296. 1000 + 0
10.1016/S0260-8774(02)00470-3

30. SAYAR, S.; TURHAN, M.; KÖKSEL, H. Application of unreacted-core model to in situ gelatinization of chickpea starch. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2003, 60, 349-356. 1000 + 50
http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(03)00057-8


Alıntılanma Sayısı: 10
29. TURHAN, M.; OYMAEL, B.; EKIZ, H. Water vapor adsorption of ready-to-cook wheat. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2003, 57, 269-276. 1000 + 55
http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(02)00307-2


Alıntılanma Sayısı: 11
28. TURHAN, M.; ERDOĞDU, F. Error associated with assuming a finite regular geometry as an infinite one for modeling of transient heat and mass transfer processes. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2003, 59, 291-296. 1000 + 90
http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(02)00470-3


Alıntılanma Sayısı: 18
27. DEMİREL, D.; TURHAN, M. Air-drying behavior of Dwarf Cavendish and Gros Michel banana slices. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2003, 59, 1-11. 1000 + 565
http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(02)00423-5


Alıntılanma Sayısı: 113
26. TURHAN, M.; Berrin, O.; EKİZ, H. Water vapor adsorption of ready to cook wheat. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2003, 57, 269-276. 1000 + 0
10.1016/S0260-8774(02)00307-2

2002
25. TURHAN, M.; GUNASEKARAN, S. Kinetics of in situ and in vitro gelatinization of hard and soft wheat starches during cooking in water. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2002, 52, 1-7. 1000 + 240
http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00058-9


Alıntılanma Sayısı: 48
24. TURHAN, M.; Sundararm, G. Kinetics of in situ and in vitro gelatinization of hard and soft wheat starches during cooking in water. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2002, 52, 1-7. 1000 + 0
10.1016/S0260-8774(01)00058-9

23. TURHAN, M.; SAYAR, S.; GUNASEKARAN, S. Application of Peleg model to study water absorption in chickpea during soaking. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2002, 53, 153-159. 1000 + 930
http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00152-2


Alıntılanma Sayısı: 186
22. SAYAR, S.; TURHAN, M.; Gunasekararn, S. Application of Peleg model to study water absorption in chickpea during soaking. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2002, 53, 153-159. 1000 + 0
10.1016/S0260-8774(01)00152-2

21. TURHAN, M.; GUNASEKARAN, S. Water vapour adsorption properties of fuzzy and starch-coated cottonseeds. BİOSYSTEMS ENGİNEERİNG , 2002, 83, 175-184. 1000 + 25
http://dx.doi.org/10.1006/bioe.2002.0104


Alıntılanma Sayısı: 5
20. TURHAN, M.; SUNDARAM, G. Water Vapour Adsorption Properties of Fuzzy and Starch coated Cottonseeds. BIOSYSTEMS ENGINEERING, 2002, 83, 175-184. 1000 + 0
10.1016/S1537-5110(02)00150-2

2001
19. SAYAR, S.; TURHAN, M.; Sundaram, G. Analysis of chickpea soaking by simultaneous water transfer and water–starch reaction. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2001, 50, 91-98. 1000 + 0
10.1016/S0260-8774(00)00196-5

18. SAYAR, S.; TURHAN, M.; GUNASEKARAN, S. Analysis of chickpea soaking by simultaneous water transfer and water–starch reaction. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2001, 50, 91-98. 1000 + 390
http://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(00)00196-5


Alıntılanma Sayısı: 78
17. TURHAN, M.; SUNDARAM, G.; BUDDHI, L. DRYING OF GELATINIZED WHOLE WHEAT. DRYİNG TECHNOLOGY, 2001, 19, 333-342. 1000 + 0
10.1081/DRT-100102908

16. TURHAN, M.; GUNASEKARAN, S.; LAMSAL, B. Drying of gelatinized whole wheat.. DRYİNG TECHNOLOGY, 2001, 19, 333-342. 1000 + 30
http://dx.doi.org/10.1081/DRT-100102908


Alıntılanma Sayısı: 6
1999
15. TURHAN, M.; SUNDARAM, G. Analysis of moisture transfer in White cheese during brining. MİLCHWİSSENSCHAFT, 1999, , -. 1000 + 0
14. TURHAN, M.; GUNASEKARAN, S. Thermal properties of fuzzy and starch-coated cottonseeds. JOURNAL OF AGRİCULTURAL ENGİNEERİNG RESEARCH , 1999, 74, 185-191. 1000 + 25
10.1006/jaer.1999.0453


Alıntılanma Sayısı: 5
13. TURHAN, M.; GUNASEKARAN, S. Analysis of moisture transfer in white cheese during brining. . MİLCHWİSSENSCHAFT, 1999, 54, 446-450. 1000 + 50

Alıntılanma Sayısı: 10
12. TURHAN, M.; SUNDARAM, G. Thermal Properties of Fuzzy and Starch-coated Cottonseeds. JOURNAL OF AGRİCULTURAL ENGİNEERİNG RESEARCH, 1999, 74, 185-191. 1000 + 0
10.1006/jaer.1999.0453

1998
11. TURHAN, M.; BALABAN, M.; TURHAN, K.; LUZURIAGA, D. Potential use of electronic nose technique for detection of meat adulteration: Separation of pork-beef mixtures.. FLEİSCHWİRTSCHAFT, 1998, 6, 26-28. 950 + 10

Alıntılanma Sayısı: 2
10. TURHAN, M.; MUTLU, M. Kinetics of κ-casein/immobilized chymosin hydrolysis. ENZYME AND MİCROBİAL TECHNOLOGY, 1998, 22, 342-347. 1000 + 50
http://dx.doi.org/10.1016/S0141-0229(97)00198-1


Alıntılanma Sayısı: 10
1997
9. TURHAN, M.; TURHAN, K.; Ferhunde, Ş. DRYING KINETICS OF RED PEPPER. JOURNAL OF FOOD PROCESSİNG AND PRESERVATİON, 1997, 21, 209-223. 1000 + 0
10.1111/j.1745-4549.1997.tb00777.x

8. TURHAN, M.; TURHAN, K.; ŞAHBAZ, F. Drying kinetics of red pepper.. JOURNAL OF FOOD PROCESSİNG AND PRESERVATİON, 1997, 21, 209-223. 1000 + 215
http://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4549.1997.tb00777.x


Alıntılanma Sayısı: 43
1996
7. TURHAN, M.; VADGAMA, P. Use of direct and indirect methods in diaphragm cell method for estimation of liquid diffusivities of biosolutes. BİOTECHNOLOGY LETTERS , 1996, 18, 287-292. 1000 + 0
http://dx.doi.org/10.1007/BF00142946

6. TURHAN, M.; VADGAMA, P. Use of direct and indirect methods in diaphragm cell method for estimation of liquid diffusivities of biosolutes. BİOTECHNOLOGY LETTERS, 1996, 18, 287-292. 1000 + 0
10.1007/BF00142946

5. TURHAN, M. Modeling of salt transfer in white cheese during short initial brining.. NETHERLANDS MİLK AND DAİRY JOURNAL, 1996, 50, 541-550. 1000 + 70

Alıntılanma Sayısı: 14
1995
4. TURHAN, M.; DESAI, M.; VADGAMA, P.; MUTLU, M. Estimation of liquid diffusivities of biosolutes by using diaphragm cell method with defined pore characteristics. BİOTECHNOLOGY TECHNİQUES , 1995, 9, 413-416. 950 + 40
http://dx.doi.org/10.1007/bf00160828


Alıntılanma Sayısı: 8
3. TURHAN, M.; MUTLU, M. Kinetics of k-casein/chymosin hydrolysis.. MİLCHWİSSENSCHAFT, 1995, 52, 559-563. 1000 + 20

Alıntılanma Sayısı: 4
1992
2. TURHAN, M.; KALETUNÇ, G. Modeling of salt diffusion in White cheese during long-term brining. JOURNAL OF FOOD SCİENCE, 1992, 57, 1082-1085. 1000 + 340
http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.1992.tb11269.x


Alıntılanma Sayısı: 68
1991
1. TURHAN, M.; ÖZİLGEN, M. Effect of oven temperature variations on the drying behavior of thin biscuits. . ACTA ALİMENTARİA, 1991, 20, 197-203. 1000 + 55

Alıntılanma Sayısı: 11
Uluslararası - Alan endexleri 100
2019
1. KURT GÖKHİSAR, Ö.; TURHAN, M. Comparison of Commercial Gluten Containing and Gluten Free Pastas: Cooking Quality Parameters. ASİAN FOOD SCİENCE JOURNAL, 2019, , 1-9. 100 + 0
10.9734/AFSJ/2019/v13i330111

Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 4000
1. Erdoğdu, F.; Turhan, M. Optimization in Food Engineering, ISBN: 9781420061413, CRC, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 5000, 758 Sayfa, İngilizce, Boca Raton, Amerika Birleşik Devletleri, 2008. 4000
http://books.google.com.tr/books?id=e0vrBgAAQBAJ&pg=PR13&dq=optimization+in+food+engineering&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjCr8_dvKrRAhULVhQKHdBNC2QQ6AEIIDAB#v=onepage&q=optimization%20in%20food%20engineering&f=false
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 4000
1. TURHAN, M.; TİRYAKİ, C. Engineering Principles of Unit Operations in Food Processing, ISBN: 9780128184738, Elsevier, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 498 Sayfa, İngilizce, Cambridge, MA, Amerika Birleşik Devletleri, 2021. 0
2. KURT GÖKHİSAR, Ö.; TURHAN, M. Cereal-Based Foodstuffs: The Backbone of Mediterranean Cuisine, ISBN: 978-3-030-69227-8, Springer, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 339 Sayfa, İngilizce, Cham, İsviçre, 2021. 0
Uluslararası - Özet - Sözlü 500

10. Kurt Gökhisar, O., All-Lentil Pasta: Effect of Flour Particle Size on theTexture and the Cooking Quality. 5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, 2019-06-26, 2019-06-28, Leuven, Belçika, 2019. 0

http://www.gf19.icc.or.at/en/966-programme

9. TİRYAKİ, C., Chickpea Cooking Water in Gluten Free Bakery Products. 18th Euroepan Young Cereal Scientists and Technologists Workshop , 2019-04-15, 2019-04-17, San Benedetto del Tronto, İtalya, 2019. 0

https://www.aaccnet.org/membership/sections/CerealsandEurope/EYCSTW/Pages/18thEYCSTW.aspx

8. UĞURLU, Ö., A New and Gluten-Free Version of Tarhana: Lentil Tarhana. 17th Euroepan Young Cereal Scientists and Technologists Workshop , 2018-04-18, 2018-04-20, Warsaw, Polonya, 2018. 0

https://www.aaccnet.org/membership/sections/CerealsandEurope/EYCSTW/Pages/17thEYCSTW.aspx

7. TİRYAKİ, C., Aquafaba: A New Ingredient in Bakery Foods. 17th Euroepan Young Cereal Scientists and Technologists Workshop , 2018-04-18, 2018-04-20, Warsaw, Polonya, 2018. 0

https://www.aaccnet.org/membership/sections/CerealsandEurope/EYCSTW/Pages/17thEYCSTW.aspx

6. ULUTAS, B., Gluten Contamination in Buckwheat Grains in Contact with Gluten Containing Grains. 17th Euroepan Young Cereal Scientists and Technologists Workshop , 2018-04-18, 2018-04-20, Warsaw, Polonya, 2018. 0

https://www.aaccnet.org/membership/sections/CerealsandEurope/EYCSTW/Pages/17thEYCSTW.aspx

5. Kurt Gökhisar, O., Seeking the Truth: Are Packed Gluten-Free Foods Nutritious?. 17th Euroepan Young Cereal Scientists and Technologists Workshop , 2018-04-18, 2018-04-20, Warsaw, Polonya, 2018. 0

https://www.aaccnet.org/membership/sections/CerealsandEurope/EYCSTW/Pages/17thEYCSTW.aspx

4. ATASOY, G., Are Gluten-Free Foods really Gluten-Free?. 17th Euroepan Young Cereal Scientists and Technologists Workshop , 2018-04-18, 2018-04-20, Warsaw, Polonya, 2018. 0

https://www.aaccnet.org/membership/sections/CerealsandEurope/EYCSTW/Pages/17thEYCSTW.aspx

3. ŞAHİN, B.; TURHAN, M., Toward Wheat Products with Degraded Gluten.. 16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 2017-04-18, 2017-04-21, Thessaloniki, Yunanistan, 2017. 100

Scientific_Meetings_003.pdf

2. GÖKHİSAR, Ö.; TURHAN, M., Evaluation of a novel gluten-free pasta.. 16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 2017-04-18, 2017-04-21, Thessaloniki, Yunanistan, 2017. 100

Scientific_Meetings_002.pdf

1. Kurt Gökhisar, Ö.; Turhan, M., Myopy in the Legume World. 15th International Cereal and Bread Congress, 2016-04-18, 2016-04-21, İstanbul, Türkiye, 2016. 100

http://icbc2016.org/en/

Uluslararası - Özet - Poster 150

6. AVCİL, H., Application of Unreacted-Core Model to in Situ Gelatinization of Starch in Gluten-Containing and Gluten-Free Spaghettis. 5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, 2019-06-26, 2019-06-28, Leuven, Belçika, 2019. 0

http://www.gf19.icc.or.at/en/

5. ATASOY, G., Gluten Detection in Gluten-Free Labelled Foods Produced in Turkey. 5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, 2019-06-26, 2019-06-28, Leuven, Belçika, 2019. 0

http://www.gf19.icc.or.at/en/

4. Kurt Gökhisar, Ö.; Turhan, M., A New Nutritious Gluten Free Staple Food: Lentil Pasta. 4th Symposium on Gluten Free Food and Beverages, 2016-09-18, 2016-09-19, Cork, İrlanda, 2016. 50

http://glutenfreesymposium2016.com

3. Atasoy, G.; Turhan, M., Gluten Free Food Market in Turkey. 4th Symposium on Gluten Free Food and Beverages, 2016-09-18, 2016-09-19, Cork, İrlanda, 2016. 50

http://www.glutenfreesymposium2016.com/

2. Kurt Gökhisar, Ö.; Turhan, M., Spreadable Olive Oil (SOO). 4th International ISEKI - Food Conference, 2016-07-06, 2016-07-08, Vienna, Avusturya, 216. 50

http://www.isekiconferences.com/vienna2016/

1. GÖKHİSAR ÖZGE, K.; MAHİR, T., Cooking Quality of Pasta: Glutenous vs GF. The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 2015-10-01, 2015-10-04, ----, Makedonya, 2016. 0

Uluslararası - Özet - Davetli 0

1. Sayar, S.; Köksel, H.; Turhan, M., Chickpea Quality, Processing and Utilization: An Overview. 15th International Cereal and Bread Congress, 2016-04-18, 2016-04-21, İstanbul, Türkiye, 2016. 0

http://icbc2016.org/en/

Ulusal - Özet - Poster 50

2. AYDOĞAN, R.; TURHAN, M., Sebze Köfte. 5. UluslararasıGıda Ar-Ge Proje Pazarı, 2017-05-25, 2017-05-25, İzmir, Türkiye, 2017. 25

Scientific_Meetings_001.pdf

1. AYDOĞAN, R.; TURHAN, M., Sebze Köfte. 5. UluslararasıGıda Ar-Ge Proje Pazarı, 2017-05-25, 2017-05-25, , Türkiye, . 25

Ulusal - Yürütücü 1100

11. Hasat ve sonrası işlemlerde glutensiz tanelerde gluten bulaşısının incelenmesi, BAP, Proje No: 2021-2-TP2-4455, 14996 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

10. Toros-Bolkar Çiçek Ballarının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi , BAP, Proje No: 2020-1-TP2-4007, 9535 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

9. Humus Unu Üretimi , BAP, Proje No: 2020-1-TP2-4004, 8800 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

8. Glutenli Ve Glutensiz Makarnanın Pişme Kinetiğinin Modellenmesi , BAP, Proje No: 2019-1-TP2-3209, 13000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

7. Balın Sorpsiyon Özellikleri, BAP, Proje No: 2019-1-TP2-3210, 13000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

6. NOHUT HAŞLAMA SUYUNDAN KÖPÜK ELDESİ, ÖZELLİKLERİ ve KULLANIM OLANAKLARI, BAP, Proje No: 2019-1-TP3-3189, 24000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

5. YOĞURT SUYU İÇECEĞİ, BAP, Proje No: 2021-1-TP2-4373, 14676 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

4. Nohut Unuyla Zenginleştirilmiş Buğday Ekmeği, BAP, Proje No: 2021-1-TP2-4374, 14898 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

3. Glutensiz Buğday Ekmeği Üretimi, BAP, Proje No: 2017-2-TP2-2377, 11000 TL, Yürütücü, 2019,Tamamlandı. 100

2. TÜRKİYE GLUTENSİZ ÜRÜNLERİNDE FİYAT VE GLUTEN ARAŞTIRMASI , BAP, Proje No: 2015-TP2-1243, 7000 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100

1. Keçiboynuzu Posasının Kurutulması ve Depolanması, BAP, Proje No: 2015-TP2-1241, 7000 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100

Ulusal
1. Sancak, Z. ; Turhan, M. Nohut Cipsi Üretimi. Türk Patent Enstitüsü, 2010/10411, Patent, 2011-06-21. 1000
2. Sancak, Z. ; Turhan, M. Yeni Bir Cips Üretim Süreci: Akıcı Cips Üretim Süreci. Türk Patent Enstitüsü, 2010/04357, Patent, 2011-12-21. 1000
3. Erdohan, Z. ; Turhan, M. KızartılmıĢ ve KavrulmuĢ Nohut Çerezi (Kızarga) ve Üretim Süreci. Türk Patent Enstitüsü, incelemede, 2012/01728. , Patent, 2015-06-22. 1000
4. Erdohan, Z. ; Turhan, M. Dane-Mısır Çerezi Üretim Süreci. Türk Patent Enstitüsü, incelemede, 2011/11717. , Patent, 2015-06-22. 1000
5. Turhan, M. ; Sezen, B. Sürülebilir Katı Bal Üretimi. Türk Patent Enstitüsü, incelemede, 2010/11212. , Patent, 2015-06-22. 1000
6. Kurt, O. ; Turhan, M. ; Kefalas, P. ; Loupassaki, S. Krem Zeytinyağı Üretim Süreci ve Krem Zeytinyağı. Türk Patent Enstitüsü, incelemede, 2013/13895. , Patent, 2015-06-22. 1000
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 800

15. Berrin OYMAEL, Farklı Buğday Çeşitlerinden Elde Edilen Bulgurların Adsorpsiyon İzotermlerinin Belirlenmsi, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 0

14. Fatma ŞAHMURAT, Leblebinin Adsorpsiyon İzotermlerinin Belirlenmesi, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 0

13. Sevim SAĞOL, Bütün Tahıların ve Baklagillerin Jelatinizasyon Sıcaklığını Saptamak için Basit bir Yöntem, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 0

12. Yeşim KANTAŞ, Muz Püresinin Kuruma Davranışı, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 0

11. Devlet DEMİREL, Muz Diliminin Kuruma Kinetiği, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 0

10. Sevgi TUR, Dondurma İşleminin Baklagillerin Pişmesine Etkisi , Diğer, Diğer, Devam ediyor. 0

9. Bilge ULUTAŞ, Karabuğdayda Temas Yoluyla Oluşabilecek Gluten Bulaşısının İncelenmesi , Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

8. Kübra ARSLAN, Balın Sorpsiyon Özellikleri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

7. Halise AVCİL, Glutenli ve Glutensiz Spaghetti Makarnanın Pişme Kinetiğinin Modellenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

6. Ruhi AKKUZU, ---, Diğer, Diğer, Devam ediyor. 0

5. Yeşim ERSAN, ---, Diğer, Diğer, Devam ediyor. 0

4. Remzi AYDOĞAN, Keçiboynuzu Posasının Kurutulması ve Depolanması , Diğer, Diğer, Devam ediyor. 0

3. Büşra ŞAHİN, Glutensiz Buğday Ekmeği Üretimi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

2. Öznur ÖZGEL, Toz Karışımlardan Yapılan Waffle Örneklerinin Duyusal Değerlendirilmesi, Diğer, Diğer, Devam ediyor. 0

1. Güler ATASOY, Türkiye Glutensiz Ürünlerinde Fiyat ve Gluten Araştırması , Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2018, Tamamlandı. 0

Yönetilen Doktora Tezleri 1900

5. Canan TİRYAKİ, Nohut Haşlama Suyundan Köpük Eldesi, Özellikleri ve Kullanım Olanakları, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400

4. Güler ATASOY, Yulaf Artıklarından Katma Değeri Yüksek Ürünler Elde Edilmesi ve Özelliklerinin İncelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400

3. Sedat SAYAR, Nohutta (Cicer arietinum L. ) Su Absorpsiyonunun Analizi, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 300

2. Özge ERDOHAN, Akıcı Hamur Yöntemi ile Nohut Cipsi Üretimi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 400

1. Özge KURT, Kırmızı Mercimek (Lens Culinaris) Makarnası Üretiminin Araştırılması, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2018, Tamamlandı. 400

Uluslararası 500
1. MATHEMATICAL AND COMPUTATIONAL APPLICATIONS , YAYIN KURULU UYELIGI, E-ISSN : 1300-686X, 2010-01-01 - Devam ediyor. 500
Ulusal 375
1. GIDA TEKNOLOJİLERİ ELEKTRONİK DERGİSİ , YAYIN KURULU ÜYELİĞİ, ISSN : 1306-7648, E-ISSN : 1306-7648, 2010-01-01 - Devam ediyor. 125
2. AKADEMİK GIDA DERGİSİ , YAYIN KURULU ÜYELİĞİ, ISSN : 1304-7582, E-ISSN : 1304-7582, 2010-01-01 - Devam ediyor. 125
3. GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ , YAYIN KURULU ÜYELİĞİ, ISSN : ---, E-ISSN : ---, 2010-01-01 - Devam ediyor. 125
4. GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI, GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ , YAYIN KURULU ÜYELİĞİ, 2006-12-01 - Devam ediyor. 0
Uluslararası Dergi [Yıl, Adet] 158
1. CEREAL CHEMISTRY , [ 2016 : 1 ] . 5
2. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL , [ 2017 : 2 ] . 10
3. FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY , [ 2016 : 1 ] . 5
4. FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY: AN INTERNATIONAL JOURNAL , [ 2017 : 1 ] . 5
5. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2017 : 1 ] . 5
6. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , [ 2016 : 7 ] [ 2015 : 5 ] [ 2017 : 8 ] . 100
7. JOURNAL OF FOOD QUALITY , [ 2017 : 1 ] . 5
8. MANAS JOURNAL OF AGRICULTURE AND LIFE SCIENCE , [ 2016 : 1 ] . 4
9. QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS AND FOODS , [ 2015 : 1 ] [ 2016 : 1 ] [ 2017 : 1 ] . 15
10. THE SCIENTIFIC WORLD JOURNAL , [ 2016 : 1 ] . 4
Uluslararası 0
1. ScienceFather, , , İngiltere / Birleşik Krallık. 0
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
Detay
Arslan, K.; Turhan, M. Static water vapor sorption properties of honey. JOURNAL OF APİCULTURAL SCİENCE, 2022, 66, 121-132.
10.2478/JAS-2022-0010
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Turhan, M.; Sundararm, G. Kinetics of in situ and in vitro gelatinization of hard and soft wheat starches during cooking in water. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2002, 52, 1-7,
10.1016/S0260-8774(01)00058-9

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Turhan, M.; Sagol, S. Abrupt changes in the rates of processes occurring during hydrothermal treatment of whole starchy foods around the gelatinization temperature––a review of the literature. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2004, 62, 365-371,
10.1016/S0260-8774(03)00252-8

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Sayar, S.; Turhan, M.; Sundaram, G. Analysis of chickpea soaking by simultaneous water transfer and water–starch reaction. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2001, 50, 91-98,
10.1016/S0260-8774(00)00196-5

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 3
Erdoğdu, F.; Turhan, M. Analysis of dimensional ratios of regular geometries for infinite geometry assumptions in conduction heat transfer problems. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2006, 77, 818-824,
10.1016/j.jfoodeng.2005.08.008

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Atasoy, G.; Ulutaş, B.; Turhan, M. Potential ways for gluten contamination of gluten-free grain and gluten-free foods: the buckwheat case. FOOD ADDİTİVES AND CONTAMİNANTS PART A-CHEMİSTRY ANALYSİS CONTROL EXPOSURE RİSK ASSESSMENT, 2020, 37, 1591-1600,
Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H. Expansion in chickpea (Cicer arietinum L.) seed during soaking and cooking. INTERNATİONAL AGROPHYSİCS, 2016, 30, 75-81,
10.1515/intag-2015-0074

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Demirel , D.; Turhan, M. Air-drying behavior of Dwarf Cavendish and Gros Michel banana slices. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2003, 59, 1-11,
10.1016/S0260-8774(02)00423-5

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 4
Atasoy, G.; Kurt gökhisar, .; Turhan, M. Gluten-free food issues in Turkey. FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2020, 40, 170-178,
10.1590/fst.07819

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Sayar, S.; Turhan, M.; Gunasekararn, S. Application of Peleg model to study water absorption in chickpea during soaking. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2002, 53, 153-159,
10.1016/S0260-8774(01)00152-2

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 10
Atasoy, G.; Kurt gökhisar, .; Turhan, M. Gluten contamination in manufactured gluten-free foods in Turkey. FOOD ADDİTİVES AND CONTAMİNANTS PART A-CHEMİSTRY ANALYSİS CONTROL EXPOSURE RİSK ASSESSMENT, 2020, 37, 1-11,
Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 2
Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H. Application of unreacted core model to in situ gelatinization of chickpea starch. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2003, 60, 349-356,
10.1016/S0260-8774(03)00057-8

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H. SOLID LOSS DURING WATER ABSORPTION OF CHICKPEA (CICER ARIETINUM L.). JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGİNEERİNG, 2011, 34, 1172-1186,
10.1111/j.1745-4530.2009.00409.x

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Tao, W.; Turhan, M.; Sundararm, G. Selected properties of pH-sensitive, biodegradable chitosan\u2013poly(vinyl alcohol) hydrogel. POLYMER INTERNATİONAL, 2004, 53, 911-918,
10.1002/pi.1461

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 13
Serin, S.; Turhan, K.; Turhan, M. Correlation between water activity and moisture content of Turkish flower and pine honeys. FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2018, 38, 238-243,
10.1590/1678-457X.31716

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 5
Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H. The Effects of Protein Rich Fraction and Defatting on Pasting Behavior of Chickpea Starch. STARCH - STäRKE, 2005, 57, 599-604,
10.1002/star.200500397

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Altan mete, A.; Turhan, M.; Sundararm, G. Short Communication: Comparison of Covered and Uncovered Schreiber Test for Cheese Meltability Evaluation. JOURNAL OF DAİRY SCİENCE, 2005, 88, 857-861,
10.3168/jds.S0022-0302(05)72751-X

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Turhan, M.; Turhan, K.; Ferhunde, . DRYING KINETICS OF RED PEPPER. JOURNAL OF FOOD PROCESSİNG AND PRESERVATİON, 1997, 21, 209-223,
10.1111/j.1745-4549.1997.tb00777.x

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl