CA21148 - Research and International Networking on Emerging Inorganic Chalcogenides for Photovoltaics (RENEW-PV)
06.10.2022 – SEVDA İLDAN ÖZMEN
Cu6PS5X X CI Br I mono ve kompozit kristallerinin elektrokimyasal olarak incelenmesi
–
TARIMSAL ATIK OLAN ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ VE NAR KABUĞUNDAN PİROLİZ YÖNTEMİ İLE ELDE EDİLEN BİYOKÖMÜR-ODUN SİRKESİNİN KLİMA FİLTRESİ-KLİMA VE YÜZEY TEMİZLEYİCİSİ OLARAK OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE KULLANILMASI
26.12.2024 – SEVDA İLDAN ÖZMEN, TUNCAY İNCE, CİHAN GEÇGEL, AYLİN DÖĞEN, DERYA YETKİN, AYÇA AKTAŞ ŞÜKÜROĞLU, MEHMET SAMİ SERİN
ZnO/CdSe heteroyapısının sentezi, karakterizasyonu ve fotoelektrokimyasal özellikleri
Bu çalışmada, ZnO yarıiletkeni Zn levha üzerinde elektrokimyasal anodizasyon yöntemi ile elde edildikten sonra, kimyasal banyo depolama (CBD) yöntemi ile CdSe ince filmi oluşturulacaktır. Elde edilen ZnO/CdSe heteroyapısının optiksel, yapısal ve fotoelektrokimyasal özellikleri incelenecektir. İncelemeler fotolüminesans, X ışını kırınımı (XRD), Raman spektroskopisi, taramalı elektron mikroskobu (SEM), geçirimli electron mikroskobu (TEM), Mott–Schottky analizi, doğrusal tarama voltametrisi (LSV) ve elektrokimyasal impedans (EIS) teknikleri kullanılarak yapılacaktır.
01.11.2023 – 01.11.2025 SEVDA İLDAN ÖZMEN
CdTe / CdSe Heteroeklem İnce Filmlerin Sentezi ve Karakterizasyonu
Bu çalışmada, ITO (indiyum kalay oksit) kaplı cam malzeme üzerinde elektrodepolama yöntemlerinden dönüşümlü voltametri tekniği kullanılarak CdTe elde edilecek, daha sonra kimyasal depolama yöntemi ile CdSe eklenerek heteroeklem ince filmleri oluşturulacaktır. Oluşan heteroeklemin optiksel, yapısal ve elektriksel özellikleri incelenerek güneş pilleri için verimi tartışılacaktır.
13.06.2017 – 15.07.2020 HÜLYA METİN GÜBÜR, SEVDA İLDAN ÖZMEN