Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ | 1987 |
YÜKSEK LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ | 1989 |
DOKTORA | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ | 1995 |
DOÇENTLİK | GIDA TEKNOLOJİSİ | ÜNİVERSİTELERARASI KURUL | 2000 |
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ | GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2015-12-16 - 2018-10-22 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ | MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ | 2015-05-07 - 2018-05-07 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ | MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ | 2015-05-07 - 2018-05-07 |
2008
10. Gizir, A.; Turker, N.; Artuvan, E. Pressurized acidified water extraction of black carrot [Daucus carota ssp sativus var. atrorubens Alef.] anthocyanins. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2008, 226, 363-370. 1000 + 60 https://dx.doi.org/10.1007/s00217-006-0546-z
Alıntılanma Sayısı: 12
2007
9. Turker, N.; Aksay, S.; Istanbullu, O.; Artuvan, E. A study on the relation between anthocyanin content and product quality: Shalgam as a model beverage. JOURNAL OF FOOD QUALITY, 2007, 30, 953-969. 950 + 15
Alıntılanma Sayısı: 3
2006
8. Turker, N.; Erdogdu, F. Effects of pH and temperature of extraction medium on effective diffusion coefficient of anthocynanin pigments of black carrot (Daucus carota var. L.). JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2006, 76, 579-583. 1000 + 135 https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.06.005
Alıntılanma Sayısı: 27
2005
7. Duru, B.; Turker, N. Changes in physical properties and chemical composition of cactus pear (Opuntia ficus-indica) durign maturation. JOURNAL OF THE PROFESSIONAL ASSOCIATION FOR CACTUS DEVELOPMENT, 2005, 7, 22-33. 1000 + 50
Alıntılanma Sayısı: 10
2004
6. Turker, N.; Aksay, S.; Ekiz, H. Effect of storage temperature on the stability of anthocyanins of a fermented black carrot (Daucus carota var. L.) beverage: Shalgam. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2004, 52, 3807-3813. 1000 + 180 https://dx.doi.org/10.1021/jf049863s
Alıntılanma Sayısı: 36
2001
5. Turker, N.; Coskuner, Y.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. The effects of fermentation on the thermostability of the yellow-orange pigments extracted from cactus pear (Opuntia ficus-indica). EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2001, 212, 213-216. 900 + 70 https://dx.doi.org/10.1007/s002170000247
Alıntılanma Sayısı: 14
2000
4. Coskuner, Y.; Turker, N.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. Effect of pH and temperature on the thermostability of prickly pear (Opuntia ficus-indica) yellow-orange pigments. NAHRUNG-FOOD, 2000, 44, 261-263. 800 + 50 https://dx.doi.org/10.1002/1521-3803(20000701)44:4<261::AID-FOOD261>3.0.CO;2-Y
Alıntılanma Sayısı: 10
1998
3. Turker, N.; Hamamci, H. Storage behaviour of immobilized dried micro-organisms. FOOD MICROBIOLOGY, 1998, 15, 3-11. 1000 + 25 https://dx.doi.org/10.1006/fmic.1997.0140
Alıntılanma Sayısı: 5
1997
2. Ertugay, N.; Hamamci, H.; Bayindirli, A. Fed-batch cultivation of bakers' yeast: Effect of nutrient depletion and heat stress on cell composition. FOLIA MICROBIOLOGICA, 1997, 42, 214-218. 0 + 45 https://dx.doi.org/10.1007/BF02818981
Alıntılanma Sayısı: 9
1. Ertugay, N.; Hamamci, H. Continuous cultivation of bakers' yeast: Change in cell composition at different dilution rates and effect of heat stress on trehalose level. FOLIA MICROBIOLOGICA, 1997, 42, 463-467. 0 + 45 https://dx.doi.org/10.1007/BF02826554
Alıntılanma Sayısı: 9
7. Kara Havuç Antosiyaninlerinin Sarımsakta Bulunan Fenolik Bileşikler ile Etkileşimi, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2238, 7487 EUR, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100
6. Kara havuç antosiyaninlerinin ısıl bozunma mekanizması:Seri birinci mertebe kinetik, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2234, 8788 EUR, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100
5. Antosiyanin esaslı gıda boyalarının kararlılıklarının kopigmentasyon ile iyileştirilmesi, BAP, Proje No: BAP-FBE GMB (BB) 2014-2 YL, 9987 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 100
4. Kara havuç (Daucus carota var. L) antosiyaninlerinin molekül-içi ve moleküller-arası kopigmentasyon ile renk kararlılıklarının arttırılması, TÜBİTAK, Proje No: 105 O 388, 48000 TL, Yürütücü, 2007,Tamamlandı. 100
3. Kara havuçta (Daucus carota var. L) bulunan antosiyaninlerin nitel ve nicel özelliklerinin belirlenmesi ve doğal gıda boyası üretimine yönelik yeni bir sürecin laboratuar ölçekte geliştirilmesi, TÜBİTAK, Proje No: TOGTAG -3198, 25000 TL, Yürütücü, 2005,Tamamlandı. 100
2. Doğal gıda boyalarının fermentasyonla kısmen saflaştırılması, yeni bir süreç geliştirme ve optimizasyon, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM(NT) 2002, 52656 TL, Yürütücü, 2004,Tamamlandı. 100
1. Dikenli incir (Opuntia ficus-indica) meyvesinden doğal gıda boyası elde edilmesi ve proses optimizasyonu, TÜBİTAK, Proje No: TARP-2567, 3000 TL, Yürütücü, 2001,Tamamlandı. 100
2. Dikenli incir meyvesinden elde edilen pigmentlerin gıda üretiminde kullanım alanlarının belirlenmesi, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM(EK) 2000-1, 2000 TL, Araştırmacı, 2002,Tamamlandı. 50
1. Ekmek mayası kültürlerine değişik büyüme şartları ve hammaddelerin kompozisyon aktivite ve stabilite açısından etkilerinin incelenmesi, TÜBİTAK, Proje No: KTÇAG-114, 0 TL, Araştırmacı, 1995,Tamamlandı. 50
1. Betül Bay, Karahavuç antosiyaninlerinin kopigmentasyonla kararlılıklarının değişi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
1. INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL , [ 2015 : 1 ] . 0
2. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2015 : 1 ] . 5
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI |
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları |
|
|
TÜBİTAK 1005, 3001 | |
|
|
TÜBİTAK 1002 | |
|
|
H2020 Projesi | |
|
|
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |
|
|
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |
|
|
Araştırma | Yurtdışı Araştırma |
|
|
Yurtiçi Araştırma | |
|
|
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi |
|
|
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | |
|
|
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | |
|
|
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |
|
|
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı |
|
|
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) |
|
|
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Patent | Uluslararası patent |
|
|
Ulusal patent | |
|
|
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf |
|
|
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |
|
|
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |
|
|
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |
|
|
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri |
|
|
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü |
|
|
TÜBİTAK bilim ödülü | |
|
|
TÜBA Akademi Ödülü | |
|
|
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | |
|
|
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | |
|
|
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |
|
|
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |
|
|
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |
|
|
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |
|
|
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | |
|