User profile picture

Arş. Gör. Dr. FIRAT ÇINAR



  • Yöksis ID 248949
  • Researcher ID AAT-1390-2020
  • ORCID ID 0000-0002-5555-2326
  • Scopus ID 57218278557
  • Scholar ID SOzDTwkAAAAJ&hl=tr
  • E-posta firatcinar@mersin.edu.tr
  • Dahili Telefon +90 324 361 00 01 - 7210

Birim

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

ÜAK Temel Alan Bilgisi

Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Fonksiyonel Gıdalar, Gıda ve Beslenme Bilimi, Meyve ve Sebze Teknolojisi

4

MAKALE

Detay

11

BİLDİRİ

Detay

0

PROJE

Detay

0

TEZ DANIŞMANLIK

Detay

Son 5 Makale

Purification and characterization of polyphenol oxidase from myrtle berries (Myrtus communis L.)
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION, vol. 16, no. 3, pp. 2282–2291 Link 2022
Turunç (Citrus aurantium, L.) yaprak ve meyve kabuğu uçucu yağlarının kimyasal bileşenleri, antioksidan ve antibakteriyel etkinlikleri
Mediterranean Fisheries and Aquaculture Research, vol. 4, no. 3, pp. 58–73 Link 2021
Accelerated Solvent Extraction as a Green Tool for the Recovery of Polyphenols and Pigments from Wild Nettle Leaves
PROCESSES, vol. 8, no. 7, pp. 803– Link 2020
Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, vol. 6, no. 5, pp. 632–635 Link 2018

Son 5 Bildiri

Turunç (Citrus aurantium, L.) Yaprak ve Meyve Kabuğu Uçucu Yağların Kimyasal Biileşenleri, Antioksidan ve Antibakteriyel Etkinlikleri
1. Ulusal Sağlık Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu (28.04.2022 - ) Link 2022
DETERMINATION OF TOTAL PHENOLIC CONTENT, ANTIOXIDANT CAPACITY AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF HOT WATER EXTRACT OF MYRTLE (MYRTUS COMMUNIS L.) BERRIES
International Multidisciplinary Symposium on Drug Research and Development (DRD)-2019” on 1-3 July 2019 in Malatya (Turkey) (01.07.2019 - 03.07.2019) 2019
Geranium (Pelargonium graveolens) Flavored Boza
1st International / 11th National Food Engineering Congress (07.11.2019 - 09.11.2019) 2019
Murt Meyvesinin Fitokimyasal Özellikleri ve Değerlendirilmesi
I. Mersin Bitkisi (Myrtus communis) Kültürü ve BitkininEndüstriyel Uygulamaları Çalıştayı (05.01.2018 - 05.01.2018) 2018
Determination Anthocyanidin Profile and Antioxidant Capacity of Black Myrtle (Myrtus communis L.)
International Conference on Raw Materials to Processed Foods (11.04.2018 - 13.04.2018) Link 2018