Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | EGE ÜNİVERSİTESİ | 1995 |
YÜKSEK LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 1997 |
DOKTORA | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ | 2003 |
1. Nohutta (Cicer arietinum L. ) su absorpsiyonunun analizi Danışman: Dr. Hamit KÖKSEL, Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye, .
1. Çeşitli gıda maddelerinde bulunan bazı sentetik organik gıda boyalarının UV/VIS türev spektrofotometresi ile tayini, Danışman: Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, .
Görev Ünvanı | Üniversite/Kurum | Yıl |
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 1995-03-01 - 2000-01-18 |
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ | HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ | 2000-01-18 - 2003-04-02 |
DR. ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2003-04-03 - 2004-05-14 |
DOKTORA ÜSTÜ ARAŞTIRMACI | IOWA STATE UNİVERSİTY | 2004-05-16 - 2006-06-02 |
YARDIMCI DOÇENT | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2006-06-14 - 2012-11-30 |
DOÇENT DOKTOR | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2012-11-30 - Devam ediyor |
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
BİRİM KALİTE KOMİSYONU ÜYESİ | FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | 2020-07-28 - 2023-07-28 | |
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ | GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2018-10-22 - 2021-10-22 | |
MERKEZ MÜDÜRÜ | GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2018-10-22 - 2021-10-22 | |
ENSTİTÜ KURULU ÜYESİ | FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | 2018-03-26 - 2021-03-26 | |
ENSTİTÜ MÜDÜR YARDIMCISI | FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | 2018-03-26 - 2021-03-26 | |
ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ | FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | 2018-03-26 - 2021-03-26 | |
FAKÜLTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ | MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ | 2016-02-06 - 2019-02-06 | |
MERKEZ MÜDÜRÜ | GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2015-10-22 - 2018-10-22 | |
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ | GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2015-10-22 - 2018-10-22 |
2018
19. Gökşen, G.; Durkan, Ö.; Sayar, S.; Ekiz, H. Potential of date seeds as a functional food components. JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERİZATİON, 2018, 1-6. 750 + 0http://dx.doi.org/10.1007/s11694-018-9804-6
Publications_006.pdf
2017
18. Çalışkantürk Karataş, S.; Günay, D.; Sayar, S. In vitro evaluation of whole faba bean and its seed coat as a potential source of functional food components. FOOD CHEMİSTRY, 2017, 230, 182-188. 1000 + 0http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.03.037
Publications_005.pdf
17. SERİN, S.; SAYAR, S. The effect of the replacement of fat with carbohydrate-based fat replacers on the dough properties and quality of the baked pogaca: a traditional high-fat bakery product. FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2017, 37, 25-32. 1000 + 0
2016
16. Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H. Expansion in chickpea (Cicer arietinum L.) seed during soaking and cooking. INTERNATİONAL AGROPHYSİCS, 2016, 30, 75-81. 1000 + 0http://dx.doi.org/10.1515/intag-2015-0074
15. Sayar, S.; Erdoğdu, F.; Eydemir, G.; Nayman, E. Partial substitution of sodium chloride by potassium chloride in bread: effect on dough and bread properties. QUALİTY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, 2016, 8, 609-616. 950 + 0http://dx.doi.org/10.3920/QAS2015.0751
Publications_003.pdf
2012
14. Guzel, D.; Sayar, S. Effect of cooking methods on selected physicochemical and nutritional properties of barlotto bean, chickpea, faba bean, and white kidney bean. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2012, 49, 89-95. 1000 + 60https://dx.doi.org/10.1007/s13197-011-0260-0
Alıntılanma Sayısı: 12
2011
13. Sayar, S.; Turhan, M.; Koksel, H. SOLID LOSS DURING WATER ABSORPTION OF CHICKPEA (CICER ARIETINUM L.). JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, 2011, 34, 1172-1186. 1000 + 0https://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4530.2009.00409.x
12. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P. Textural and Bile Acid-Binding Properties of Muffins Impacted by Oat beta-Glucan with Different Molecular Weights. CEREAL CHEMISTRY, 2011, 88, 564-569. 1000 + 5https://dx.doi.org/10.1094/CCHEM-02-11-0014
Alıntılanma Sayısı: 1
2010
11. Guzel, D.; Sayar, S. Digestion profiles and some physicochemical properties of native and modified borlotti bean, chickpea and white kidney bean starches. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, 2010, 43, 2132-2137. 1000 + 30https://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2010.07.025
Alıntılanma Sayısı: 6
2007
10. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P. Digestion residues of typical and high-beta-glucan oat flours provide substrates for in vitro fermentation. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2007, 55, 5306-5311. 1000 + 45https://dx.doi.org/10.1021/jf070240z
Alıntılanma Sayısı: 9
2006
9. Sagol, S.; Turhan, M.; Sayar, S. A potential method for determining in situ gelatinization temperature of starch using initial water transfer rate in whole cereals. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2006, 76, 427-432. 1000 + 30https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.05.042
Alıntılanma Sayısı: 6
8. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P. In vitro bile acid binding activity within flour fractions from oat lines with typical and high beta-glucan amounts. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2006, 54, 5142-5148. 1000 + 80https://dx.doi.org/10.1021/jf060384y
Alıntılanma Sayısı: 16
2005
7. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P. In vitro bile acid binding of flours from oat lines varying in percentage and molecular weight distribution of beta-glucan. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2005, 53, 8797-8803. 1000 + 120https://dx.doi.org/10.1021/jf051380g
Alıntılanma Sayısı: 24
6. Sayar, S.; Koksel, H.; Turhan, M. The effects of protein-rich fraction and defatting on pasting behavior of chickpea starch. STARCH-STARKE, 2005, 57, 599-604. 1000 + 35https://dx.doi.org/10.1002/star.200500397
Alıntılanma Sayısı: 7
2003
5. Sayar, S.; Turhan, M.; Korsel, H. Application of unreacted-core model to in situ gelatinization of chickpea starch. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2003, 60, 349-356. 1000 + 20https://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(03)00057-8
Alıntılanma Sayısı: 4
2002
4. Turhan, M.; Sayar, S.; Gunasekaran, S. Application of Peleg model to study water absorption in chickpea during soaking. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2002, 53, 153-159. 1000 + 485https://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00152-2
Alıntılanma Sayısı: 97
2001
3. Sayar, S.; Turhan, M.; Gunasekaran, S. Analysis of chickpea soaking by simultaneous water transfer and water-starch reaction. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2001, 50, 91-98. 1000 + 220https://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(00)00196-5
Alıntılanma Sayısı: 44
1998
2. Sayar, S.; Ozdemir, Y. First-derivative spectrophotometric determination of Ponceau 4R, Sunset Yellow and Tartrazine in confectionery products. FOOD CHEMISTRY, 1998, 61, 367-372. 1000 + 180https://dx.doi.org/10.1016/S0308-8146(97)00073-3
Alıntılanma Sayısı: 36
1997
1. Sayar, S.; Ozdemir, Y. Determination of Ponceau 4R and tartrazine in various food samples by derivative spectrophotometric methods. TURKISH JOURNAL OF CHEMISTRY, 1997, 21, 182-187. 1000 + 30
Alıntılanma Sayısı: 6
2017
1. SAYAR, S.; ÇALIŞKANTÜRK KARATAŞ, S. Nohutta tane (tohum) kabuğunun tüm tanenin fiziksel, kimyasal ve beslenme özellikleri üzerine etkisi. GIDA, 2017, 42, 468-476. 200 + 0
1998
1. SAYAR, S.; ÖZDEMİR, Y.; AKKAN, A. First-derivative spectrophotometric determination of Tartrazine and Amaranth (or Carmoisine) in binary mixtures. CHİMİCA ACTA TURCİCA, 1998, 26, 35-39. 100 + 0
1. SAYAR, S.; White, P. Oat Starch: Physicochemical Properties and Function, ISBN: 9781891127649, American Association of Cereal Chemists, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: 2, 363 Sayfa, İngilizce, St. Paul, Amerika Birleşik Devletleri, 2011. 125
2. YÜKSEL, M.; SAYAR, S., Production of phenolic -rich pregelatinized stach. 1st International 11th National Food Engineering Congress, 2019-11-07, 2019-11-09, Antalya, Türkiye, 2019. 200
Scientific_Meetings_001.pdf
1. MANAP, D.; SAYAR, S., Bayat ekmeğin değerlendirilmesinde yeni bir alternatif: Kruton üretimi. 2. Uluslararası Akdeniz Sempozyumu, 2019-05-23, 2019-05-25, Mersin, Türkiye, 2019. 200
Scientific_Meetings_002.pdf
2. SERİN KARAYİYEN, S.; SAYAR, S., Banana Starch as Potential Functional Food Component. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 100
http://www.icafofconference.com
1. Serin, S.; Koklamaz, E.; Aksay, S.; Sayar, S., Effect of carbohydrate-based fat replacers on quality characteristics of “pogaca”. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 2011-05-26, 2011-05-29, İzmir, Türkiye, 2011. 65
8. AYDIN, S.; SAYAR, S., Basic quality characteristics of non-commercial olive oils produced in east mediterranean region of Turkey. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 100
7. Gökşen, G.; Durkan, Ö.; Sayar, S.; Ekiz, H., Date Seeds: Proximately Composition and Binding of Bile Acid In Vitro. 15 th International Nutrition and Diagnostics Conference, 2015-10-05, 2015-10-08, Prag, Çek Cumhuriyeti, 2015. 75
6. Çalışkantürk, S.; Güzel Günay, D.; Sayar, S., In vitro fermentibilities of the digestion residues from dry faba bean. 14 th European Young Cereal Scientista and Technologists Workshop, 2015-04-15, 2015-04-17, Kopenhag, Danimarka, 2015. 100
5. Serin, S.; Durkan, Ö.; Sayar, S., SENSORY AND TEXTURAL PROPERTIES OF POGACA MADE FROM FROZEN DOUGH. 14 th European Young Cereal Scientista and Technologists Workshop, 2015-04-15, 2015-04-17, Kopenhag, Danimarka, 2015. 100
4. SERİN, S., The impact of fat replacers on the stickiness and extensibility of “pogaca” dough.. 11th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 2012-05-09, 2012-05-11, Barcelona, İspanya, 2012. 0
3. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P., Bile acid binding capacity and fermentability of the oat flours with altered beta-glucan. 5th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 2006-07-05, 2006-07-07, Gaziantep, Türkiye, 2006. 100
2. Sayar, S.; White, P., Review of oat starch: physicochemical properties and function. AACC Annual Meeting, 2005-09-11, 2005-09-14, Orlando, FL, Amerika Birleşik Devletleri, 2005. 100
1. Sayar, S.; Turhan, M., Analysis of water absorption in dry chickpea (Cicer arietinum L.) during soaking. 4th International Conference on Agro and Food Physics, 2000-05-16, 2000-05-20, İstanbul, Türkiye, 2000. 100
19. Yalım Kaya, S.; Sayar, S.; Serin, S.; Uygun, A., Yağ ikamesi olarak peyniraltı suyu tozu kullanımının poğaçanın yumuşaklığına etkisi. İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 2017-10-26, 2017-10-28, Sivas, Türkiye, 2017. 42
18. Yalım Kaya, S.; Serin, S.; Sayar, S., The effect of using whey powder as a fat replacer on the reological properties of pogaca dough. 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, 2017-10-25, 2017-10-27, Adana, Türkiye, 2017. 50
17. AYDIN, S.; SAYAR, S., Turunçgil Kabuğu Kaynaklı Antioksidanların Ayçiçek Yağının Toplam Fenolik Madde Miktarı ve Antioksidan Kapasitesi Üzerine Etkileri. 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, 2017-10-25, 2017-10-25, Adana, Türkiye, 2017. 50
http://imsec2017.org/
16. AYDIN, S.; SAYAR, S., Optimization of ultrasonic-assisted extraction of bioactive compounds from bitter orange (Citrus auranitum) peels using response surface methadology (RSM). 18 th World Congress of Food Science and Technology, 2016-08-21, 2016-08-25, Dublin, İrlanda, 2016. 50
15. Serin, S.; Durkan, Ö.; Sayar, S., Effect of cooking time on in vitro starch digestibility and bile acid binding capacity of pasta. 15th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 2016-04-26, 2016-04-29, Bergamo, İtalya, 2016. 50
14. Durkan, Ö.; Serin, S.; Sayar, S., Mean degree of polymerisation of the extractable and non-extractable proanthocyanidins in plant-based foods. 15th International Cereal and Bread Congress, 2016-04-18, 2016-04-21, İstanbul, Türkiye, 2016. 50
13. ÇAKIR, M.; SAYAR, S., Estimated glycemic index of the traditional bread types in Turkey. 15th Cereal and Bread Congress, 2016-04-18, 2016-04-21, İstanbul, Türkiye, 2016. 50
http://icbc2016.org
12. Serin, S.; Sayar, S., Production of pogaca from refrigerated dough. International Food Congress Novel Approaches in Food Industry , 2014-05-26, 2014-05-29, İzmir, Türkiye, 2014. 50
11. Eydemir, G.; Nayman, E.; Sayar, S.; Erdoğdu, F., Sodium reduction in wheat breads in industrial production line. Eurofoodchem XVII , 2013-05-07, 2013-05-10, Kuşadası, Türkiye, 2013. 37
10. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P., Impact of oat flours with different beta-glucan amounts on in vitro fermentation and its products. World Grains Summit: Foods and Beverages, 2006-09-17, 2006-09-20, San Francisco, CA, Amerika Birleşik Devletleri, 2006. 50
9. Sayar, S.; Jannnink, J.; White, P., In vitro bile acid binding capacity of oat flours from new lines with altered beta-glucan amounts and structures. AACC Annual Meeting, 2005-09-11, 2005-09-15, Orlando, FL, Amerika Birleşik Devletleri, 2005. 50
8. Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H., Analysis of starch gelatinization by DSC in chickpea during cooking. ICC 2002 Conference, 2002-05-26, 2002-05-30, Budapest, Macaristan, 2002. 50
7. Sayar, S.; Turhan, M.; Gunasekaran, S., Assessment of chickpea soaking by Peleg equation. Blacksea and Central Asian Symposium, 2000-10-12, 2000-10-16, Ankara, Türkiye, 2000. 50
6. Sayar, S.; Turhan, M., Effect of the cultivation season on the initial water absorption rate of chickpea (Cicer arietinum L.). Euro Food Chem X: Conference on Functional Foods, 1999-09-22, 1999-09-24, Budapest, Macaristan, 1999. 50
5. Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H., Hydration kinetics of chickpea (Cicer arietinum L.) during high pressure-cooking. Euro Food Chem X: Conference on Functional Foods, 1999-09-22, 1999-09-24, Budapest, Macaristan, 1999. 50
4. Demirel, D.; Turhan, M.; Sayar, S., Drying behaviour of banana slice. IFT Annual Meting, 1999-07-24, 1999-07-28, Chicago, IL., Amerika Birleşik Devletleri, 1999. 50
3. Sayar, S.; Turhan, M.; Ekiz, H., Estimation of equilibrium moisture content of legumes during soaking. IFT Annual Meeting, 1999-07-24, 1999-07-28, Chicago, IL., Amerika Birleşik Devletleri, 1999. 50
2. Kantaş, Y.; Sayar, S.; Turhan, M., Drying kinetics of banana-honey mixtures. IFT Annual Meeting, 1998-06-20, 1998-06-24, Atlanta, GA., Amerika Birleşik Devletleri, 19. 50
1. Sayar, S.; Turhan, M., Modelling of water absorption in chickpea. IFT Annual Meeting, 1998-06-20, 1998-06-24, Atlanta, GA., Amerika Birleşik Devletleri, 1998. 50
1. Sayar, S.; Köksel, H.; Turhan, M., Chickpea quality, processing and utilization: an overview. 15th International Cereal and Bread Congress, 2016-04-18, 2016-04-21, İstanbul, Türkiye, 2016. 0
2. Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H., Nohutun pişirilmesi sırasında jelatinize nişasta oranının farklı yöntemlerle belirlenmesi. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2007-11-08, 2007-11-10, Ankara, Türkiye, 2007. 100
1. Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H., Nohutta jelatinizasyon derecesinin belirlenmesinde küçülen parçacık yönteminin görüntü analizi yoluyla uygulanması. Türkiye 7. Gıda Kongresi , 2002-05-22, 2002-05-24, Ankara, Türkiye, 2002. 100
5. Güzel, D.; Çalışkantürk, S.; Sayar, S., Baklagil kabuklarının beslenme sağlığı açısından önemli özelliklerinin in vitro olarak belirlenmesi. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi , 2009-11-06, 2009-11-08, Antalya, Türkiye, 2009. 50
4. Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H., Nohutun ıslatılması ve pişirilmesi sırasında kurumadde kaybının analizi. Hububat-2006 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi , 2006-09-07, 2006-09-08, Gaziantep, Türkiye, 2006. 50
3. Sayar, S.; Köksel, H., Dünyada ve Türkiye’de baklagillerin ekonomik önemi. Hububat 2002 Kongre ve Sergisi, 2002-10-03, 2002-10-04, Gaziantep, Türkiye, 2002. 50
2. Sayar, S.; Turhan, M., Nohutun (Cicer arietinum L.) su çekme özellikleri. Gıda Mühendisligi Kongresi, 1998-09-16, 1998-09-18, Gaziantep, Türkiye, 1998. 50
1. Sayar, S.; Altıoğlu, S.; Özdemir, Y., Kızartma yağlarının karekterizasyonu. Gıda Mühendisliği III. Ulusal Sempozyumu, 1997-09-20, 1997-09-24, Ankara, Türkiye, 1997. 50
2. Sayar, S.; Turhan, M., Ön-ıslatma işleminin baklagillerin fiziksel özelliklerine etkisi. 2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, 1999-10-18, 1999-10-20, İzmir, Türkiye, 1999. 25
1. Sayar, S.; Altıoğlu, S.; Özdemir, Y., C18 kolonları ve türev spektrofotometresinin birlikte kullanılması ile sentetik gıda boyalarının tayini. XI. Ulusal Kimya Kongresi, 1997-06-16, 1997-06-20, Van, Türkiye, 1997. 25
10. Fenolikçe Zenginleştirilmiş Prejelatinize Nişasta Üretimi , BAP, Proje No: 2018-3-TP2-3051, 11000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100
9. Farklı tipte dirençli nişasta içeren gıda örneklerinde fonksiyonel özelliklerin in vitro yöntemlerle belirlenmesi, BAP, Proje No: 2016-1-TP3-1397, 21000 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100
8. Turunçgil kabuğu kaynaklı antioksidanların kızartma süresince yağın stabilitesi üzerine etkileri, BAP, Proje No: 2015-TP3-1082, 15000 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100
7. Besinsel lifçe zengin gıda örneklerinde ligninle birlikte bulunan oligomerik ve polimerik proantosiyanidinlerin safra asitleri bağlama kapasitesi üzerindeki etkilerinin in vitro olarak belirlenmesi, TÜBİTAK, Proje No: 213O248, 117000 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100
6. Pişirme süresi kısa olan ekmek çeşitlerinde nişastanın jelatinizasyon ve sindirilebilirlik özelliklerinin belirlenmesi, BAP, Proje No: BAP-FBE GMB (MÇ) 2014-1 YL , 10000 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100
5. Merkez Laboratuarında ISO17025 Laboratuvar Kalite Yönetim Sistemi Standartlarına Uygun Laboratuar Şartlarının Oluşturulması ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması., BAP, Proje No: BAP-İTEAUM (KO) 2012-7 GP , 0 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 100
4. Yağ İkame Maddeleri Kullanılarak Yağ İçeriği Azaltılmış Poğaça Üretimi, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GMB (SS) 2010-3 A, 0 TL, Yürütücü, 2012,Tamamlandı. 100
3. Bakla (Vicia Faba L.)’nın Fonksiyonel Gıda Bileşenlerinden Kaynaklanan Fizyolojik Etkilerinin In Vitro Yöntemlerle Belirlenmesi, TÜBİTAK, Proje No: 107O397, 0 TL, Yürütücü, 2009,Tamamlandı. 100
2. Baklagil Nişastalarının Sindirimi Yavaş Nişastaya (SYN) ve Enzime Dirençli Nişastaya (EDN) Dönüştürülmesi, BAP, Proje No: BAP-FBE GM(DG)2008-2YL, 0 TL, Yürütücü, 2009,Tamamlandı. 100
1. Haşlanmış Baklagil Konservesi Üretiminde Enzime Dirençli Nişasta Miktarını Artırmaya Yönelik İşlem Parametrelerinin Belirlenmesi, BAP, Proje No: BAP-MÜHFGM(SS) 2007-1, 0 TL, Yürütücü, 2009,Tamamlandı. 100
6. Peynir altı suyu ürünlerinin poğaça üretiminde kullanımı, BAP, Proje No: 2017-1-AP3-2200, 16900 TL, Araştırmacı, 2019,Tamamlandı. 50
5. Mersin Üniversitesi'nde "Mersin Teknoloji Transfer Ofisi"nin kurulumununa yönelik altyapı faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, BAP, Proje No: BAP- MÜH F EEMB (CÖ) 2013-1 GP, 0 TL, Araştırmacı, 2014,Tamamlandı. 50
4. Merkez Laboratuvarda Bulunan Gelişmiş İleri Teknolojik Sistemlerin Çalışabilmesi İçin Ön Hazırlık Laboratuvarının Kurulması, BAP, Proje No: BAP-ECZ F FM (MSS) 2010-3 GP, 0 TL, Araştırmacı, 2013,Tamamlandı. 50
3. Mersin Üniversitesi Unlu Mamuller Üretim Tesisi, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM(HİE) 2007-1, 0 TL, Araştırmacı, 2009,Tamamlandı. 50
2. Hazır (Haşlanmış) Nohut Üretiminde Tanede Meydana Gelen Fizikokimyasal Değişimlerin ve Etkili Parametrelerin Belirlenmesi, BAP, Proje No: MF-GM-MT/2001-1, 0 TL, Araştırmacı, 2002,Tamamlandı. 50
1. Gıda Örneklerinde Boyar Maddelerin UV/VIS Türev Spektrofotometresi ile Kalitatif ve Kantitatif Analizleri, BAP, Proje No: MF GM (YÖ) 95/1, 0 TL, Araştırmacı, 1996,Tamamlandı. 50
6. Özge DURKAN, Lignin ve proantosiyanidinlerin gıdalarda safra asitleri bağlama kapasitesi üzerindeki etkilerinin in vitro olarak belirlenmesi, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 0
5. Sevcan Kurtuluş, Islatma suyuna katılan tuzların baklagil proteinleri ve nişastası üzerine etkisi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200
4. Demet Manap, Farklı yöntemlerle üretilen krutonun fiziko-kimyasal ve beslenme özelliklerinin incelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200
3. Seher SERİN, Karbonhidrat bazlı yağ ikame maddelerinin poğaça üretiminde kullanımı, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 0
2. Demet GÜZEL, Baklagil nişastalarının sindirimi yavaş nişastaya (SYN) ve enzime dirençli nişastaya (EDN) dönüştürülmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 0
1. Meryem ÇAKIR, Pişirme süresi kısa olan ekmek çeşitlerinde nişastanın jelatinizasyon ve sindirilebilirlik özelliklerinin belirlenmesi, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 200
2. Seher Serin Karayiğen, Farklı tipte dirençli nişasta içeren gıda örneklerinde fonksiyonel özelliklerin in vitro yöntemlerle belirlenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400
1. Sema Aydın, Turunçgil kabuğu kaynaklı antioksidanların kızartma süresince yağın stabilitesi üzerine etkileri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400
1. QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS , YAYIN KURULU UYELIGI, ISSN : 1757-837X, E-ISSN : 1757-8361, 2017-04-20 - Devam ediyor. 500
1. FOOD CHEMISTRY , [ 2014 : 1 ] [ 2013 : 1 ] . 10
2. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL , [ 2016 : 3 ] . 15
3. FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY , [ 2015 : 1 ] [ 0 : 0 ] . 5
4. FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING , [ 2015 : 1 ] . 5
5. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD STUDIES , [ 2016 : 1 ] [ 2017 : 3 ] . 16
6. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD STUDIES , [ 2015 : 2 ] . 8
7. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY , [ 2013 : 3 ] [ 2012 : 2 ] [ 2011 : 1 ] [ 2010 : 2 ] [ 2009 : 2 ] [ 2008 : 3 ] . 65
8. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY , [ 2016 : 1 ] [ 2017 : 1 ] . 10
9. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE , [ 2016 : 2 ] [ 2017 : 1 ] . 15
10. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE , [ 2015 : 2 ] [ 2008 : 1 ] . 15
11. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , [ 2006 : 5 ] [ 2007 : 1 ] [ 2010 : 1 ] [ 2017 : 2 ] . 45
12. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , [ 2016 : 1 ] . 5
13. JOURNAL OF FOOD QUALITY , [ 2016 : 1 ] . 5
14. PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION , [ 2018 : 2 ] . 10
15. QUALITY ASSUARANCE AND SAFETY OF CROPS AND FOODS , [ 2016 : 1 ] . 5
16. QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS , [ 2015 : 2 ] . 10
17. QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS , [ 2017 : 3 ] . 15
18. QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS , [ 2018 : 1 ] . 5
19. TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2015 : 1 ] . 5
1. Department of Food Science and Human Nutrition, Iowa State University, Ames IA, USA , 2004-05-16 - 2006-06-12, Ames, IA, Amerika Birleşik Devletleri.
1. Department of Food Science and Human Nutrition, Iowa State University, Ames, IA, USA , 2007-06-12 - 2007-08-28, Iowa, Amerika Birleşik Devletleri.
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Güz | GMÜ415 | Gıda Katkı Maddeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ305 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ401 | Gıda Güvenliği ve Kalite Siste | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ301 | Gıda Analizleri Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ407 | Mezuniyet Tezi I | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Güz | GMÜ403 | Gıda Mühendisliği Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Güz | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GID 543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ362 | Nutrıtıon | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ414 | Gıda Teknolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ208 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ402 | Gıda Proses Tasarımı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-4-5 |
Bahar | GMÜ408 | Mezuniyet Tezi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Bahar | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Bahar | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | GID 546 | Karbonhidrat Kimyası ve Teknol | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Bahar | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GMÜ301 | Gıda Analizleri Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ407 | Mezuniyet Tezi I | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Güz | GMÜ403 | Gıda Mühendisliği Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ415 | Gıda Katkı Maddeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ305 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ401 | Gıda Güvenliği ve Kalite Siste | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GID 543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Güz | GID 544 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Güz | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Yaz | GMÜ208 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ208 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ362 | Nutrıtıon | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ414 | Gıda Teknolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ402 | Gıda Proses Tasarımı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-4-5 |
Bahar | GMÜ408 | Mezuniyet Tezi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Bahar | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Bahar | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | GID 554 | Fonksiyonel Gıda Bileşenleri v | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Bahar | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ305 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ301 | Gıda Analizleri Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ401 | Gıda Güvenliği ve Kalite Siste | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ415 | Gıda Katkı Maddeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ407 | Mezuniyet Tezi I | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Güz | GID 544 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Güz | GID 543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Güz | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ208 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ414 | Gıda Teknolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GM324 | Beslenme İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ402 | Gıda Proses Tasarımı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-4-5 |
Bahar | GMÜ408 | Mezuniyet Tezi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Bahar | GMÜ362 | Nutrıtıon | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Bahar | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Bahar | GID 554 | Fonksiyonel Gıda Bileşenleri v | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Güz | GMÜ415 | Gıda Katkı Maddeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ401 | Gıda Güvenliği ve Kalite Siste | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ301 | Gıda Analizleri Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ305 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ407 | Mezuniyet Tezi I | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Güz | GMÜ403 | Gıda Mühendisliği Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Güz | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GID 543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Güz | GID 544 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ208 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ362 | Nutrıtıon | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ402 | Gıda Proses Tasarımı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-4-4 |
Bahar | GMÜ408 | Mezuniyet Tezi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Bahar | GMÜ414 | Gıda Teknolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Bahar | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Bahar | GID 554 | Fonksiyonel Gıda Bileşenleri v | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Güz | GMÜ401 | Gıda Güvenliği ve Kalite Siste | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ407 | Mezuniyet Tezi I | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Güz | GMÜ415 | Gıda Katkı Maddeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ403 | Gıda Mühendisliği Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ301 | Gıda Analizleri Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GMÜ305 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Güz | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GID 543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Güz | GID 544 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ362 | Nutrıtıon | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ402 | Gıda Proses Tasarımı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-4-4 |
Bahar | GMÜ418 | Gıda Teknolojisi IV | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Bahar | GM324 | Beslenme İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ408 | Mezuniyet Tezi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Bahar | GMÜ414 | Gıda Teknolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ208 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | TEZ | Tez | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Bahar | SEM DR | Seminer ( Dr ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | GID 546 | Karbonhidrat Kimyası ve Teknol | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 3-0-3 |
Bahar | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim Dal | 4-0-0 |
Güz | GMÜ305 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ301 | Gıda Analizleri Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GMÜ415 | Gıda Katkı Maddeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | ÜYG101 | Üniversite Yaşamına Giriş | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 1-0-1 |
Güz | GMÜ401 | Gıda Güvenliği ve Kalite Siste | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID-543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ208 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GM324 | Beslenme İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ364 | Food Preservatıon and Storage | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ362 | Nutrıtıon | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ414 | Gıda Teknolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Güz | GMÜ405 | Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ415 | Gıda Katkı Maddeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ301 | Gıda Analizleri Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GMÜ305 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GMÜ401 | Gıda Güvenliği ve Kalite Siste | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GID-543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID-544 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ362 | Nutrıtıon | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GM324 | Beslenme İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ208 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GID-554 | Fonksiyonel Gıda Bileşenleri v | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GID-543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ305 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GID-546 | Karbonhidrat Kimyası ve Tekno | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID-543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID-544 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ208 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GM324 | Beslenme İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GID-546 | Karbonhidrat Kimyası ve Tekno | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GID-543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GID-544 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM321 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GID-544 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID-543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GM324 | Beslenme İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GM214 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-2-4 |
Bahar | YDI108 | Development of Readıng and Wrı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GID-543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GID-546 | Karbonhidrat Kimyası ve Tekno | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM321 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | YDI107 | Development of Readıng and Wrı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID-543 | İleri Gıda Kimyası | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID-544 | Tahıl İşleme Teknolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GM214 | Gıda Kimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-2-4 |
Bahar | GM324 | Beslenme İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Güz | GM321 | Gıda Biyokimyası | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM439 | Gıda Sanayinde Kritik Kontrol | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI |
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları |
|
|
TÜBİTAK 1005, 3001 | |
|
|
TÜBİTAK 1002 | |
|
|
H2020 Projesi | |
|
|
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |
|
|
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | |
|
|
Araştırma | Yurtdışı Araştırma |
|
|
Yurtiçi Araştırma | |
|
|
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi |
|
|
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | |
|
|
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | |
|
|
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | |
|
|
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | |
|
|
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı |
|
|
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) |
|
|
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
|
Patent | Uluslararası patent |
|
|
Ulusal patent | |
|
|
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf |
|
|
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
|
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |
|
|
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | |
|
|
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |
|
|
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | |
|
|
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri |
|
|
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü |
|
|
TÜBİTAK bilim ödülü | |
|
|
TÜBA Akademi Ödülü | |
|
|
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | |
|
|
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | |
|
|
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |
|
|
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | |
|
|
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |
|
|
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | |
|
|
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | |
|