User profile picture

Prof. Dr. SEVDA BİRDİR



  • Yöksis ID 15712
  • Researcher ID W-3997-2017
  • ORCID ID 0000-0002-1568-5837
  • Scopus ID 55558823600
  • Scholar ID oVy0EiAAAAAJ&hl
  • E-posta birdirss@mersin.edu.tr
  • Dahili Telefon +90 324 361 00 01 - 13981

Birim

TURİZM FAKÜLTESİ
TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ
TURİZM REHBERLİĞİ ANABİLİM DALI

ÜAK Temel Alan Bilgisi

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Turizm Pazarlaması, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği

34

MAKALE

Detay

35

BİLDİRİ

Detay

3

PROJE

Detay

15

TEZ DANIŞMANLIK

Detay

Son 5 Makale

Turist Rehberi Adaylarının Kariyer Kararları ve Mesleğe Yönelik Tutumları
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 8, no. 3, pp. 169–189 Link 2024
Covid-19 pandemisinde turist rehberlerinde algılanan stres ve kaygı düzeylerinin belirlenmesi
International Journal of Social Sciences and Education Research, vol. 10, no. 2, pp. 104–118 Link 2024
Staff shortages in hospitality and tourism industries: how technology influences?
WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 551–554 Link 2024
Expected benefits segmentation of international tourists participating in Zimbabwe safari tourism
Journal of Tourism Theory and Research, vol. 10, no. 2, pp. 83–94 Link 2024
Conclusion: addressing the labor shortage problem in the hospitality and tourism industries
WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 664–667 Link 2024

Son 5 Bildiri

Destinasyonlarda Yeni Ürün Geliştirme ve İnovasyon
Turizmde Geleceği Anlamak: Akıllı Turizm, Hazırlıklar ve Çözümler Kongresi (25.06.2021 - ) Link 2021
Yerel Halkın Kahramanmaraş Şehir Marka İmajı Algıları
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) 2019
Expo-Batumı Travel-Med Fuarına Katılım Nedenleri
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) 2019
Hedonik Tuketim Eğilimleri ve Anlık Hediyelik Eşya Satınalma Davranışlarının İncelenmesi
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) 2019
Coğrafi İşaretleme Kapsamında Gastronomik Urunlerin Değerlendirilmesi: Kars İli Orneği
The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (26.09.2019 - 28.09.2019) Link 2019