İngilizce, C, KPDS, 74
Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LİSANS | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | 1983 | |
YÜKSEK LİSANS | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ | HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ | 1997 |
DOKTORA | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ | DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ | 2004 |
1. Konaklama İşletmelerinde İnsan Kaynakları Ücretlendirme Sistemleri ve İzmir İli Uygulaması Danışman: Dr. Alparslan . Usal, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Anabilim Dalı, İzmir, Türkiye, 2004.
https://tez.yok.gov.tr">https://tez.yok.gov.tr
1. DOĞU AKDENİZ’İN MEVCUT TURİZM TALEBİNİN YAPISI VE TALEBİN GELİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN MODEL ÖNERİSİ Danışman: Dr. Nüzhet - KAHRAMAN, Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye, 1997.
https://www.hacettepe.edu.tr">https://www.hacettepe.edu.tr
Görev Ünvanı | Üniversite/Kurum | Yıl |
DOÇENT DOKTOR | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2017-03-06 - 2022-11-30 |
DOÇENT DOKTOR | MERSİN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI | 2023-11-30 - 2023-11-30 |
DOÇENT DOKTOR | TURİZM REHBERLİĞİ YÜKSEK LİSANS ANA BİLİM DALI BAŞKANI | 2017-03-06 - Devam ediyor |
DOÇ. DR. | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM REHBERLİĞİ DOKTORA PROGRAMI ANABİLİM DALI BAŞKANI | 2023-01-01 - Devam ediyor |
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
FAKÜLTE BÜLTEN SORUMLUSU | FAKÜLTE BÖLÜMLERİNİN HABERLERİNİN BÜLTENDE DUYURULMASI | TURİZM FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİ | 2023-06-10 - 2023-07-10 |
DEKAN YARDIMCISI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-05-17 - 2024-12-30 | |
DEKAN YARDIMCISI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-05-17 - 2024-12-30 | |
DEKAN YARDIMCISI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-05-17 - 2024-12-30 | |
DEKAN YARDIMCISI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-05-17 - 2024-12-30 | |
DEKAN YARDIMCISI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-05-17 - 2024-12-30 | |
ANABİLİM DALI BAŞKANI | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
ENSTİTÜ KURULU ÜYESİ | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
BÖLÜM BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
ANABİLİM DALI BAŞKANI | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
ENSTİTÜ KURULU ÜYESİ | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
BÖLÜM BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
ANABİLİM DALI BAŞKANI | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
ENSTİTÜ KURULU ÜYESİ | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
BÖLÜM BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
ANABİLİM DALI BAŞKANI | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
ENSTİTÜ KURULU ÜYESİ | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
BÖLÜM BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
BÖLÜM BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
ANABİLİM DALI BAŞKANI | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
ENSTİTÜ KURULU ÜYESİ | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2023-03-06 - 2026-03-06 | |
DOÇ. DR. | TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA ANA BİLİM DALI BAŞKANI | SOSYAL BİLİMLER DOKTORA ANABİLİM DALIORA | 2023-03-02 - 2023-12-31 |
FAKÜLTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2022-02-18 - 2025-02-18 | |
FAKÜLTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2022-02-18 - 2025-02-18 | |
FAKÜLTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2022-02-18 - 2025-02-18 | |
FAKÜLTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2022-02-18 - 2025-02-18 | |
FAKÜLTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2022-02-18 - 2025-02-18 | |
DOÇ. DR. | MERSİN ÜNİVERSİTESİ, MERSİN İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU TEMSİLCİSİ | MERSİN VALİLİĞİ | 2021-04-10 - 2023-11-30 |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYON BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2021-01-01 - 2023-01-01 | |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYON BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2021-01-01 - 2023-01-01 | |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYON BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2021-01-01 - 2023-01-01 | |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYON BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2021-01-01 - 2023-01-01 | |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYON BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2021-01-01 - 2023-01-01 | |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2020-12-29 - 2022-12-29 | |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2020-12-29 - 2022-12-29 | |
DOÇ. DR. | AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ | TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ | 2020-12-29 - 2023-12-29 |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2020-12-29 - 2022-12-29 | |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2020-12-29 - 2022-12-29 | |
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2020-12-29 - 2022-12-29 | |
DOÇ.DR. | TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI | TURİZM FAKÜLTESİ | 2020-09-06 - 2023-02-16 |
DOÇ. DR. | FAKÜLTE KURULU ÜYESİ | TURİZM FAKÜLTESİ | 2020-03-06 - 2023-03-06 |
DOÇ. DR. | ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU ÜYESİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2016-11-02 - 2023-11-02 |
DOÇ. DR. | TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI BAŞKANI | SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ | 2015-06-01 - 2023-12-31 |
2017
4. ÇAPAR, G.; YENİPINAR, U. KÜLTÜREL VE DOĞAL MİRASIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE TURİST REHBERLERİNİN ROLÜNE İLİŞKİN TURİST ALGISI. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2017, 20, 259-276. 0 + 0 10.21325/jotags.2016.25
2014
3. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇAPAR, G. TURİST REHBERLİĞİ MESLEK KANUNUNUN MESLEK ÖRGÜTLERİ VE ÖĞRETİM ELEMANLARININ BAKIŞ AÇISI İLE DEĞERLENDİRİLMESİ. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 11(2), ARALIK 2014., 2014, 11, 86-114. 0 + 0
2. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇAPAR, G. TURİST REHBERLİĞİ MESLEK KANUNUN, MESLEK ÖRGÜTLERİ VE ÖĞRETİM ELEMANLARININ BAKIŞ AÇISI İLE DEĞERLENDİRİLMESİ. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2014, 11, 86-114. 0 + 0
1. ÇAKICI, A.; YENİPINAR, U.; BENLİ, S. YAVAŞ ŞEHİR HAREKETİ SEFERİHİSAR HALKININ TUTUM VE ALGILARI İLE YAŞAM DOYUMLARI. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ (SOİD), 2014, 11, 26-41. 0 + 0
2016
4. YENİPINAR, U.; YILDIRIM, O. DESTİNASYON MARKALAŞMASINDA YEREL SİMGELERİN LOGO VE AMBLEMLERDDE KULLANILMASI: MUĞLA ARAŞTIRMASI. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ (SOİD), 2016, 13, 28-47. 1000 + 0
3. Çapar, G.; Yenipınar, U. Somut Olmayan kültürel Miras Kaynağı Olarak Yöresel Yiyeceklerin Turizm Endüstrisinde Kullanılması. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, Special Issue 5th Edition, 101-115. 1000 + 0 http://www.jotags.org/ Publications_006.pdf
2014
2. Yenipınar, U.; Köşker, H.; Karacaoğlu, S. Turizmde Yerel Yiyeceklerin Önemi ve Coğrafi İşaretleme: Van Otlu Peyniri. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2014, 2, 13-23. 1000 + 5 http://www.jotags.org. Publications_011.pdf
Alıntılanma Sayısı: 1
1. Yenipınar, U.; Bak, E.; Çapar, G. Turist Rehberliği Meslek Kanununun, Meslek Örgütleri ve Öğretim Elemanlarının Bakış Açısı ile Değerlendirilmesi”. ÇAĞ ÜNİVERİSTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ,, 2014, 11, 86-114. 1000 + 5 http://www.sbe.dpu.edu.tr/index/sayfa/1528/sosyal-bilimler-dergisi-journal-of-social-sciences Publications_012.pdf
Alıntılanma Sayısı: 1
2015
4. YENİPINAR, U. GEÇMİŞİN ANILARINI TAŞIYAN TÖREN YEMEKLERİNİN TURİSTİK ÜRÜN POTONSİYELİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ: MERSİN ÖRNEĞİ. I. EURASİA INTERNATİONAL TOURİSM CONGRESS: CURRENT ISSUES, TRENDS AND IDİCATORS, KONYA/TURKEY, VOL.II PROCEEDİNGS, 2015, Vol.II , 503-512. 200 + 0 Publications_002.pdf
3. YENİPINAR, U.; ERTAŞ, Ç. MARDİN KENTİ MARKA BİLEŞENLERİNE İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA. I. EURASİA INTERNATİONAL TOURİSM CONGRESS: CURRENT ISSUES, TRENDS AND IDİCATORS, KONYA/TURKEY, VOL.II PROCEEDİNGS, 2015, Vol.II , 51-61. 200 + 0 www.aybilonline.com Publications_001.pdf
2. YENİPINAR, U.; GÖLGELİ, U. YEREL YİYECEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİNDE YERİ VE ÖNEMİ: ANAMUR ÖRNEĞİ. I. EURASİA INTERNATİONAL TOURİSM CONGRESS: CURRENT ISSUES, TRENDS AND IDİCATORS, KONYA/TURKEY, VOL.II PROCEEDİNGS, 2015, Vol.II , 313-328. 200 + 0 Publications_003.pdf
2013
1. yenipınar, u.; Özkirişçi, A. Türkiye ve Avrupa Birliği Ülkelerinde Turist Rehberliği Eğitimi. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2013, 10, 86-113. 200 + 0 http://www.cag.edu.tr/tr/yayinlarimiz Publications_014.pdf
2018
6. BENLİ, S.; YENİPINAR, U. YEREL YİYECEK DENEYİMİNİN DESTİNASYON İMAJI VE DESTİNASYON SADAKATİ ÜZERİNE ETKİSİ: MERSİN'İ ZİYARET EDEN YERLİ TURİSTLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. THE JOURNAL OF ACADEMİC SOCİAL SCİENCES, 2018, 82, 658-685. 100 + 0 http://doi.org/10.16992/ASOS.14348 Publications_046.pdf
2016
5. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B. Alaçatı'nın Kültürel ve Doğal Mirasının Sürdürülebilirliği. III. ULUSLARARASI CESME-CHIOS TARİHİ, KÜLTÜR VE TURİZM SEMPOZYUMU, 2016, 1, 241-263. 50 + 0 http://ics.ege.edu.tr Publications_022.pdf
2014
4. ATÇI, D.; YENİPINAR, U.; UNUR, K. Gönüllü Olma Nedenleri Mersin 2013 XVII Akdeniz Oyunları Örneği. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 42-56. 100 + 0
2006
3. YENİPINAR, U. Spor Etkinlik Turizmi ve Stratejik Yiyecek&İçecek: 23. 2005, İzmir Üniversiteler Arası Yaz Oyunları Örneği.. TÜRK-KAZAK TURİZM KONFERANSI: DÜNYA TURİZMDE YENİ DEĞERLER, PERSPEKTİFLER VE GELECEKTE TURİZM YÖNETİMİ, 2006, ıı, 1288-1298. 50 + 0 http://akdeniz.edu.tr Publications_016.pdf
2. YENİPINAR, U. Spor Etkinliği Turizm ve Yönetim ve Bilgi Teknolojileri Uygulamaları: 23'ün Örneği. Yaz Universiade 2005, İzmir. DETAY YAYINCILIK, 2006, 1, 1565-1577. 50 + 0 http://detayyayin.com.tr Publications_018.pdf
1. YENİPINAR, U. Demiryollarının Turizm Amaçlı Kullanımı: Nostalji Treni İzmir-Tire-Selçuk-Çamlık. ULUSLARARASI DEMİRYOLU SEMPOZYUMU BİLDİRİ KİTABI, 2006, 1, 653-664. 50 + 0 http://info@irsturkey.com Publications_015.pdf
2021
7. YENİPINAR, U.; ATASOY, A.; ÇINAR, B.; TÜRKSEVEN, Y. IV. ULUSAL TURİST REHBERLİĞİ KONGRE BİLDİRİLERİNİN DEĞERLENDİRMESİ 4-5 KASIM-2021-Mersin. TURİST REHBERLİĞİ NİTEL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2021, 2, 163-176. 0 + 0
2016
6. ÇAPAR, G.; YENİPINAR, U. SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS KAYNAĞI OLARAK YÖRESEL YİYECEKLERİN TURİZM ENDÜSTRİSİNDE KULLANILMASI. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 101-115. 100 + 0 10.21325, Jotags. 2016.25
5. ÇAPAR, G.; YENİPINAR, U. Somut Olmayan Kültürel Miras Kaynağı Olarak Yöresel Yiyeceklerin Turizm Endüstrisinde Kullanılması (Use of Local Food as a Source of Intangiable Cultural Heritage in Tourism Industry). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, , 100-115. 100 + 0 10.21325
2014
4. YENİPINAR, U.; ÇAPAR, G.; BAK, E. Turist Rehberliği Meslek Kanununun, Meslek Örgütleri ve ÖğretimElemanlarının Bakış Açısı ile Değerlendirilmesi. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2014, 11, 86-114. 100 + 0
3. ATCI, D.; YENİPINAR, U.; UNUR, K. GÖNÜLLÜ OLMA NEDENLERİ MERSİN 2013 XVII. AKDENİZ OYUNLARI ÖRNEĞİ. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ/JOURNAL OF TRAVEL AND HOSPİTALİTY MANAGEMENT,(SOİD), 2014, 11, 42-56. 100 + 0
2. YENİPINAR, U.; KÖŞKER, H.; KARACAOĞLU, S. TURİZMDE YEREL YİYECEKLERİN ÖNEMİ VE COĞRAFİ İŞARETLEME: VAN OTLU PEYNİRİ. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2014, 2, 13-23. 100 + 0
2013
1. YENİPINAR, U.; Zorkirişçi, A. TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE TURİST REHBERLİĞİ EĞİTİMİ. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİSOSYAL BİLİMLER DERGİSİJOURNAL OF SOCİAL SCİENCES, 2013, 10, 86-113. 100 + 0
2019
11. YENİPINAR, U.; KARDAŞ, K. Turizm Rehberliği Bölümleri Müfredat Geliştirme Önerisi . JOURNAL OF TRAVEL AND TOURİSM RESEARCH 15 (2019) 01-26, 2019, 30, 153-162. 200 + 0
10. ÇINAR, B.; YENİPINAR, U. TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDE ÖZ YETERLİLİK ALGISI, MESLEKİ KAYGI ve MESLEĞİ YAPMA NİYETİ İLİŞKİSİ. ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2019, 30, 153-162. 200 + 0 http://www.anatoliajournal.com/ Publications_028.pdf
9. YENİPINAR, U.; Kardaş, K. TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMLERİN MÜFREDAT GELİŞTİRME ÖNERİSİ. ADNAN MENDERES UNİVERSİTY, JOURNAL OF TRAVEL AND TOURİSM RESEARCH, 2019, 15, 1-26. 200 + 0 http://www.site.adu.edu.tr/jttr/files/JTTR1_GUZ_2019.pdf Publications_030.pdf
2017
8. ÇAPAR,, G.; YENİPINAR, U. KÜLTÜREL VE DOĞAL MİRASIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE TURİST REHBERLERİNİN ROLÜNE İLİŞKİN TURİST ALGISI. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2017, 20, 397-423. 200 + 0 http://sbe.balikesir.edu.tr/dergi Publications_026.pdf
2016
7. YENİPINAR, U.; YILDIRIM, O. Destinasyon Markalaşmasında Yerel Simgelerin Logo ve Amblemlerde Kullanılması Muğla Araştırması. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2016, 13, 28-46. 200 + 0
2015
6. YENİPINAR, U.; BAK, E. KAPADOKYA BÖLGESİNİN TANITIMINDA TURİST REHBERLERİNİN PERFORMANSININ ÖNEMİ. 16. ULUSAL TURİZM BİLDİRİLER KİTABI, ÇANAKKALE, 2015, VOL.I, 1512-1528. 200 + 0 https://detayyayin.com.tr Publications_005.pdf
5. YENİPINAR, U.; ESER, S. SÜRDÜRÜLEBİLİR DESTİNASYON YÖNETİMİNDE TURİST REHBERLERİNİN ROLÜ. 16. ULUSAL TURİZM BİLDİRİLER KİTABI, ÇANAKKALE, 2015, VOL.I, 818-832. 200 + 0 Publications_004.pdf
2014
4. ATÇI, D.; YENİPINAR, U.; UNUR, K. Gönüllü Olma Nedenleri Mersin 2013 XVII Akdeniz Oyunları Örneği. SOİD: SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 42-56. 200 + 0
2007
3. yenipınar, u. Otel İşletmelerinde Ücretlendirme: İzmir İli 4-5 Yıldızlı Otel işletmelerinde Bir Analiz, . DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2007, 7, 148-176. 200 + 5 http://http://www.sbe.deu.edu.tr/dergi/ARSIV_7_3.htm Publications_013.pdf
2. YENİPINAR, U. OTEL İŞLETMELERİNDE ÜCRETLENDİRME: İZMİR İLİ 4-5 YILDIZLI OTEL İŞLETMELERİNDE BİR ANALİZ. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERGİSİ, 2007, 7, 148-176. 200 + 0
2002
1. YENİPINAR, U. İNANÇ TURİZMİ VE ANADOLU. BİLİM VE AKLIN AYDINLIĞINDA EĞİTİM, 2002, 3, 14-17. 200 + 0
2016
4. YENİPINAR, U.; BAK, E.; BİRDİR, S.; ÇAPAR, G. Turizm Rehberliği Bölümü, Lisans Öğrencilerinin Turizm Rehberliği Mesleğine İlişkin Algılarının Mecazlarla Analizi. 17. BODRUM ULUSAL TURİZM KONGRESİ, AKDEMİ SEKTÖR BULUŞMASI, DEKAY YAYINCILIK, , 2016, 1, 1287-1296. 47 + 0 http://www.detayyayin.com.tr Publications_026.pdf
2013
3. ÇAKICI, C.; YENİPINAR, U.; BENLİ, S. Seferihisar Halkının Yavaş Sakin Şehir Hareketi Uygulamalarına İlişkin Tutumları ve Algıları İle Yasam Doyumları Üzerine Bir Araştırma . ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 14. ULUSAL TURİZM KONGRESİ,, 2013, 1, 798-814. 50 + 0 http://turizm@erciyes.edu.tr Publications_024.pdf
2012
2. YENİPINAR, U. Kilikya’nın Kültür ve İnanç Yolları: St. Paul ve Mevlana. 2.TARSUS KENT SEMPOZYUMU BİLDİRİLER KİTABI, 2012, 1, 282-289. 50 + 0 http://www.ozgurofset.com.tr Publications_025.pdf
2009
1. YENİPINAR, U. Turizmde Markalaşma: Alaçatı Örneği. MERSİN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM İSLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O. 10. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, , 2009, 1, 925-938. 50 + 0 http://www.ulusalturizmkongresi.org Publications_023.pdf
2022
10. YENİPINAR, U.; DERİNALP, G. MERSİN KENT MERKEZİNDEKİ TÜRBELERİN GÜNÜBİRLİK KENT TURU PROGRAMLARINA DAHİL EDİLMESİ. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, 19, 78-92. 100 + 0
9. YENİPINAR, U. YERELLİKTEN ULUSLARARASINA GEÇİŞ YOLCULUĞU : OLCARTUR SEYAHAT ACENTASI MERSİN KENTİ. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2022, 19, 311-328. 100 + 0 http://www.soidergi.com.tr Publications_042.pdf
8. YENİPINAR, U. TURİZM, YAŞAYAN İNSAN HAZİNELERİ, TAK TAK HELVA USTALARI. İÇEL DERGİSİ,İÇEL DERGİSİVOL. 2 NO. 2 (2022), 2022, 2, 91-106. 100 + 0
7. YENİPINAR, U. PATRİSTİK KAPADOKYA BABALARI VE İNANÇ TURİZMİ. JOURNAL OF GLOBAL TOURİSM AND TECHNOLOGY RESEARCH, 2022, 3, 95-116. 100 + 0 http://dergipark.org.tr/en/pub/jgttr Publications_044.pdf
2021
6. YENİPINAR, U. TARİHİ ZEYVE PAZARININ YAŞATILMASI VE MERSİN ÇIKIŞLI TUR ROTASI. KÜLTÜREL MİRAS ARAŞTIRMALARI KULMİRA, 2021, 2, 78-96. 100 + 0 http://e-ISSN 2687-6094 Publications_043.pdf
2019
5. YENİPINAR, U. Batı İpek Yolu Projeleri ve Türkiye. ULUSLARARASI MEDENİYET ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2019, 1, 112-132. 100 + 0 https://dergipark.org.tr/tr/pub/inciss Publications_040.pdf
4. YENİPINAR, U. BATI İPEK YOLU TURİZM PROJELERİ. ULUSLARARASI MEDENİYET ÇALIŞMALARI DERGİSİ, 2019, , 112-132. 100 + 0 doi10.26899/inciss.223/doi
2018
3. YENİPINAR, U. TURİST REHBERLERİNİN KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM YETERLİLİĞİ. RESEARCHGATE, 2018, -2, 533-542. 100 + 0
2014
2. ÇAKICI, A.; YENİPINAR, U.; BENLİ, S. Yavaş Şehir Hareketi Seferihisar Halkının Tutum ve Algıları İleYaşam Doyumları. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 26-41. 100 + 0
2007
1. YENİPINAR, U. OTEL İŞLETMELERİNDE ÜCRETLENDİRME : İZMİR İLİ 4-5 YILDIZLI OTEL İŞLETMELERİNDE BİR ANALİZ. D.E.Ü.SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2007, 7, 148-176. 100 + 0 1308-0911
1. Yenipınar, U. 2. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ KONGRESİ: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2018), ISBN: 978-975-6900-59-8, https://www.futourismcongress.com/tr, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 893 Sayfa, Türkçe, Mersin, Türkiye, 2018. 750
https://www.futourismcongress.com/tr
2. YENİPINAR, U. Sosyal Bilimlerdeki Gelişmeler, ISBN: 978-954-07-4343-1, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS SOFIA -2017, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 900 Sayfa, İngilizce, Ohridstki, Bulgaristan, 2017. 13250
http://www.unipress.bg
3. yenipınar, u.; yıldız, E. Turismde Küresel Konular ve Trendler, ISBN: 978-954-07-4138-3 , St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, , Baskı Sayısı: 5, Baskı Adet Sayısı: 1000, 20 Sayfa, İngilizce, Sofya, Bulgaristan, 2016. 0
http://press-su.com/
4. YENİPINAR, U.; ÇAPAR, G. Sosyal Bilimlerdeki Gelişmeler, ISBN: 978-954-07-4343-1, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS SOFIA -2017, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 1000 Sayfa, İngilizce, Ohridstki, Bulgaristan, 2017. 4125
http://www.unipress.bg
5. YENİPINAR, U.; BALTA, S.; KARAGÖZ, D. Turizm Politikaları Konuları, ISBN: 978-960-6672-19-4, Athens Instıtute For Educatıon And Research, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 135 Sayfa, İngilizce, Athen, Yunanistan, 2007. 83
http://atiner@atiner.gr
6. YENİPINAR, U. Tourism, Environment and Sustainability, ISBN: 978-954-07-4021-8, T. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Baskı Sayısı: 755, Baskı Adet Sayısı: 1000, 10 Sayfa, İngilizce, sofia, Bulgaristan, 2015. 15500
http://press-su.com/
7. YENİPINAR, u. Turist Rehberleri İçin Anadolu'da Antik Kent ve Merkezler, ISBN: 978-605-254-283-5, Detay Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 747 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 250
https://www.detayyayin.com.tr/
8. YENİPINAR, U. Anadolu'da İnanç Turizmi: Fenomenler, Efsaneler, Kişiler ve Mekanlar, ISBN: 978-625-402-368-2, Nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 868 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 250
https://www.nobelyayin.com.tr/
9. Yenipınar, U. Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler-II, ISBN: 978-605-254-042-8, Detay Yayıncılık, Ankara, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 424 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2018. 500
http://detayyayin.com.tr
10. Yenipınar, U. Küreselleşen Dünyada Sosyal Bilim Araştırmaları, ISBN: 978-954-07-4528-2, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS SOFIA, 2018, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 937 Sayfa, İngilizce, Sofia, Bulgaristan, 2018. 250
https://www.uni-sofia.bg
1. YENİPINAR, U. Akdeniz İpek Yolu Kültürel Miraslar-1, ISBN: 978-625-7492-02-7, Nobel Yayın, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 290 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
http://nobelyayin.com.tr
2. YENİPINAR, U. Anadolu İpek Yolu Kültürel Mirasları-II, ISBN: 978-625-433-820-5, Nobel Yayın, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 457 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 250
http://nobelyayin.com.tr
1. YENİPINAR, U. Akdeniz İpek Yolu Kültürel Mirası, ISBN: 978-625-7492-02-7, Nobel Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 384, 290 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 500
http://nobelyayin.com.tr
1. YENİPINAR, U.; ÇINAR, B. Detay Yayınıcılık, ISBN: 978-975-17-3949-0, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 1000 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2017. 0
2. YENİPINAR, u. 1 Adım 23 Seyyah 68 Rota, ISBN: 978-625-7258-67-8, Nobel Bilimsel Eserler, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 384 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 1500
http://nobelyayin.com.tr
3. YENİPINAR, U. Akdeniz'in Turizm Güneşi Mersin, ISBN: 978-625-433-119-0, Nobel Bilimsel Eserler, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 492 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 500
http://nobelyayin.com.tr
4. ATEŞ, E.; YENİPINAR, U. Turizm, Toplum, Kültür, ISBN: 978-625-7492-02-7, Nobel Bilimsel Eserler, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 584 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
http://nobelyayin.com.tr
5. YENİPINAR, u. 1 Adım 23 Seyyah 68 Rota, ISBN: 978-625-7258-67-8, Nobel Bilimsel Eserler, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 384 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 500
https://www.nobelyayin.com.tr/
6. YENİPINAR, U. 1 Adım 23 Seyyah 68 Rota, ISBN: 978-625-7258-67-8, Nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 384 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 1000
http://nobelyine.com.tr
7. YENİPINAR, U. Developments in Social Sciences,, ISBN: 978-954-07-4343-1, St. Kliment Ohridski University Press, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 1000 Sayfa, İngilizce, Sofia, Bulgaristan, 2017. 0
1. YENİPINAR, U.; YILDIZ, E. Global Issues and Trends in Tourism, ISBN: 978-954-07-4138-3, St. Kliment Ohridski University Press, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 11 Sayfa, İngilizce, SOFIA, Bulgaristan, 2016. 0
2. YENİPINAR, U.; BAK, E. Global Issues and Trends in Tourism, ISBN: 978-954-07-4138-3, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, 2016, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 716 Sayfa, İngilizce, Sofia, Bulgaristan, 2016. 0
3. YENİPINAR, U.; EVEREST, Z. Social Sciencess Researches in the Globalizing World, ISBN: 978-954-07-4528-2, St. Climent Ohridski, University Press, Sofia, Bulgary, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 937 Sayfa, İngilizce, Sofia, Bulgaristan, 2018. 0
4. YENİPINAR, U. Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler II, ISBN: 978-605-254-042-8, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 421 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2018. 0
5. YENİPINAR, U. Turist Rehberleri İçin Anadolu'da Antik Kent ve Merkezler, ISBN: 978-605-254-283-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: , 776 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
6. YENİPINAR, U. 1 Adım 23 Seyyah 68 Rota Kitabı, ISBN: 978-625-7258-67-8, Nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 365 Sayfa, Türkçe, Tiflis, Gürcistan, 2020. 0
7. YENİPINAR, U.; ÇINAR, B. Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar, ISBN: 978-605-254-040-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 737 Sayfa, Türkçe, Ankara, , 2018. 0
8. YENİPINAR, U.; ÇEVİK, S.; YILDIRIM SAÇILIK, M. Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, ISBN: 978-605-254-179-1, Detay Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 509 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 333
http://detayyayin.com.tr
9. YENİPINAR, U. KAVRAMDAN UYGLAMAYA TURİST REHBERLİĞİ MESLEĞİ, ISBN: 978-605-033-045-8, NOBEL YAYINEVİ, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: , 546 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2023. 0
10. YENİPINAR, U. Anadolu İpek Yolu Kültürel Mirasları II, ISBN: 978-625-433-820-5, Nobel Yayın, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 457 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 0
11. YENİPINAR, U. 1 Adım 23 Seyyah 68 Rota Kitabı, ISBN: 978-625-402-368-2,, Nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 800, 200 Sayfa, İngilizce, Ankara, İran, 2020. 3000
http://nobelyayin.com.tr
12. YENİPINAR, U. Konaklama Isletmelerinde Insan Kaynakları Yönetimi: Ilkeler ve Uygulamalar, ISBN: 975-591-778-0., Nobel Yayınevi, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: , 411 Sayfa, Türkçe, İzmir, Türkiye, 2005. 0
13. YENİPINAR, U.; YILDIZ, E. Global Issues and Trends in Tourism, ISBN: 978-954-07-4138-3, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia,, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 716 Sayfa, İngilizce, Sofa, Bulgaristan, 2016. 0
14. YENİPINAR, U.; YILMAZ, L. Turist Rehberliğinde Uzmanlaşma-Özel İlgi Turlarından Özel Konulara, ISBN: 978-605-033-106-6, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 599 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2019. 500
http://detayyayin.com.tr
15. YENİPINAR, U. 1 Adım 23 Seyyah 68 Rota, ISBN: 978-625-7258-67-8, Nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 365 Sayfa, Türkçe, Dubrownik, Hırvatistan, 2020. 0
16. YENİPINAR, U. Anadolu’da İnanç Turizmi,Fenomenler, Efsaneler, kişiler ve mekanlar/, ISBN: 978-625-402-368-2, Nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 1000 Sayfa, İngilizce, Ankara, Türkiye, 2020. 0
17. YENİPINAR, U. Konaklama İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi İlkeler ve Uygulamalar, ISBN: 975-591-778-0, Nobel Yayınevi (8 Yazarlı), Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: , 411 Sayfa, Türkçe, İzmir, Türkiye, 2005. 0
18. YENİPINAR, U.; YILDIZ, E. Tourism Environment and Sustainability, ISBN: 978-954-07-4021-8, ST. KLİMENT OHRİDSKİ UNİVERSİTY PRESS, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 755 Sayfa, İngilizce, SOFYA, Bulgaristan, 2015. 0
19. YENİPINAR, U. Akdeniz İpek Yolu Kültürel Mirası-1, ISBN: 978-625-7492-02-7, NOBEL YAYINEVİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 800, 290 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 500
http://nobelyayin.com.tr
20. YENİPINAR, U.; KÖROĞLU, Ö.; YENİPINAR, U. Kavramdan Uygulmamaya Turist Rehberliği Mesleği, ISBN: 978-605-033-045-8, Nobel Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 525 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2019. 333
http://nobelyayin.com
21. YENİPINAR, U. Akdeniz Turizm Güneşi, ISBN: 978-625-7492-02-7, NOBEL YAYINEVİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 306 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
22. YENİPINAR, U. Anadolu İpek Yolu Kültürel Mirasları II, ISBN: 978-625-433-820-5, Nobel Yayın, Baskı Sayısı: 500, Baskı Adet Sayısı: 3000, 428 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 500
https://www.nobelyayin.com
23. YENİPINAR, U.; YILMAZ, L. Turist Rehberliğinde Uzmanlaşma Özel İlgi Turlarından Özel Konulara, ISBN: 978-605-033-106-6, Nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 800, 586 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2019. 500
http://nobelyayin.com.tr
24. YENİPINAR, U. Anadolu'da İnanç Turizmi, Fenomenler, Efsaneler, Kişiler ve Mekanlar, ISBN: 978-625-402-368-02, Nobel Yayın, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: 800, 868 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 1000
http://nobelyayin.com.tr
25. YENİPINAR, U.; ARICI, S. Akıllı Destinasyon Markalaması, Kentin Turizmde Sürdürülebilir Kalkınmasına 360 Derece Bakış Mersin Örneği, ISBN: 978-605-254-198-2, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 424 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2019. 500
http://detayyayin.com.tr
26. YENİPINAR, U.; ÇAPAR, G. Developments in Social Sciences, ISBN: ISBN 978-954-07-4343-1, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS SOFIA, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 12 Sayfa, İngilizce, SOFIA, Bulgaristan, 2017. 0
27. YENİPINAR, U. Turist Rehberleri İçin Anadolu’da Antik Kent ve Merkezler, ISBN: 978-605-254-283-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 1000 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 0
1. YENİPINAR, U. Cultural Heritage of Mediterranean Silk Road, ISBN: 978-625-7492-02-7, NOBEL YAYINEVİ, Baskı Sayısı: , Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, , , 2021. 0
2. YENİPINAR, U. Muğla Yemekleri Seçilmiş Geleneksel Tarifler, ISBN: , Muğla Belediyesi Matbaası, Baskı Sayısı: , Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, , , 2013. 0
3. YENİPINAR, U. ALACAAT - ALAZATA - ALAÇATI OT MUTFAĞI, ISBN: 978-625-00-8893-7, Cemal Matba, Tükelmat A.Ş. İzmir, Baskı Sayısı: , Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, , , 2023. 0
4. YENİPINAR, U. Beden Yazıtları: Güneydoğu Anadolu Geleneksel Dövme Sanatı (ciltli) (Yazar).; sayfa 280, ISBN: 9786054387830, Etki Yayın İzmir, Baskı Sayısı: , Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, , , 2013. 0
1. BOZKURT, L. Alaçatı Mutfağı: Seçilmiş Tarifler, ISBN: ****, Ege Pro Ofset, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 161 Sayfa, Türkçe, İzmir/Bornova, Türkiye, 2011. 250
http://proofset.com
1. YENİPINAR, U. Hatay, ISBN: 978-605-4387-007, Etki Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 406 Sayfa, Türkçe, İzmir, Türkiye, 2010. 500
http://Etkiyayinevi.com
1. GÜNGÖR, Y.; YENİPINAR, U.; YAŞARSOY, E.; KIŞLALI, Ö.; TÜR, Ş. 9 Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı Kastomonu Üniversitesi Turizm Fakültesi SONUÇ RAPORU, ISBN: 978-605-65762-4-9, ANATOLIA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 64 Sayfa, Türkçe, İSTANBUL, Türkiye, 2016. 0
1. YENİPINAR, U. ANTIOCHEIA/HATAY, ISBN: ı, ATLAS AKADEMİ, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: , 410 Sayfa, Türkçe, KONYA, Türkiye, 2023. 0
2. YENİPINAR, U. Hatay Antiocheia: Doğunun Kraliçesi, ISBN: 978-605-4387-007, Etki Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 406 Sayfa, Türkçe, İzmir, Türkiye, 2010. 0
3. YENİPINAR, U. Güneydoğu Anadolu Geleneksel Dövme Sanatı Beden Yazıtları., ISBN: 978-605-4387-83-0, Etki Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 500 Sayfa, Türkçe, İzmir, Türkiye, 2013. 0
4. YENİPINAR, U. Alaçatı Ot Mutfağı, ISBN: 978-625-7492-02-7, Cemal Matba, İzmir, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 500 Sayfa, Türkçe, İzmir, Türkiye, 2022. 0
1. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; YENİPINAR, U. VI.II. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu14-15 Nisan, 2017, Gaziantep, ISBN: 1015016, Copyright Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 800 Sayfa, Türkçe, Gaziantep, Türkiye, 2017. 0
2. YENİPINAR, U.; ATASOY, A.; Sabri, A.; YILMAZ, L. IV. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi, Bildiriler Kitabı, 4-5 KASIM 2021, MERSİN, ISBN: 978-625-44303-6-7, Yayın: E-book, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 294 Sayfa, Türkçe, Mersin, Türkiye, 2021. 0
3. YENİPINAR, U.; BAK ATEŞ, E. Turizm, Toplum, Kültür, ISBN: 9786254171994, NOBEL YAYINEVİ, Baskı Sayısı: 100, Baskı Adet Sayısı: 1, 584 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
http://nobelyayin.com.tr
26. YENİPINAR, U., Demiryollarının Turizm Amaçlı Kullanımları İzmir Tire Selçuk Çamlık Nostalji Trenleri. Uluslararası Demiryolu Sempozyumu-TC. Ulaştırma Bakanlığı, 2006-12-13, , Ankara, Türkiye, . 200
25. YENİPINAR, U., Strategic Catering Management Ananalysis of the 23rd Izmir Summer Universiade 2005. Türk Kazakh International Tourism Conference, New Perspectives and Values in World Tourism &Tourism Management in the Future, 2006-11-20, , Alanya, Türkiye, . 200
24. YENİPINAR, U.; Mızrak, R., İPEK YOLU SOMUT VE SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS İZLERİ: ŞANLIURFA HANLARI. THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, MERSİN, 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, 2019. 200
Scientific_Meetings_001.pdf
23. YENİPINAR, U., Yeni İpek Yolu Turizmi ve Mersin. 2. Uluslararası Mersin Sempozyumu, 2019-05-23, 2019-05-25, Mersin, Türkiye, 2019. 200
https://mersinsempozyumu.mersinakademi.com.tr/
22. YENİPINAR, U., YENİ İPEK YOLU TURİZM TRENDİ VE MERSİN İLİNİN POTANSİYELİ. 2. ULUSLARARASI MERSİN SEMPOZYUMU, 2019-05-23, 2019-05-25, Mersin, Türkiye, . 200
21. ÇINAR, B.; YENİPINAR, U., Türkiye Turistik Destinasyon İmajinin Google Trends Yoluyla İncelenmesi. The Second International Congresson Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainabilitiy, Futotourism, 2018, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, . 200
20. YENİPINAR, U.; YILMAZ, L., Tarihi İpek Yolunda Payas Külliyesi ve Doğu Akdeniz Tur Programları. II. Futourism Congress Mersin, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, . 200
19. YENİPINAR, U.; BAK, E., Turist Rehberlerinin Kültürlerarası İletişim Yeterliliği. The Second International Congresson Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainabilitiy, Futotourism, 2018, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, . 200
18. YENİPINAR, U., Seyyahların Gözüyle, Doğu Akdeniz Kent ve Kasabaları. 2. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu, 2018-09-20, 2018-09-22, Nevşehir, Türkiye, . 200
17. YENİPINAR, U., The Silk Route Tourism and Silk Road Guiding: An Evaluation onPractices in Turkey. THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-29, MERSİN, Türkiye, 2017. 200
Scientific_Meetings_010.pdf
16. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B., Turist Rehberliği Mesleği Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri. 1. Uluslararası Turizmin Geleceği inovasyon, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik Kongresi, 2017-09-28, 2017-09-29, Mersin, Türkiye, . 200
15. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B., Turist Rehberliği Mesleği Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri. 1. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ KONGRESİ: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi-FutuTurism 2017, Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Mersin, 2017-09-20, 2017-12-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200
http://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=2
14. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; YENİPINAR, U., Sürdürülebilirlik Kapsamında Yeşil Yıldız Uygulamalarına Yönelik Tüketici Algıları: Mersin Örneği. VI. Ulusal II. Uluslararası Doğu Akdeniz Sempozyumu, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, . 200
13. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B., Sustainability of Natural Cultural Heritage of Alaçatı (written in english). Çeşme-Chios History, Culture and Tourism Symposium, 2016-11-03, 2016-11-04, Çeşme/İzmir, Türkiye, . 200
12. Yenipınar, u.; Bak, E.; Çınar, B., Alaçatı'nın Kültürel ve Doğal Mirasının Sürdürülebilirliği. Üçüncü Uluslararası Çeşme, Chios Uluslararası Tarih, Kültür ve Turizm Sempozyumu, 2016-11-03, 2016-11-04, İzmir/Çeşme, Türkiye, 2016. 200
http://ics.ege.edu.tr/files/programmesymposium.pdf
11. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B., Sustainability of Cultural and Natural Heritage of Alaçati. III. INTERNATIONALCESME-CHIOS HISTORY, CULTURE ANDTOURISM SYMPOSIUM, 2016-11-03, 2016-11-04, İzmir, Türkiye, . 200
10. YENİPINAR, U.; BAK, E., Sustainability of city councils Mersin and Bursa City Council and agenda 21 example. Kent Destinasyonlarının Sürdürülebilirliği Mersin Bursa Kent Konseyleri ve Gündem 21 Örneği. 3rd International Congress of Tourism & Management Researches – 2016, 2016-05-20, 2016-05-22, ANTALYA, Türkiye, . 200
9. YENİPINAR, U.; BAK, E., Turizmin Sürdürebilirliğinde Gündem 21 ve Kent Konseyleri Mersin ve Bursa Kent Konseyleri. 3rd International Congeres of Tourism and Management Researches, 2016-05-20, 2016-05-22, İstanbul, Türkiye, . 200
8. YENİPINAR, U., GEÇMİŞİN ANILARINI TAŞIYAN TÖREN YEMEKLERİNİN TURİSTİK ÜRÜN OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ MERSİN ÖRNEĞİ. I.Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi, güncel konular, eğilimler ve göstergeler, 2015-05-28, 2015-05-30, Konya, Türkiye, . 200
7. YENİPINAR, U., Yerel Yiyeceklerin Gastronomi Turizmindeki Yeri ve Önemi Anamur Örneği. I. Avrasya Uluslar arası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, 2015-05-28, 2015-05-30, Konya, Türkiye, . 200
6. YENİPINAR, U.; ERTAŞ, Ç., Mardin Kenti Marka Bileşenlerine İlişkin Bir Araştırma. I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi Güncel konular, Eğilimler ve Göstergeler, 2015-05-28, 2015-05-30, Konya, Türkiye, . 200
5. YENİPINAR, U.; ERTAŞ, Ç., Mardin Kenti Marka Bileşenlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, 2015-05-28, 2015-05-30, Konya, Türkiye, . 200
4. KARACAOĞLU, S.; YENİPINAR, U.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K., SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM ARACI OLARAK GASTRONOMİK MİRAS: Adana ve Mersin illeri örneği.. 4. Doğu Akdeniz Sempozyumu, 2015-04-17, 2015-04-17, Hatay, Türkiye, . 170
3. YENİPINAR, u., Gaziantep Zeugma Müzesinin Turist Rehberleri Tarafından Yorumlanması. Dünya Turist Rehberleri Federasyonu Birliği15. Çekoslovakya-Prag Kongresi, 2015-01-26, 2015-01-31, Prag, Çek Cumhuriyeti, 2015. 200
http://wftga.org
2. YENİPINAR, U.; BALTA, S.; Deniz, K., Event Tourism Mega Events and Development of The cities The 23rd Summer Universiade 2005 İzmir. II.International Tourism Conference, Education and Research Enstitute, 2007-07-29, 2007-07-30, Atina, Yunanistan, . 200
1. YENİPINAR, U.; BALTA ULAY, S., Event Tourism Mega Events and Development of the Cities The 23rd Summer Universiade 2005 İzmir/ Kitaplaştırılmış. 6th International Conference on Sports: Economic, Management and Marketing Aspects, Athens Institute for Education and Research, Issues on Tourism Policy, 2007-06-01, 2007-06-03, Atina, Yunanistan, . 200
5. YENİPINAR, U., BATI İPEK YOLU TURİZM PROJELERİ VE TÜRKİYE. 2. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu, 2018-09-20, 2018-09-22, Nevşehir, Türkiye, . 100
4. YENİPINAR, U.; ÇAPAR, G., The Silk Route Tourism and Silk Road Guiding: An Evaluation on Practices in Turkey. The First International Congress on Future Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-28, Mersin, Türkiye, . 100
3. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; YENİPINAR, U., Sürdürülebilirlik Kapsamında Yeşil Yıldız Uygulamalarına Yönelik Tüketici Algıları: Mersin Örneği. VI. DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 100
http://www.doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1
2. YENİPINAR, U., Turist Rehberlerinin Soyut Olmayan Kültürel Mirası Yorumlamaları: Tarihi İpekyolu Kahvehanesi. Dünya Turist Rehberleri Federasyonu Birliği Kongresi, 2017-01-30, 2017-02-07, TAHRAN, İran, 2016. 100
1. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B., ALAÇATI’NIN KÜLTÜREL VE DOĞAL MİRASININ SÜRDÜRÜLEBİRLİĞİ. III.Ceşme Chios History, culture and Tourism Symposium, 2016-11-03, 2016-11-05, İzmir/Çeşme, Türkiye, 2016. 100
http://www.ics.ege.edu.tr/
25. ATASOY, A.; YENİPINAR, U.; Sabri, A.; YILMAZ, L., AKDENİZ BÖLGESİ MAĞARALARININ TURİZM POTANSİYELİ. IV. ULUSAL TURİST REHBERLİĞİ KONGRESİ, MERSİN. BİLDİRİLER KİTABI., 2021-11-03, , Mersin, Türkiye, . 85
24. YENİPINAR, U.; ÇINAR, B.; BAK ATEŞ, E., TURİST REHBERLİĞİ EĞİTİMİ VE MESLEĞİN GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. 3. TURİZM ŞÛRASI, 2017-11-01, , Ankara, Türkiye, . 100
23. YENİPINAR, U., YEREL TATLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE TURİST REHBERLERİNİN ÖNEMİ. VI. Ulusal, II. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu 14-15 Nisan 2017-Gaziantep, 2017-04-14, , Gaziantep, Türkiye, . 100
22. Çakıcı, C.; YENİPINAR, U.; BENLİ, S., Seferihisar Halkının Yavaş Sakin Şehir Hareketi Uygulamalarına İlişkin Tutumları ve Algıları İle Yaşam Doyumları Üzerine Bir Araştırma. Kayseri 14. Ulusal Turizm Kongresi, Bildiriler Kitabı, Erciyes Üniversitesi, Turizm Fakültesi,, 2013-12-05, , Kayseri, Türkiye, . 100
21. YENİPINAR, U., Turizmde Markalaşma Alaçatı Örneği. Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. 10. Ulusal Turizm Kongresi, Bildiriler Kitapçığı,, 2009-10-21, , Mersin, Türkiye, . 100
20. CAN GÜNER, K.; YENİPINAR, U., ISAURIA BÖLGESİ ALTERNATİF TUR ROTASI VE TURİZM AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. IV. ULUSAL TURİST REHBERLİĞİ KONGRESİ, MERSİN BİLDİRİLER KİTABI, 2021-11-04, 2021-11-05, Mersin, Türkiye, . 100
19. YENİPINAR, U.; YÜCEL, C., MERSİN KENT MERKEZİNDEKİ TÜRBELERİN İNANÇ TURİZMİNE KAZANDIRILMASI. IV. ULUSAL TURİST REHBERLİĞİ KONGRESİ-MERSİN, 2021-11-04, 2021-11-05, Mersin, Türkiye, . 100
18. ATASOY, A.; YENİPINAR, U.; ARICI, S.; YILMAZ, L., AKDENİZ BÖLGESİ MAĞARALARININ TURİZM POTANSİYELİ. IV. ULUSAL TURİST REHBERLİĞİ KONGRESİ, MERSİN BİLDİRİLER KİTABI, 2021-11-04, 2021-11-05, Mersin, Türkiye, . 85
17. YENİPINAR, U.; DERİNALP, G.; DERİNALP, G., SİLİFKE VE İZNİK EKÜMENİK KONSİL KARARLARI VE SONUÇLARI. IV. ULUSAL TURİST REHBERLİĞİ KONGRESİ-MERSİN, 2021-11-03, 2021-11-03, Mersin, Türkiye, . 100
16. ATASOY, A.; YENİPINAR, U.; ARICI, S.; YILMAZ, L., Akdeniz Bölgesi Mağaralarının Turizm Potansiyeli. IV. ULUSAL TURİST REHBERLİĞİ KONGRESİ, 2021-10-04, 2021-10-05, Mersin, Türkiye, . 85
15. YENİPINAR, U.; ÇINAR, B.; BAK, E., TURİST REHBERLİĞİ EĞİTİMİ VE MESLEĞİN GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Turizm Şurası, Tebliğler Kitabı, cilt : 2, 2017-11-01, 2017-11-03, MERSİN, Türkiye, . 100
14. YENİPINAR, U.; ÇINAR, B.; BAK, E., TURİST REHBERLİĞİ EĞİTİMİ VE MESLEĞİNGÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. 3. TURİZM ŞÛRASI, 2017-11-01, 2017-11-03, Ankara, Türkiye, . 100
13. YENİPINAR, U.; ÇAPAR, G., Yerel Tatların Sürdürülebilirliğinde Turist Rehberlerinin Önemi: Gurme ve Gastronomi Uzmanlık Seminerlerine Katılan Turist Rehberlerine Yönelik Bir Araştırma. Gaziantep Üniverstesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu VI. Ulusal, II. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu 14-15 Nisan2017-Gaziantep, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, . 100
12. YENİPINAR, U., Yerel Tatların Sürdürülebilirliğinde Turist Rehberlerinin Önemi: Gurme ve Gastronomi Uzmanlık Seminerlerine Katılan Turist Rehberlerine Yönelik Bir Araştırma. VI. DOĞU AKDENİZ GAZİANTEP SEMPOZYUMU, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 100
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/
11. YENİPINAR, U.; ÇOLAK, G., Kültürel Miras Kapsamında Gaziantep Tarihi Tahmis Kahvehanesinin Değerlendirilmesi: Historan Örneği. VI. DOĞU AKDENİZ GAZİANTEP SEMPOZYUMU, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 100
https://doguakdenizturizmsempozyumu.com/
10. Yenipınar, u.; Bak, E.; Çınar, B.; Birdir, S.; Çapar, G., Turizm Rehberliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin "Turist Rehberliği Mesleğine İlişkin Algılarının Mecazlarla Analizi. 17.Ulusal Turizm Kongresi-Bodrun, 2016-10-20, 2016-10-23, utk17.mu.edu.tr/, Türkiye, 2016. 90
http://www.turizm.mu.edu.tr/tr/etkinlik/17_-ulusal-turizm-kongresi-3947
9. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B.; BİRDİR, S.; ÇAPAR, G., TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN ”TURİST REHBERLİĞİ” MESLEĞİNE İLİŞKİN ALGILARININ MECAZLARLA ANALİZİ. 17. Ulusal Turizm Kongresi, 2016-10-20, 2016-10-23, , Türkiye, . 90
8. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B.; BİRDİR, S.; ÇAPAR, G., TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN ”TURİST REHBERLİĞİ” MESLEĞİNE İLİŞKİN ALGILARININ MECAZLARLA ANALİZİ. 17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, 2016-10-20, 2016-10-23, Muğla, Türkiye, . 90
7. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B.; BİRDİR, S.; ÇAPAR, G., Turizm Rehberliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin Turizm Rehberliği Mesleğine İlişkin Algılarının Mecazlarla Analizi. 17. Ulusal Turizm Kongresi, 2016-10-20, 2016-10-23, Muğla/Bodrum, Türkiye, . 90
6. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B.; BİRDİR, S.; ÇAPAR, G., Turizm Rehberliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin Turist Rehberliği Mesleğine İlişkin Algılarının Metaforlarla Analizi. 17. Ulusal Turizm Kongresi, 2016-10-20, 2016-10-23, BODRUM, Türkiye, . 90
5. YENİPINAR, U.; YENİPINAR, U., Sürdürülebilir Destinasyon Yönetiminde Turist Rehberlerinin Rolü. 16.Ulusal Turizm Kongresi- Çanakkale Üniversitesi, 2015-11-12, 2015-11-15, ÇANAKKALE, Türkiye, . 100
4. YENİPINAR, U.; YILDIRIM, O., Destinasyon Markalaşmasında Mitolojik Logo ve Amblemin Önemi Muğla Araştırması. 15.Ulusal Turizm Kongresi, 2014-11-13, 2014-11-16, Kayseri, Türkiye, . 100
3. YENİPINAR, U., Destinasyon Yönetimi ve Tema Geliştirilmesi Geleneksel Dövme Sanatı ve Urfa Mardin Araştırması. Ege Üniversitesi, Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Çeşme Ulusal Sempozyumu, Bildiriler Kitabı,, 2007-11-21, 2007-11-22, Çeşme/İzlir, Türkiye, . 100
2. YENİPINAR, U., İnanç Turizmi Kapsamında Ege Bölgesindeki Yedi Kiliselerini Turistik Hareketlerinin Yönetimi. 3.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Süleyman Demirel Üniversitesi, Burdur Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Bildiriler Kitapçığı, 2005-09-28, 2005-09-28, Burdur, Türkiye, . 100
1. YENİPINAR, U., İnanç Turizmi Anadolu. Turizm Bakanlığı Geleceğimiz Turizm, II. Turizm Şurası Bildiriler Kitabı, 2002-04-13, 2002-10-27, ANKARA, Türkiye, . 100
3. YENİPINAR, U., KLİKYA'NIN KÜLTÜR VE İNANÇ YOLLARI: St. Paul ve Mevlana. 2.Tarsus Kent Sempozyumu, Bildiriler Kitabı, Turizm Bölümü, 2012-11-15, , Mersin/Tarsus, Türkiye, . 0
2. YENİPINAR, U., Şuayip Peygamber, Sogmatar ve 7 Sin Tapınağı. Harran Üniversitesi Halfeti Yüksekokulu "İslam Dünyası Turizm Başkenti Online Söyleşiler", 2023-06-15, 2023-06-15, Şanlıurfa, Türkiye, 2023. 0
https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/
1. YENİPINAR, U., Kilikya Bölgesinin İnanç Turizmi Potansiyeli. Tarsus Sempozyumu, 2013-09-10, 2013-09-11, Mersin/Tarsus, Türkiye, 2013. 0
http://mersin.edu.tr
2. YENİPINAR, U., Aya Thecla Ören Yerin İnanç Turizmine Nasıl Kazandırılabilir? . Mersin Turizmi Referans Fikirler Platformu Paneli, 2023-06-10, 2023-06-10, Mersin/KIZKALESİ, Türkiye, 2023. 50
http://mersinistikbal.net/gündem/mersin-turizmi-
1. KARACAOĞLU, S.; YENİPINAR, U.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K., SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM ARACI OLARAK GASTRONOMİ MİRAS: ADANA VE MERSİN İLLERİ ÖRNEĞİ. 4. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2015-04-17, 2015-04-17, HATAY, Türkiye, . 42
1. Meslek Yüksek Okullarının Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüne Ait Mesleki Dersler için E-Öğrenme Hizmetleri .7 Materyallerinin Geliştirilmesi Ve Uygulanması, Avrupa Birliği, AB, Proje No: ****, 10 TL, Danışman (Yürütücü Tüzel Kişi), 2017,Tamamlandı. 0
https://sbmyo.amasya.edu.tr/iletisim.aspxttp://
4. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin (Hatay-Mardin-Urfa İlleri), İnanç Turizmi Potansiyeli,, Other public institutions, Proje No: 002.pdf, 1500 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 0
Http://ege.edu.tr
3. 23. 2005 İzmir Universiade Yaz Oyunları Gönüllülerin Eğitimi, Agean University Research Center, Proje No: 2015, 3000 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 0
http://ege.edu.tr
2. TURİS REHBERİ ANLATIMI İLE TAŞLARIN DİLİ MOZAİKLER, TÜBİTAK, Proje No: 2356546, 1222222 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 100
http://mersin.edu.tr
1. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Hatay Mardin Urfa İlleri İnanç Turizmi Potansiyelinin Tespiti; Ege Üniversitesi, Ege Bilim ve Teknoloji Transfer Ofisi (EBİLTEM )İzmir, Araştırma Projesi, Proje No: , 1500 TL, Yürütücü, 2007,Tamamlandı. 0
1. Mut İlçesinin Kültür ve Doğa Turizmi Analizi, BAP, Proje No: ***, 20 TL, Danışman (Yürütücü Tüzel Kişi), 2016,Tamamlandı. 50
http://www.mersin.edu.tr/akademik/mut-meslek-yuksekokuluhttp://
1. Mut İlçesinin Kültür Turizmi Sektöründe Analiz Edilmesi ve Turizm Envanterinin Çıkarılması, Araştırma Projesi, Proje No: , 1000 TL, projects.gorevler., 2015,Tamamlandı. 0
8. Sercan Benli, Yöresel Lezzet Deneyiminin Destinasyon İmajı ve Destinasyon Sadakati Üzerine Etkisi: Mersin'i Ziyaret Eden Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
Supervised_Master_Theses_001.pdf
7. Yüksel - Balcı, Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması: Silifke Yöresi Halk Oyunlarının Turizme Kazandırılması , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 0
http://mersin.edu.tr
6. Kerem KARDAŞHAN, Turizm Rehberliği Bölümleri İçin Araştırma ve Müfredat Kapsamı Önerisi; Bilimetrik Çalışma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200
5. Gizem ÇAPAR, Kültürel&Doğal Mirasın Sürdürülebilirliğinde Turist Rehberlerinin Rolü: Kapadokya'yı Ziyaret Eden Yabancı Turistler Üzerine Bir Araştırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
http://yöksis.gov.tr
4. Elif BAK, Turist Rehberliği Performansının Turist Tatminine Etkisi: Kapadokya'yı Ziyaret Eden Yabancı Turistler Üzerine Bir Araştırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
Supervised_Master_Theses_002.pdf
3. Urfe Kart Gölgeli, Anamur Yöresi Geleneksel Yiyeceklerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
http://yöksis.gov.tr
2. Şeyma - Aytemir, İNANÇ TURİZMİ: SUFİ YOLU ROTASI, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2023, Tamamlandı. 200
http://mersin.edu.tr
1. Rabia ABALI, Turizmde Tören Yiyecek ve İçeceklerinin Rolü: Mersin İli Araştırması, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2017, Tamamlandı. 200
Supervised_Master_Theses_006.pdf
1. Elif - Bak, TURİST REHBERLERİNİN KÜLTÜRLER ARASI İLETİŞİM YETERLİLİĞİ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2020, Tamamlandı. 400
http://mersin.edu.tr
1. SEYAHAT VE OTEL İşLETMECILIğI DERGISI-JOURNAL OF TRAVEL AND HOSPITALITY MANAGEMENT , [ 2019 : 1 ] . 5
1. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES (JOTAG) , [ 2019 : 2 ] . 2
2. MERSİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , [ 2019 : 1 ] . 1
3. HTTPS://MERSİNSEMPOZYUMU.MERSİNAKADEMİ.COM.TR , [ 2019 : 2 ] . 2
1. "Destinasyon Gelişiminde Temanın Önemi: Şanlıurfa Evleri Süsleme Sanatında İnanç Ögesi", Ege Üniversitesi, Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, 2007-01-23, İzmir/Çeşme, Türkiye. 25
7. Dünya Turist Rehberleri Federasyonu Birliği , Üye No: 2015, Avusturya, 2017-07-10-2017-12-30.
2. Turizm Akademisyenleri Birliği , Üye No: 44, Türkiye, 2016-10-17-Devam ediyor.
3. Mersin Büyük Şehir Belediyesi Kent Konseyi, Turizm Grup üyesi , Üye No: 49, Türkiye, 2016-09-26-2017-12-31.
4. Mersin Büyük Şehir Belediyesi Kent Konseyi, Turizm Grup Başkanı , Üye No: 49, Türkiye, 2015-03-02-2016-09-26.
1. Mersin Turizm Mezunları Derneği , Üye No: 300, Türkiye, 2014-09-01-Devam ediyor.
6. Türkiye Turizm Rehberleri Birliği , Üye No: A2048, Türkiye, 2013-08-12-2017-07-09.
5. İzmir Turist Rehberleri Odası , Üye No: A2048, Türkiye, 1993-08-09-2017-07-09.
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | |
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları | |
|
||
TÜBİTAK 1005, 3001 | ||
|
||
TÜBİTAK 1002 | ||
|
||
H2020 Projesi | ||
|
||
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | ||
|
||
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | ||
|
||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | |
|
||
Yurtiçi Araştırma | ||
|
||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | |
|
||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | ||
|
||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | ||
|
||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | ||
|
||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | ||
|
||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | ||
|
||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||
|
||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | ||
|
||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||
|
||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||
|
||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||
|
||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | ||
|
||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | ||
|
||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||
|
||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | ||
|
||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||
|
||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | ||
|
||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||
|
||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | |
|
||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |
|
||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||
|
||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||
|
||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||
|
||
Patent | Uluslararası patent | |
|
||
Ulusal patent | ||
|
||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |
|
||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||
|
||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||
|
||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||
|
||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||
|
||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||
|
||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||
|
||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||
|
||
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | |
|
||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | |
|
||
TÜBİTAK bilim ödülü | ||
|
||
TÜBA Akademi Ödülü | ||
|
||
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | ||
|
||
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | ||
|
||
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||
|
||
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||
|
||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||
|
||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||
|
||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | ||
|