Öğr.Gör.Dr. Mustafa Kadir ESEN

Birim
:
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Gıda Teknolojisi ( İkmep )
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Mut Meslek Yüksekokulu Deveci Mah. Fakülte Cd. Bilim Sk. No: 2 33600 Mut/ Mersin
Telefon
:
+90--
Dahili
:
DİĞER E-MAIL
:
mkesen@mersin.edu.tr
OLUŞTURMA
:
2022-08-20 14:10:44
DÜZENLEME
:
2024-02-28 13:21:36
PUAN
:
5310
YABANCI DİL
:
İngilizce, A, YÖKDİL, 90
İngilizce, , YDS, 70.00000
İngilizce, , YDS, 68.75000
İngilizce, , YÖKDİL, 90.0
Researcher ID
Scopus ID
h-index
3
Scholar ID
Publons ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ 2015
YÜKSEK LİSANS-ERASMUS FOOD AND NATURAL RESOURCES FOREİGN STUDENTS EXCHANGE PROGRAMS CZECH UNİVERSİTY OF LİFE SCİENCES FACULTY OF AGROBİOLOGY 2017
YÜKSEK LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2017
ÖN LİSANS AŞÇILIK PROGRAMI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2021
DOKTORA GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2021
Doktora Tezi

1. BORU TİPİ KÜNEFE PEYNİRLERİNİN KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE YAĞ İKAMESİ OLARAK PEYNİRALTI SUYU PROTEİNİ KULLANIMININ VE DEPOLAMA SÜRESİNİN ETKİLERİ Danışman: Dr. Prof. Dr. Nuray GÜZELER, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Adana, Türkiye, .

Yüksek Lisans Tezi

1. PEYNİRALTI SUYU TOZU KULLANIMININ KEFİR YOĞURDUNUN ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ Danışman: Dr. Prof. Dr. Nuray GÜZELER, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Adana, Türkiye, .

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ 2018-04-02 - 2021-08-31
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ 2021-09-01 - 2022-01-10
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ 2022-01-11 - 2022-07-18
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DR. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2022-08-15 - Devam ediyor
Uluslararası - ULAKBİM Tarafından Taranan 0
2022
4. ESEN, M.; SARI, B.; DEMİR ÖZER, E. Farklı pişirme teknikleri ile üretilen piliç bonfile etinin depolama boyunca renk, tekstür ve duyusal özelliklerinin incelenmesi. HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ, 2022, 26, 254-267. 0 + 0
10.29050/harranziraat.1109946

2021
3. DEMİR ÖZER, E.; ESEN, M.; İÇİGEN, M.; ÖZER, C. Kalaba Yoğurdu ile Üretilen Tiramisunun Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi. TURKİSH JOURNAL OF AGRİCULTURE - FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2021, 9, 493-497. 0 + 0
10.24925/turjaf.v9i3.493-497.3872

2019
2. ESEN, M.; GÜZELER, N. Peyniraltısuyu Tozu Kullanılarak Üretilen Kefir Yoğurdunun Depolama Süresince Bazı Özellikleri. ÇUKUROVA TARIM GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ, 2019, 34, 1-16. 0 + 0
1. DEMİR ÖZER, E.; ESEN, M. Coğrafi İşaret Alma Sürecinde, Avanos -Nevşehir Testi Kebabına ait Standart Reçetenin Oluşturulması. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 805-817. 0 + 0
Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 3500
2023
4. GÜZELER, N.; ÇAY, A.; KOBOYEVA, F.; ESEN, M. Effect of different production methods on quality parameters of Hatay Künefe cheese. JOURNAL OF DAİRY RESEARCH, 2023, 90, 1-5. 650 + 0
10.1017/S0022029923000298

3. ESEN, M.; GÜZELER, N. The effects of the use of whey protein as a fat replacer on the composition, proteolysis, textural, meltability, microstructural, and sensory properties of reduced-fat Boru-type Künefe cheese during storage. INTERNATİONAL DAİRY JOURNAL, 2023, , -. 1000 + 0
10.1016/j.idairyj.2022.105519.

2. ESEN, M.; GÜZELER, N. The effects of the use of whey protein as a fat replacer on the composition, proteolysis, textural, meltability, microstructural, and sensory properties of reduced-fat Boru-type Künefe cheese during storage. INTERNATİONAL DAİRY JOURNAL, 2023, 137, 1-9. 1000 + 0
10.1016/j.idairyj.2022.105519

2021
1. DEMİR ÖZER, E.; ESEN, M.; İÇİGEN, M.; ÖZER, C. Investigation of usage possibilities of Kalaba Yoghurt (local cream yoghurt) in cheesecake production. INTERNATİONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCİENCE, 2021, 25, -. 850 + 0
10.1016/j.ijgfs.2021.100376

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 200
2022
1. ESEN, M. Yöresel Lezzetlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Türkiye’deki Helvalar. AYDIN GASTRONOMY, 2022, 6, 283-294. 200 + 0
10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v06i2014

Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 1000

5. ESEN, M.; GÜZELER, N.; KALENDER, M., Eritme Tuzu İlave Edilerek Üretilen Peynirler (Cheeses Produced by Adding Melting Salt). 3. International New York Conference On Evolving Trends In Interdisciplinary Research Practices, 2020-11-13, 2020-11-15, Manhattan, New York City, Amerika Birleşik Devletleri, 2020. 200

4. ESEN, M.; GÜZELER, N., Cappadocia Region and Its Traditional Dairy Products. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRONOMY AND FOOD SCIENCE TECHNOLOGY, 2019-06-20, 2019-06-20, , , 2019. 200

3. ESEN, M.; GÜZELER, N., Some Microbiological Properties of Kefir Yogurts Produced by Using Milk Powder and Whey Powder. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRONOMY AND FOOD SCIENCE TECHNOLOGY, 2019-06-20, 2019-06-20, İstanbul, Türkiye, 2019. 200

2. SAY, D.; ESEN, M.; GÜZELER, N., Türk Mutfağında Kahvaltı Kültürü. I. Uluslararası Akdeniz Sempozyumu, 2018-11-01, 2018-11-03, , , 2018. 200

1. GÜZELER, N.; ESEN, M., Peyniraltı Suyu Tozu Kullanımının Kefir Yoğurdunun Özellikleri Üzerine Etkisi. II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, 2018-05-04, 2018-05-05, , , 2018. 200

Uluslararası - Tam Metin - Poster 165

2. GÜZELER, N.; FİRUZA, K.; KILINÇLI, B.; ESEN, M., Bebek Beslenmesi ve Endüstriyel Mamalar.. 17. Uluslararası Doğu Akdeniz Aile Hekimliği Kongresi, 2018-05-10, 2018-05-13, ADANA, Türkiye, 2018. 65

1. GÜZELER, N.; ESEN, M., Bitkisel Sütler. II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi, 2018-05-04, 2018-05-05, , , 2018. 100

Uluslararası - Özet - Poster 50

1. GÜZELER, N.; ESEN, M., Whey and Whey Protein. 1. International GAP Agriculture and Livestock Congress, 2018-04-25, 2018-04-27, ŞANLIURFA, Türkiye, 2018. 50

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 95

1. ESEN, M.; DEMİR ÖZER, E.; İÇİGEN, M.; ÖZER, C., Geleneksel Bir Ürün Olan Kalaba Yoğurdu ile Yapılan Tiramisunun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri. 2. Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi, 2020-02-17, 2020-02-19, Bolu, Türkiye, 2020. 95

Ulusal - Araştırmacı 300

6. GastroKapadokya, BAP, Proje No: , 25000 TL, Araştırmacı, 2022,Tamamlandı. 50

5. Lezzeti arttırarak israfı azaltalım projesi, BAP, Proje No: , EUR, Araştırmacı, 2022,Tamamlandı. 50

4. Boru Tipi Künefe Peynirlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Yağ İkamesi Olarak Peyniraltı Suyu Proteini Kullanımının ve Depolama Süresinin Etkileri, BAP, Proje No: , 19997 TL, Araştırmacı, 2021,Tamamlandı. 50

3. Yöresel Bir Ürün Olan Avanos Kalaba Yoğurdu’nun Cheesecake ve Tiramisu Tatlılarında Kullanım Olanaklarının Araştırılması, BAP, Proje No: , 10000 TL, Araştırmacı, 2021,Tamamlandı. 50

2. Nevşehir Testi Kebabı Coğrafi İşaret Başvuru Süreci, BAP, Proje No: , 7000 TL, Araştırmacı, 2021,Tamamlandı. 50

1. Peynir altı suyu tozu kullanımının kefir yoğurdunun özellikleri üzerine etkisi, BAP, Proje No: , TL, Araştırmacı, 2017,Tamamlandı. 50

FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
Detay
Esen, M.; Güzeler, N. The effects of the use of whey protein as a fat replacer on the composition, proteolysis, textural, meltability, microstructural, and sensory properties of reduced-fat Boru-type Künefe cheese during storage. INTERNATİONAL DAİRY JOURNAL, 2023, 137, 1-9.
10.1016/j.idairyj.2022.105519
Güzeler, N.; çay, A.; Koboyeva, F.; Esen, M. Effect of different production methods on quality parameters of Hatay Künefe cheese. JOURNAL OF DAİRY RESEARCH, 2023, 90, 1-5.
10.1017/S0022029923000298
Esen, M.; Güzeler, N. The effects of the use of whey protein as a fat replacer on the composition, proteolysis, textural, meltability, microstructural, and sensory properties of reduced-fat Boru-type Künefe cheese during storage. INTERNATİONAL DAİRY JOURNAL, 2023, , -.
10.1016/j.idairyj.2022.105519.
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Demir özer, E.; Esen, M.; Içigen, M.; özer, C. Investigation of usage possibilities of Kalaba Yoghurt (local cream yoghurt) in cheesecake production. INTERNATİONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCİENCE, 2021, 25, -,
10.1016/j.ijgfs.2021.100376

Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
Esen, M.; Güzeler, N. The effects of the use of whey protein as a fat replacer on the composition, proteolysis, textural, meltability, microstructural, and sensory properties of reduced-fat Boru-type Künefe cheese during storage. INTERNATİONAL DAİRY JOURNAL, 2023, , -,
10.1016/j.idairyj.2022.105519.

Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 2
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Güzeler, N.; çay, A.; Koboyeva, F.; Esen, M. Effect of different production methods on quality parameters of Hatay Künefe cheese. JOURNAL OF DAİRY RESEARCH, 2023, 90, 1-5,
10.1017/S0022029923000298

Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Esen, M. Yöresel Lezzetlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Türkiye’deki Helvalar. AYDIN GASTRONOMY, 2022, 6, 283-294,
10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v06i2014

Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 3
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Esen, M. Yöresel Lezzetlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Türkiye’deki Helvalar. AYDIN GASTRONOMY, 2022, 6, 283-294,
10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v06i2014

Yazar Sayısı: 1, Atıf Sayısı: 1
Demir özer, E.; Esen, M. Coğrafi İşaret Alma Sürecinde, Avanos -Nevşehir Testi Kebabına ait Standart Reçetenin Oluşturulması. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2019, 7, 805-817,
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 3
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl