Erasmus Eğitim verme hareketliği

Erasmus eğitim verme hareketliği Cenova Tıp Fakültesi Anatomi-Histoloji Anabilim Dalı’xxnda ” COMPARISON OF ENDOMETRIAL BIOPSIES OF FERTILE WOMEN AND WOMEN WITH REPEATED IMPLANTATION FAILURE AT THE ULTRASTRUCTURAL LEVEL” başlıklı seminer verme

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Cenova Tıp Fakültesi 17.07.2017 – 21.07.2017

Seminer
European School for Medical Physics (ESMP)

Avrupa’daki Tıbbi Fizik için eğitim ve öğretim programlarını geliştiren, sosyal ve kültürel gelişimlere katkıda bulunan stratejik bir deneyim olan EFOMP’ın Avrupa Tıbbi Fizik Okulu Uzmanlığı (ESMPE) Başkanlığının organizasyonudur..ESMPE, özellikle tıbbi fizik konuları ve kliniğine ilgi duyan ve öğrenmek isteyen katılımcılar için, özel olarak hedeflenen tıbbi fizik eğitim ve öğretim etkinlikleri düzenlemektedir. Bu olaylar tüm Avrupa katılımcılarına açıktır ve gerekli eğitim düzeyinde, yani Avrupa Yeterlilikler Çerçevesinin 8. Seviyesinde olduklarından emin olmak için bağımsız bir organ (Avrupa Tıbbi Fizik Akreditasyon Kurulu) tarafından akredite edilmiştir.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Archamps Campüs 13.10.2011 – 22.11.2011

Sertifika
Devlet malını koruma ve tasarruf Tedbirleri

Devlet malını koruma ve tasarruf Tedbirleri

Uzaktan Eğitim 23.10.2024 – 24.10.2024

Sertifika
Kök Hücreve Rejeneratif Tıp Sertifika

Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ile düzenlenen ve 60 saatlik eğitim kapsamında a Kök Hücre ve Rejeneratif Tıp Sertifika Eğitim Programı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 09.01.2023 – 21.02.2023

Sertifika
TEMEL İYİ KLİNİK UYGULAMALAR

İyi Klinik Uygulamaları (İKU), gönüllülerin katılımını içeren klinik araştırmaların tasarımı, yürütülmesi, kaydedilmesi ve raporlanmasına ilişkin uluslararası etik ve bilimsel bir kalite standardıdır. İyi Klinik Uygulamaları, temelini Helsinki Bildirgesi’ne dayanan ilkelerden almaktadır. İyi Klinik Uygulamaları, araştırmaya katılan gönüllülerin hakları, sağlığı ve mahremiyetlerinin korunduğu ve araştırmadan elde edilen verilerin güvenilir olduğuna dair topluma güvence verir. İyi Klinik Uygulamaları Kılavuzu’nun amacı, klinik verilerin uluslararası karşılıklı kabulünü kolaylaştırmak için tek bir standart sağlamaktır.

KLİNİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ ADINA UZAKTAN EĞİTİM 08.09.2021 – 10.09.2021

Sertifika
Eğiticilerin Eğitimi

Eğitimcinin Eğitimi, bireylerin anlatmaktan, yapmaktan ve uygulamaktan keyif aldıkları alanlarda, başka kişilere de bu bilgileri ve uygulamaları öğretmeyi amaçlar. Kendi uzmanlık alanlarındaki konuları çalışanlarına, yöneticilerine veya çevresindeki kişilere, öğrencilerine anlatarak bilginin çoğalmasını sağlar. Topluluk önünde ya da yetkililere yönelik konuşması, hitap etmesi, sunum yapması, rapor sunması, mallarını veya hizmetlerini sunması ve satması gereken her bireyin sahne hâkimiyetini, etkili sunum becerilerini, hitabetini, diksiyonunu, etkili konuşmasını, soru sormasını ve bu soruları cevaplamasını, sınıf içi hâkimiyetini geliştirmesini, hitap etme korkusunu yenmesini sağlamak için “Eğiticinin Eğitimi” adlı eğitimi almak son derece gerekli ve önemlidir.

Mersin Üniversitesi 07.06.2021 – 11.06.2021

Sertifika
Temel Mikroskopi Evos Hücre Görüntüleme Sistemleri

EVOS M7000 mikroskobu, tam otomatik, kişisel temas gerektirmeyen bir görüntüleme sistemidir. Hem floresan hem de kolorimetrik görüntülemenin en iyisi için hem monokrom hem de renkli yüksek çözünürlüklü CMOS kameraları içerir. M7000, çok kuyulu plakaları otomatik olarak tarayabilir ve hızlı otomatik odaklama, görüntü alma ve büyük veri işleme özelliklerine sahip bir sistemdir.

Mersin Üniversitesi 06.02.2020 – 07.02.2020

Sertifika
Attune NXT Uygulamalı FLOW SİTOMETRİ Konulu Kullanıcı Eğitimiİ

Akış sitometrisi olarak da adlandırılan Flow sitometri; hücre yüzeyi ve hücre içi moleküllerin gen dizilişini analiz etmek, heterojen bir hücre popülasyonunda farklı hücre tiplerini karakterize etmek ve tanımlamak, izole alt popülasyonların saflığını değerlendirmek, hücre boyutunu ve hacmini analiz etmek için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Bunun yanında tek hücrelerin aynı anda çok parametreli analizine imkan tanır. Flow sitometri, proteinleri saptayan floresan etiketli antikorlar veya hücre ile ilişkili spesifik moleküllere bağlanan ligandlar (biyomoleküler bağlanarak kompleks bir yapı oluşturan bileşik) tarafından üretilen floresan yoğunluğunu ölçmek için de kullanılır.

Mersin Üniversitesi 06.02.2020 – 07.02.2020

Sertifika
Eğiticilerin Eğitimi

Eğiticinin Eğitimi, eğiticilerin öğrencilerine bilgilerin kalıcı olması için nasıl aktarılacağını ve bunun için ‘eğitmenin’ gerekli olan teknikleri nasıl kullanacağını öğreten bir eğitim programıdır. Eğitimcilerin eğitilmesi için hazırlanmış olan bu program eğitimin temel kavramları, ilkeleri ile grup ve bire bir öğretim yöntemlerinin öğretilmesi suretiyle eğitimcilik becerilerinin kazandırılması, yetişkin eğitiminin temel ilkelerinin belirlenmesi ve eğitimcilik niteliklerini geliştirecek iyi bir fırsattır.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi- Yenişehir Kampüsü 24.01.2018 – 26.01.2018

Sertifika
TÜBA- GÜNCEL İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINDA (cGMP) HÜCRESEL TEDAVİ ÜRÜNLERİ KALİTE STANDARTLARI KURSU

İyi Üretim Uygulamaları olarak ifade edilen GMP standardı, hijyenik konularla ilgili olarak, gıda, ilaç, hammade v.b. ürünlerin hijyenik olarak tasarlanması, kurulması, dezenfekte ve steril edilme şartlarını, mikro organizmaların ürün kalitesi üzerindeki etkilerini, üretimin her aşamasında hijyenik kuralların gerekleri, çalışanların hijyen uygulamaları gibi konuları içeren standartlar dizinidir.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Antalya/ Belek (TÜBA Organizasyonu ) 10.04.2015 – 11.04.2015

Kurs
TÜBA- 1. KÖK HÜCRE ÜRETİMİNDE YENİ TEKNİKLER KURSU

Kök Hücre Tanımı, Kök Hücrelerin Tiplendirilmesi ve Kök Hücre izolasyon Tekniklerinin özellikleriMezenkimal Kök Hücre kültürünün elde edilmesi ve gerekli laboratuvar test ve tekniklerinin uygulanması

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Antalya/ Belek 25.04.2014 – 26.04.2014

Kurs
Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası

Deney hayvanları kullanımı sertifika programında hayvan deneklerle yapılacak her türlü araştırmada uyulması gerekli etik kurallar, deneylerde yapılacak teknik bilgiler, laboratuvar güvenliğinin sağlanması ile ilgili biyogüvenliğin öğrenilmesi başlıca önemli konuları oluşturur.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Mersin Üniversitesi Deney Hayvanları Araştırma Birimi (MEÜ.DEHAB) 13.06.2011 – 24.06.2011

Sertifika
XI. Temel Kök Hücre Teknikleri ve Moleküler Biyoloji Uygulamaları Kursu

Yetişkin bireylerde bulunan Mezenkimal Kök Hücreler, Hematopoietik Kök Hücreler ve daha da farklılaşmış olan unipotent kök hücrelerin karakteristik özellikleri, etkili hücre içi yolakları, farklılaşmasına ek olarak bu hücrelerin izolasyon, karakterizasyon, kültür ve farklılaştırma işlemleri kursun içeriğini oluşturmaktadır.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Kocaeli Üniversitesi-Kök Hücre ve Gen Tedavileri A.U.M (KÖGEM) 11.10.2010 – 15.10.2010

Kurs
Flow-Sitometri Eğitimi

Akış sitometrisi, bir hücre veya parçacık popülasyonunun fiziksel ve kimyasal özelliklerini tespit etmek ve ölçmek için kullanılan bir tekniktir. Bu işlemde, hücreler veya parçacıklar içeren bir numune bir sıvı içinde süspanse edilir ve akış sitometre cihazına enjekte edilir. Bu prensipler çerçevesinde Flow Sitometri cihazının çalışma prensiplerinin aktarılması.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Kocaeli Üniversitesi- KÖGEM 13.10.2010 – 13.10.2010

Sertifika
Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri Eğitimi

Amacı çocuk sahibi olamayan evli çiftlerden, tıbben uygun görülenlerin üremeye yardımcı tedavi metotları vasıtasıyla çocuk sahibi olmaları için yapılacak uygulamanın esaslarının teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesi.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

İstanbul, Şişli Memorial Hastanesi 01.07.2006 – 31.12.2006

Kurs
Uygulamalı Hücre Kültürleri Teknikleri Kursu

Hücre kültürünün tanımlanması, hücre kültürü çeşitleri, özellikleri, hücre kültür elde edilme teknikleri, primer kültür eldesi, alt kültür, süspansiyon kültür, yapışan kültür eldesi, kültürdeki hücrelerin morfolojisi, hücre hattı, hücre soyu gibi konuların aktarılması.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

SDÜ Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji AD 19.06.2003 – 21.06.2003

Kurs
İşyeri Hekimliği Kursu

İşyeri Hekimliği Eğitiminin amacı, İşyeri Hekimi olmak isteyen hekimlere mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmaktır. İş kazaları, meslek hastalıkları, psikosomatik etkenler, ergonomi gibi ana konular ile çalışanın sağlık haklarının korunmasıyla ilgili bilgi ve deneyimlerinin artırılması hedeflenmiştir.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Mersin- Yenişehir 12.12.1998 – 20.12.1998

Kurs
Diğer kategoride araştırma sertifikası bulunamadı!