ÖÄŸr.Gör.Dr. CEVAT ERCÄ°K
Birim
:
Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
Ä°Åž Adresi
: Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi
GSM
:
+90-553-6405242
Telefon
:
+90-324 -361 00 01
Dahili
:
13949
E-MAIL
:
cevatercik@mersin.edu.tr
DÄ°ÄžER E-MAIL
:
cevatercik@mersin.edu.tr
OLUÅžTURMA
:
2017-11-22 13:11:44
DÜZENLEME
:
2024-01-30 10:35:54
PUAN
:
12910
YABANCI DÄ°L
:
Researcher ID
h-index
2
Scholar ID
Publons ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LÄ°SANS TURÄ°ZM Ä°ÅžLETMECÄ°LİĞİ VE KONAKLAMA MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° 2007
YÜKSEK LÄ°SANS GASTRONOMÄ° VE MUTFAK SANATLARI MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° 2019
DOKTORA GASTRONOMÄ° VE MUTFAK SANATLARI NEVÅžEHÄ°R HACI BEKTAÅž VELÄ° ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° 2023
Doktora Tezi

1. YÖRESEL ÜRÜNLERLE İŞLENMİŞ GIDALARA YÖNELİK LEZZET ALGISININ TÜKETİCİ TUTUMLARI ÜZERİNE ETKİSİ: YENİ ÜRÜN GELİŞTİRMEDE DOLGULU ÇİKOLATA ÖRNEĞİ Danışman: Dr. Doç. Dr. Ömer Çoban, Nevşehir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Diğer Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2023.

Theses_004.pdf

Yüksek Lisans Tezi

1. ÖRGÜTSEL ADALETÄ°N Ä°Åž PERFORMANSI ÜZERÄ°NE ETKÄ°SÄ°: FIRIN ÇALIÅžANLARI ÜZERÄ°NE BÄ°R ARAÅžTIRMA Danışman: Dr. Burçin Cevdet Çetinöz, Mersin Ãœniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, DiÄŸer Anabilim Dalı, Mersin , Türkiye, 2019.

http://cevatercik@mersin.edu.tr">http://cevatercik@mersin.edu.tr

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ÖÄžRETÄ°M GÖREVLÄ°SÄ° MERSÄ°N ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° 2017-10-12 - Devam ediyor
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI SÜREKLÄ° EĞİTÄ°M UYGULAMA VE ARAÅžTIRMA MERKEZÄ° 2024-02-13 - 2027-02-06
MERKEZ YÖNETÄ°M KURULU ÜYESÄ° SÜREKLÄ° EĞİTÄ°M UYGULAMA VE ARAÅžTIRMA MERKEZÄ° 2024-02-13 - 2027-02-06
Uluslararası - Diğer 100
2024
1. ERCÄ°K, C. UTILIZATION OF REGIONAL PRODUCTS IN PATISSERIES AND THE ROLE OF CHEFS: THE CASE OF MERSIN . INTERNATÄ°ONAL JOURNAL OF TOURÄ°SM AND DESTÄ°NATÄ°ON STUDÄ°ES (IJOTADS), 2024, 3, 93-104. 100 + 0
10.5281/zenodo.10825325

Uluslararası - Alan endexleri 165
2023
2. ERCÄ°K, C.; TÃœRK, O.; DOÄžAN, Y. Evaluation of Local People's Perceptions of the Tourism Activities Development regarding Destination Management. ROSA DOS-VENTOS TOURÄ°SMO A HOSPÄ°TALÄ°DADE, 2023, 15, 309-331. 100 + 0
10.18226/21789061.v15i2p309

2022
1. DOĞAN, Y.; BUYRUK, L.; BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU, S.; ERCİK, C. THE RELATIONSHIP BETWEEN THE FEAR OF CONTRACTING CORONAVIRUS AND THE HOLIDAY PURCHASE INTENTION OF EMPLOYEES WORKING IN PUBLIC INSTITUTIONS. ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURISTICOS-ABET, 2022, 12, 1-10. 65 + 0
10.5281/zenodo.6823303

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 1600
2024
9. ERCİK, C. Krema Çeşitlerinin Tüketici Tercihleri Üzerindeki Etkisi: Bir Duyusal Değerlendirme Çalışması. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 2024, 12, 42-59. 200 + 0
10.21325/jotags.2024.1368

2023
8. ERCİK, C.; YAVUZ, G.; ENES, K. Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Mersin Mutfağına Özgü Yöresel Tatlıların Standart Reçetelerinin ve Kabul Edilebilirliğinin Belirlenmesi. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2023, 13, 42-61. 200 + 0
10.30783/nevsosbilen.1291159

7. İLHAN, İ.; KESKİN, S.; KESKİN, S. Tüketici tercihlerinde Renk ve Görselliğin Lezzet ve Genel Kabul Edilebilirlik Üzerindeki Etkisi: El Yapımı Çikolata Örneği. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 2023, 11, 2618-2638. 0 + 0
https://jotags.net/index.php/jotags/article/view/1838//

Publications_007.pdf

6. DOĞAN, Y.; ERCİK, C. Exploring The Relationship Between X and Y Generation Employees’ Fear Of Contracting Coronavirus And Their Holiday Purchase Intention. ANEMON MUS ALPARSLAN UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2023, 11, 115-127. 200 + 0
10.18506/anemon.1096704

2022
5. ERCİK, C.; ŞAHİN PERÇİN, N. Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Coğrafi İşaretli Kerebiç Tatlısı Üzerine Bir Araştırma. ANEMON MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, , 537-554. 200 + 0
http://dergipark.gov.tr/anemon

Publications_009.pdf

4. ENES, K.; YAVUZ, G.; ERCİK, C. Yöresel yemeklerin standardize edilmesi ve kabul edilebilirliğinin ölçülmesi; Mersin Örneği . ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, , 249-263. 200 + 0
10.17494/ogusbd.1161347

2021
3. ATASOY, A.; ERCİK, C. GÜLNAR (MERSİN) GEZENDE KANYONU’NUN TURİZM POTANSİYELİ. KARADENİZ ULUSLARARASI BİLİMSEL DERGİ, 2021, 1, 151-177. 200 + 0
https://dergipark.org.tr/tr/pub/kdeniz/issue/64945

Publications_003.pdf

2. ERCİK, C.; ÇETİNSÖZ, B. Örgütsel Adaletin İş Performansı Üzerine Etkisi: Fırın Çalışanları Üzerine Bir Araştırma. İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, 13, 535-548. 200 + 0
http://www.isarder.com

Publications_005.pdf

2020
1. ATASOY, A.; ERCİK, C.; KARDAŞ, K. HASSA (HATAY) DİPSİZ MAĞARA (OLUŞUMU, HABİTATI VE TOPLAYICILIK YÖNÜYLE)·DIPSIZ CAVE IN HASSA (HATAY) (IN TERMS OF FORMATION, HABITAT AND GATHERING). ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2020, 13, 192-201. 200 + 0
http:/www.sosyalarastirmalar.com/

Publications_006.pdf

Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 8250
1. ERCİK, C. BOZYAZI (Mersin) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786057839817, asatlas, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 107 Sayfa, Türkçe, KONYA, Türkiye, 2021. 500
http://www.atlasakademiyayin.com
2. ERCİK, C. BOZYAZI (Mersin) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786057839817, asatlas, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 107 Sayfa, Türkçe, KONYA, Türkiye, 2021. 500
http://www.atlasakademiyayin.com
Uluslararası - Kitap Editörlüğü 8250
1. ERCİK, C. TARSUS ILÇESI (MERSIN) TURIZM DESTINASYONU, ISBN: ISBN: 978-625-433-557-0, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: , Baskı Adet Sayısı: , Sayfa, Türkçe, , , 2022. 0
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 8250
1. ATASOY, A.; ERCİK, C. Tarsus İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335570, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 113 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
2. ERCİK, C. Tarsus İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 978-625-433-531-0, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 150 Sayfa, İngilizce, MERSİN, Türkiye, 2022. 500
http://www.nobelkitap.com
1. KOÇAK, G.; KARDAŞ, K.; UZMAN, M.; ERCİK, C. Akdeniz’in Turizm Güneşi Mersin. Mersin İli Glamping Turizmi, ISBN: 978-625-433-119-0, nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 532 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
http://www.nobelyayin.com
2. ERCİK, C. Uygulamalı Türk Mutfağı / Türk Mutfağında Yer Alan Ekmekler, ISBN: 978-625-439-049-4, nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 359 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 1000
http://www.nobelyayin.com
3. ERCİK, C. Uygulamalı Türk Mutfağı, ISBN: 978-625-439-049-4, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 360 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2020. 0
4. ERCİK, C. Akdeniz’in Turizm Güneşi MERSIN (Mersin İli Gastronomi Turizmi), ISBN: 978-625-433-119-0, nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 532 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 2000
http://www.nobelyayin.com
5. ATASOY, A.; ERCİK, C. Mut İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335358, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 106 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
6. ATASOY, A.; ERCİK, C. Gülnar İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335433, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 103 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
7. ATASOY, A.; ERCİK, C. Anamur İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335235, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 92 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
8. ERCİK, C.; ATASOY, A.; KARDAŞ, K.; YILMAZ, L. Bozyazı (Mersin) Turizm Destinasyonu, ISBN: 978-605-7839-81-7, asatlas akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 107 Sayfa, Türkçe, Konya, Türkiye, 2021. 250
http://www.atlasakademiyayin.com
9. KOÇAK, G.; UZMAN, M.; KARDAŞ, K.; ERCİK, C. Akdeniz’in Turizm Güneşi MERSIN, ISBN: 978-625-433-119-0, NOBEL, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 532 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
10. ATASOY, A.; ERCİK, C. Silifke İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335617, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 134 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
11. ERCİK, C. Akdeniz’in Turizm Güneşi MERSIN, ISBN: 978-625-433-119-0, NOBEL, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 532 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 0
12. ATASOY, A.; ERCİK, C. Aydıncık İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335280, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 114 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
13. ATASOY, A.; ERCİK, C. Yenişehir İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335532, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 1 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
14. ATASOY, A.; ERCİK, C. Çmlıyayla İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335273, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 108 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
15. ATASOY, A.; ERCİK, C. Akdeniz İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335211, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 108 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
16. ATASOY, A.; ERCİK, C. Mezitli İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335372, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 100 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
17. ATASOY, A.; ERCİK, C. Toroslar İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335556, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 100 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
18. ATASOY, A.; ERCİK, C. Erdemli İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335457, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 107 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
19. ATASOY, A.; ERCİK, C. Bozyazı İlçesi (MERSİN) Turizm Destinasyonu, ISBN: 9786254335310, Nobel Yayın evi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 110 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2022. 250
http://www.nobelkitap.com
Ulusal - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 0
1. ERCİK, C. Erdemli (MERSİN) Turizmi, ISBN: 978-625-8101-55-3, asatlas akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 151 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
2. ERCİK, C. TARSUS (MERSİN) TURİZMİ, ISBN: 978-625-8101-57-7, asatlas akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 131 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
3. ATASOY, A.; ERCİK, C. Mersin Turiam Atlası, ISBN: 978-625-8101-39-3, asatlas akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 265 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
4. ERCİK, C.; ATASOY, A.; KARDAŞ, K.; YILMAZ, L.; YILMAZ, L. BOZYAZI (Mersin) TURİZM DESTİNASYONU, ISBN: 978-605-7839-81-7, asatlas akademi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 107 Sayfa, Türkçe, Konya, Türkiye, 2021. 0
http://www.atlasakademiyayin.com
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 600

3. ERCÄ°K, C.; ÇETÄ°NSÖZ, B.; GÃœLER, O., Çalışanların Örgütsel Adalet ve Ä°ÅŸ Performansı Algısı Demografik DeÄŸiÅŸkenlere Göre Farklılaşır mı? Fırın ve Pastane Çalışanlari Üzerine Bir AraÅŸtırma. The Third InternationalCongress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2019-09-26, 2019-09-28, Mersin, Türkiye, . 200

2. YALIM KAYA, S.; can, o.; ERCÄ°K, C., YERLÄ° VE Ä°THAL MUZUN MEYVELÄ° YAÅž PASTANIN DUYUSAL ÖZELLÄ°KLERÄ°NE ETKÄ°SÄ°. 3. Uluslar arası Turizmin GeleceÄŸi Ä°novasyon, GiriÅŸimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi,, 2019-09-26, 2019-09-28, mersin, Türkiye, . 200

1. ERCÄ°K, C.; ÇETÄ°NSÖZ, B.; GÃœLER, O., Çalışanların Örgütsel Adalet ve Ä°ÅŸ Performansı Algısı Demografik DeÄŸiÅŸkenlere Göre Farklılaşır mı? Fırın ve Pastane Çalışanlari Üzerine Bir AraÅŸtırma. 3rd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, MERSÄ°N, Türkiye, . 200

Uluslararası - Özet - Sözlü 95

1. ERCÄ°K, C.; YETÄ°M, A.; AKDAÄž, G.; ÇELÄ°K, R., Agro-Turizm ve Gastronomi Ä°liÅŸkisi: Yenilikçi Bir Turizm Yaklaşımı. Uluslararası Avrasya DoÄŸal Beslenme ve SaÄŸlıklı YaÅŸam Zirvesi, 2018-07-12, 2018-07-15, Ankara, Türkiye, . 95

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 200

2. ATASOY, A.; ERCÄ°K, c., Akdeniz Bölgesi MaÄŸaralarının Arazi Kullanışına Göre Dağılışı. IV. ULUSAL TURÄ°ST REHBERLİĞİ KONGRESÄ° PROGRAMI, 2021-11-04, 2021-11-05, Mersin, Türkiye, 2021. 100

http://cevatercik@mersin.edu.tr

1. ATASOY, A.; ERCÄ°K, C., Akdeniz Bölgesi MaÄŸaralarının Arazi Kullanışına Göre Dağılışı. IV. ULUSAL TURÄ°ST REHBERLİĞİ KONGRESÄ°, 2021-11-04, 2021-11-07, Mersin, Türkiye, . 100

Uluslararası - Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi) 0

1. Pasta ve Barista Sosyal Girişim Akademisi, Dünya Bankası, Proje No: , 380000 EUR, Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi), Devam ediyor... 0

Ulusal - Yürütücü 100

1. MERSİN İLİNE AİT YEREL GIDALARIN VE REÇETELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE MARKA DEĞERLERİNİN OLUŞTURULMASI, BAP, Proje No: 2020-1-AP5-3994, 44000 TL, Yürütücü,, BAP, Proje No: , 44000 TL, Yürütücü, 2023,Tamamlandı. 100

Ulusal - Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi) 0

1. Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı, Kalkınma Bakanlığı, Proje No: , 1500000000 TL, Danışman (Yürütücü Gerçek Kişi), 2023,Tamamlandı. 0

Ulusal - EÄŸitmen 0

2. Hedef Turizmde istihdam, Kalkınma Bakanlığı, Proje No: , 315646 TL, Eğitmen, 2018,Tamamlandı. 0

1. Hedef Turizmde istihdam, Kalkınma Bakanlığı, Proje No: 2017-33-0051, 315 TL, Eğitmen, 2018,Tamamlandı. 0
http://cevatercik@mersin.edu.tr

Uluslararası 0
1. TAFED, 2018-02-21, Aydın, Türkiye. 0
Ulusal 0
1. TAFED, 2018-02-22, Aydın, Türkiye. 0
2. , , , Türkiye. 0
3. , , , Türkiye. 0
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBÄ°TAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası Ä°kili Ä°ÅŸbirliÄŸi Programları
TÜBÄ°TAK 1005, 3001
TÜBÄ°TAK 1002
H2020 Projesi
DiÄŸer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje
DiÄŸer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluÅŸlar tarafından desteklenmiÅŸ ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliÄŸini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi AraÅŸtırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araÅŸtırma makalesi
Detay
Ercik, C.; Türk, O.; Doğan, Y. Evaluation of Local People's Perceptions of the Tourism Activities Development regarding Destination Management. ROSA DOS-VENTOS TOURİSMO A HOSPİTALİDADE, 2023, 15, 309-331.
10.18226/21789061.v15i2p309
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araÅŸtırma notu, özet ve kitap kritiÄŸi)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
Detay
Ilhan, Ä.; Keskin, S.; Keskin, S. Tüketici tercihlerinde Renk ve GörselliÄŸin Lezzet ve Genel Kabul Edilebilirlik Ãœzerindeki Etkisi: El Yapımı Çikolata ÖrneÄŸi. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 2023, 11, 2618-2638.
https://jotags.net/index.php/jotags/article/view/1838//
Ercik, C.; Yavuz, G.; Enes, K. Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Mersin Mutfağına Özgü Yöresel Tatlıların Standart Reçetelerinin ve Kabul Edilebilirliğinin Belirlenmesi. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2023, 13, 42-61.
10.30783/nevsosbilen.1291159
Doğan, Y.; Ercik, C. Exploring The Relationship Between X and Y Generation Employees’ Fear Of Contracting Coronavirus And Their Holiday Purchase Intention. ANEMON MUS ALPARSLAN UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2023, 11, 115-127.
10.18506/anemon.1096704
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliÄŸi
DiÄŸer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi
ULAKBÄ°M TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliÄŸi
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüÄŸü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm deÄŸerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kiÅŸisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaÅŸ, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Doğan, Y.; Buyruk, L.; Balıkçıoğlu dedeoğlu, S.; Ercik, C. THE RELATIONSHIP BETWEEN THE FEAR OF CONTRACTING CORONAVIRUS AND THE HOLIDAY PURCHASE INTENTION OF EMPLOYEES WORKING IN PUBLIC INSTITUTIONS. ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURISTICOS-ABET, 2022, 12, 1-10,
10.5281/zenodo.6823303

Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
Ercik, C.; şahin perçin, N. Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Coğrafi İşaretli Kerebiç Tatlısı Üzerine Bir Araştırma. ANEMON MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, , 537-554,

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Detay
Atasoy, A.; Ercik, C.; Kardaş, K. HASSA (HATAY) DİPSİZ MAĞARA (OLUŞUMU, HABİTATI VE TOPLAYICILIK YÖNÜYLE)·DIPSIZ CAVE IN HASSA (HATAY) (IN TERMS OF FORMATION, HABITAT AND GATHERING). ULUSLARARASI SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ, 2020, 13, 192-201,

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Enes, K.; Yavuz, G.; Ercik, C. Yöresel yemeklerin standardize edilmesi ve kabul edilebilirliğinin ölçülmesi; Mersin Örneği . ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, , 249-263,
10.17494/ogusbd.1161347

Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 1
Ercik, C.; şahin perçin, N. Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Coğrafi İşaretli Kerebiç Tatlısı Üzerine Bir Araştırma. ANEMON MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2022, , 537-554,

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 1
ERCÄ°K, C.; YETÄ°M, A.; AKDAÄž, G.; ÇELÄ°K, R., Agro-Turizm ve Gastronomi Ä°liÅŸkisi: Yenilikçi Bir Turizm Yaklaşımı. Uluslararası Avrasya DoÄŸal Beslenme ve SaÄŸlıklı YaÅŸam Zirvesi, 2018-07-12, 2018-07-15, Ankara, Türkiye, .
Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
TebliÄŸ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBÄ°TAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBÄ°TAK TWAS veya TeÅŸvik ödülü
TÜBÄ°TAK Ufuk 2020 Programı eÅŸik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluÅŸlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiÅŸ, ilgili kurum ve kuruluÅŸun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir deÄŸerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluÅŸlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluÅŸlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl