İngilizce, , YDS, 70.00000
İngilizce, , YDS, 68.75000
İngilizce, , YÖKDİL, 90.0
Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ | 2015 |
YÜKSEK LİSANS-ERASMUS | FOOD AND NATURAL RESOURCES FOREİGN STUDENTS EXCHANGE PROGRAMS | CZECH UNİVERSİTY OF LİFE SCİENCES FACULTY OF AGROBİOLOGY | 2017 |
YÜKSEK LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | 2017 |
ÖN LİSANS | AŞÇILIK PROGRAMI | ANADOLU ÜNİVERSİTESİ | 2021 |
DOKTORA | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | 2021 |
1. BORU TİPİ KÜNEFE PEYNİRLERİNİN KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE YAĞ İKAMESİ OLARAK PEYNİRALTI SUYU PROTEİNİ KULLANIMININ VE DEPOLAMA SÜRESİNİN ETKİLERİ Danışman: Dr. Prof. Dr. Nuray GÜZELER, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Adana, Türkiye, .
1. PEYNİRALTI SUYU TOZU KULLANIMININ KEFİR YOĞURDUNUN ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ Danışman: Dr. Prof. Dr. Nuray GÜZELER, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Adana, Türkiye, .
Görev Ünvanı | Üniversite/Kurum | Yıl |
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ | KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ | 2018-04-02 - 2021-08-31 |
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ | KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ | 2021-09-01 - 2022-01-10 |
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ | KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ | 2022-01-11 - 2022-07-18 |
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DR. | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2022-08-15 - Devam ediyor |
2023
4. GÜZELER, N.; ÇAY, A.; KOBOYEVA, F.; ESEN, M. Effect of different production methods on quality parameters of Hatay Künefe cheese. JOURNAL OF DAİRY RESEARCH, 2023, 90, 1-5. 650 + 0 10.1017/S0022029923000298
3. ESEN, M.; GÜZELER, N. The effects of the use of whey protein as a fat replacer on the composition, proteolysis, textural, meltability, microstructural, and sensory properties of reduced-fat Boru-type Künefe cheese during storage. INTERNATİONAL DAİRY JOURNAL, 2023, 137, 1-9. 1000 + 0 10.1016/j.idairyj.2022.105519
2. ESEN, M.; GÜZELER, N. The effects of the use of whey protein as a fat replacer on the composition, proteolysis, textural, meltability, microstructural, and sensory properties of reduced-fat Boru-type Künefe cheese during storage. INTERNATİONAL DAİRY JOURNAL, 2023, , -. 1000 + 0 10.1016/j.idairyj.2022.105519.
2021
1. DEMİR ÖZER, E.; ESEN, M.; İÇİGEN, M.; ÖZER, C. Investigation of usage possibilities of Kalaba Yoghurt (local cream yoghurt) in cheesecake production. INTERNATİONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCİENCE, 2021, 25, -. 850 + 0 10.1016/j.ijgfs.2021.100376
2022
5. ESEN, M.; SARI, B.; DEMİR ÖZER, E. Farklı pişirme teknikleri ile üretilen piliç bonfile etinin depolama boyunca renk, tekstür ve duyusal özelliklerinin incelenmesi. HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ, 2022, 26, 254-267. 200 + 0 10.29050/harranziraat.1109946
4. ESEN, M. Yöresel Lezzetlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Türkiye’deki Helvalar. AYDIN GASTRONOMY, 2022, 6, 283-294. 200 + 0 10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v06i2014
2021
3. DEMİR ÖZER, E.; ESEN, M.; İÇİGEN, M.; ÖZER, C. Kalaba Yoğurdu ile Üretilen Tiramisunun Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi. TURKİSH JOURNAL OF AGRİCULTURE - FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2021, 9, 493-497. 170 + 0 10.24925/turjaf.v9i3.493-497.3872
2019
2. DEMİR ÖZER, E.; ESEN, M. Coğrafi İşaret Alma Sürecinde, Avanos -Nevşehir Testi Kebabına ait Standart Reçetenin Oluşturulması. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 805-817. 200 + 0
1. ESEN, M.; GÜZELER, N. Peyniraltısuyu Tozu Kullanılarak Üretilen Kefir Yoğurdunun Depolama Süresince Bazı Özellikleri. ÇUKUROVA TARIM GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ, 2019, 34, 1-16. 200 + 0
8. ESEN, M.; GÜZELER, N.; ÇÜRÜK, M., Boru Tipi Künefe Peynirlerinde Peyniraltı Suyu Proteini Kullanımının Künefe Tatlılarının Duyusal Özelliklerine Etkisi. Middle East 9. International Conference on Contemporary Scientific Studies, 2024-03-13, , Beirut, Lübnan, . 200
7. ESEN, M.; GÜZELER, N., Az Yağlı Peynir Teknolojisi ve Yağ İkame Maddelerinin Az Yağlı Peynirlerde Kullanımı. Middle East 9. International Conference on Contemporary Scientific Studies, 2024-03-13, , Beirut, Lübnan, . 200
6. ESEN, M.; GÜZELER, N.; KALENDER, M., Eritme Tuzu İlave Edilerek Üretilen Peynirler (Cheeses Produced by Adding Melting Salt). 3. International New York Conference On Evolving Trends In Interdisciplinary Research Practices, 2020-11-13, 2020-11-15, Manhattan, New York City, Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 200
5. ESEN, M.; DEMİR ÖZER, E.; İÇİGEN, M.; ÖZER, C., Geleneksel Bir Ürün Olan Kalaba Yoğurdu ile Yapılan Tiramisunun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri. 2. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi, 2020-02-17, 2020-02-19, Bolu, Türkiye, 2020. 190
4. ESEN, M.; GÜZELER, N., Some Microbiological Properties of Kefir Yogurts Produced by Using Milk Powder and Whey Powder. Internatıonal Conference on Agronomy and Food Science Technology, 2019-06-20, 2019-06-20, İstanbul, Türkiye, 2019. 200
3. ESEN, M.; GÜZELER, N., Cappadocia Region and Its Traditional Dairy Products. Internatıonal Conference on Agronomy and Food Science Technology, 2019-06-20, 2019-06-20, İstanbul, Türkiye, 2019. 200
2. SAY, D.; ESEN, M.; GÜZELER, N., Türk Mutfağında Kahvaltı Kültürü. I. Uluslararası Akdeniz Sempozyumu, 2018-11-01, 2018-11-03, , , 2018. 200
1. GÜZELER, N.; ESEN, M., Peyniraltı Suyu Tozu Kullanımının Kefir Yoğurdunun Özellikleri Üzerine Etkisi. II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, 2018-05-04, 2018-05-05, , , 2018. 200
2. GÜZELER, N.; FİRUZA, K.; KILINÇLI, B.; ESEN, M., Bebek Beslenmesi ve Endüstriyel Mamalar.. 17. Uluslararası Doğu Akdeniz Aile Hekimliği Kongresi, 2018-05-10, 2018-05-13, ADANA, Türkiye, 2018. 65
1. GÜZELER, N.; ESEN, M., Bitkisel Sütler. II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, 2018-05-04, 2018-05-05, , , 2018. 100
1. GÜZELER, N.; ESEN, M., Whey and Whey Protein. 1. International GAP Agriculture and Livestock Congress, 2018-04-25, 2018-04-27, ŞANLIURFA, Türkiye, 2018. 50
6. GastroKapadokya, BAP, Proje No: , 25000 TL, Araştırmacı, 2022,Tamamlandı. 50
5. Lezzeti arttırarak israfı azaltalım projesi, BAP, Proje No: , EUR, Araştırmacı, 2022,Tamamlandı. 50
4. Boru Tipi Künefe Peynirlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Yağ İkamesi Olarak Peyniraltı Suyu Proteini Kullanımının ve Depolama Süresinin Etkileri, BAP, Proje No: , 19997 TL, Araştırmacı, 2021,Tamamlandı. 50
3. Yöresel Bir Ürün Olan Avanos Kalaba Yoğurdu’nun Cheesecake ve Tiramisu Tatlılarında Kullanım Olanaklarının Araştırılması, BAP, Proje No: , 10000 TL, Araştırmacı, 2021,Tamamlandı. 50
2. Nevşehir Testi Kebabı Coğrafi İşaret Başvuru Süreci, BAP, Proje No: , 7000 TL, Araştırmacı, 2021,Tamamlandı. 50
1. Peynir altı suyu tozu kullanımının kefir yoğurdunun özellikleri üzerine etkisi, BAP, Proje No: , TL, Araştırmacı, 2017,Tamamlandı. 50
FAALİYET TÜRÜ | DETAYI | |||
Proje | TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları | |||
|
||||
TÜBİTAK 1005, 3001 | ||||
|
||||
TÜBİTAK 1002 | ||||
|
||||
H2020 Projesi | ||||
|
||||
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | ||||
|
||||
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje | ||||
|
||||
Araştırma | Yurtdışı Araştırma | |||
|
||||
Yurtiçi Araştırma | ||||
|
||||
Yayın | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi | |||
|
||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | ||||
|
||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi | ||||
|
||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği) | ||||
|
||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi | ||||
|
||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale | ||||
|
||||
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||||
|
||||
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği | ||||
|
||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||||
|
||||
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | ||||
|
||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap | ||||
|
||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.) | ||||
|
||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||
|
||||
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı | ||||
|
||||
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı | ||||
|
||||
Tasarım | Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı | |||
|
||||
Sergi | Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | |||
|
||||
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
||||
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
||||
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim) | ||||
|
||||
Patent | Uluslararası patent | |||
|
||||
Ulusal patent | ||||
|
||||
Atıf | SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | |||
|
||||
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
||||
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
||||
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf | ||||
|
||||
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||
|
||||
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf | ||||
|
||||
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||
|
||||
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi | ||||
|
||||
Tebliğ | Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri | |||
|
||||
Ödül | YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü | |||
|
||||
TÜBİTAK bilim ödülü | ||||
|
||||
TÜBA Akademi Ödülü | ||||
|
||||
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü | ||||
|
||||
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü | ||||
|
||||
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||
|
||||
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya | ||||
|
||||
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||
|
||||
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.) | ||||
|
||||
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl | ||||
|