İngilizce, C, Diğer, 73,75
Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LİSANS | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK | GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ | 2010 |
YÜKSEK LİSANS | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2014 |
DOKTORA | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2020 |
1. Gastronomi Deneyiminin Davranışsal Niyete Etkisinde Gastronomik Duyguların Rolü: Alaçatı Ot Festivali’ne Katılanlar Üzerinde Bir Araştırma Danışman: Dr. Abdulcelil ÇAKICI, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2020.
Theses_002.pdf
1. Yöresel Lezzet Deneyiminin Destinasyon İmajı ve Destinasyon Sadakati Üzerine Etkisi: Mersin’i Ziyaret Eden Yerli Turistler Üzerinde Bir Araştırma Danışman: Dr. Uysal YENİPINAR, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2014.
Theses_001.pdf
Görev Ünvanı | Üniversite/Kurum | Yıl |
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2013-01-31 - 2021-02-02 |
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DOKTOR | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2021-02-02 - Devam ediyor |
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DOKTOR | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2021-03-18 - Devam ediyor |
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI | YÖRÜK KÜLTÜRÜ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI | MERSİN ÜNİVERSİTESİ YÖRÜK KÜLTÜRÜ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2022-02-07 - 2025-02-06 |
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ | YÖRÜK KÜLTÜRÜ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ YÖRÜK KÜLTÜRÜ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2022-02-07 - 2025-02-06 |
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI | TURİZM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ TURİZM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2021-11-24 - 2024-10-24 |
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ | TURİZM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ TURİZM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2021-11-24 - 2024-10-24 |
AKADEMİK DANIŞMAN | TURİZM TOPLULUĞU AKADEMİK DANIŞMANI | MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ | 2016-01-14 - 2022-10-26 |
2018
1. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; DALGIÇ, A.; BENLİ, S.; ÇAKICI, A. Do tourists’ gastronomic experiences differ within the same geographical region? A comparative study of two Mediterranean destinations. BRİTİSH FOOD JOURNAL, 2018, 120, 158-171. 600 + 0 10.1108/BFJ-01-2017-0017 Publications_011.pdf
2016
4. ÇAKICI, A.; ERCAN, A.; ÜZÜLMEZ, M.; BENLİ, S. Alakart Restoranlarda Alkollü İçecek Fiyatlaması: Mersin Şehir Merkezindeki Restoranlar Üzerinde Bir Araştırma. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 18-31. 130 + 0 http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2016.19 Publications_004.pdf
3. Güler, O.; Benli, S.; Akdağ, G.; Çakıcı, A. What Is Your Favorite Local Food Menu Application of Conjoint Analysis on the Eastern Mediterranean Cuisine of Turkey. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 38-52. 170 + 0 http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2016.41 Publications_006.pdf
2. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; DALGIÇ, A.; BENLİ, S.; ÇAKICI, A. Perceptions of Locals Towards Non-Mega Sporting Events: A Study of XVII Mediterranean Games in Mersin-Turkey. JOURNAL OF TOURİSM – STUDİES AND RESEARCH İN TOURİSM, 2016, 21, 9-21. 120 + 0 http://www.revistadeturism.ro/rdt/article/view/332 Publications_005.pdf
2015
1. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; DURAN, A.; DALGIÇ, A.; BENLİ, S.; DÖNMEZ, B. Spor Organizasyonlarında Hizmet Kalitesi: 17. Akdeniz Oyunlarına Katılan Sporcuların Konaklama Hizmetlerine İlişkin Kalite Algısının Memnuniyetlerine Etkisi. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2015, 12, 1-25. 90 + 0 https://www.academia.edu/15299699/Spor_Organizasyonlar%C4%B1nda_Alg%C4%B1lanan_Hizmet_Kalitesi_ve_Memnuniyet_17._Akdeniz_Oyunlar%C4%B1na_Kat%C4%B1lan_Sporcular_%C3%9Czerine_Bir_Ara%C5%9Ft%C4%B1rma Publications_001.pdf
2018
1. BENLİ, S.; YENİPINAR, U. YEREL YİYECEK DENEYİMİNİN DESTİNASYON İMAJI VE DESTİNASYON SADAKATİ ÜZERİNE ETKİSİ: MERSİN'İ ZİYARET EDEN YERLİ TURİSTLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. THE JOURNAL OF ACADEMİC SOCİAL SCİENCES, 2018, 82, 658-685. 100 + 0 10.16992/ASOS.14348
1. GÜLER, O.; DALGIÇ, A.; BENLİ, S.; ÇAKICI, A. Bilimsel Eğitim Etkinliklerinde Algılanan Performans ile Davranışsal Niyet Arasındaki İlişkide Mesleki Kazanımın Rolü. THE JOURNAL OF ACADEMİC SOCİAL SCİENCE STUDİES, 2018, 8, 521-540. 75 + 0 10.9761/JASSS7928
2024
6. BENLİ, S.; ÇAKİCİ, A. Gastronomi deneyimi, gastronomik duygular ve davranışsal niyet ilişkisi: Alaçatı Ot Festivali’ne katılanlar üzerinde bir araştırma. AYDIN GASTRONOMY, 2024, 8, 65-93. 200 + 0 10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v08i1005
2023
5. CAN, M.; BENLİ, S. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay’ın gastronomi turizminin sürdürülebilmesine yönelik bir değerlendirme. JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPİTALİTY AND TRAVEL - JOGHAT, 2023, 6, 1394-1405. 200 + 0 10.33083/joghat.2023.343
4. CAN, M.; BENLİ, S. An Investigation of the Change of Career Expectations of Students in Cookery Education in the Scope of the Effects of COVID-19. AFYON KOCATEPE UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2023, 25, 799-809. 200 + 0 10.32709/akusosbil.1115834
2017
3. BENLİ, S.; ÇAKICI, A.; ERCAN İŞTİN, A.; ÜZÜLMEZ, M. Otel Satış Elemanlarının Grup Satışlarında Güçlendirilmelerine Dönük Algıları. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2017, 20, 339-347. 190 + 0 Publications_012.pdf
2015
2. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; ÇAKICI, C.; BENLİ, S. Turizmi Değiştiren 100 Yenilik. ANATOLİA: TURİZM ARASTİRMALARİ DERGİSİ, 2015, 26, 290-317. 130 + 0 http://dx.doi.org/10.17123/atad.vol26iss298795 Publications_003.pdf
2014
1. ÇAKICI, A.; YENİPINAR, U.; BENLİ, S. Yavaş Şehir Hareketi Seferihisar Halkının Tutum ve Algıları İleYaşam Doyumları. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 26-41. 200 + 0
2017
1. BENLİ, S.; CAN, M.; ÜST CAN, Ç. Profesyonel Mağaracıların Gözünden Mağara Sporu ve Mağaraların Turizmde Değerlendirilmesi. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2017, Özel Sayı, 95-110. 100 + 0 https://dergipark.org.tr/tr/pub/erzisosbil/issue/31128/337996 Publications_008.pdf
1. BENLİ, S.; CAN, M.; ÜST CAN, Ç. Profesyonel Mağaracıların Gözünden Mağara Sporu ve Mağaraların Turizmde Değerlendirilmesi. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2017, , 95-110. 100 + 0
1. BENLİ, S.; ÇAKİCİ, A. Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, ISBN: 978-605-254-470-9, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 506 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2021. 0
2. BENLİ, S.; ÖZDEMİR, B. Kavramlar ve Örneklerle Genel Turizm (2. Baskı), ISBN: 978-605-254-082-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: , 343 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
3. BENLİ, S.; TUNA, M. Kavramlar ve Örneklerle Genel Turizm (2. Baskı), ISBN: 978-605-254-082-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: , 343 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
4. GÜLER, O.; BENLİ, S. Sürdürülebilir Gastronomi, ISBN: 978-605-254-449-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 245 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2021. 0
1. BENLİ, S.; ÖZDEMİR, B. Kavramlar ve Örneklerle Genel Turizm, ISBN: 978-605-254-082-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 340 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 125
2. BENLİ, S. Genel Turizm, ISBN: 978-975-442-777-6, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 5000, 357 Sayfa, Türkçe, Erzurum, Türkiye, 2015. 250
3. BENLİ, S.; AKDAĞ, G. Otel İşletmeciliği, ISBN: 978-605-2292-04-4, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 5000, 328 Sayfa, Türkçe, İstanbul, Türkiye, 2017. 125
4. BENLİ, S. Genel Turizm, ISBN: 978-975-442-777-6, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 5000, 357 Sayfa, Türkçe, Erzurum, Türkiye, 2015. 250
5. BENLİ, S.; TUNA, M. Kavramlar ve Örneklerle Genel Turizm, ISBN: 978-605-254-082-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 340 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 125
1. BENLİ, S. Genel Turizm, ISBN: 978-975-442-777-6, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Baskı Sayısı: 3, Baskı Adet Sayısı: , 357 Sayfa, Türkçe, Erzurum, Türkiye, 2016. 0
2. BENLİ, S. Genel Turizm, ISBN: 978-975-442-777-6, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Baskı Sayısı: 3, Baskı Adet Sayısı: , 357 Sayfa, Türkçe, Erzurum, Türkiye, 2016. 0
3. BENLİ, S.; AKDAĞ, G. Otel İşletmeciliği, ISBN: 978-605-2292-04-4, Paradigma Akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 328 Sayfa, Türkçe, İstanbul, Türkiye, 2017. 0
1. BENLİ, S. Turizm Ansiklopedisi Türkiye, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 180 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 500
https://www.detayyayin.com.tr/
22. BALTACI, M.; BENLİ, S., Turizm ve müze temalı çalışmaların görsel haritalama tekniği ile analizi. Selçuk 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 2023-12-15, 2023-12-17, Konya, Türkiye, 2023. 200
https://www.kongreuzmani.com/site.html?https://www.selcukkongresi.org
21. BENLİ, S.; BALTACI, M., Kahramanmaraş’ta kış turizmi: Yedikuyular Kayak Merkezi hakkındaki çevrimiçi yorumlar üzerine bir içerik analizi. 5. Uluslararası Karadeniz Modern Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 2023-11-08, 2023-11-10, RİZE, Türkiye, 2023. 200
https://tr.blackseacountries.org/congres
20. CAN, M.; BENLİ, S., Tüketicilerin yiyeceğe ilişkin yaşamdan memnuniyet düzeylerinin coğrafi bölgeler bağlamında karşılaştırılması. 2. Internatıonal Black Sea Modern Scıentıfıc Research Congress, 2022-12-21, 2022-12-22, RİZE, Türkiye, 2022. 200
https://www.izdas.org/karadeniz/
19. BENLİ, S.; CAN, M., Sokak satıcılarının gözünden sokak lezzetlerinin ve tüketici davranışlarının değerlendirilmesi. 2. International Black Sea Modern Scientific Research Congress, 2022-12-21, 2022-12-22, RİZE, Türkiye, 2022. 200
https://www.izdas.org/karadeniz/
18. BENLİ, S.; GÜLER, O.; AKDAĞ, G., İşe İlişkin Yeteneklerin Geliştirilmesinde Turizm Yöneticilerinden Beklentiler. 3. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2019-09-26, 2019-09-28, MERSİN, Türkiye, 2019. 200
Scientific_Meetings_031.pdf
17. BENLİ, S.; GÜLER, O., Web Sitelerinin Gastronomi Çekim Unsurları Kapsamında İncelenmesi: Gaziantep, Hatay ve Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Web Sitelerinin Analizi. 3. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, 2019. 200
https://www.futourismcongress.com
16. BENLİ, S.; GÜLER, O., Genişletilmiş Benlik Teorisinin Turizmde Kullanımına Yönelik Bir İnceleme. IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2019-04-19, 2019-04-20, Anamur/Mersin, Türkiye, 2019. 200
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=6#
15. KUHZADY, S.; EKİCİ, R.; BENLİ, S.; MOHAJER, B., Instagramable Antalya, Exploring Tourists Co-Created Destination Image. : IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2019-04-19, 2019-04-20, Anamur/Mersin, Türkiye, 2019. 150
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=6#
14. GÜLER, O.; BENLİ, S.; CAÑIZARES, S., Usage of Technology Acceptance Model in Tourism Studies: Suggestions for Gastronomy Studies. IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2019-04-19, 2019-04-20, Anamur/Mersin, Türkiye, 2019. 200
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=6#
13. GÜLER, O.; BENLİ, S.; AKDAĞ, G., Etkinliklere Katılım Motivasyonu ve Sadakat Eğilimi İlişkisinde Etkinlik Aidiyetinin Aracılık Rolü: Bilimsel Eğitim Etkinliği Bağlamında Bir Model Testi. ERASMUS Eğitim ve Sosyal Bilimlerde Uluslararası Akademik Çalışmalar Sempozyumu, 2019-04-05, 2019-04-06, İzmir, Türkiye, 2019. 200
https://kongre.akademikiletisim.com/files/erasmus2/sosyal.pdf
12. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; BENLİ, S., Restoran İşletmelerinde İnovasyona Yönelik Güncel Gelişmeler. ERASMUS Eğitim ve Sosyal Bilimlerde Uluslararası Akademik Çalışmalar Sempozyumu, 2019-04-05, 2019-04-06, İzmir, Türkiye, 2019. 200
https://kongre.akademikiletisim.com/files/erasmus2/sosyal.pdf
11. GÜLER, O.; BENLİ, S.; TOR KADIOĞLU, C., Destinasyon İmajının Davranışsal Niyete Etkisinin Yerli Turistler Açısından Araştırılması: Mersin Örneği. I. Uluslararası Mersin Sempozyumu, 2018-11-01, 2018-11-03, MERSİN, Türkiye, 2018. 200
http://mersinsempozyumu.mersin.edu.tr/index.php/mersin-sempozyumu-bildiri-tam-metinleri-kitabi/
10. BENLİ, S.; ÇAKICI, A., Tematik Restoran İşletmeciliğinin Kavramsal Olarak İncelenmesi. 2. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 200
https://www.futourismcongress.com/
9. ÇAKICI, A.; BENLİ, S.; GÜLER, O., Turistlerin Yöresel Gastronomi Deneyimlerinin Ölçülebilmesine Yönelik Bir Ölçek Geliştirme Çalışması. 2. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 200
http://www.futourismcongress.com/
8. BENLİ, S.; ERYILMAZ, G., Hizmet Kalitesinin Müşteri Memnuniyetine ve Davranışsal Eğilime Etkisinin İncelenmesi: Fast-Food Restoran Müşterileri Üzerinde Bir Araştırma. III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2018-04-20, 2018-04-21, Hatay, Türkiye, 2018. 200
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1
7. KUHZADY, S.; BENLİ, S., Toward A New Paradigm In Sustainable Tourism: Trend And Pattern Analysis In Tourism Resilience Researches. 1. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, 2017-11-23, 2017-11-25, Kastamonu, Türkiye, 2017. 200
http://www.stc17.com/?lang=tr
6. YALIM KAYA, S.; BENLİ, S.; UYGUN, A.; EROL, İ., Gıda İşleme ve Gıda Servisi Konularında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyeni Konusunda Bilgi Düzeyleri. 1. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 170
http://www.futourismcongress.com/tr/
5. ÇAKICI, A.; KUHZADY, S.; BENLİ, S., An Image Is Worth A Thousand Words: A Pictorial Analysis of Projected Destination Image of Turkey on Instagram. 1. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200
http://www.futourismcongress.com/tr/
4. BENLİ, S.; GÜLER, O.; DALGIÇ, A.; AKDAĞ, G., Bilimsel Etkinlik Katılımcılarının Algıladıkları Performans, Memnuniyet ve Davranışsal Eğilimleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi. 4th International Congress of Tourism & Management Researches, 2017-05-12, 2017-05-14, Girne, KKTC, 2017. 190
http://intctmr.org/
3. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; BENLİ, S.; DALGIÇ, A., Bilimsel Etkinlik Katılımcılarının Motivasyon Kriterleri ve Demografik Özelliklerine Göre Kümelenmesi. II. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 150
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1
2. BENLİ, S.; AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; ÇAKICI, A., Reflection of Sustainable Gastronomy on Menus: A Research on the Menus of Fine Dining Restaurants. III. International Cesme-Chios History, Culture And Tourism Symposium, 2016-11-03, 2016-11-04, İzmir, Türkiye, 2016. 190
http://ics.ege.edu.tr/index.php?lid=2/
1. AKDAĞ, G.; AKGÜNDÜZ, Y.; GÜLER, O.; BENLİ, S., Bir Seyahat Motivasyon Aracı Olarak Gastronomi: Hatay’ı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Seyahat Motivasyonları, Yiyecek-İçecek Deneyimleri Ve Seyahat Memnuniyetleri Üzerine Bir Araştırma. 1. Uluslararası Avrasya Turizm Kongresi, 2015-05-28, 2015-05-30, Konya, Türkiye, 2015. 130
http://selcukturizmkongresi.com/tr/ana-sayfa/
3. KUHZADY, S.; EKİCİ, R.; BENLİ, S., Exploring Perceived Online Destination Image of Antalya. I. Uluslararası Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri Sempozyumu, 2018-05-28, 2018-05-30, Antalya, Türkiye, 2018. 100
https://sadabsempozyum.org
2. ÜST CAN, Ç.; BENLİ, S.; CAN, M., Balonla Uçuş Deneyiminin Turistlerin Tatil Memnuniyetindeki Yeri ve Davranışsal Eğilimlerine Etkisi. 1. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 100
http://www.futourismcongress.com/tr/
1. BENLİ, S., Couchsurfing (Kanepe Sörfü): Sosyal Ağın Turizmde Kullanılması. I. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2016-04-22, 2016-04-23, Gazimağusa, KKTC, 2016. 100
http://ww1.emu.edu.tr/tr/haberler/etkinlikler/v-dogu-akdeniz-turizm-sempozyumu/1235?posts_pid=1281
8. TURHAN, E.; BENLİ, S.; ÇAKİCİ, A., Ortaöğretim turizm öğrencilerinin mesleğe dönük tutumlarıyla hizmet yönelimlilikleri arasındaki ilişki. 21. Ulusal Turizm Kongresi, 2021-10-15, 2021-10-17, BALIKESİR, Türkiye, 2021. 100
http://utk21.balikesir.edu.tr/
7. GÜLER, O.; BENLİ, S.; ÇAKICI, A., Hizmet Başarısızlıkları ve Hizmet Telafileri: Alakart Restoranlarda Yaşanan Deneyimler Üzerine Bir Araştırma. 17. Ulusal Turizm Kongresi, 2016-10-20, 2016-10-23, Muğla, Türkiye, 2016. 100
http://utk17.mu.edu.tr/
6. BENLİ, S.; CAN, M.; ÜST, Ç., Profesyonel Mağaracıların Gözünden Mağara Sporu ve Mağaraların Turizmde Değerlendirilmesi. 1. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, 2016-04-07, 2016-04-09, Erzincan, Türkiye, 2016. 100
http://atk2016.erzincan.edu.tr/
5. ÇAKICI, A.; BENLİ, S.; ÜZÜLMEZ, M.; KAYNAK, M., Turizm ve Barış İlişkisi Üzerine Lisansüstü Turizm Öğrencilerinin Algısı. 16. Ulusal Turizm Kongresi, 2015-11-12, 2015-11-15, Çanakkale, Türkiye, 2015. 85
http://utk16.comu.edu.tr/index
4. TOKSÖZ, D.; BAK, E.; BENLİ, S., Mega ve Özellikli Spor Etkinliklerinin Dünyadan ve Türkiye’den Örneklerle Benzerlik ve Farklılıkları. 3. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2014-04-18, 2014-04-18, Mersin, Türkiye, 2014. 100
http://www.doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1
3. ÇAKICI, A.; YENİPINAR, U.; BENLİ, S., Seferihisar Halkının Yavaş (Sakin) Şehir Hareketi Uygulamalarına İlişkin Tutumları ve Algıları ile Yaşam Doyumları Üzerine Bir Araştırma. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, Kayseri, Türkiye, 2013. 100
http://utk14.erciyes.edu.tr/index.htm
2. DURAN, A.; AKIN, M.; AKDAĞ, G.; DÖNMEZ, B.; GÜLER, O.; BENLİ, S., Mersin 2013 17. Akdeniz Oyunları Oyunlar Köyü Konaklama Operasyon Süreci. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, Kayseri, Türkiye, 2013. 40
http://utk14.erciyes.edu.tr/index.htm
1. BENLİ, S., Ekoturizm ve Yavaş Şehir Hareketi. 2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2013-04-19, 2013-04-19, Adana, Türkiye, 2013. 100
http://www.doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1
1. DERGIPARK, TURIZM EKONOMI VE ISLETME ARASTIRMALARI DERGISI , EDITOR, E-ISSN : 2687-6302, 2022-12-31 - Devam ediyor. 0
2. DERGIPARK, TURIZM EKONOMI VE ISLETME ARASTIRMALARI DERGISI , EDITOR, E-ISSN : 2687-6302, 2022-06-30 - Devam ediyor. 0
3. DERGIPARK, TURIZM EKONOMI VE ISLETME ARASTIRMALARI DERGISI , EDITOR, E-ISSN : 2687-6302, 2021-07-01 - Devam ediyor. 0
4. DERGIPARK, TURIZM EKONOMI VE ISLETME ARASTIRMALARI DERGISI , EDITOR, E-ISSN : 2687-6302, 2019-12-01 - Devam ediyor. 0
5. DERGIPARK, TURIZM EKONOMI VE ISLETME ARASTIRMALARI DERGISI , YARDIMCI EDITOR, E-ISSN : 2687-6302, 2020-07-01 - 2020-12-31. 0
6. DERGIPARK, TURIZM EKONOMI VE ISLETME ARASTIRMALARI DERGISI , YARDIMCI EDITOR, E-ISSN : 2687-6302, 2020-01-01 - 2020-06-29. 0
7. TURIZM EKONOMI VE ISLETME ARASTIRMALARI DERGISI , YARDIMCI EDITOR, E-ISSN : 2687-6302, 2019-12-15 - 2020-12-31. 0
8. DERGIPARK, TURIZM EKONOMI VE ISLETME ARASTIRMALARI DERGISI , YAYIN KURULU UYELIGI, E-ISSN : 2687-6302, 2020-07-01 - 2020-12-31. 0
9. MERSIN UNIVERSITESI SOSYAL BILIMLER ENSTITUSU E-DERGISI , YAYIN KURULU UYELIGI, ISSN : 2602-4608, E-ISSN : 2602-4608, 2017-02-27 - 2021-02-14. 125
1. DERGİPARK, TURİZM EKONOMİ VE İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ , YARDIMCI EDİTÖR, 2019-12-01 - 2019-12-31. 250
1. BRITISH FOOD JOURNAL , [ 2018 : 1 ] [ 2019 : 1 ] [ 2020 : 1 ] [ 2021 : 1 ] [ 2023 : 1 ] . 25
2. JOURNAL OF HOSPITALITY & TOURISM EDUCATION , [ 2022 : 1 ] . 0
3. JOURNAL OF NEW TOURISM TRENDS , [ 2022 : 1 ] . 0
4. TURIZM EKONOMI VE İşLETME ARAşTıRMALARı DERGISI , [ 2020 : 1 ] . 0
1. MERSİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , [ 2022 : 1 ] [ 2023 : 1 ] . 0
2. İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ , [ 2023 : 1 ] . 1
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | |||
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları | |||
|
||||
TÜBİTAK 1005, 3001 | ||||
|
||||
TÜBİTAK 1002 | ||||
|
||||
H2020 Projesi | ||||
|
||||
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | ||||
|
||||
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | ||||
|
||||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | |||
|
||||
Yurtiçi Araştırma | ||||
|
||||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | |||
|
||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | ||||
|
||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | ||||
|
||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | ||||
|
||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | ||||
|
||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | ||||
|
||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||||
|
||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | ||||
|
||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||||
|
||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | ||||
|
||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||
|
||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | ||||
|
||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||
|
||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | ||||
|
||||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||
|
||||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | |||
|
||||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||
|
||||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
||||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
||||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
||||
Patent | Uluslararası patent | |||
|
||||
Ulusal patent | ||||
|
||||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||
|
||||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
||||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||
|
||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||
|
||||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||
|
||||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||
|
||||
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | |||
|
||||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | |||
|
||||
TÜBİTAK bilim ödülü | ||||
|
||||
TÜBA Akademi Ödülü | ||||
|
||||
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | ||||
|
||||
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | ||||
|
||||
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||
|
||||
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||
|
||||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||
|
||||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||
|
||||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | ||||
|