Prof. Dr. SEVDA BİRDİR
- Yöksis ID 15712
- Researcher ID W-3997-2017
- ORCID ID 0000-0002-1568-5837
- Scopus ID 55558823600
- Scholar ID oVy0EiAAAAAJ&hl
Birim
TURİZM FAKÜLTESİ
TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ
TURİZM REHBERLİĞİ ANABİLİM DALI
TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ
TURİZM REHBERLİĞİ ANABİLİM DALI
ÜAK Temel Alan Bilgisi
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Turizm Pazarlaması, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği
Turizm
Turizm Pazarlaması, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği
Son 5 Makale
Conclusion: addressing the labor shortage problem in the hospitality and tourism industries
WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 664–667 Link 2024
Staff shortages in hospitality and tourism industries: how technology influences?
WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 551–554 Link 2024
Turist Rehberi Adaylarının Kariyer Kararları ve Mesleğe Yönelik Tutumları
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 8, no. 3, pp. 169–189 Link 2024
Covid-19 pandemisinde turist rehberlerinde algılanan stres ve kaygı düzeylerinin belirlenmesi
International Journal of Social Sciences and Education Research, vol. 10, no. 2, pp. 104–118 Link 2024
Turist Rehberlerinin İş ve Yaşam Doyumunun Mesleki Bağlılık Düzeylerine Etkisi
Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 20, no. 1, pp. 36–57 Link 2023
WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 664–667 Link 2024
Staff shortages in hospitality and tourism industries: how technology influences?
WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 551–554 Link 2024
Turist Rehberi Adaylarının Kariyer Kararları ve Mesleğe Yönelik Tutumları
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 8, no. 3, pp. 169–189 Link 2024
Covid-19 pandemisinde turist rehberlerinde algılanan stres ve kaygı düzeylerinin belirlenmesi
International Journal of Social Sciences and Education Research, vol. 10, no. 2, pp. 104–118 Link 2024
Turist Rehberlerinin İş ve Yaşam Doyumunun Mesleki Bağlılık Düzeylerine Etkisi
Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 20, no. 1, pp. 36–57 Link 2023
Son 5 Bildiri
Gaziantep ve Hatay’ın Gastronomi İmajına Yönelik Yerel Halkın Görüşleri
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019)
Coğrafi İşaretleme Kapsamında Gastronomik Urunlerin Değerlendirilmesi: Kars İli Orneği
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) Link 2019
Hedonik Tuketim Eğilimleri ve Anlık Hediyelik Eşya Satınalma Davranışlarının İncelenmesi
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) 2019
Yerel Halkın Kahramanmaraş Şehir Marka İmajı Algıları
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) 2019
Travelexpo Ankara Fuarına Katılım Nedenlerinin İncelenmesi
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.03.2019 - 28.09.2019) 2019
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019)
Coğrafi İşaretleme Kapsamında Gastronomik Urunlerin Değerlendirilmesi: Kars İli Orneği
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) Link 2019
Hedonik Tuketim Eğilimleri ve Anlık Hediyelik Eşya Satınalma Davranışlarının İncelenmesi
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) 2019
Yerel Halkın Kahramanmaraş Şehir Marka İmajı Algıları
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) 2019
Travelexpo Ankara Fuarına Katılım Nedenlerinin İncelenmesi
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.03.2019 - 28.09.2019) 2019