Prof.Dr. NÜZHET İKBAL TÜRKER
Birim
:
Mühendislik Fakültesi / Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı
DOĞUM TARİHİ
:
13 Ekim 1964
Ev Adresi
: 33183 Sk, Dönüş Plaza Daire 8, Yenimahalle, Mezitli, Mersin
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
GSM
:
+90-533-3533742
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
17196
Faks
:
+90-324-3610032
E-MAIL
:
nturker@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
nuzhet.turker@gmail.com
OLUŞTURMA
:
2015-11-09 10:36:44
DÜZENLEME
:
2024-03-22 16:20:10
PUAN
:
16980
YABANCI DİL
:
Researcher ID
Scopus ID
h-index
7
Scholar ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1987
YÜKSEK LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1989
DOKTORA GIDA MÜHENDİSLİĞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1995
DOÇENTLİK GIDA TEKNOLOJİSİ ÜNİVERSİTELERARASI KURUL 2000
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015-12-16 - 2018-10-22
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015-05-07 - 2018-05-07
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015-05-07 - 2018-05-07
Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 7650
2008
10. Gizir, A.; Turker, N.; Artuvan, E. Pressurized acidified water extraction of black carrot [Daucus carota ssp sativus var. atrorubens Alef.] anthocyanins. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2008, 226, 363-370. 1000 + 60
https://dx.doi.org/10.1007/s00217-006-0546-z


Alıntılanma Sayısı: 12
2007
9. Turker, N.; Aksay, S.; Istanbullu, O.; Artuvan, E. A study on the relation between anthocyanin content and product quality: Shalgam as a model beverage. JOURNAL OF FOOD QUALITY, 2007, 30, 953-969. 950 + 15

Alıntılanma Sayısı: 3
2006
8. Turker, N.; Erdogdu, F. Effects of pH and temperature of extraction medium on effective diffusion coefficient of anthocynanin pigments of black carrot (Daucus carota var. L.). JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2006, 76, 579-583. 1000 + 135
https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.06.005


Alıntılanma Sayısı: 27
2005
7. Duru, B.; Turker, N. Changes in physical properties and chemical composition of cactus pear (Opuntia ficus-indica) durign maturation. JOURNAL OF THE PROFESSIONAL ASSOCIATION FOR CACTUS DEVELOPMENT, 2005, 7, 22-33. 1000 + 50

Alıntılanma Sayısı: 10
2004
6. Turker, N.; Aksay, S.; Ekiz, H. Effect of storage temperature on the stability of anthocyanins of a fermented black carrot (Daucus carota var. L.) beverage: Shalgam. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2004, 52, 3807-3813. 1000 + 180
https://dx.doi.org/10.1021/jf049863s


Alıntılanma Sayısı: 36
2001
5. Turker, N.; Coskuner, Y.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. The effects of fermentation on the thermostability of the yellow-orange pigments extracted from cactus pear (Opuntia ficus-indica). EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2001, 212, 213-216. 900 + 70
https://dx.doi.org/10.1007/s002170000247


Alıntılanma Sayısı: 14
2000
4. Coskuner, Y.; Turker, N.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. Effect of pH and temperature on the thermostability of prickly pear (Opuntia ficus-indica) yellow-orange pigments. NAHRUNG-FOOD, 2000, 44, 261-263. 800 + 50
https://dx.doi.org/10.1002/1521-3803(20000701)44:4<261::AID-FOOD261>3.0.CO;2-Y


Alıntılanma Sayısı: 10
1998
3. Turker, N.; Hamamci, H. Storage behaviour of immobilized dried micro-organisms. FOOD MICROBIOLOGY, 1998, 15, 3-11. 1000 + 25
https://dx.doi.org/10.1006/fmic.1997.0140


Alıntılanma Sayısı: 5
1997
2. Ertugay, N.; Hamamci, H.; Bayindirli, A. Fed-batch cultivation of bakers' yeast: Effect of nutrient depletion and heat stress on cell composition. FOLIA MICROBIOLOGICA, 1997, 42, 214-218. 0 + 45
https://dx.doi.org/10.1007/BF02818981


Alıntılanma Sayısı: 9
1. Ertugay, N.; Hamamci, H. Continuous cultivation of bakers' yeast: Change in cell composition at different dilution rates and effect of heat stress on trehalose level. FOLIA MICROBIOLOGICA, 1997, 42, 463-467. 0 + 45
https://dx.doi.org/10.1007/BF02826554


Alıntılanma Sayısı: 9
Ulusal - Yürütücü 700

7. Kara Havuç Antosiyaninlerinin Sarımsakta Bulunan Fenolik Bileşikler ile Etkileşimi, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2238, 7487 EUR, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100

6. Kara havuç antosiyaninlerinin ısıl bozunma mekanizması:Seri birinci mertebe kinetik, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2234, 8788 EUR, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100

5. Antosiyanin esaslı gıda boyalarının kararlılıklarının kopigmentasyon ile iyileştirilmesi, BAP, Proje No: BAP-FBE GMB (BB) 2014-2 YL, 9987 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 100

4. Kara havuç (Daucus carota var. L) antosiyaninlerinin molekül-içi ve moleküller-arası kopigmentasyon ile renk kararlılıklarının arttırılması, TÜBİTAK, Proje No: 105 O 388, 48000 TL, Yürütücü, 2007,Tamamlandı. 100

3. Kara havuçta (Daucus carota var. L) bulunan antosiyaninlerin nitel ve nicel özelliklerinin belirlenmesi ve doğal gıda boyası üretimine yönelik yeni bir sürecin laboratuar ölçekte geliştirilmesi, TÜBİTAK, Proje No: TOGTAG -3198, 25000 TL, Yürütücü, 2005,Tamamlandı. 100

2. Doğal gıda boyalarının fermentasyonla kısmen saflaştırılması, yeni bir süreç geliştirme ve optimizasyon, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM(NT) 2002, 52656 TL, Yürütücü, 2004,Tamamlandı. 100

1. Dikenli incir (Opuntia ficus-indica) meyvesinden doğal gıda boyası elde edilmesi ve proses optimizasyonu, TÜBİTAK, Proje No: TARP-2567, 3000 TL, Yürütücü, 2001,Tamamlandı. 100

Ulusal - Araştırmacı 100

2. Dikenli incir meyvesinden elde edilen pigmentlerin gıda üretiminde kullanım alanlarının belirlenmesi, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM(EK) 2000-1, 2000 TL, Araştırmacı, 2002,Tamamlandı. 50

1. Ekmek mayası kültürlerine değişik büyüme şartları ve hammaddelerin kompozisyon aktivite ve stabilite açısından etkilerinin incelenmesi, TÜBİTAK, Proje No: KTÇAG-114, 0 TL, Araştırmacı, 1995,Tamamlandı. 50

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 200

1. Betül Bay, Karahavuç antosiyaninlerinin kopigmentasyonla kararlılıklarının değişi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

Uluslararası Dergi [Yıl, Adet] 5
1. INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL , [ 2015 : 1 ] . 0
2. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2015 : 1 ] . 5
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl