Dr. Öğr. Üyesi SERPİL YALIM KAYA

Birim
:
Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatlari Bölümü Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
13998
Faks
:
+90-324-361000751
E-MAIL
:
syalim@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
syalim@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
serpil_yalim@yahoo.com
OLUŞTURMA
:
2015-12-15 15:55:23
DÜZENLEME
:
2024-01-30 13:11:26
PUAN
:
19897
YABANCI DİL
:
İngilizce, , YÖKDİL, 71.25
İngilizce, C, Diğer, 71,250
İngilizce, D, ÜDS, 66.250
Researcher ID
Scopus ID
h-index
5
Scholar ID
Publons ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ 1999
YÜKSEK LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2003
DOKTORA GIDA MÜHENDİSLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2010
Doktora Tezi

1. Keçiboynuzu Meyvesinden Yüksek Saflıkta Seker Şurubu Üretimi Danışman: Dr. Prof. Dr. YÜKSEL ÖZDEMİR, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, MERSİN, Türkiye, 2010.

Yüksek Lisans Tezi

1. Turunçgil ürünlerinde naringin (4',5,7-trihydroxyflavanone 7-rhamnoglucoside) miktarının belirlenmesi ve giderilmesi Danışman: Dr. Doç. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, .

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2001-01-03 - 2010-09-20
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DR. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2010-09-20 - 2016-05-17
YARDIMCI DOÇENT DOKTOR MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-05-17 - 2018-03-13
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI 2018-03-13 - Devam ediyor
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ TURİZM FAKÜLTESİ 2021-01-01 - 2023-01-01
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018-10-25 - 2021-10-22
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018-10-25 - 2021-10-22
BİRİM KİDBİS SORUMLUSU BİRİM KİDBİS SORUMLUSU TURİZM FAKÜLTESİ 2018-04-18 - 2022-11-30
BİRİM KALİTE TEMSİLCİSİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM FAKÜLTESİ 2018-04-18 - 2022-11-30
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015-12-01 - 2018-10-22
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015-12-01 - 2018-10-22
YÜKSEKOKUL KURULU ÜYESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-11-03 - 2016-11-03
BÖLÜM BAŞKANI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-11-03 - 2016-11-03
Uluslararası - ULAKBİM Tarafından Taranan 0
2020
1. YALIM KAYA, S.; Yayla, F. Resmi Verilere Göre Türkiye de Taklit ve Tağşiş Yapılan Yiyecek ve İçecekler (According to Official Data of Adulteration and Counterfeit Made in Turkey Food Beverage). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2020, 8, 3108-3128. 0 + 0
10.21325/jotags.2020.754

Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 2000
2004
2. YALIM KAYA, S.; ÖZDEMİR, Y.; EKİZ, H. Naringin In Turkish Orange Juices and Its Reduction by Naringinase. JOURNAL OF FOOD AND DRUG ANALYSİS, 2004, 12, 273-276. 1000 + 0
2003
1. YALIM KAYA, S.; ÖZDEMİR, Y. Effects of Preparation Procedures On Ascorbic Acid Retention In Pickled Hot Peppers. INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD SCİENCES AND NUTRİTİON, 2003, 54, 291-296. 1000 + 0
https://doi.org/10.1080/09637480120092116

Uluslararası - Uluslararası Diğer Indexlerde Taranan 200
2018
1. ŞİMŞEK, N.; YALIM KAYA, S. Konfor Gıdalar Üzerine Bir Derleme. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ , 2018, 11, 776-782. 200 + 0
http://www.sosyalarastirmalar.com/cilt11/sayi58_pdf/6iksisat_kamu_isletme_turizm/simsek_neslihan.pdf

Uluslararası - Diğer 100
2023
1. ÖZDEMİR, Y.; YALIM KAYA, S.; İLHAN, S. Physical, textural, and sensory evaluation of cakes with carob molasses pulp. TOROS UNİVERSİTY JOURNAL OF FOOD NUTRİTİON AND GASTRONOMY, 2023, 2, 159-168. 100 + 0
10.58625/jfng-2223

Uluslararası - Alan endexleri 700
7. ŞAHİN, E.; YALIM KAYA, S. Preference for Turkish ethnic foods in the USA. JOURNAL OF ETHNİC FOODS, 2023, 10, 1-6. 100 + 0
http://https://link.springer.com/article/10.1186/s42779-023-00168-5

Publications_008.pdf

6. YALIM KAYA, S.; ŞAHİN, E. Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarında Yemek Yeme İştahı ve Yemek Sonrası Suçluluk Hissi: Trabzon’da Bir Araştırma. AVRASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2023, 4, 68-77. 100 + 0
2022
5. YALIM KAYA, S.; ÖZDEMİR, Y. Optimization of Sugar Extraction From Carob Pods. CHEMİSTRY AFRİCA, 2022, 5, 1573-1587. 100 + 0
10.1007/s42250-022-00403-7

2019
4. YALIM KAYA, S.; CANLI, D. Kızılcık Meyvesi ve Kullanılma Potansiyeli. DÜSTAD DÜNYA SAĞLIK VE TABİAT BİLİMLERİ DERGİSİ, 2019, 2, 59-65. 100 + 0
2018
3. YALIM KAYA, S.; CAN, O. Sarı Kantaron Bitkisinin Mutfakta Kullanılma Potansiyeli. DÜSTAD DÜNYA SAĞLIK VE TABİAT BİLİMLERİ DERGİSİ, 2018, 1, 50-55. 100 + 0
2. YALIM KAYA, S.; İlhan, S. TOPLU YEMEK (HAZIR YEMEK) SEKTÖRÜNDEYAŞANAN PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2018, 2, 553-581. 100 + 0
1. YALIM KAYA, S.; Şahin, E. TESCİLDEN UYGULAMAYA COĞRAFİ İŞARETLER:ADANA KEBABI ÜZERİNE BİR İNCELEME. GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2018, 2, 188-199. 100 + 0
Uluslararası - Art Index (Art Research Database, EBSCO) 200
2. ŞİMŞEK, N.; YALIM KAYA, S. KONFOR GIDALAR ÜZERİNE BİR DERLEME. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2018, 11, 776-782. 100 + 0
10.17719/jisr.2018.2591

1. Şahin, E.; YALIM KAYA, S. YİYECEK METAFORLARI ÜZERİNE BİR LİTERATÜR İNCELEMESİ. ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DEGİSİ, 2018, 11, 1105-1113. 100 + 0
http://dx.doi.org/10.17719/jisr.2018.2719

Publications_002.pdf

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 600
2019
3. ŞİMŞEK, N.; ÇAKICI, A.; YALIM KAYA, S. Konfor Gıda Tüketimi: Mersin den Örnekler. TURK TURİZM ARASTİRMALARİ DERGİSİ, 2019, 3, 59-65. 200 + 0
10.26677/tutad.2019.47

2. Şimşek, N.; ÇAKICI, A.; yalım kaya, s. Konfor Gıda Tüketimi: Mersin’den Örnekler. TÜRK TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2019, 3, 59-65. 200 + 0
http://https://www.tutad.org/2019/vol3_issue1_article05_abstract.pdf

2015
1. YALIM KAYA, S.; ÖZDEMİR, Y. Keçiboynuzu Meyvesinden Suda Çözünür Kuru Madde Özütlenmesi Üzerine Meyvenin Su Tutma Kapasitesi ile Özütleme Koşullarının Etkisi. GIDA /THE JOURNAL OF FOOD, 2015, 40, 327-334. 200 + 0
Publications_004.pdf

Uluslararası - Diğer Kitap Yazma 1125
1. YALIM KAYA, S.; BEKTARIM, N. Sarıkeçili Ve Boynuinceli Yörükleri'nin Mutfak Kültürü Mersin’de Yaşayan Yerleşik Ve Konargöçer Yörüklerin Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma, ISBN: 978-620-2-92327-9, Lambert Academic Publishing, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 160 Sayfa, Türkçe, Beau Bassin, Maritus, 2020. 250
https://www.lap-publishing.com/catalog/details/store/gb/book/978-620-2-92327-9/sar%C4%B1ke%C3%A7ili-ve-boynuinceli-yoeruekleri-nin-mutfak-kueltuerue?search=sar%C4%B1ke%C3%A7ili
Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 1125
1. YALIM KAYA, S. Akdeniz ipek Yolu Kültürel Miras -1, ISBN: 978-825-7482-02-7, Nobel bilimsel Eserler No: 20779, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 250, 289 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
https://www.nobelkitap.com/arama?q=ipek%20yolu&full_yy=&full_yz=&full_kt=&full_bd=&full_ct=&full_cb=&p=2
2. YALIM KAYA, S.; CANLI, D. FARKLI YÖNLERİYLE ÜZÜM ÇALIŞMALARI, ISBN: 978-625-8377-15-6, iksad yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 95 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 125
https://iksadyayinevi.com/wp-content/uploads/2022/03/FARKLI-YONLERIYLE-UZUM-CALISMALARI.pdf
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 1125
1. YALIM KAYA, S. Keçiboynuzu Meyvesinden Yüksek Saflıkta Şeker Şurubu Üretimi, ISBN: 978-613-9-91519-4, Lambert Academic Publishing, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 161 Sayfa, Türkçe, Beau-Bassin, , 2019. 500
https://www.lap-publishing.com/catalog/details/store/gb/book/978-613-9-91519-4/ke%C3%A7iboynuzu-meyvesinden-yueksek-safl%C4%B1kta-%C5%9Feker-%C5%9Furubu-ueretimi?locale=ru
2. YALIM KAYA, S.; bektarım, n. Sarıkeçili ve Boynuinceli Yörükleri’xxnin Mutfak KültürüMersin’de yaşayan yerleşik ve konargöçer yörüklerin mutfak kültürü üzerine bir araştırma, ISBN: 978-620-2-92327-9, Lambert Academic Publishing, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 161 Sayfa, Türkçe, beaubassin, Maritus, 2020. 0
1. YALIM KAYA, S.; SARI, Z. ANADOLU İPEK YOLU KÜLTÜREL MİRASLARI II, ISBN: 978-625-433-820-5, Nobel yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 450 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
2. YALIM KAYA, S. Akdeniz ipek Yolu Kültürel Miras -1, ISBN: 978-825-7482-02-7, Nobel yayınevi, Baskı Sayısı: 250, Baskı Adet Sayısı: , 289 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
3. YALIM KAYA, S.; CANLI, D. FARKLI YÖNLERİYLE ÜZÜM ÇALIŞMALARI, ISBN: 978-625-8377-15-6, İksad yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 95 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
4. YALIM KAYA, S.; SARI, Z. ANADOLU İPEK YOLU KÜLTÜREL MİRASLARI II, ISBN: 978-625-433-820-5, Nobel yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 450 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
Ulusal - Ansiklopedi Konu / Madde Yazma 0
1. YALIM KAYA, S. TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, ISBN: 978-605- 254-551-5, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 6421 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 3370

17. YALIM KAYA, S.; CANLI, D., FERMANTE KOMBU ÇAYI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ . INTERNATIONAL TEA CONGRESS industrial, cultural and economic dimensions, 2022-05-13, 2022-05-15, Lankaran, Azerbaycan, 2022. 200

https://www.scienceazerbaijan.org/_files/ugd/d0a9b7_978ccb08e50f4b919400a4d63b511ec6.pdf

16. YALIM KAYA, S.; CANLI, D., AHLAT PEKMEZLİ FERMENTE KOMBU ÇAYI. INTERNATIONAL TEA CONGRESS industrial, cultural and economic dimensions, 2022-05-13, 2022-05-15, Lankaran, Azerbaycan, 2022. 200

https://www.scienceazerbaijan.org/_files/ugd/d0a9b7_978ccb08e50f4b919400a4d63b511ec6.pdf

15. YALIM KAYA, S.; CAN, O., MEYVE SALATALARINDA İTHAL MUZ YERİNE ANAMUR MUZUNUN KULLANILMA İMKANI. 4. ULUSLARARASI 23 NİSAN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ, 2022-04-23, 2022-04-24, Gaziantep, Türkiye, 2022. 200

https://www.23april.org/_files/ugd/614b1f_c68e42c550644503a7ff8b3faef208ee.pdf

14. YALIM KAYA, S.; CAN, O., SOFRALIK İTHAL MUZ İLE ANAMUR MUZUNUN ÖZELLİKLERİ VE MUZ DİLİMLERİNE JÖLENİN ETKİSİ. 4. ULUSLARARASI 23 NİSAN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ, 2022-04-23, 2022-04-24, Gaziantep, Türkiye, 2022. 200

https://www.23april.org/_files/ugd/614b1f_c68e42c550644503a7ff8b3faef208ee.pdf//

13. YALIM KAYA, S.; can, o.; ERCİK, C., YERLİ VE İTHAL MUZUN MEYVELİ YAŞ PASTANIN DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ. 3. Uluslar arası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi,, 2019-09-26, 2019-09-28, mersin, Türkiye, . 200

12. BEKTARIM, N.; YALIM KAYA, S.; CAN, D., BOYNUİNCELİ YÖRÜKLERİNDE YEMEK KÜLTÜRÜ. 3. Uluslar arası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 2019-09-26, 2019-09-28, mersin, Türkiye, . 200

11. YALIM KAYA, S.; bektarım, n., MERSİN SARIKEÇİLİ YÖRÜKLERİ’NİN ÇADIR DİKİMİNDE YEMEK KÜLTÜRÜ. 2. ULUSLARARASI AKDENİZ SEMPOZYUMU, 2019-05-23, 2019-05-25, mersin, , . 200

10. can, o.; YALIM KAYA, S., Biri Ulusal Diğeri Uluslararası İki Gıda Dergisinin Duyusal Analiz Acısından İncelenmesi. VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 2019-04-19, 2019-04-20, mersin, , . 200

9. YALIM KAYA, S.; UYGUN, A.; SAYAR, S.; SERİN, S., Peyniraltı Suyu Tozunun Poğaçanın Duyusal Kalitesine Etkisi. International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 2018-11-28, 2018-11-30, , , . 190

8. YALIM KAYA, S., Akdeniz Defnesi ve Ürünlerinin Gıda Olarak Kullanımı. International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 2018-11-28, 2018-11-30, , , . 200

7. YALIM KAYA, S., Turunçgil Meyvelerinin Flavonoid Bileşimi, Ürünlerinde Acılık Sorunu ve Çözümü. International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 2018-11-28, 2018-11-30, , , . 200

6. YALIM KAYA, S.; CANLI, D., Kızılcık Meyvesi, Bileşim Özellikleri ve Kullanım Alanları. 1. Uluslararası Akdeniz Sempozyumu, 2018-11-01, 2018-11-03, , , . 200

5. YALIM KAYA, S.; CAN, O., Sarı Kantaron Bitkisinin Mutfakta Kullanılma Potansiyeli. 1. Uluslararası Akdeniz Sempozyumu, 2018-11-01, 2018-11-03, , , . 200

4. YALIM KAYA, S.; Şahin, E.; Duymaz, A.; ŞİMŞEK, N., Kantin Çalışanlarına Göre İlköğretim Öğrencilerinin Okul Kantininden Tüketim Tercihleri: Adana ve Mersin’de Bir İnceleme. The Second International Congress on Future of Tourism Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-09-29, , , . 190

3. YALIM KAYA, S.; ŞİMŞEK, N., Bireylerin Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar: ”Comfort Food” İçin Türkçe Terim Önerisi. 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 2018-07-19, 2018-07-21, , , . 200

2. ŞİMŞEK, N.; YALIM KAYA, S., ”Comfort Food” Rahatlatan ya da Favori Gıdalar Üzerine Bir Derleme. Gastronomi Zirvesi, 2018-03-22, 2018-03-25, , , . 200

1. YALIM KAYA , S.; BENLİ, S.; UYGUN, A.; EROL, İ., Gıda İşleme ve Gıda Servisi Konularında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyeni Konusunda Bilgi Düzeyleri. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, mersin, Türkiye, 2017. 190

Uluslararası - Tam Metin - Poster 100

1. YALIM KAYA, S., Keçiboynuzu Meyvesi Diyet Lifinin Özellikleri ve Kullanım Alanları. International Erdemli Symposium, 2018-04-19, 2018-04-21, , , . 100

Uluslararası - Özet - Sözlü 300

3. YALIM KAYA, S.; CANLI, D., ÜZÜM PEKMEZLİ KOMBU ÇAYININ DUYUSAL ANALİZİ. Anadolu Uluslararası Üzüm Kongresi, 2022-03-09, , Adıyaman, Türkiye, . 100

2. YALIM KAYA, S.; ŞAHMURAT, F.; İlhan, S., Türkçe: Hazır, Hızır, Hamur: Makarna mı? Noodle mı?. 2. ULUSLARARASI AKDENİZ SEMPOZYUMU, 2019-05-23, 2019-05-25, mersin, , 2019. 100

1. ŞİMŞEK, N.; YALIM KAYA, S.; ÇAKICI, A., Konfor Gıda Tüketimi: Mersin’den Örnekler. 4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 2018-07-19, 2018-07-21, , , . 100

Uluslararası - Özet - Poster 347

7. ŞAHMURAT, F.; YALIM KAYA, S., Anti Obesity and Anti Diabetic Effects of Widely Species Widely Used in Turkish Culinary. 1. International Food and Medicine Congress, 2018-05-24, 2018-05-27, , , . 50

6. YALIM KAYA, S., Peyniraltı Suyunun Özellikleri, Ürünleri ve Unlu Mamullerde Kullanımı. International Erdemli Symposium, 2018-04-19, 2018-04-21, , , . 50

5. YALIM KAYA, S., Pektin Üretiminde Turunçgil Deposu Mersinin Potansiyeli. International Erdemli Symposium, 2018-04-19, 2018-04-21, , , . 50

4. YALIM KAYA, S., GELENEKSEL TESPİH (STYRAX OFFİCİNALİS) ÇİÇEĞİ REÇELİ. İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGİD), 2017-10-26, 2017-10-28, , , . 50

3. YALIM KAYA, S.; SAYAR, S.; SERİN, S.; Uygun, A., YAĞ İKAMESİ OLARAK PEYNİRALTI SUYU TOZU KULLANIMININPOĞAÇANIN YUMUŞAKLIĞINA ETKİSİ. 3. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi ( TARGID ), 2017-10-26, 2017-10-28, , , . 47

2. YALIM KAYA, S.; ÖZDEMİR, Y., KEÇİBOYNUZU MEYVE ÖZÜTÜNÜN ŞEKER BİLEŞİMİ VE DERİŞİMİNE ÖZÜTLEME KOŞULLARININETKİSİ. İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGİD), 2017-10-26, 2017-10-28, , , . 50

1. YALIM KAYA, S.; SERİN, S.; SAYAR, S., The Effect of Using Whey Powders as a Fat Replacer on the Rheological Properties of Pogaca Dough. 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)., 2017-10-25, 2017-10-27, Adana, Türkiye, . 50

Ulusal - Yürütücü 900

9. Gastronomide Füzyon Mutfak Denemesi: Yöresel Pekmezli Kombu Çayı, BAP, Proje No: 2021-2-TP2-4519, 14967 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

8. Farklı Oranlarda Gam Kullanımının Diyet Makarna Kalitesine Etkisi, BAP, Proje No: 2021-1-TP2-4166, 14990 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

7. PEYNİR ALTI SUYU ÜRÜNLERİNİN POĞAÇA ÜRETİMİNDE KULLANIMI, BAP, Proje No: , 16900 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

6. Türk Mutfağında İthal Muz Yerine Anamur Muzunun Kullanım Olanakları, BAP, Proje No: 2019-3-TP2-3695, 13000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

5. Gastronomide Füzyon Mutfak Denemesi: Yöresel Pekmezli Kombu Çayı, BAP, Proje No: , 14967 TL, Yürütücü, 2022,Tamamlandı. 100

4. Türk Mutfağında İthal Muz Yerine Anamur Muzunun Kullanım Olanakları, BAP, Proje No: , 13000 TL, Yürütücü, 2022,Tamamlandı. 100

3. Türkiye’de Bireylerin Stres, Üzüntü, Sıkıntı Anında Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar , BAP, Proje No: 2018-1-TP2-2834, 9000 TL, Yürütücü, 2021,Tamamlandı. 100

2. Türkiye’de Bireylerin Stres, Üzüntü, Sıkıntı Anında Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar, BAP, Proje No: , 9000 TL, Yürütücü, 2019,Tamamlandı. 100

1. PEYNİR ALTI SUYU ÜRÜNLERİNİN POĞAÇA ÜRETİMİNDE KULLANIMI , BAP, Proje No: 2017-1-AP3-2200, 16900 TL, Yürütücü, 2019,Tamamlandı. 100

Ulusal - Araştırmacı 200

4. Keçiboynuzu Meyvesinden Yüksek Saflıkta Şeker Şurubu Üretimi, BAP, Proje No: , 8000 TL, Araştırmacı, 2008,Tamamlandı. 50

3. Keçiboynuzu Meyvesinden Yüksek Saflıkta Şeker Şurubu Üretimi, BAP, Proje No: BAP-FBE GM (SYK) 2007-1 DR., 8000 TL, Araştırmacı, 2008,Tamamlandı. 50

2. Akdeniz Bölgesi’nde Yetişen Portakal Ve Greypfruit Meyvelerinde Hesperedin, Neohesperedin, Naringin, Narirutin Gibi Flavonon Glikozidlerin Düzeylerinin Belirlenmesi, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM (YÖ) 2002, 70850 TL, Araştırmacı, 2005,Tamamlandı. 50

1. Akdeniz bölgesinde yetişen Portakal ve Greypfrut meyvelerinde Hesperedin neohesperedin naringin narirutin gibi flavonon glikozidlerin düzeylerinin belirlenmesi, BAP, Proje No: , 70850 TL, Araştırmacı, 2005,Tamamlandı. 50

Uluslararası
1. ÖZDEMİR, S. Keçiboynuzu Meyvesinden Yüksek Saflıkta Şeker Şurubu Üretimi Düzenle Sil, Patent, . 2000
Ulusal
1. YALIM KAYA, S. ; ÖZDEMİR, Y. Keçiboynuzu Meyvesinden Yüksek Saflıkta Şeker Şurubu Üretimi, Patent, 2010-05-02. 1000
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 1800

9. Esra Şahin, Konfor gıda tüketimi üzerine Trabzon ilinde bir araştırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
Supervised_Master_Theses_001.pdf

8. Deniz CANLI, GASTRONOMİDE FÜZYON MUTFAK DENEMESİ: YÖRESEL PEKMEZLİ KOMBU ÇAYI, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

7. Onur CAN, TÜRK MUTFAĞINDA İTHAL MUZ YERİNE ANAMUR MUZUNUN KULLANIM OLANAKLARI, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

6. Ayşe AFYONCU, Çocukluk çağı obezitesinde okul menülerinin rolü: Anamur ilçesi örneği, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

5. Elanur Şahin, Türk etnik gıdalarının glokalleşme durumu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

4. Nurcan Bektarım, MERSİN’DE YAŞAYAN YERLEŞİK VE KONARGÖÇER YÖRÜKLERİN MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

3. NESLİHAN ŞİMŞEK, KONFOR GIDA TÜKETİMİ ÜZERİNE MERSİN'DE KEŞİFSEL BİR ARAŞTIRMA, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

2. ALİ İHSAN UYGUN, PEYNİRALTI SUYU TOZUNUN POĞAÇA ÜRETİMİNDE YAĞ İKAME MADDESİ OLARAK KULLANIMI, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

1. Sevcan İlhan Umay, KEÇİBOYNUZU PEKMEZ POSASININ DİYET LİFİ KAYNAĞI OLARAK MAKARNADA KULLANILMASI, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

Uluslararası 255
1. THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM: INNOVATION, ENTREPRENEURSHIP AND SUSTAINABILITY (FUTOURISM 2017) , YAYIN KURULU UYELIGI, ISSN : ., E-ISSN : ., 2017-09-28 - 2017-09-30. 125
2. THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM: INNOVATION, ENTREPRENEURSHIP AND SUSTAINABILITY (FUTOURISM 2017) , DANISMA KURULU UYELIGI, E-ISSN : ISBN 978-975-6900-56-7, 2017-10-28 - 2017-10-30. 65
3. VI.ULUSAL II.ULUSLARARASI DOGU AKDENIZ TURIZM SEMPOZYUMU , DANISMA KURULU UYELIGI, ISSN : E-ISSN : 978-605-4940-06-6, 2017-04-14 - 2017-04-15. 65
Ulusal 50
1. Mersin Üniversitesi, 2008-05-30, Mersin, Türkiye. 50
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Detay
Yalım kaya, S.; şahin, E. Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarında Yemek Yeme İştahı ve Yemek Sonrası Suçluluk Hissi: Trabzon’da Bir Araştırma. AVRASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2023, 4, 68-77.
şahin, E.; Yalım kaya, S. Preference for Turkish ethnic foods in the USA. JOURNAL OF ETHNİC FOODS, 2023, 10, 1-6.
http://https://link.springer.com/article/10.1186/s42779-023-00168-5
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
Detay
özdemir, Y.; Yalım kaya, S.; Ilhan, S. Physical, textural, and sensory evaluation of cakes with carob molasses pulp. TOROS UNİVERSİTY JOURNAL OF FOOD NUTRİTİON AND GASTRONOMY, 2023, 2, 159-168.
10.58625/jfng-2223
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl