Doç.Dr. SEVDA BİRDİR

Birim
:
Turizm Fakültesi / Turizm Rehberliği Anabilim Dalı
DOĞUM TARİHİ
:
02 Aralık 1969
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
13981
Faks
:
+90-324-3610751
E-MAIL
:
birdirss@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
sevdasahilli@yahoo.com
DİĞER E-MAIL
:
birdirss@gmail.com
OLUŞTURMA
:
2015-06-18 12:04:52
DÜZENLEME
:
2019-09-04 12:40:32
PUAN
:
19632
YABANCI DİL
:
İngilizce, C, YDS, 71,25
Researcher ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
ÖNLİSANS TURİZM OTELCİLİK İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 1993
LİSANS TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK MERSİN ÜNİVERSİTESİ 1998
YÜKSEK LİSANS TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2001
DOKTORA İŞLETME ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 2009
DOÇENTLİK TURİZM ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BAŞKANLIĞI 2017
Doktora Tezi

1. Yaz Tatilinden Beklenen Faydalara Göre Turist Pazarının Bölümlendirilmesi: Antalya'da Yapılan Bir Araştırma Danışman: Dr. Prof. Dr. M Şükrü AKDOĞAN, Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı, Kayseri, Türkiye, 2009.

Theses_001.pdf

Yüksek Lisans Tezi

1. Otel İşletmeciliğinde Tutundurma Faaliyetleri ve Önemi: Türkiye'de Faaliyet Gösteren Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Yapılan Bir Araştırma ve Sonuçları Danışman: Dr. Doç. Dr. A. Celil Çakıcı, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2001.

Theses_002.pdf

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 2001-07-27 - 2006-09-04
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2006-09-05 - 2012-07-06
YARDIMCI DOÇENT DOKTOR MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2012-07-09 - 2014-11-01
DOÇ. DR. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2017-03-10 - Devam ediyor
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2017-03-06 - 2020-03-06
MÜDÜR YARDIMCISI MÜDÜR YARDIMCISI ERDEMLİ UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU 2013-06-06 - 2014-11-24
BÖLÜM BAŞKANI BÖLÜM BAŞKANI SOSYAL BİLİMLER MYO 2010-11-29 - 2012-07-06
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI SOSYAL BİLİMLER MYO 2008-10-22 - 2010-11-28
Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 1550
2018
2. Ballı, E.; Sigeze, .; Manga, M.; Birdir, S.; Birdir, K. The relationship between tourism, CO2 emissions and economic growth: a case of Mediterranean countries. ASİA PACİFİC JOURNAL OF TOURİSM RESEARCH, 2018, 20, 1-14. 600 + 0
http://www.tandfonline.com/action/journalInformation?journalCode=rapt20

Publications_007.pdf

2013
1. Birdir, S.; ünal, .; Birdir, K.; Williams, A. Willingness to pay as an economic instrument for coastal tourism management: Cases from Mersin, Turkey. ELSEVİER BV, 2013, 36, 279-283. 950 + 98
http://dx.doi.org/10.1016/j.tourman.2012.10.020

Publications_001.pdf


Alıntılanma Sayısı: 19
Uluslararası - Uluslararası Diğer Indexlerde Taranan 700
2019
4. Birdir, S.; Toksöz, D.; Birdir, K. Yeşil yıldız uygulamaları: Y kuşağı örneği. JOURNAL OF TOURİSM THEORY AND RESEARCH, 2019, 5, 123-133. 200 + 0
http://dergipark.gov.tr/jttr

Publications_011.pdf

2018
3. Birdir, S.; Toksöz, D.; Birdir, K. Katılımcıların Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının Geliştirilmesine Yönelik Önerileri. Ç.Ü. İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ , 2018, 22, 443-458. 200 + 0
Publications_010.pdf

2017
2. Birdir, S. Şule Çetin Portresi: Bir Turizm Öncüsü. ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2017, 28, 329-334. 100 + 0
http://www.anatoliajournal.com/atad/?sayfa=anasayfa&lang=tr

Publications_009.pdf

2015
1. Birdir, S. Segmentation of Tourist Using Demographic and Travel Characteristics: The Case of Istanbul. INTERNATİONAL REVİEW OF MANAGEMENT AND MARKETİNG, 2015, 5, 221-229. 200 + 0
http://www.econjournals.com/index.php/irmm

Publications_002.pdf

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 1200
2016
8. Birdir, S.; Toksöz, D.; Bak, E. Karnavala Katılım Güdüleri: IV. Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Örneği. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2016, 13, 21-39. 200 + 0
Publications_006.pdf

2014
7. Yolal, M. XVII. Akdeniz Oyunları Seyircilerinin Güdüleri ve Algıladıkları Faydalar Üzerine Bir Çalışma. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 28-44. 0 + 0
Publications_005.pdf

6. Birdir, S. Restoran İşletmelerinde Yenilik Uygulamaları: Mersin ve Adana Örneği. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 57-72. 200 + 0
Publications_003.pdf

5. Birdir, S. Rus Turistlerin Turistik Ürün Tercihlerinde Satış Geliştirme Faaliyetlerinin Rolü. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2014, 11, 1-25. 200 + 0
Publications_004.pdf

2010
4. Kale, E. Otel İşletmelerinde Yenilikçi Hizmetler. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2010, 7, 30-40. 0 + 0
3. Birdir, S. FAYDA TEMELLİ BÖLÜMLENDİRME: ANTALYA ÖRNEĞİ . ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2010, 7, 21-34. 200 + 0
2005
2. Sahilli, S. Otel İşletmeciliğinde Kişisel Satış Faaliyetleri. PAZARLAMA DÜNYASI, 2005, 19, 48-54. 200 + 0
1. Sahilli, S. Pazarlamanın Sessiz Dili: Renkler ve İletişim Rolü. PAZARLAMA DÜNYASI, 2005, 19, 54-59. 200 + 0
Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 5749
1. Dalgıç, A.; Birdir, S.; Birdir, K. Global Issues and Trends in Tourism, ISBN: 978-954-07-4138-3, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 10 Sayfa, İngilizce, SOFIA, Bulgaristan, 2016. 4583
2. Birdir, S.; Dalgıç, A.; Birdir, K. The Routledge Handbook of Destination Marketing, ISBN: 978-1-138-11883-6, Routledge Taylor and Francis Group, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 534 Sayfa, İngilizce, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2018. 167
https://www.routledge.com/The-Routledge-Handbook-of-Destination-Marketing/Gursoy-Chi/p/book/9781138118836
3. Birdir, S.; Dalgıç, A.; Birdir, K. The Routledge Handbook of Destination Marketing, ISBN: 978-1-138-11883-6, Routledge Taylor and Francis Group, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 534 Sayfa, İngilizce, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2018. 1000
https://www.routledge.com/The-Routledge-Handbook-of-Destination-Marketing/Gursoy-Chi/p/book/9781138118836
Ulusal - Kitapta Bölüm Yazma 750
1. Birdir, S. Yiyecek ve İçecek Yönetimi, ISBN: 978-605-254-011-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 700 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2018. 250
http://www.detayyayin.com.tr/urun/yiyecek-ve-icecek-yonetimi
Ulusal - Araştırma Kitabı Yazma (Tez Hariç) 750
1. Birdir, S. Otel İşletmelerinde Pazar Bölümlendirme, Hedef Pazar Seçimi ve Konumlandırma, ISBN: 978-605-4940-85-1, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 150, 204 Sayfa, Türkçe, Mersin, Türkiye, 2015. 500
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 2800

14. Birdir, S.; İflazoğlu, N.; Birdir, K., Turist Rehberi Adaylarında Yeni Yiyecek Deneme Korkusu (Neophobia). VIII. National IV. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, 2019-04-19, 2019-04-20, Mersin, Türkiye, 2019. 200

http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1

13. Birdir, S., Katılımcıların Yeşil Satınalma Davranışlarının Belirlenmesi: Portakal Çiçeği Karnavalı Örneği. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 200

http://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=2

12. Birdir, S.; Toksöz, D.; Birdir, K., Fuar Katılımcılarının Algıları: Travel Turkey Örneği. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 200

http://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=2

11. Birdir, S.; Toksöz, D.; Birdir, K., Yeşil Yıldız Uygulamaları: Y Kuşağı Örneği. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-12-20, Mersin, Türkiye, 2018. 200

http://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=2

10. Birdir, S.; İflazoğlu, N.; Birdir, K., Bir Turist Destinasyonu Olarak Türkiye’nin İmajı: Amerika Örneği. The Second International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2018-09-27, 2018-09-29, Mersin, Türkiye, 2018. 200

http://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=2

9. DALGIÇ, A.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K., Turizm Temalı Fuara Katılanların Motivasyonları, Genel Memnuniyetleri ve Sadakatleri Arasındaki İlişki: Travel Turkey Örneği. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200

http://www.futourismcongress.com

8. BİRDİR, K.; TOKSÖZ, D.; BİRDİR, S., A Research on Identifying Framework of Tourist Guides Qualifications. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200

http://www.futourismcongress.com

7. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D., Portakal Çiçeği Karnavalı’na Katılan Gençlerin Adana Destinasyon İmajı Algıları. The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017-09-28, 2017-09-30, Mersin, Türkiye, 2017. 200

http://www.futourismcongress.com

6. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; YENİPINAR, U., Sürdürülebilirlik Kapsamında Yeşil Yıldız Uygulamalarına Yönelik Tüketici Algıları: Mersin Örneği. VI. Ulusal II. Uluslar arası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 200

http://www.doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1

5. BİRDİR, S., FUARLARA KATILIM NEDENLERİ: 20. EMITT FUARI ÖRNEĞİ. 3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM AND MANAGEMENT RESEARCHES, 2016-05-20, 2016-05-22, ANTALYA, Türkiye, 2016. 200

http://www.intctmr.org/

4. BİRDİR, S., Katılımcıların 20. Emıtt Fuarına Yönelik Algıları. I. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu/ 5. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2016-04-22, 2016-04-23, GAZİMAĞUSA, KKTC, 2016. 200

Scientific_Meetings_006.pdf

3. Birdir, S., İstanbul’u Tekrar Ziyaret Etmek İsteyen Turist Profili ve Tekrar Ziyareti Etkileyen Faktörler. 2nd International Congress of Tourism and Management Researches, 2015-05-01, 2015-05-03, Kuşadası, Türkiye, 2015. 200

Scientific_Meetings_003.pdf

2. Birdir, S., A REVIEW OF THE TOURISTS VISITING ANTALYA, TURKEY. 12 th EBES Conference - Singapore , 2014-01-09, 2014-01-11, Singapur, Singapur, 2014. 200

http://www.ebesweb.org/Conferences/Recent/12th-EBES-Conference-Singapore.aspx

1. Sahilli, S., Türkiye’de Faaliyet Gösteren Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Yürütülen Reklam Faaliyetleri. I.Akdeniz Ülkeleri Turizm Kongresi, 2002-04-17, 2002-04-22, Antalya, Türkiye, 2002. 200

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 635

10. Birdir, S.; İflazoğlu, N.; Birdir, K., Hatay Yöresel Mutfağının Coğrafi İşaret Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme. VII. Ulusal, III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2018-04-20, 2018-04-21, Hatay, Türkiye, 2018. 100

http://www.doguakdenizturizmsempozyumu.com

9. Birdir, S.; Toksöz, D.; Birdir, K., Katılımcıların Karnavalın Geliştirilmesine Yönelik Önerileri: Portakal Çiçeği Karnavalı Örneği. VII. Ulusal, III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2018-04-20, 2018-04-21, Hatay, Türkiye, 2018. 100

http://www.doguakdenizturizmsempozyumu.com

8. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D., Mersin Uluslararası Bahar Şenliğine Katılan Ziyaretçilerin Motivasyon Unsurları. 18. Ulusal Turizm Kongresi, 2017-10-18, 2017-10-22, Mardin, Türkiye, 2017. 100

http://utk18.artuklu.edu.tr/

7. YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B.; BİRDİR, S.; ÇAPAR, G., Turizm Rehberliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin "Turist Rehberliği" Mesleğine İlişkin Algılarının Mecazlarla Analizi. 17. Ulusal Turizm Kongresi, 2016-10-20, 2016-10-23, BODRUM, Türkiye, 2016. 60

Scientific_Meetings_005.pdf

6. ÇANAKÇI, S.; ÇANAKÇI, T.; BİRDİR, S.; BİRDİR, K., Kapadokya'yı Ziyaret Eden Yabancı Ziyaretçilerin Gastronomi Turizmi İlgilenimleri. 16. Ulusal Turizm Kongresi, 2015-11-12, 2015-11-15, ÇANAKKALE, Türkiye, 2015. 75

http://utk16.comu.edu.tr/images/form/dosya/dosya_418888.pdf

5. Yolal, M., Basketbol Maçı Seyircilerinin Motivasyonları Üzerine Bir Araştırma:XVII. Akdeniz Oyunları Örneği. 3. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2014-04-18, 2014-04-18, Mersin, Türkiye, 2014. 0

4. Yolal, M., Futbol Seyircileri Üzerine Bir Araştırma: XVII. Akdeniz Oyunları Örneği. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, Kayseri, Türkiye, 2013. 0

3. Birdir, S., Yaz Tatilinden Beklenen Faydalara Göre Turist Pazarının Bölümlendirilmesi: Antalya’da Yapılan Bir Araştırma. 10. Ulusal Turizm Kongresi, 2009-10-21, 2009-10-24, Mersin, Türkiye, 2009. 100

2. Birdir, K., Otel Genel Müdürlerinin Yönetsel Sorunları: Bir Alan Araştırması ve Sonuçları. 10. Ulusal Turizm Kongresi, 2009-10-21, 2009-10-24, Mersin, Türkiye, 2009. 0

1. Sahilli, S., Türkiye’de Faaliyet Gösteren Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Yürütülen Tutundurma Faaliyetleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma ve Sonuçları. 1. Ulusal Turizm İşletmeciliği Kongresi, 2001-10-25, 2001-10-26, Ankara, Türkiye, 2001. 100

Ulusal - Özet - Sözlü 0

1. Karacaoğlu, S., Sürdürülebilir Turizm Aracı Olarak Gastronomik Miras: Adana ve Mersin İlleri Örneği. 4. Doğu Turizm Sempozyumu, 2015-04-17, 2015-04-17, Hatay, Türkiye, 2015. 0

Uluslararası - Araştırmacı 0

1. SSA-TC SECTOR SKILLS ALLIANCES-TOURISM AND CATERING, AB, Proje No: EAC-2012-0634, 0 TL, Araştırmacı, 2015,Tamamlandı. 0

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 200

1. Nurhayat IFLAZOĞLU, Unesco Gastronomi Şehirlerinde Gastronomi Turizmi ve Yeni Yiyecek Deneme Korkusu (Food Neophobia): Hatay ve Gaziantep Örneği , Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

Yönetilen Doktora Tezleri 400

1. Tuncay ÇANAKÇI, Dört ve Beş Yıldızlı Otel Mutfak Şeflerinin İşten Ayrılma Nedenleri, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 400

Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Güz REH 319 Uluslararası Turizm Pazarları Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 107 Sosyal Psikoloji Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 401 Turist Psikolojisi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz TREH 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dal 4-0-4
Güz TREH 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dal 4-0-4
Güz TREH 539 Pazar Bölümlendirme Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği ( Yüksek Lis 3-0-3
Güz SAY 506 Sağlık Kurumlarında İnsan Kayn Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Yönetimi ( Yüksek Lisan 3-0-3
Güz SAYT 506 Sağlık Kurumlarında İnsan Kayn Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Yönetimi ( Yüksek Lisan 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar REH 320 Festival ve Eğlence Etkinlikle Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar REH 314 İletişim Becerileri Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar REH 216 Seyahat Pazarlaması Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar REH 404 Özel İlgi Turizmi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar TREH 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dal 4-0-4
Bahar TİO 672 Turizmde Pazarlama Iletişimi Y Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ( Doktora 3-0-3
Bahar TREH 536 Sürdürülebilir Turizm Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği ( Yüksek Lis 3-0-3
Bahar GST 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları 4-0-4
Bahar TREH 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dal 4-0-4
Güz REH 401 Turist Psikolojisi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 319 Uluslararası Turizm Pazarları Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 107 Sosyal Psikoloji Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz TREH 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dal 4-0-4
Güz GST 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları 4-0-4
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar REH 216 Seyahat Pazarlaması Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar YDI310 İş Hayatı İçin Yabancı Dil ( İ Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar REH 314 İletişim Becerileri Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar REH 320 Festival ve Eğlence Etkinlikle Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar YDI310 İş Hayatı İçin Yabancı Dil Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar TREH 536 Sürdürülebilir Turizm Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği ( Yüksek Lis 3-0-3
Bahar GST 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları 4-0-4
Bahar TİO 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Bahar TİO 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü 0-0-0
Bahar TREH 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dal 4-0-4
Güz REH 319 Uluslararası Turizm Pazarları Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 107 Sosyal Psikoloji Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz TREH 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dal 4-0-4
Güz TİO 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Güz TREH 525 Hizmet Kalitesi Yönetimi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği ( Yüksek Lis 3-0-3
Güz TİO 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Güz GST 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları 4-0-4
Güz İBY 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bilgi Yönetimi Anabili 4-0-4
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar REH 216 Seyahat Pazarlaması Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar YDI310 İş Hayatı İçin Yabancı Dil Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar TI432 Turizm Planlama ve Politikası Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 1-2-2
Bahar YDI310 İş Hayatı İçin Yabancı Dil ( İ Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar TI432 Turizm Planlama Politika Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 1-2-2
Bahar TİO 532 Pazarlama İletişimi Araçları Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ( Yüksek 3-0-3
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü 0-0-0
Bahar TİO 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Bahar TİO 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Bahar TREH 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dal 4-0-4
Bahar İBY 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bilgi Yönetimi Anabili 4-0-4
Güz REH 107 Sosyal Psikoloji Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 203 Turizm Hukuku ve Turist Haklar Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz SEM YL Seminer ( Yl ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü 0-0-0
Güz TİO 559 Turizmde Pazar Bölümlendirme, Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ( Yüksek 3-0-3
Güz İBY 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bilgi Yönetimi Anabili 4-0-4
Güz TİO 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Güz TİO 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Güz TREH 525 Hizmet Kalitesi Yönetimi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği ( Yüksek Lis 3-0-3
Güz TREH 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Dal 4-0-4
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar TI432 Turizm Planlama Politika Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 1-2-2
Bahar YDI312 İş Hayatı İçin Yabancı Dil ( S Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar YDI310 İş Hayatı İçin Yabancı Dil Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar TI432 Turizm Planlama ve Politikası Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 1-2-2
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü 0-0-0
Bahar TİO 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Bahar TİO 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim 4-0-4
Bahar TEZ Tez Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü 0-0-0
Bahar OSD Renklerin Dili - I Rektörlük Ortak Seçmeli Ders Koordinatör 2-0-2
Güz TI113 Turizme Giriş Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 1-2-2
Güz ÜYG101 Üniversite Yaşamına Giriş Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 1-0-1
Güz TI113 Turizme Giriş Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 1-2-2
Güz REH 107 Sosyal Psikoloji Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 101 Genel Turizm Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar YDI312 İş Hayatı İçin Yabancı Dil ( S Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar TI432 Turizm Planlama ve Politikası Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 1-2-2
Bahar YDI310 İş Hayatı İçin Yabancı Dil ( İ Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar YDI310 İş Hayatı İçin Yabancı Dil Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar YDI312 İş Hayatı İçin Yabancı Dil ( S Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 2-0-2
Bahar TI432 Turizm Planlama Politika Turizm İşletmeciliği ve Otelci Turizm İşletmeciliği ve Otelci 1-2-2
Bahar İBY408 Bitirme Projesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 3-0-3
Bahar SEY218 Tur Planlaması ve Yönetimi Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-2-3
Bahar TSH 210 Tur Programları Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-1-3
Bahar TSH 202 Rehberlik Hizmetleri Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-0-2
Güz İBY409 Bitirme Projesine Giriş Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 3-0-3
Güz İBY499 Hizmet Sistemleri ve Yönetimi Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 2-0-2
Güz İBY289 Hizmet Pazarlaması Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 2-0-2
Güz İBY305 İletişim Teknikleri Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 3-0-3
Güz İBY491 Reklam Yönetimi Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 2-0-2
Güz İBY 529 Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bilgi Yönetimi 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar İBY478 Medya Takip Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 2-0-2
Bahar İBY408 Bitirme Projesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 3-0-3
Bahar İBY374 Halkla İlişkiler Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 2-0-2
Bahar İBY-512 Hizmet Sistemleri ve Yönetimi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bilgi Yönetimi 3-0-3
Bahar EYN212 Emlak Sigorta İşlemleri Mersin Meslek Yüksekokulu Emlak ve Emlak Yönetimi ( Uzak 2-0-2
Bahar EYN206 Gayrimenkul Değerleme Yöntemle Mersin Meslek Yüksekokulu Emlak ve Emlak Yönetimi ( Uzak 2-0-2
Güz İBY289 Hizmet Pazarlaması Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 2-0-2
Güz İBY491 Reklam Yönetimi Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 2-0-2
Güz İBY305 İletişim Teknikleri Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 3-0-3
Güz ÜYG101 Üniversite Yaşamına Giriş Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 1-0-1
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar İBY408 Bitirme Projesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 3-0-3
Bahar İBY376 Girişimcilik Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 2-0-2
Bahar TSH 208 Mesleki Yabancı Dil II ( İngil Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 4-0-4
Bahar SEY236 Mesleki İngilizce II Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-2-3
Bahar TSH 208 Mesleki Yabancı Dil II ( İngil Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 4-0-4
Bahar SEY236 Mesleki İngilizce II Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-2-3
Güz İBY491 Reklam Yönetimi Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 2-0-2
Güz İBY305 İletişim Teknikleri Erdemli Uygulamalı Teknoloji v İşletme Bilgi Yönetimi 3-0-3
Güz TSH 203 Mesleki Yabancı Dil I ( İngili Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 4-0-4
Güz SEY235 Özel İlgi Turizmi Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-1-3
Güz SEY235 Özel İlgi Turizmi Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-1-3
Güz SEY227 Mesleki İngilizce I Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-2-3
Güz TSH 203 Mesleki Yabancı Dil I ( İngili Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 4-0-4
Güz SEY227 Mesleki İngilizce I Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-2-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SEY122 Seyahat İşletmelerinde Örgütse Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 1-1-2
Bahar SEY242 Turizmde Rehberlik Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-0-2
Bahar SEY124 Turizm Pazarlaması Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-1-3
Bahar SEY124 Turizm Pazarlaması Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-1-3
Bahar SEY236 Mesleki İngilizce II Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-2-3
Bahar SEY122 Seyahat İşletmelerinde Örgütse Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 1-1-2
Bahar SEY242 Turizmde Rehberlik Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-0-2
Bahar SEY236 Mesleki İngilizce II Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-2-3
Bahar SBM 112 İletişim Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-0-2
Bahar SBM 112 İletişim Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-0-2
Bahar TSH 106 Turizm Pazarlaması Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-1-3
Bahar TSH 106 Turizm Pazarlaması Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-1-3
Güz TSH 101 Genel Turizm Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-0-2
Güz SEY227 Mesleki İngilizce I Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-2-3
Güz OTL205 Turizm Mevzuatı Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-0-2
Güz SEY235 Özel İlgi Turizmi Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-1-3
Güz SEY227 Mesleki İngilizce I Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-2-3
Güz OTL205 Turizm Mevzuatı Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-0-2
Güz TSH 101 Genel Turizm Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-0-2
Güz SEY235 Özel İlgi Turizmi Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-1-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar OTL210 Mesleki İngilizce - II Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Otel İşletmeciliği ( 2-2-3
Bahar SEY122 Seyahat İşletmelerinde Örgütse Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 1-1-2
Bahar SEY242 Turizmde Rehberlik Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-0-2
Bahar SEY124 Turizm Pazarlaması Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-1-3
Bahar SEY242 Turizmde Rehberlik Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-0-2
Bahar OTL210 Mesleki İngilizce - II Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Otel İşletmeciliği 2-2-3
Bahar SEY124 Turizm Pazarlaması Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-1-3
Bahar SEY122 Seyahat İşletmelerinde Örgütse Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 1-1-2
Güz OTL209 Mesleki İngilizce - I Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Otel İşletmeciliği 2-2-3
Güz SEK241 Mesleki İngilizce - I Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Büro Yönetimi ve Yönetici Asis 2-2-3
Güz OTL109 İletişim Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Otel İşletmeciliği 1-1-2
Güz SEY235 Özel İlgi Turizmi Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri ( 2-1-3
Güz SEY235 Özel İlgi Turizmi Sosyal Bilimler Meslek Yükseko Turizm ve Seyahat Hizmetleri 2-1-3
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
Detay
Ballı, E.; Sigeze, .; Manga, M.; Birdir, S.; Birdir, K. The relationship between tourism, CO2 emissions and economic growth: a case of Mediterranean countries. ASİA PACİFİC JOURNAL OF TOURİSM RESEARCH, 2018, 20, 1-14.
http://www.tandfonline.com/action/journalInformation?journalCode=rapt20
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
Detay
Birdir, S.; Toksöz, D.; Birdir, K. Katılımcıların Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının Geliştirilmesine Yönelik Önerileri. Ç.Ü. İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DERGİSİ , 2018, 22, 443-458.
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Detay
Birdir, S.; Dalgıç, A.; Birdir, K. The Routledge Handbook of Destination Marketing, ISBN: 978-1-138-11883-6, Routledge Taylor and Francis Group, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 534 Sayfa, İngilizce, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2018.
Birdir, S.; Dalgıç, A.; Birdir, K. The Routledge Handbook of Destination Marketing, ISBN: 978-1-138-11883-6, Routledge Taylor and Francis Group, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 100, 534 Sayfa, İngilizce, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2018.
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Detay
Birdir, S. Yiyecek ve İçecek Yönetimi, ISBN: 978-605-254-011-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 700 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2018.
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Birdir, S.; ünal, .; Birdir, K.; Williams, A. Willingness to pay as an economic instrument for coastal tourism management: Cases from Mersin, Turkey. ELSEVİER BV, 2013, 36, 279-283,

Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 6
Karacaoğlu, S., Sürdürülebilir Turizm Aracı Olarak Gastronomik Miras: Adana ve Mersin İlleri Örneği. 4. Doğu Turizm Sempozyumu, 2015-04-17, 2015-04-17, Hatay, Türkiye, 2015.
Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Birdir, S. Segmentation of Tourist Using Demographic and Travel Characteristics: The Case of Istanbul. INTERNATİONAL REVİEW OF MANAGEMENT AND MARKETİNG, 2015, 5, 221-229,

Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
Birdir, S. Restoran İşletmelerinde Yenilik Uygulamaları: Mersin ve Adana Örneği. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 57-72,
Publications_003.pdf
Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Birdir, S. Segmentation of Tourist Using Demographic and Travel Characteristics: The Case of Istanbul. INTERNATİONAL REVİEW OF MANAGEMENT AND MARKETİNG, 2015, 5, 221-229,

Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Detay
Birdir, S.; ünal, .; Birdir, K.; Williams, A. Willingness to pay as an economic instrument for coastal tourism management: Cases from Mersin, Turkey. ELSEVİER BV, 2013, 36, 279-283,

Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 2
Birdir, S. Restoran İşletmelerinde Yenilik Uygulamaları: Mersin ve Adana Örneği. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2014, 11, 57-72,
Publications_003.pdf
Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Detay
YENİPINAR, U.; BAK, E.; ÇINAR, B.; BİRDİR, S.; ÇAPAR, G., Turizm Rehberliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin "Turist Rehberliği" Mesleğine İlişkin Algılarının Mecazlarla Analizi. 17. Ulusal Turizm Kongresi, 2016-10-20, 2016-10-23, BODRUM, Türkiye, 2016. Scientific_Meetings_005.pdf
Yazar Sayısı: 5, Atıf Sayısı: 1
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarlık temel alanındaki diğer yarışmalarda derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)