Arş.Gör. Neslihan ŞİMŞEK
Birim
:
Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324 -361 00 01 (17621)
Dahili
:
17621
Faks
:
+90-324-361 07 51
E-MAIL
:
neslihansimsek@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
neslihan.simsek.gazi@gmail.com
OLUŞTURMA
:
2016-12-06 15:57:25
DÜZENLEME
:
2024-03-01 11:15:06
PUAN
:
3230
YABANCI DİL
:
Researcher ID
Scopus ID
h-index
5
Scholar ID
Publons ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2015
YÜKSEK LİSANS GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2019
DOKTORA GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ 2023
Yüksek Lisans Tezi

1. KONFOR GIDA TÜKETİMİ ÜZERİNE MERSİN’DE KEŞİFSEL BİR ARAŞTIRMA Danışman: Dr. Serpil YALIM KAYA, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Diğer Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2019.

Uluslararası - ULAKBİM Tarafından Taranan 0
2023
6. ŞİMŞEK, N.; GÜLER, O.; HASEKİ, M. Gastronomi Çalışmalarının Türkiye deki Bilimsel Evi Neresi Kahve Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalardan Hareketle Disipliner Yapıya Yönelik Bir İnceleme (Where is the Scientific Home of Gastronomy Studies in Turkey A Study on the Disciplinary Structure Based on Research on Coffee). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2023, 11, 1676-1695. 0 + 0
10.21325/jotags.2023.1261

2022
5. KALE, A.; GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. COVID-19 TEDBİRLERİ SONRASI YERLİ TURİSTLERİN TATİL TERCİHLERİ VE BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR DURUM ARAŞTIRMASI (A CASE STUDY ON HOLIDAY PREFERENCES AND EXPECTATIONS OF LOCAL TOURISTS AFTER COVID-19 MEASURES). JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPİTALİTY AND TRAVEL - JOGHAT, 2022, 5, 1056-1072. 0 + 0
10.33083/joghat.2022.185

4. ŞİMŞEK, N.; TÜRKSEVEN, Y.; ÇAKICI, A. COVID-19 Pandemi Sürecinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Tüketimi: Yükleme Kuramı Temelinde Bir Araştırma (Medicinal and Aromatic Plant Consumption During The COVID-19 Pandemic: A Research Based On Attribution Theory). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2022, 10, 2689-2712. 0 + 0
10.21325/jotags.2022.1111

2021
3. ŞİMŞEK, N.; ÜNLÜÖNEN, K. Causes of Household Food Waste and Motivations to Reduce Food Waste: Sample of Mersin Province. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 718-728. 0 + 0
2. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G.; AKYEL, S. ALAKART RESTORAN MENÜLERİNDE BALIK YEMEĞİ TERCİHLERİNE YÖNELİK KARŞILAŞTIRMALI ARAŞTIRMA: MERSİN ÖRNEĞİ. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 2021, 9, 915-936. 0 + 0
2019
1. ŞİMŞEK, N.; ÇAKICI, A.; YALIM KAYA, S. Konfor Gıda Tüketimi: Mersin den Örnekler. TURK TURİZM ARASTİRMALARİ DERGİSİ, 2019, 3, -. 0 + 0
10.26677/tutad.2019.47

Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 800
2024
1. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G.; GÜNDOĞDU, S.; AKÇAY, S. Understanding consumers’ emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel. INTERNATİONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCİENCE, 2024, 35, -. 800 + 0
10.1016/j.ijgfs.2024.100868

Uluslararası - Diğer 300
2022
3. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. Yeni Bir Dönüştürücü Turizm Trendi Olarak “Ye-Dua Et-Sev Turizmi”: Kuramsal Bir Model Önerisi. JOURNAL OF ACADEMİC TOURISM STUDIES, 2022, 3, 50-65. 100 + 0
2020
2. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A.; DURLU ÖZKAYA, F. Osmanlı İmparatorluğundan İtibaren Anadolu ve Arap Yarımadasının Mutfak Etkileşimleri. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2020, , -. 100 + 0
10.24010/soid.725346

2018
1. ŞİMŞEK, N. YEMEK YEMENİN ÖTESİ: GASTROFİZİK KAVRAMINA GENEL BAKIŞ. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2018, 11, 962-968. 100 + 0
Uluslararası - Alan endexleri 100
2017
1. ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G. Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yeşil Nesil Restoranları İncelenmesi. THE JOURNAL OF ACADEMİC SOCİAL SCİENCE STUDİES, 2017, 60, 351-368. 100 + 0
doi.org/10.9761/JASSS7280

Uluslararası - Art Index (Art Research Database, EBSCO) 100
2018
1. ŞİMŞEK, N.; YALIM KAYA, S. KONFOR GIDALAR ÜZERİNE BİR DERLEME. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2018, 11, 776-782. 100 + 0
10.17719/jisr.2018.2591

Uluslararası - Kitap Editörlüğü 250
1. AKAR ŞAHİNGÖZ, S.; ŞİMŞEK, N.; DEMİR, Ş. Tatlı ve Pasta Üretimi, ISBN: 978-625-417-658-6, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: , Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, , , 2022. 0
Uluslararası - Ders Kitabı Yazma 250
1. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A. OTEL İŞLETMELERİNİN YÖNETİMİ Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları, ISBN: 9786052542989, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 29 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2020. 0
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 250
1. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İÇECEKLER, ISBN: 978-605-254-881-3, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 27 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
2. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; ÇAĞLAYAN, G. Gastronomi Biliminde Yeni Eğilimler: Uygulamalar ve Örnekler, ISBN: 978-625-6579-43-9, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 23 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2023. 0
3. DEMİR, Ş.; ŞİMŞEK, N. Tatlı ve Pasta Üretimi, ISBN: 978-625-417-658-6, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 432 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 0
4. GÜLER, O.; KALE, A.; ŞİMŞEK, N. TURİST DAVRANIŞI, ISBN: 978-605-254-830-1, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 31 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
5. TOKSÖZ KILIÇ, D.; ŞİMŞEK, N. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GASTRONOMİNİN İZLERİ ARAŞTIRMALARA DAYALI KANITLAR, ISBN: 9786258468724, EĞİTİM YAYINEVİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 270 Sayfa, Türkçe, KONYA, Türkiye, 2022. 0
6. ŞİMŞEK, N. Tatlı ve Pasta Üretimi, ISBN: 978-625-417-658-6, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 432 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 0
7. ŞİMŞEK, N. Tatlı ve Pasta Üretimi, ISBN: 978-625-417-658-6, Nobel Akademik Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 432 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 0
8. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. TÜRKİYE LEZZET ROTALARI, ISBN: 978-605-254-509-6, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
Ulusal - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 0
1. ŞİMŞEK, N. ERDEMLİ (MERSİN) TURİZMİ, ISBN: 978-625-8101-55-3, ATLAS AKADEMİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 23 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
2. ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G. Yiyecek ve İçecek Yönetimi, ISBN: 978-605-254-011-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 703 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2018. 0
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 1130

6. ŞİMŞEK, N.; TÜRKSEVEN, Y.; ÇAKICI, A., Aktar Ve Tüketici Beyanlarına Göre Covid-19 Sürecinde Tıbbi Ve Aromatik Bitki Tüketimi. INTERNATIONAL ANATOLİAN CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, 2021-11-16, 2021-11-18, MALATYA, Türkiye, . 200

5. YALIM KAYA, S.; Şahin, E.; Duymaz, A.; ŞİMŞEK, N., Kantin Çalışanlarına Göre İlköğretim Öğrencilerinin Okul Kantininden Tüketim Tercihleri: Adana ve Mersin’de Bir İnceleme. The Second International Congress on Future of Tourism Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-09-29, , , 2018. 130

https://www.researchgate.net/publication/328532344_Kantin_Calisanlarina_Gore_Ilkogretim_Ogrencilerinin_Okul_Kantininden_Tuketim_Tercihleri_Adana_ve_Mersin'de_Bir_Inceleme

4. YALIM KAYA, S.; ŞİMŞEK, N., Bireylerin Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar: ”Comfort Food” İçin Türkçe Terim Önerisi. 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 2018-07-19, 2018-07-21, , , 2018. 200

https://www.researchgate.net/publication/329964141_Bireylerin_rahatlamak_ve_iyi_hissetmek_icin_tukettikleri_gidalar_Comfort_food_icin_Turkce_terim_onerisi

3. ŞİMŞEK, N.; TAŞTAN, H.; DÖNMEZ, B., Fonksiyonel Gıdaların Yararlı Bulunması ve Kullanım Sıklığı İlişkisi. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability,, 2017-09-28, 2017-09-30, MERSİN, Türkiye, . 200

2. ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G., Sürdürülebilirlik ve Yenilik Açısından Farklı Bir Deneyim: Yenilebilir Su Şişeleri. Uluslararası Turizmin Geleceği; İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200

http://www.futourismcongress.com/ftp/dosyalar/Futourism2017.pdf

1. ÇAKICI, A.; ŞİMŞEK, N., Çay ve Kahve Hangi Durumlarda Neden Tüketilir, Hangi Duyguları Çağrıştırır?. VI. Ulusal II. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 200

https://drive.google.com/file/d/0B575xmidUZI6WTFUd2NoVG1FTUE/view

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 200

2. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; ŞİMŞEK, N., Restoran Tercihinde Etnosentrizm Algısına Yönelik Bir Ölçek Uyarlama Çalışması. 23. Ulusal Turizm Kongresi "Turizm Eğitimi", 2023-10-13, 2023-10-15, DENİZLİ, Türkiye, . 100

1. ŞİMŞEK, N.; SOYLU , A.; ÇINAR, B., İstanbul’da Düzenlenen Yiyecek İçecek Turlarının Viator Web Sitesi Üzerinden İncelenmesi. 20. Ulusal Turizm Kongresi "Şehir Turizmi", 2019-10-16, 2019-10-19, Eskişehir, Türkiye, 2019. 100

https://utk20.anadolu.edu.tr/sayfa/kabul-edilen-bildiriler

Ulusal - Yürütücü 100

1. Türkiye’de Bireylerin Stres, Üzüntü, Sıkıntı Anında Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar , BAP, Proje No: 2018-1-TP2-2834, 9000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
Detay
şimşek, N.; Güler, O.; Haseki, M. Gastronomi Çalışmalarının Türkiye deki Bilimsel Evi Neresi Kahve Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalardan Hareketle Disipliner Yapıya Yönelik Bir İnceleme (Where is the Scientific Home of Gastronomy Studies in Turkey A Study on the Disciplinary Structure Based on Research on Coffee). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2023, 11, 1676-1695.
10.21325/jotags.2023.1261
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Detay
Güler, O.; şimşek, N.; çağlayan, G. Gastronomi Biliminde Yeni Eğilimler: Uygulamalar ve Örnekler, ISBN: 978-625-6579-43-9, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 23 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2023.
Güler, O.; Kale, A.; şimşek, N. TURİST DAVRANIŞI, ISBN: 978-605-254-830-1, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 31 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Güler, O.; şimşek, N. Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İÇECEKLER, ISBN: 978-605-254-881-3, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 27 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Detay
Güler, O.; şimşek, N.; çağlayan, G. Gastronomi Biliminde Yeni Eğilimler: Uygulamalar ve Örnekler, ISBN: 978-625-6579-43-9, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 23 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2023.
Güler, O.; Kale, A.; şimşek, N. TURİST DAVRANIŞI, ISBN: 978-605-254-830-1, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 31 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Güler, O.; şimşek, N. Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İÇECEKLER, ISBN: 978-605-254-881-3, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 27 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
şimşek, N.; Soylu, A.; Durlu özkaya, F. Osmanlı İmparatorluğundan İtibaren Anadolu ve Arap Yarımadasının Mutfak Etkileşimleri. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2020, , -,
10.24010/soid.725346

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
şimşek, N.; Türkseven, Y.; çakıcı, A. COVID-19 Pandemi Sürecinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Tüketimi: Yükleme Kuramı Temelinde Bir Araştırma (Medicinal and Aromatic Plant Consumption During The COVID-19 Pandemic: A Research Based On Attribution Theory). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2022, 10, 2689-2712,
10.21325/jotags.2022.1111

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
şimşek, N.; Akdağ, G. Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yeşil Nesil Restoranları İncelenmesi. THE JOURNAL OF ACADEMİC SOCİAL SCİENCE STUDİES, 2017, 60, 351-368,
doi.org/10.9761/JASSS7280

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
şimşek, N.; Yalım kaya, S. KONFOR GIDALAR ÜZERİNE BİR DERLEME. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2018, 11, 776-782,
10.17719/jisr.2018.2591

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
şimşek, N.; ünlüönen, K. Causes of Household Food Waste and Motivations to Reduce Food Waste: Sample of Mersin Province. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 718-728,
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
şimşek, N.; çakıcı, A.; Yalım kaya, S. Konfor Gıda Tüketimi: Mersin den Örnekler. TURK TURİZM ARASTİRMALARİ DERGİSİ, 2019, 3, -,
10.26677/tutad.2019.47

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
şimşek, N.; Akdağ, G. Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yeşil Nesil Restoranları İncelenmesi. THE JOURNAL OF ACADEMİC SOCİAL SCİENCE STUDİES, 2017, 60, 351-368,
doi.org/10.9761/JASSS7280

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
şimşek, N. YEMEK YEMENİN ÖTESİ: GASTROFİZİK KAVRAMINA GENEL BAKIŞ. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2018, 11, 962-968,
Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
Güler, O.; şimşek, N.; Akdağ, G.; Akyel, S. ALAKART RESTORAN MENÜLERİNDE BALIK YEMEĞİ TERCİHLERİNE YÖNELİK KARŞILAŞTIRMALI ARAŞTIRMA: MERSİN ÖRNEĞİ. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 2021, 9, 915-936,
Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Detay
Kale, A.; Güler, O.; şimşek, N. COVID-19 TEDBİRLERİ SONRASI YERLİ TURİSTLERİN TATİL TERCİHLERİ VE BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR DURUM ARAŞTIRMASI (A CASE STUDY ON HOLIDAY PREFERENCES AND EXPECTATIONS OF LOCAL TOURISTS AFTER COVID-19 MEASURES). JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPİTALİTY AND TRAVEL - JOGHAT, 2022, 5, 1056-1072,
10.33083/joghat.2022.185

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 4
şimşek, N.; Akdağ, G. Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yeşil Nesil Restoranları İncelenmesi. THE JOURNAL OF ACADEMİC SOCİAL SCİENCE STUDİES, 2017, 60, 351-368,
doi.org/10.9761/JASSS7280

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 3
şimşek, N. YEMEK YEMENİN ÖTESİ: GASTROFİZİK KAVRAMINA GENEL BAKIŞ. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2018, 11, 962-968,
Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
Güler, O.; şimşek, N.; Akdağ, G.; Akyel, S. ALAKART RESTORAN MENÜLERİNDE BALIK YEMEĞİ TERCİHLERİNE YÖNELİK KARŞILAŞTIRMALI ARAŞTIRMA: MERSİN ÖRNEĞİ. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 2021, 9, 915-936,
Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
Toksöz kılıç, D.; şimşek, N. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GASTRONOMİNİN İZLERİ ARAŞTIRMALARA DAYALI KANITLAR, ISBN: 9786258468724, EĞİTİM YAYINEVİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 270 Sayfa, Türkçe, KONYA, Türkiye, 2022.
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Güler, O.; şimşek, N. TÜRKİYE LEZZET ROTALARI, ISBN: 978-605-254-509-6, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021.
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 2
Demir, .; şimşek, N. Tatlı ve Pasta Üretimi, ISBN: 978-625-417-658-6, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 432 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022.
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 2
ŞİMŞEK, N.; TAŞTAN, H.; DÖNMEZ, B., Fonksiyonel Gıdaların Yararlı Bulunması ve Kullanım Sıklığı İlişkisi. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability,, 2017-09-28, 2017-09-30, MERSİN, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl