Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | EGE ÜNİVERSİTESİ | 1992 |
YÜKSEK LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | EGE ÜNİVERSİTESİ | 1996 |
DOKTORA | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | 2003 |
1. Farklı karbon kaynağı ve sıcaklıklarının anaerobik proseslerinin stabilitesine etkisi Danışman: Dr. Mustafa Ümit ÜNAL, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Adana, Türkiye, 2003.
1. Kuru kayısı ve incirden rehidrasyon yöntemiyle orta nemli meyve üretimi Danışman: Dr. Aydın URAL, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, İzmir, Türkiye, 1996.
Görev Ünvanı | Üniversite/Kurum | Yıl |
ARŞ. GÖR. | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 1993-09-17 - 1999-09-01 |
ARŞ. GÖR. | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | 1999-09-01 - 2003-05-15 |
ARŞ. GÖR. (DR.) | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2003-05-15 - 2007-12-18 |
DR.ÖĞR.ÜYESİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2007-12-19 - 2019-04-29 |
DOÇ.DR. | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2019-04-29 - Devam ediyor |
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI | MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ | 2015-05-03 - 2018-04-03 | |
MÜDÜR | SİLİFKE MESLEK YÜKSEKOKULU | 2015-01-08 - 2018-01-08 | |
YÜKSEKOKUL KURULU ÜYESİ | SİLİFKE MESLEK YÜKSEKOKULU | 2015-01-08 - 2018-01-08 | |
YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU ÜYESİ | SİLİFKE MESLEK YÜKSEKOKULU | 2015-01-08 - 2018-01-08 | |
SENATO ÜYESİ | 2015-01-08 - 2018-01-08 | ||
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI | GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2009-08-04 - 2012-08-04 | |
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ | GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2009-08-04 - 2012-08-04 |
2022
31. ÇINAR, F.; AKSAY, S. Purification and characterization of polyphenol oxidase from myrtle berries (Myrtus communis L.). SPRİNGER SCİENCE AND BUSİNESS MEDİA LLC, 2022, 16, 2282-2291. 1000 + 0 10.1007/s11694-022-01350-0
2021
30. TANGÜLER, H.; BOZDOĞAN, A.; AKSAY, S.; KELEBEK, H.; ERTEN, H. Comparison of anthocyanin profiles in şalgams (shalgams) produced with different production procedures. JOURNAL OF FOOD PROCESSİNG AND PRESERVATİON, 2021, 45, 1-11. 700 + 0 https://doi.org/10.1111/jfpp.14770
29. ARSLAN, R.; AKSAY, S. Investigation of sensorial and physicochemical properties of yoghurt colored with phycocyanin of\n Spirulina platensis. JOURNAL OF FOOD PROCESSİNG AND PRESERVATİON, 2021, , 1-5. 1000 + 0 10.1111/jfpp.15941
28. Eroglu, E.; ARSLAN, R.; GÜLEÇ, A.; AKSAY, S. Determination of physical and phytochemical properties of prickly pear (\n Opuntia ficus\u2010indica\n L.). JOURNAL OF FOOD PROCESSİNG AND PRESERVATİON, 2021, , 1-9. 650 + 0 10.1111/jfpp.15990
2020
27. Tanguler, H.; Bozdogan, A.; Aksay, S.; Kelebek, H.; Erten, H. Comparison of anthocyanin profiles in şalgams (shalgams) produced with different production procedures. WİLEY, 2020, 44, 1-11. 700 + 0 http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.14770 Publications_005.pdf
26. Arslan, R.; Eroglu, E.; Aksay, S. Determination of bioactive properties of protein and pigments obtained from Spirulina platensis. WİLEY, 2020, 45, 1-7. 1000 + 0 http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.15150 Publications_006.pdf
25. ARSLAN, R.; Eroglu, E.; AKSAY, S. title Determination of bioactive properties of protein and pigments obtained from iSpirulina platensis/i/title. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2020, 0, 1-7. 1000 + 0 10.1111/jfpp.15150
2017
24. Eroglu, E.; Aksay, S. Angiotensin-Converting Enzyme (ACE) Inhibitory Effects of Hazelnut Protein Hydrolysate Prepared Using Pepsin. INDİAN JOURNAL OF PHARMACEUTİCAL EDUCATİON AND RESEARCH, 2017, 51, 417-420. 1000 + 0 http://dx.doi.org/10.5530/ijper.51.3s.59 Publications_003.pdf
23. EROĞLU, E.; AKSAY, S. Angiotensin-Converting Enzyme (ACE) Inhibitory Effects of Hazelnut Protein Hydrolysate Prepared Using Pepsin. INDİAN JOURNAL OF PHARMACEUTİCAL EDUCATİON AND RESEARCH, 2017, 51, 417-420. 1000 + 0 10.5530/ijper.51.3s.59
2011
22. Sener, A.; Unal, M.; Aksay, S. PURIFICATION AND CHARACTERIZATION OF POLYPHENOL OXIDASE FROM GOLDNUGGET LOQUAT (ERIOBOTRYA JAPONICA CV. GOLDNUGGET). JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, 2011, 35, 1568-1575. 1000 + 15 https://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4514.2010.00480.x
Alıntılanma Sayısı: 3
21. ŞENER, A.; ÜNAL, M.; AKSAY, S. PURIFICATION AND CHARACTERIZATION OF POLYPHENOL OXIDASE FROM GOLDNUGGET LOQUAT (ERIOBOTRYA JAPONICA CV. GOLDNUGGET). JOURNAL OF FOOD BİOCHEMİSTRY, 2011, 35, 1568-1575. 1000 + 0 10.1111/j.1745-4514.2010.00480.x
2010
20. BOYE, J.; AKSAY, S.; ROUFİK, S.; RIBEREAU, S.; MONDOR, M.; FARNFORTH, E.; RAJAMOHAMED, S. Comparison of the functional properties of pea, chickpea and lentil protein concentrates processed using ultrafiltration and isoelectric precipitation techniques. FOOD RESEARCH INTERNATİONAL, 2010, 43, 537-546. 700 + 0 10.1016/j.foodres.2009.07.021
19. Boye, J.; Aksay, S.; Roufik, S.; Ribereau, S.; Mondor, M.; Farnworth, E.; Rajamohamed, S. Comparison of the functional properties of pea, chickpea and lentil protein concentrates processed using ultrafiltration and isoelectric precipitation techniques. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, 2010, 43, 537-546. 700 + 255 https://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2009.07.021
Alıntılanma Sayısı: 51
2009
18. Martin, M.; AKSAY, S.; Sa, R.; Roufik, S.; Edward, F.; Joyce, B. Influence of processing on composition and antinutritional factors of chickpea protein concentrates produced by isoelectric precipitation and ultrafiltration. INNOVATİVE FOOD SCİENCE EMERGİNG TECHNOLOGİES, 2009, 10, 342-347. 750 + 0 10.1016/j.ifset.2009.01.007
17. Mondor, M.; Aksay, S.; Drolet, H.; Roufik, S.; Farnworth, E.; Boye, J. Influence of processing on composition and antinutritional factors of chickpea protein concentrates produced by isoelectric precipitation and ultrafiltration. INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, 2009, 10, 342-347. 750 + 65 https://dx.doi.org/10.1016/j.ifset.2009.01.007
Alıntılanma Sayısı: 13
2008
16. AKYILDIZ, A.; KIROĞLU ZORLUGENÇ, F.; BENLİ, H.; AKSAY, S.; FENERCİOĞLU, H. Changes in Color and Total Phenolic Content of Different Cultivars of Persimmon during Dehydration. INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2008, 4, 1-12. 600 + 0 10.2202/1556-3758.1199
15. Akyildiz, A.; Zorlugenc, F.; Benli, H.; Aksay, S.; Fenercioglu, H. Changes in Color and Total Phenolic Content of Different Cultivars of Persimmon during Dehydration. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2008, 4, 0-0. 600 + 0 https://dx.doi.org/10.2202/1556-3758.1199
2007
14. AKSAY, S.; GUISEPPE, M. Optimization of protein recovery by foam separation using response surface methodology. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2007, 79, 598-606. 1000 + 0 10.1016/j.jfoodeng.2006.02.024
13. Aksay, S.; Mazza, G. Optimization of protein recovery by foam separation using response surface methodology. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2007, 79, 598-606. 1000 + 80 https://dx.doi.org/10.1016/j.foodeng.2006.02.024
Alıntılanma Sayısı: 16
12. TÜRKER, N.; AKSAY, S.; ARTUVAN, E.; İSTANBULLU, Ö. A STUDY ON THE RELATION BETWEEN ANTHOCYANIN CONTENT AND PRODUCT QUALITY: SHALGAM AS A MODEL BEVERAGE. JOURNAL OF FOOD QUALİTY, 2007, 30, 953-969. 850 + 0 10.1111/j.1745-4557.2007.00171.x
11. Turker, N.; Aksay, S.; Istanbullu, O.; Artuvan, E. A study on the relation between anthocyanin content and product quality: Shalgam as a model beverage. JOURNAL OF FOOD QUALITY, 2007, 30, 953-969. 850 + 10
Alıntılanma Sayısı: 2
2004
10. AKYILDIZ, A.; AKSAY, S.; BENLİ, H.; KIROĞLU, F.; FENERCİOĞLU, H. Determination of changes in some characteristics of persimmon during dehydration at different temperatures. JOURNAL OF FOOD ENGİNEERİNG, 2004, 65, 95-99. 800 + 0 10.1016/j.jfoodeng.2004.01.001
9. Karababa, E.; Coskuner, Y.; Aksay, S. Some physical fruit properties of cactus pear (Opuntia spp) that grow wild in the eastern Mediterranean region of Turkey. JOURNAL OF THE PROFESSIONAL ASSOCIATION FOR CACTUS DEVELOPMENT, 2004, 6, 1-8. 1000 + 65
Alıntılanma Sayısı: 13
8. Turker, N.; Aksay, S.; Ekiz, H. Effect of storage temperature on the stability of anthocyanins of a fermented black carrot (Daucus carota var. L.) beverage: Shalgam. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2004, 52, 3807-3813. 1000 + 155 https://dx.doi.org/10.1021/jf049863s
Alıntılanma Sayısı: 31
7. Akyildiz, A.; Aksay, S.; Benli, H.; Kiroglu, F.; Fenercioglu, H. Determination of changes in some characteristics of persimmon during dehydration at different temperatures. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2004, 65, 95-99. 800 + 55 https://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.01.001
Alıntılanma Sayısı: 11
6. TÜRKER, N.; AKSAY, S.; EKİZ, H. Effect of Storage Temperature on the Stability of Anthocyanins of a Fermented Black Carrot ( iDaucus carota/i var. L.) Beverage: Shalgam. JOURNAL OF AGRİCULTURAL AND FOOD CHEMİSTRY, 2004, 52, 3807-3813. 1000 + 0 10.1021/jf049863s
5. KARABABA, E.; COŞKUNER, Y.; AKSAY, S. Some physical fruit properties of cactus pear (Opuntia spp) that grow wild in the eastern Mediterranean region of Turkey. JOURNAL OF THE PROFESSIONAL ASSOCIATION FOR CACTUS DEVELOPMENT, 2004, 6, 1-8. 1000 + 0
2001
4. TÜRKER, N.; COŞKUNER, Y.; EKİZ, H.; AKSAY, S.; KARABABA, E. The effects of fermentation on the thermostability of the yellow-orange pigments extracted from cactus pear ( Opuntia ficus-indica ). EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2001, 212, 213-216. 600 + 0 10.1007/s002170000247
3. Turker, N.; Coskuner, Y.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. The effects of fermentation on the thermostability of the yellow-orange pigments extracted from cactus pear (Opuntia ficus-indica). EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2001, 212, 213-216. 600 + 70 https://dx.doi.org/10.1007/s002170000247
Alıntılanma Sayısı: 14
2000
2. COŞKUNER, Y.; TÜRKER, N.; EKİZ, H.; AKSAY, S.; KARABABA, E. Effect of pH and temperature on the thermostability of prickly pear (Opuntia ficus‐indica) yellow‐orange pigments. NAHRUNG, 2000, 44, 261-263. 600 + 0 10.1002/1521-3803(20000701)44:4261::AID-FOOD2613.0.CO2-Y
1. Coskuner, Y.; Turker, N.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. Effect of pH and temperature on the thermostability of prickly pear (Opuntia ficus-indica) yellow-orange pigments. NAHRUNG-FOOD, 2000, 44, 261-263. 600 + 45 https://dx.doi.org/10.1002/1521-3803(20000701)44:4<261::AID-FOOD261>3.0.CO;2-Y
Alıntılanma Sayısı: 9
2016
1. Eroğlu, E.; Aksay, S. Angiotensin-Converting Enzyme (Ace) İnhibitory Potential of Hazelnut Protein and Trypsin Hydrolysates. AGRİCULTURE AND FOOD, 2016, 4, 633-638. 200 + 0 https://www.scientific-publications.net/get/1000020/1465223216806196.pdf Publications_001.pdf
2022
4. AKSAY, S.; ARSLAN, R.; TOKBAŞ, H.; Eroglu, E.; GÜLEÇ, A. Changes in Some Biochemical Properties of Brassica Vegetables (Cabbage, Cauliflower and Broccoli) Pickles and Brines. JOURNAL OF RAW MATERİALS TO PROCESSED FOODS, 2022, 3, 26-34. 90 + 0 10.57252/10.57252.2022.4
3. ARTUVAN, E.; AKSAY, S. In food safety control overview of using Real-Time PCR. FİELD CROPS CENTRAL RESEARCH INSTİTUTE, 2022, 31, 53-60. 100 + 0 10.38042/biotechstudies.1159145
2021
2. ARTUVAN, E.; AKSAY, S. Investigation of the Genetically Modified Organism (GMO) Existence in Baby Foods on the Market in Turkey. TURKİSH JOURNAL OF AGRİCULTURE - FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2021, 9, 1945-1952. 100 + 0 10.24925/turjaf.v9i10.1945-1952.4129
2016
1. Eroglu, E.; AKSAY, S. Angiotensin-Converting Enzyme (Ace) İnhibitory Potential of Hazelnut Protein and Trypsin Hydrolysates. JOURNAL OF INTERNATİONAL SCİENTİFİC PUBLİCATİONS: AGRİCULTURE AND FOOD, 2016, 4, 633-638. 100 + 0
2020
1. EROGLU, E.; OZTOP, K.; AKSAY, S. PHYSIOCHEMICAL PROPERTIES AND ACE INHIBITORY CAPACITY OF HAZELNUT PROTEIN ISOLATE AND HYDROLYSATES. SLOVAK UNİVERSİTY OF AGRİCULTURE İN NİTRA, 2020, 10, 78-82. 300 + 0 http://dx.doi.org/10.15414/jmbfs.2020.10.1.78-82 Publications_007.pdf
2. Eroglu, E.; ÖZTOP, K.; AKSAY, S. PHYSIOCHEMICAL PROPERTIES AND ACE INHIBITORY CAPACITY OF HAZELNUT PROTEIN ISOLATE AND HYDROLYSATES. JOURNAL OF MİCROBİOLOGY, BİOTECHNOLOGY AND FOOD SCİENCES, 2020, 10, 78-82. 100 + 0 10.15414/jmbfs.2020.10.1.78-82
2018
1. AKSAY, S.; TOKBAŞ, H.; ARSLAN, R.; ÇINAR, F. Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam. TURKİSH JOURNAL OF AGRİCULTURE - FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2018, 6, 632-635. 95 + 0 10.24925/turjaf.v6i5.632-635.1948
2018
7. AKSAY, S.; ARSLAN, R. Spirulina’dan (Spirulina platensis) Klorofil-a ve Fikosiyanin Pigment Ekstraksiyonuna Ultrasonikasyon Süresinin Etkisi. AKADEMİK GIDA, 2018, 16, 307-312. 200 + 0 10.24323/akademik-gida.475362
2006
6. Ünal, M.; Aksay, S.; Yılmaz, T. Effect of temperature on anaerobic digestion of carbohydrates. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLİK FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2006, 20, 27-35. 200 + 0
5. Ünal, M.; Aksay, S.; Yılmaz, T. Effect of mixed substrate on the stability of anaerobic digestion. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLİK FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2006, 20, 37-44. 200 + 0
2005
4. ÜNAL, M.; AKSAY, S.; YILMAZ, T. Effect of temperature on anaerobic digestion of carbohydrates. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLİK FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2005, 20, 27-35. 200 + 0
3. ÜNAL, M.; AKSAY, S.; YILMAZ, T. Effect of mixed substrate on the stability of anaerobic digestion. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLİK FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2005, 20, 37-44. 200 + 0
2002
2. Aksay, S.; Ünal, M. Turunçgil Sularında Acılık Etmenleri ve Giderilmesinde Kullanılan Yöntemler . GIDA , 2002, 27, 481-488. 200 + 0
1. AKSAY, S.; ÜNAL, M. Turunçgil Sularında Acılık Etmenleri ve Giderilmesinde Kullanılan Yöntemler. GIDA, 2002, 27, 481-488. 200 + 0
2016
2. Aksay, S. Total Phenolic Content and Antioxidant Properties of Various Extracts of Myrtle (Myrtus communis L.) Berries. ÇUKUROVA J. AGRİC. FOOD SCİ., 2016, 31, 43-50. 100 + 0 Publications_002.pdf
1. AKSAY, S. Total Phenolic Content and Antioxidant Properties of Various Extracts of Myrtle Myrtus communis L Berries. ÇUKUROVA J. AGRİC. FOOD SCİ, 2016, 31, 43-50. 100 + 0
1. Saygın, M.; Aksay, S. II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu, ISBN: 978-605-9831-15-4, Eğitim Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 200, 640 Sayfa, Türkçe, Mersin, Türkiye, 2015. 125
3. TEMEL, A.; AKSAY, S.; TEKİNTAŞ, Y.; ERAÇ, B.; ÇINAR, F., DETERMINATION OF TOTAL PHENOLIC CONTENT, ANTIOXIDANT CAPACITY AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF HOT WATER EXTRACT OF MYRTLE (MYRTUS COMMUNIS L.) BERRIES. International Multidisciplinary Symposium on Drug Research and Development (DRD)-2019” on 1-3 July 2019 in Malatya (Turkey), 2019-07-01, 2019-07-03, MALATYA, Türkiye, . 160
2. TOKBAŞ, H.; ARSLAN, R.; GÜLEÇ, A.; AKSAY, S., Effect of Drying Methods on Quality Characteristics of Black Myrtle (Myrtus communis L.) Berry. International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 2019-06-20, 2019-06-21, , , 2019. 130
https://drive.google.com/file/d/1rPyGHrpZTvHSlAQaBUEHIm2wDUSEDx2p/view
1. Arslan, R.; Aksay, S.; Çınar, F.; Tokbaş, H.; Özer, E., Microalgaes: Functional Foods and/or Additives for Food Products. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 160
http://www.icafofconference.com/index.php
1. Aydoğan, B.; Sarataş, B.; Demir, E.; Yılmaz, M.; ÇINAR, F.; AKSAY, S., Geranium (Pelargonium graveolens) Flavored Boza. 1st International / 11th National Food Engineering Congress, 2019-11-07, 2019-11-09, Antalya, Türkiye, . 40
26. ARSLAN, R.; Eroglu, E.; AKSAY, S., Determination of Bioactive Properties of Protein and Pigments Obtained fromSpirulina platensis. International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 2019-06-20, 2019-06-21, , , 2019. 100
https://drive.google.com/file/d/1rPyGHrpZTvHSlAQaBUEHIm2wDUSEDx2p/view
25. ARSLAN, R.; GÜLEÇ, A.; TOKBAŞ, H.; Eroglu, E.; AKSAY, S., Effect of Pickling on Some Biochemical Properties of Brassica Vegetables:Cabbage, Cauliflower and Broccoli. International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 2019-06-20, 2019-06-21, , , 2019. 50
https://drive.google.com/file/d/1rPyGHrpZTvHSlAQaBUEHIm2wDUSEDx2p/view
24. Eroglu, E.; ARSLAN, R.; GÜLEÇ, A.; AKSAY, S., Effect of Different Harvesting Time on Quality and Phytochemicals in Prickly Pear (Opuntia ficus indica). International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 2019-06-20, 2019-06-21, , , 2019. 65
https://drive.google.com/file/d/1rPyGHrpZTvHSlAQaBUEHIm2wDUSEDx2p/view
23. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; TOKBAŞ, H.; ARSLAN, R., Physicochemical and Phytochemical Properties of Myrtle (Myrtus communis L.) Berries. International Erdemli Symposium, 2018-04-19, 2018-04-21, , , . 95
22. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; ARSLAN, R., Some Physicochemical Properties of White Myrtle Fruit Jam. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 2018-04-19, 2018-04-21, , , . 100
21. AKSAY, S.; ARSLAN, R.; TOKBAŞ, H., Sensorial and Physicochemical Properties of Spirulina Enriched Icing-cream for Pastry. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 2018-04-19, 2018-04-21, Kyrenia, KKTC, 2018. 100
20. AKSAY, S.; ARSLAN, R.; TOKBAŞ, H., Sensorial and Physicochemical Properties of Spirulina Enriched Icing-cream for Pastry-Spirulina. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 2018-04-19, 2018-04-21, , , . 100
19. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; ARSLAN, R., Some Physicochemical Properties of White Myrtle Fruit Jam. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 2018-04-19, 2018-04-21, Kyrenia, KKTC, 2018. 100
18. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; ARSLAN, R.; TOKBAŞ, H., Determination Anthocyanidin Profile and Antioxidant Capacity of Black Myrtle (Myrtus communis L.). International Conference on Raw Material to Processed Foods, 2018-04-11, 2018-04-13, Antalya, Türkiye, 2018. 95
Scientific_Meetings_003.pdf
17. ARSLAN, R.; AKSAY, S., Effects of Ultrasonication Time on Pigment Extraction from Spirulina platensis Before Solvent Extraction. International Conference on Raw Material to Processed Foods, 2018-04-11, 2018-04-13, Antalya, Türkiye, 2018. 100
Scientific_Meetings_004.pdf
16. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; ARSLAN, R.; TOKBAŞ, H., Determination Anthocyanidin Profile and Antioxidant Capacity of Black Myrtle (Myrtus communis L.). International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 2018-04-11, 2018-04-13, , , . 95
15. ÖZER, E.; ÖZPALAS, B.; DİDİN, M.; AKSAY, S., Production of Turkish Delight with Blood Orange JuiceUsing Response Surface Method. 2 nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, 2017-10-25, 2017-10-27, , , . 65
14. ÖZER, E.; ÖZPALAS, B.; DİDİN, M.; AKSAY, S., Production of Turkish Delight with Blood Orange Juice Using Response Surface Method. 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 2017-09-25, 2017-09-27, Adana, Türkiye, 2017. 65
13. ASLAN, R.; AKSAY, S.; ÇINAR, F.; TOKBAŞ, H.; ÖZER, E., Chlorophiles and Phycocyanin Extraction from Spirulina and Their Ferric Reducing Antioxidant Power. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 80
12. ARSLAN, R.; AKSAY, S.; TOKBAŞ, H.; ÇINAR, F.; ÖZER, E., Microalgaes: Functional Foods and/or Additives for Food Products. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, , , . 80
11. ARSLAN, R.; AKSAY, S.; ÇINAR, F.; TOKBAŞ, H.; ÖZER, E., Microalgaes: Functional Foods and/or Additives for Food Products. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 80
10. TOKBAŞ, H.; AKSAY, S.; ARSLAN, R.; ÇINAR, F., Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 85
9. ARSLAN, R.; AKSAY, S.; ÇINAR, F.; TOKBAŞ, H.; ÖZER, E., Chlorophiles and Phycocyanin Extraction from Spirulina and Their Ferric Reducing Antioxidant Power. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, , , . 80
8. TOKBAŞ, H.; AKSAY, S.; ARSLAN, R.; ÇINAR, F., Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, , , . 85
7. Tokbaş, H.; AKSAY, S.; EKİZ, H., Evaluation of Drying Methods With Respect to SomeQuality and Nutritional Properties of Laurus nobilis L.Grown in Turkey. The Third International MediterraneanSymposium onMedicinal and Aromatic Plants, 2017-04-13, 2017-04-16, , , . 100
6. TOKBAŞ, H.; AKSAY, S.; EKİZ, H., Evaluation of Drying Methods With Respect to Some Quality and Nutritional Properties of Laurus nobilis L. Grown in Turkey. 3rd Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP-3), 2017-04-13, 2017-04-16, Girne, Turks ve Caicos Adaları, 2017. 100
5. Eroğlu, E.; Aksay, S., Angıotensın-Convertıng Enzyme (Ace) Inhıbıtory Potentıal of Hazelnut Proteın and Trypsın Hydrolysates. 4th International Conference on Food and Agriculture, 2016-06-20, 2016-06-24, Elenite, Burgaz, Bulgaristan, 2016. 100
4. Eroğlu, E.; Aksay, S., Fındık proteini ve tripsin hidrolizatının angitention Converting Enzyme (ACE) inhibisyon potansiyeli. 4th International Conference on Agriculture and Food, 2016-06-20, 2016-06-24, Elenite, Bulgaristan, 2016. 100
http://www.sciencebg.net/en/
3. özbey, F.; Aksay, S., Roasted Chickpea Product “Leblebi” as a Traditional Turkish Confectionery. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 2013-10-24, 2013-10-26, Struga, Makedonya, 2013. 100
2. Bobuş, G.; Aksay, S., Changes in functional and bioactive properties of lentil protein concentrates by hydrolysis.. 12th International Nutrition and Diognastics Conference, 2012-08-27, 2012-08-30, Praque, Çek Cumhuriyeti, 2012. 100
1. BOBUŞ, G.; AKSAY, S., Changes in functional and bioactive properties of lentil protein concentrates by hydrolysis. International Nutrition and Diognastics Conference, 2012-08-27, 2012-08-30, , , . 100
22. TOKBAŞ, H.; KAYA, C.; AKSAY, S., Nutritional value of Black Mulberry (Morus nigra L.) Jam. International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 2018-04-11, 2018-04-13, Antalya, Türkiye, 2018. 50
Scientific_Meetings_005.pdf
21. ARTUVAN, E.; AKSAY, S., Investigation of the Presence of Genetically Modified Organism (GMO) in Baby Foods Consumed in the Market of Turkey. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 50
20. ARTUVAN, E.; AKSAY, S., Investigation of the Presence of Genetically Modified Organism (GMO) in Baby Foods Consumed in the Market of Turkey. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, , , . 50
19. Eroglu, E.; AKSAY, S., Angiotensin-Converting Enzyme (Ace) Inhibitory Effects Of Hazelnut Protein Hydrolysate Prepared Using Pepsin. 3rd Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP-3), 2017-04-13, 2017-04-16, , , . 50
18. Tokbaş, H.; AKSAY, S.; EKİZ, H., Quality Evaluation Of Bay (Laurus nobilis L.) PopulationIn Beylice District (Mersin/Turkey). The Third International MediterraneanSymposium onMedicinal and Aromatic Plants, 2017-04-13, 2017-04-13, , , . 50
17. EROĞLU, E.; AKSAY, S., Angiotensin-Converting Enzyme (Ace) Inhibitory Effects Of Hazelnut Protein Hydrolysate Prepared Using Pepsin. 3rd Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP-3), 2017-04-13, 2017-04-16, Girne, Turks ve Caicos Adaları, 2017. 50
16. TOKBAŞ, H.; AKSAY, S.; EKİZ, H., Quality Evaluation Of Bay (Laurus nobilis L.) Population In Beylice District (Mersin/Turkey). 3rd Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP-3), 2017-04-13, 2017-04-16, Girne, Turks ve Caicos Adaları, 2017. 50
15. Tokbaş, H.; Aksay, S.; Ekiz, H., Identification of leaf properties of natural bay (Laurus nobilis L.) population in Beylice Rural (Mersin/Turkey). 4th International Conference on Food and Agriculture, 2016-10-20, 2016-10-20, Elenite, Burgaz, Bulgaristan, 2016. 50
14. ÖZER, E.; DURSUN, A.; AKIN, M.; AKSAY, S., Traditional dairy deserts in Turkey. III. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic toCaucasus, 2015-10-01, 2015-10-04, , , . 32
13. Özer, E.; Dursun, A.; Akın, M.; Aksay, S., Traditional dairy deserts in Turkey. III. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 2015-10-01, 2015-10-04, Sarajevo, Bosna Hersek, 2015. 32
12. Öztop, K., Fındık protein konsantresinin fonksiyonel özellikleri. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 2014-05-26, 2014-05-29, İzmir, Türkiye, 2014. 0
Scientific_Meetings_001.pdf
11. Aksay, S.; Özer, E.; Özbey, F., Health related constituents of legumes: anti nutritional factors or bioactive compounds. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 2014-05-26, 2014-05-29, İzmir, Türkiye, 2014. 50
10. Tokbaş, H.; Aksay, S.; Ekiz, H., Utilization of bay products in food and pharmaceutical industry. İnternational Food Congress: Novel Approaches in Food Industry, 2014-05-26, 2014-05-29, İzmir, Türkiye, 2014. 50
9. Öztop, K.; Aksay, S., Yogurt delight. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 2013-10-24, 2013-10-26, Struga, Makedonya, 2013. 50
8. Özer, E.; Aksay, S.; Didin, M., Production and properties of milk produced from some nuts.. 4th International congress on Food and Nutition , 2011-10-12, 2011-10-14, İstanbul, Türkiye, 2011. 50
7. Bobuş, G.; Aksay, S., Solubility and antioxidant activity of lentil protein concentrate and hydrolysate.. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 2011-05-26, 2011-05-29, İzmir, Türkiye, 2011. 50
6. Serin, S.; Koklamaz, E.; Sayar, S.; Aksay, S., Effect of carbohdrate-based fat replacers on quality charecteristics of "pogaca". International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 2011-05-26, 2011-05-29, izmir, Türkiye, 2011. 32
5. Özer, E.; Akyıldız, A.; Ağçam, E.; Aksay, S.; Bobuş, G., Cezerye üretimi ve bazı özellikleri. The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , 2010-04-15, 2010-04-17, Tekirdağ, Türkiye, 2010. 30
4. Özer, E.; Aksay, S., Dietary fiber and health. International Symposium on Food, Nutrition and Cancer, 2008-04-17, 2008-04-18, İzmir, Türkiye, 2008. 50
3. Aksay, S.; Coşkuner, Y.; Karababa, E., Chemopreventive effects of some citrus components. International Pharmaceutical Technology Symposium, 2008-04-17, 2015-06-14, Ankara, Türkiye, 1998. 50
2. Aksay, S.; Özer, E., Bioactive peptides derived from food proteins and their health promoting effects. International Symposium on Food, Nutrition and Cancer, 2008-04-17, 2008-04-18, İzmir, Türkiye, 2008. 50
1. Coşkuner, Y.; Karababa, E.; Aksay, S., The pharmaceutical potential of Opuntia spp. (prickly pear). International Pharmaceutical Technology Symposium , 1998-09-07, 1998-09-09, Ankara, Türkiye, 1998. 50
1. AKYILDIZ, A.; AKSAY, S.; BENLİ, H.; KIROĞLU ZORLUGENÇ, F.; FENERCİOĞLU, H.; SOYSAL, Y.; ÖZTEKİN, M., Kayısıların kabin tipi kurutucuda ve güneşli kurutucuda kuruma davranışı ve kalite parametrelerinin incelenmesi. GAP 3. Tarım Kongresi, 2003-10-02, 2003-10-03, , Türkiye, . 70
1. ARSLAN, R.; AKSAY, S., Spirulina dan klorofil ve fikosiyanin pigmentlerinin farklı çözgenlerle ekstraksiyonu. Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 2016-11-28, , İstanbul, Türkiye, . 50
2. AKSAY, S.; ÇINAR, F., Murt Meyvesinin Fitokimyasal Özellikleri ve Değerlendirilmesi. I. Mersin Bitkisi (Myrtus communis) Kültürü ve BitkininEndüstriyel Uygulamaları Çalıştayı, 2018-01-05, 2018-01-05, , Türkiye, . 50
1. Akyıldız, A.; Aksay, S.; Benli, H.; Kıroğlu, F.; Fenercioğlu, H., Kayısıların kabin tipi kurutucuda ve güneşli kurutucuda kuruma davranışı ve kalite parametrelerinin incelenmesi. GAP 3. Tarım Kongresi, 2003-10-02, 2003-10-03, Şanlıurfa, Türkiye, 2003. 40
8. Arslan, R.; Aksay, S., Spirulina'dan Klorofil ve Fikosiyanin Pigmentlerinin Farklı Çözgenlerle Ekstraksiyonu. Gıda, Metabolizma & Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 2016-11-28, 2016-11-28, İstanbul, Türkiye, 2016. 25
http://dokam.itu.edu.tr/kongre/
7. Aksay, S.; Tokbaş, H.; Ekiz, H., Murt (myrtus communis L.) meyvesinin farklı sıcaklıklardaki sulu ekstraktlarının toplam fenolik madde ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015-04-28, 2015-04-30, NEVŞEHİR, Türkiye, 2015. 25
6. AKSAY, S.; TOKBAŞ, H.; EKİZ, H., Murt myrtus communis L meyvesinin farklı sıcaklıklardaki sulu ekstraktlarının toplam fenolik madde ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015-04-28, 2015-04-30, , Türkiye, . 25
5. Aksay, S.; Tokbaş, H., Pekmez kesmesi üretimi ve bileşim özellikleri. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2014-04-17, 2014-04-19, Adana, Türkiye, 2014. 25
4. Özer, E.; Dursun, A.; Aksay, S., Geleneksel Türk Şekerlemeleri. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2014-04-17, 2014-04-19, Adana, Türkiye, 2014. 25
3. Aksay, S.; Türker, N.; Gizir, A., Ultrasonik banyoda antosiyanin özütlemesinde çözgen, sıcaklık ve sonikasyon süresinin etkisi. Gıda Mühendisliği 6. Kongresi, 2009-11-06, 2009-11-08, Antalya, Türkiye, 2009. 25
2. Aksay, S.; Bobuş, G., E.coli (O157:H7) Aşılanmış Nar Sularında UV Işınlama ve Isıl Pastörizasyon İşlemlerinin E. Coli sayısı, Antosiyanin ve Antioksidan Kapasiteye Etkileri. Gıda Mühendisliği 6. Kongresi, 2009-11-06, 2009-11-08, Antalya, Türkiye, 2009. 25
1. Aksay, S., Gıdalardan Biyoaktif peptid üretimi ve özellikleri. Gıda Mühendisliği 6. Kongresi, 2007-11-08, 2007-11-10, Ankara, Türkiye, 2007. 25
10. Bazı mikroalglerden elde edilecek peptitlerin ve pigmentlerin karşılaştırmalı olarak biyoaktif özelliklerinin ve biyoyararlılıklarının incelenmesi, BAP, Proje No: 2021-2-TP3-4476, 25000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100
9. Ekmeklik Unlara Prejelatinize Buğday Unu İlavesinin Hamur ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisinin İncelenmesi, BAP, Proje No: 2018-1-TP2-2884, 10995 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100
8. Mersin ili Mut civarında yetiştirilen Sarılob İncir ile Göklob İncirin Liyofilizasyon (dondurularak kurutma) ile kurutularak fiziksel ve kimyasal özelliklerinin incelenmesi, BAP, Proje No: 2022-1-TP2-4688, 15000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100
7. Murt (Myrtus communis L.) Meyvesinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu, BAP, Proje No: 2017-2-TP2-2604, 11000 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100
6. Gıda ve Katkı Olarak Kullanılan Mikroalglerin (Spirulina platensis ve Dunaliella salina) Protein ve Pigmentlerinin Biyoaktif Özelliklerinin İncelenmesi, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2246, 11000 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100
5. Nar kabuklarından fenolik madde ekstraksiyonunda Tepki Yüzey Yöntemi (Response Surface Methodology, RSM) ile en uygun Etonol/Metanol/su oranının belirlenmesi., BAP, Proje No: 2015-TP2-1247, 7000 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100
4. Türkiye'de üretilen farklı fındık çeşitlerinin fındık zarı ve fındık küspesinin bileşimi, fenolik madde dağılımı ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi, BAP, Proje No: 2015-TP2-1245, 6989 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100
3. Türkiye’de Piyasaya Sunulan Bebek Mamalarının Genel Bileşimlerinin Analizi ve GDO Varlığı Yönünden Araştırılması, BAP, Proje No: , 9995 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100
2. Türkiye’de Piyasaya Sunulan Bebek Mamalarının Genel Bileşimlerinin Analizi ve GDO Varlığı Yönünden Araştırılması, BAP, Proje No: BAP-FBE GMB (EA) 2012-2 YL, 9995 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100
1. Fındık protein hidrolizatlarının antihipertansif etkisinin (ACE inhibisyon aktivitesinin) belirlenmesi, BAP, Proje No: 2015-TP2-1246, 7000 EUR, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100
7. Silifke’de Isıtmasız Cam Serada Yetiştirilen Aşılı Domateslerde Solucan Gübresi Leonardit ve Mikoriza Gübresi Kullanımının Verim ve Kaliteye Etkisinin Araştırılması, Araştırma Projesi, Proje No: , 25000 TL, Araştırmacı, Devam ediyor... 0
6. Beyaz Baş Lahanada (Brassica Oleracea Var. Capitata Subvar. Alba) Nitelikli Hat Ve Yerli Hibrit Çeşitlerin Geliştirilmesi, Tübitak-1003, Proje No: 215O748, 200000 TL, Araştırmacı, 2020,Tamamlandı. 0
5. Silifke'de Isıtmasız Cam Serada Yetiştirilen Aşılı Domateslerde Solucan Gübresi+Leonardit ve Mikoriza Gübre kullanımının Verim ve Kaliteye Etkisinin Araştırılması, BAP, Proje No: 2017-1-AP4-2248, 25000 TL, Araştırmacı, 2019,Tamamlandı. 50
4. MUTFAKTA BİLİM VE SAĞLIK, TÜBİTAK, Proje No: 4004, 90000 TL, Araştırmacı, 2013,Tamamlandı. 50
3. MUTFAKTA BİLİM VE SAĞLIK , TÜBİTAK, Proje No: 4004, 94326 TL, Araştırmacı, 2012,Tamamlandı. 50
2. Kara Havuç Antosiyaninlerinin Molekül-İçi ve Moleküller- Arası Kopigmentasyon ile Renk Kararlılıklarının Arttırılması, TÜBİTAK, Proje No: 105 0 388 , 40013 TL, Araştırmacı, 2007,Tamamlandı. 50
1. Kara havuç Daucos carota var L antosiyaninlerinin maolekül içi ve moleküler arası kopigmentasyon ile renk kararlılığının artırılması, TÜBİTAK, Proje No: , 40013 TL, Araştırmacı, 2007,Tamamlandı. 50
8. Duygu GÜRASLAN CERAN, Türkiye'de retilen farklı fındık çeşitlerinin fındık zarı ve fındık küspesinin ileşimi, fenolik madde miktarı ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
7. Gülşah ÖZERDEM, Ekmeklik unlara prejelatinize buğday unu ilavesinin hamur ve ekmeklik kalitesi üzerine etkisinin incelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
6. Rıdvan ARSLAN, Gıda ve gıda katkısı olarak kullanılan Spirulina platensis mikroalginden elde edilen protein ve pigentlerinin biyoaktif özellikleri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
5. Fırat ÇINAR, Murt (Myrtus Communis L.) Meyvesinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
4. Erdem ARTUVAN ARTUVAN, Türkiye’de Piyasaya Sunulan Bebek Mamalarının Genel Bileşimlerinin Analizi ve GDO Varlığı Yönünden Araştırılması, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
3. Evren Çağlar EROĞLU, Fındık protein hidrolizatlarının antihipertansif etkisinin (ACE inhibisyon aktivitesinin) belirlenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
2. Kamuran ÖZTOP, Fındık proteini konsantresinin fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
1. Günseli BOBUŞ, Mercimek proteini konsantresi ve hidrolizatının bazı fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
1. INTERNATİONAL JOURNAL OF PURE AND APPLİED SCİENCES , [ 2017 : 1 ] . 0
2. TURKİSH JOURNAL OF AGRİCULTURE - FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY , [ 2017 : 1 ] . 1
3. ÇUKUROVA JOURNAL OF AGRİCULTURAL AND FOOD SCİENCES , [ 2017 : 1 ] . 0
1. The Food Research and Development Centre (FRDC) in Saint-Hyacinthe, Quebec, Canada , 2006-02-01 - 2007-02-01, Saint-Hyacinthe, Kanada.
2. The Pacific Agri-Food Research Centre, Summerland, British Columbia, Canada , 2004-09-18 - 2005-12-25, Summerland, Kanada.
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI |
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları |
|
|
TÜBİTAK 1005, 3001 | |
|
|
TÜBİTAK 1002 | |
|
|
H2020 Projesi | |
|
|
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |
|
|
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |
|
|
Araştırma | Yurtdışı Araştırma |
|
|
Yurtiçi Araştırma | |
|
|
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi |
|
|
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | |
|
|
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | |
|
|
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |
|
|
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı |
|
|
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) |
|
|
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Patent | Uluslararası patent |
|
|
Ulusal patent | |
|
|
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf |
|
|
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |
|
|
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |
|
|
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |
|
|
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri |
|
|
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü |
|
|
TÜBİTAK bilim ödülü | |
|
|
TÜBA Akademi Ödülü | |
|
|
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | |
|
|
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | |
|
|
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |
|
|
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |
|
|
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |
|
|
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |
|
|
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | |
|