Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LİSANS | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI | GAZİ ÜNİVERSİTESİ | 2015 |
YÜKSEK LİSANS | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2019 |
DOKTORA | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI | ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ | 2023 |
1. KONFOR GIDA TÜKETİMİ ÜZERİNE MERSİN’DE KEŞİFSEL BİR ARAŞTIRMA Danışman: Dr. Serpil YALIM KAYA, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Diğer Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2019.
2023
6. ŞİMŞEK, N.; GÜLER, O.; HASEKİ, M. Gastronomi Çalışmalarının Türkiye deki Bilimsel Evi Neresi Kahve Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalardan Hareketle Disipliner Yapıya Yönelik Bir İnceleme (Where is the Scientific Home of Gastronomy Studies in Turkey A Study on the Disciplinary Structure Based on Research on Coffee). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2023, 11, 1676-1695. 0 + 0 10.21325/jotags.2023.1261
2022
5. KALE, A.; GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. COVID-19 TEDBİRLERİ SONRASI YERLİ TURİSTLERİN TATİL TERCİHLERİ VE BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR DURUM ARAŞTIRMASI (A CASE STUDY ON HOLIDAY PREFERENCES AND EXPECTATIONS OF LOCAL TOURISTS AFTER COVID-19 MEASURES). JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPİTALİTY AND TRAVEL - JOGHAT, 2022, 5, 1056-1072. 0 + 0 10.33083/joghat.2022.185
4. ŞİMŞEK, N.; TÜRKSEVEN, Y.; ÇAKICI, A. COVID-19 Pandemi Sürecinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Tüketimi: Yükleme Kuramı Temelinde Bir Araştırma (Medicinal and Aromatic Plant Consumption During The COVID-19 Pandemic: A Research Based On Attribution Theory). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2022, 10, 2689-2712. 0 + 0 10.21325/jotags.2022.1111
2021
3. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G.; AKYEL, S. ALAKART RESTORAN MENÜLERİNDE BALIK YEMEĞİ TERCİHLERİNE YÖNELİK KARŞILAŞTIRMALI ARAŞTIRMA: MERSİN ÖRNEĞİ. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 2021, 9, 915-936. 0 + 0
2. ŞİMŞEK, N.; ÜNLÜÖNEN, K. Causes of Household Food Waste and Motivations to Reduce Food Waste: Sample of Mersin Province. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 718-728. 0 + 0
2019
1. ŞİMŞEK, N.; ÇAKICI, A.; YALIM KAYA, S. Konfor Gıda Tüketimi: Mersin den Örnekler. TURK TURİZM ARASTİRMALARİ DERGİSİ, 2019, 3, -. 0 + 0 10.26677/tutad.2019.47
2024
1. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G.; GÜNDOĞDU, S.; AKÇAY, S. Understanding consumers’ emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel. INTERNATİONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCİENCE, 2024, 35, -. 800 + 0 10.1016/j.ijgfs.2024.100868
2022
3. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. Yeni Bir Dönüştürücü Turizm Trendi Olarak “Ye-Dua Et-Sev Turizmi”: Kuramsal Bir Model Önerisi. JOURNAL OF ACADEMİC TOURISM STUDIES, 2022, 3, 50-65. 100 + 0
2020
2. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A.; DURLU ÖZKAYA, F. Osmanlı İmparatorluğundan İtibaren Anadolu ve Arap Yarımadasının Mutfak Etkileşimleri. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2020, , -. 100 + 0 10.24010/soid.725346
2018
1. ŞİMŞEK, N. YEMEK YEMENİN ÖTESİ: GASTROFİZİK KAVRAMINA GENEL BAKIŞ. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2018, 11, 962-968. 100 + 0
2017
1. ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G. Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yeşil Nesil Restoranları İncelenmesi. THE JOURNAL OF ACADEMİC SOCİAL SCİENCE STUDİES, 2017, 60, 351-368. 100 + 0 doi.org/10.9761/JASSS7280
2018
1. ŞİMŞEK, N.; YALIM KAYA, S. KONFOR GIDALAR ÜZERİNE BİR DERLEME. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2018, 11, 776-782. 100 + 0 10.17719/jisr.2018.2591
1. AKAR ŞAHİNGÖZ, S.; ŞİMŞEK, N.; DEMİR, Ş. Tatlı ve Pasta Üretimi, ISBN: 978-625-417-658-6, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: , Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, , , 2022. 0
1. ŞİMŞEK, N.; SOYLU, A. OTEL İŞLETMELERİNİN YÖNETİMİ Operasyonel Süreç ve Yönetim Uygulamaları, ISBN: 9786052542989, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 29 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2020. 0
1. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İÇECEKLER, ISBN: 978-605-254-881-3, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 27 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
2. GÜLER, O.; KALE, A.; ŞİMŞEK, N. TURİST DAVRANIŞI, ISBN: 978-605-254-830-1, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 31 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
3. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; ÇAĞLAYAN, G. Gastronomi Biliminde Yeni Eğilimler: Uygulamalar ve Örnekler, ISBN: 978-625-6579-43-9, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 23 Sayfa, Türkçe, Çanakkale, Türkiye, 2023. 0
4. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. TÜRKİYE LEZZET ROTALARI, ISBN: 978-605-254-509-6, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
5. TOKSÖZ KILIÇ, D.; ŞİMŞEK, N. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GASTRONOMİNİN İZLERİ ARAŞTIRMALARA DAYALI KANITLAR, ISBN: 9786258468724, EĞİTİM YAYINEVİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 270 Sayfa, Türkçe, KONYA, Türkiye, 2022. 0
6. DEMİR, Ş.; ŞİMŞEK, N. Tatlı ve Pasta Üretimi, ISBN: 978-625-417-658-6, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 432 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 0
7. ŞİMŞEK, N. Tatlı ve Pasta Üretimi, ISBN: 978-625-417-658-6, Nobel Akademik Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 432 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 0
8. ŞİMŞEK, N. Tatlı ve Pasta Üretimi, ISBN: 978-625-417-658-6, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 432 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 0
1. ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G. Yiyecek ve İçecek Yönetimi, ISBN: 978-605-254-011-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 703 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2018. 0
2. ŞİMŞEK, N. ERDEMLİ (MERSİN) TURİZMİ, ISBN: 978-625-8101-55-3, ATLAS AKADEMİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 23 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
6. ŞİMŞEK, N.; TÜRKSEVEN, Y.; ÇAKICI, A., Aktar Ve Tüketici Beyanlarına Göre Covid-19 Sürecinde Tıbbi Ve Aromatik Bitki Tüketimi. INTERNATIONAL ANATOLİAN CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, 2021-11-16, 2021-11-18, MALATYA, Türkiye, . 200
5. YALIM KAYA, S.; Şahin, E.; Duymaz, A.; ŞİMŞEK, N., Kantin Çalışanlarına Göre İlköğretim Öğrencilerinin Okul Kantininden Tüketim Tercihleri: Adana ve Mersin’de Bir İnceleme. The Second International Congress on Future of Tourism Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-09-29, , , 2018. 130
https://www.researchgate.net/publication/328532344_Kantin_Calisanlarina_Gore_Ilkogretim_Ogrencilerinin_Okul_Kantininden_Tuketim_Tercihleri_Adana_ve_Mersin'de_Bir_Inceleme
4. YALIM KAYA, S.; ŞİMŞEK, N., Bireylerin Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar: ”Comfort Food” İçin Türkçe Terim Önerisi. 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 2018-07-19, 2018-07-21, , , 2018. 200
https://www.researchgate.net/publication/329964141_Bireylerin_rahatlamak_ve_iyi_hissetmek_icin_tukettikleri_gidalar_Comfort_food_icin_Turkce_terim_onerisi
3. ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G., Sürdürülebilirlik ve Yenilik Açısından Farklı Bir Deneyim: Yenilebilir Su Şişeleri. Uluslararası Turizmin Geleceği; İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200
http://www.futourismcongress.com/ftp/dosyalar/Futourism2017.pdf
2. ŞİMŞEK, N.; TAŞTAN, H.; DÖNMEZ, B., Fonksiyonel Gıdaların Yararlı Bulunması ve Kullanım Sıklığı İlişkisi. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability,, 2017-09-28, 2017-09-30, MERSİN, Türkiye, . 200
1. ÇAKICI, A.; ŞİMŞEK, N., Çay ve Kahve Hangi Durumlarda Neden Tüketilir, Hangi Duyguları Çağrıştırır?. VI. Ulusal II. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 200
https://drive.google.com/file/d/0B575xmidUZI6WTFUd2NoVG1FTUE/view
2. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; ŞİMŞEK, N., Restoran Tercihinde Etnosentrizm Algısına Yönelik Bir Ölçek Uyarlama Çalışması. 23. Ulusal Turizm Kongresi "Turizm Eğitimi", 2023-10-13, 2023-10-15, DENİZLİ, Türkiye, . 100
1. ŞİMŞEK, N.; SOYLU , A.; ÇINAR, B., İstanbul’da Düzenlenen Yiyecek İçecek Turlarının Viator Web Sitesi Üzerinden İncelenmesi. 20. Ulusal Turizm Kongresi "Şehir Turizmi", 2019-10-16, 2019-10-19, Eskişehir, Türkiye, 2019. 100
https://utk20.anadolu.edu.tr/sayfa/kabul-edilen-bildiriler
1. Türkiye’de Bireylerin Stres, Üzüntü, Sıkıntı Anında Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar , BAP, Proje No: 2018-1-TP2-2834, 9000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100
1. DERGİ PARK, TURİZM EKONOMİ VE İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ , YARDIMCI EDİTÖR, - Devam ediyor. 250
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | ||||||||
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları | ||||||||
|
|||||||||
TÜBİTAK 1005, 3001 | |||||||||
|
|||||||||
TÜBİTAK 1002 | |||||||||
|
|||||||||
H2020 Projesi | |||||||||
|
|||||||||
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |||||||||
|
|||||||||
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |||||||||
|
|||||||||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | ||||||||
|
|||||||||
Yurtiçi Araştırma | |||||||||
|
|||||||||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | ||||||||
|
|||||||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |||||||||
|
|||||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | |||||||||
|
|||||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |||||||||
|
|||||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | |||||||||
|
|||||||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | |||||||||
|
|||||||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |||||||||
|
|||||||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | |||||||||
|
|||||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |||||||||
|
|||||||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |||||||||
|
|||||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |||||||||
|
|||||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | |||||||||
|
|||||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |||||||||
|
|||||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |||||||||
|
|||||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |||||||||
|
|||||||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |||||||||
|
|||||||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | |||||||||
|
|||||||||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |||||||||
|
|||||||||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | ||||||||
|
|||||||||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||||||
|
|||||||||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||||||
|
|||||||||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||||||
|
|||||||||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||||||||
|
|||||||||
Patent | Uluslararası patent | ||||||||
|
|||||||||
Ulusal patent | |||||||||
|
|||||||||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||||||
|
|||||||||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||||||
|
|||||||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||||||
|
|||||||||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||||||||
|
|||||||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |||||||||
|
|||||||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |||||||||
|
|||||||||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |||||||||
|
|||||||||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |||||||||
|
|||||||||
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | ||||||||
|
|||||||||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | ||||||||
|
|||||||||
TÜBİTAK bilim ödülü | |||||||||
|
|||||||||
TÜBA Akademi Ödülü | |||||||||
|
|||||||||
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | |||||||||
|
|||||||||
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | |||||||||
|
|||||||||
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |||||||||
|
|||||||||
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |||||||||
|
|||||||||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |||||||||
|
|||||||||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |||||||||
|
|||||||||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | |||||||||
|