Doç.Dr. OZAN GÜLER

Birim
:
Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
İŞ Adresi
: Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Turizm Fakültesi 33160 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90--
Dahili
:
13982
Faks
:
+90--
E-MAIL
:
ozanguler@mersin.edu.tr
DİĞER E-MAIL
:
ozanguler17@gmail.com
OLUŞTURMA
:
2015-09-03 06:59:45
DÜZENLEME
:
2024-04-03 13:38:08
PUAN
:
27698
YABANCI DİL
:
İngilizce, , YÖKDİL, 96.25
İngilizce, A, YDS, 90
İngilizce, A, YÖKDİL, 96.25
Researcher ID
Scopus ID
h-index
14
Scholar ID


Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSE RESEPSİYON VE MUHASEBE ANKARA ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 2002
LİSANS KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ 2008
YÜKSEK LİSANS TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2012
DOKTORA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ A.B.D. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018
Doktora Tezi

1. GRUP HİZMET BAŞARISIZLIĞI VE HİZMET MEMNUNİYETİ İLİŞKİSİNDE OLUMSUZ DUYGULAR VE TELAFİ ADALETİNİN ROLÜ: RESTORAN MÜŞTERİLERİ ÜZERİNDE DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA Danışman: Dr. Prof. Dr. Abdülcelil ÇAKICI, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, MERSİN, Türkiye, 2018.

https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/giris.jsp">https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/giris.jsp

Yüksek Lisans Tezi

1. YENİ BİR FİNANSAL ARAÇ OLARAK YEŞİL KREDİLERE OTELCİLİK VE BANKACILIK SEKTÖRLERİNİN BAKIŞ AÇILARI: ANTALYA’DAKİ DÖRT VE BEŞ YILDIZLI OTELLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Danışman: Dr. Doç. Dr. Ekrem TUFAN, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, MERSİN, Türkiye, 2012.

Theses_001.pdf

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARŞ. GÖR MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2011-12-08 - 2018-09-27
DOKTOR ÖĞR. ÜYESİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2019-04-17 - 2022-12-06
DOÇENT DOKTOR MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2022-11-30 - Devam ediyor
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
AKREDİTASYON SORUMLUSU TURİZM FAKÜLTESİ 2019-12-24 - Devam ediyor
KALİTE KOMİSYONU ÜYESİ TURİZM FAKÜLTESİ 2019-12-24 - Devam ediyor
BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONU ÜYESİ TURİZM FAKÜLTESİ 2021-01-01 - 2023-01-01
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ TURİZM FAKÜLTESİ 2019-08-28 - 2022-08-28
FAKÜLTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ TURİZM FAKÜLTESİ 2019-08-28 - 2022-08-28
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI TURİZM FAKÜLTESİ 2019-05-10 - 2022-05-10
Uluslararası - ULAKBİM Tarafından Taranan 0
2024
5. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; SORMAZ, Ü. Algılanan Gastronomik İmajın Davranışsal Niyete Etkisinde Mutfak Deneyim Memnuniyetinin Rolü: Mersin ve Adana’da Yaşayan Yerli Halkın Bakış Açısı. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ, 2024, 21, 68-88. 0 + 0
10.24010/soid.1320226

2022
4. KALE, A.; GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. COVID-19 TEDBİRLERİ SONRASI YERLİ TURİSTLERİN TATİL TERCİHLERİ VE BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR DURUM ARAŞTIRMASI (A CASE STUDY ON HOLIDAY PREFERENCES AND EXPECTATIONS OF LOCAL TOURISTS AFTER COVID-19 MEASURES). JOURNAL OF GASTRONOMY HOSPİTALİTY AND TRAVEL - JOGHAT, 2022, 5, 1056-1072. 0 + 0
10.33083/joghat.2022.185

Publications_007.pdf

2021
3. GÜLER, O.; ÇAĞLAYAN, G. Nasıl Vegan Oldum? Fenomenolojik Nitel Bir Araştırma. GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, 5, 287-304. 0 + 0
10.32572/guntad.915262

Publications_002.pdf

2. GÜLER, O.; YAYLA, F.; ÖZTÜRK, M. Çocuklu Ailelerin Restoran Seçim Kriterleri ve Hizmet Kalitesi Algıları: Önem-Performans Analizi ile Bir Araştırma. JOURNAL OF YAŞAR UNİVERSİTY, 2021, 16, 170-192. 0 + 0
Publications_004.pdf

1. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G.; AKYEL ASLAN, S. Alakart Restoran Menülerinde Balık Yemeği Tercihlerine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma: Mersin Örneği (A Comparative Study on Fish Dish Preferences in A la Carte Restaurant Menus: The Case of Mersin). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 2713-2733. 0 + 0
10.21325/jotags.2021.916

Publications_003.pdf

Uluslararası - SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI kategorisine giren 2700
2024
3. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; AKDAĞ, G.; GÜNDOĞDU, S.; AKÇAY, S. Understanding consumers’ emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel. INTERNATİONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCİENCE, 2024, 35, 1-10. 900 + 0
10.1016/j.ijgfs.2024.100868

2021
2. GÜLER, O.; HASEKİ, M. Positive Psychological Impacts of Cooking During the COVID-19 Lockdown Period: A Qualitative Study. FRONTİERS İN PSYCHOLOGY, 2021, 12, 1-12. 1000 + 0
10.3389/fpsyg.2021.635957

2018
1. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; DALGIÇ, A.; BENLİ, S.; ÇAKİCİ, A. Do tourists’ gastronomic experiences differ within the same geographical region? A comparative study of two Mediterranean destinations. BRİTİSH FOOD JOURNAL, 2018, 120, 158-171. 800 + 0
10.1108/BFJ-01-2017-0017

Uluslararası - Diğer 740
2022
8. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. Yeni Bir Dönüştürücü Turizm Trendi Olarak “Ye-Dua Et-Sev Turizmi”: Kuramsal Bir Model Önerisi. JOURNAL OF ACADEMİC TOURİSM STUDİES (JATOS), 2022, 3, 50-65. 100 + 0
10.29228/jatos.65019

7. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. Yeni Bir Dönüştürücü Turizm Trendi Olarak “Ye-Dua Et-Sev Turizmi”: Kuramsal Bir Model Önerisi. JOURNAL OF ACADEMİC TOURİSM STUDİES, 2022, 3, 50-65. 100 + 0
jatosjournal.org

Publications_001.pdf

2021
6. GÜLER, O.; GÜNAYLI, H. COVID-19 Sürecinde Değişen Beslenme Alışkanlıkları: Covid-19 Hastalığını Geçiren Aileler Örnekleminde Nitel Durum Araştırması. AVRASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, 2, 67-81. 100 + 0
5. GÜLER, O.; ÖZTÜRK, M. Pazarlama Karmasından Hareketle Coğrafi İşaretli Ürün Algısı: Mersin Örneği. GASTROİA: JOURNAL OF GASTRONOMY AND TRAVEL RESEARCH, 2021, 5, 277-301. 100 + 0
10.32958/gastoria.910152

2018
4. GÜLER, O.; DALGIÇ, A.; BENLİ, S.; ÇAKİCİ, A. Bilimsel Eğitim Etkinliklerinde Algılanan Performans ile Davranışsal Niyet Arasındaki İlişkide Mesleki Kazanımın Rolü. JASSS-THE JOURNAL OF ARTIFICIAL SOCIETIES AND SOCIAL SIMULATION, 2018, , 521-540. 95 + 0
http://dx.doi.org/10.9761/JASSS7928

2016
3. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; DALGIÇ, A.; BENLİ, S.; ÇAKICI, A. PERCEPTIONS OF LOCALS TOWARDS NON-MEGA SPORTING EVENTS: A STUDY OF XVII MEDITERRANEAN GAMES IN MERSIN-TURKEY. REVİSTA DE TURİSM-STUDİİ Sİ CERCETARİ İN TURİSM, 2016, 21, 9-21. 90 + 0
2015
2. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; DURAN, A.; DALGIÇ, A.; DÖNMEZ, B.; BENLİ, S. Büyük Spor Organizasyonlarında Hizmet Kalitesi 17 Akdeniz Oyunlarına Katılan Sporcuların Konaklama Hizmetlerine İlişkin Kalite Algısının Memnuniyetlerine Etkisi Perceived Service Quality and Satisfaction at Sport Organizations Case of theAthletes Participating in The 17th Mediterranean Games. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2015, 12, 1-25. 75 + 0
2014
1. HAMARAT, B.; GÜLER, O.; DURAN, E.; GÜMÜŞ, M.; TUFAN, E. Çevresel Tehdit Çevresel Bilinç ve Çevresel Tutum Çevre Odaklı Davranışı Etkiler Mi Çanakkale Sivil Toplum Kuruluşları Örneği. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2014, 18, 26-56. 80 + 0
http://dx.doi.org/10.12780/UUSBD354

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 1860
2023
10. ŞİMŞEK, N.; GÜLER, O.; HASEKİ, M. Gastronomi Çalışmalarının Türkiye deki Bilimsel Evi Neresi Kahve Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalardan Hareketle Disipliner Yapıya Yönelik Bir İnceleme. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2023, 11, 1676-1695. 200 + 0
10.21325/jotags.2023.1261

Publications_005.pdf

2020
9. GÜLER, O.; ÇAKİCİ, A. How a group service failure at a restaurant turns into an individual dissatisfaction? A scenario-based experiment. JOURNAL OF MULTİDİSCİPLİNARY ACADEMİC TOURİSM, 2020, 5, 125-141. 200 + 0
8. GÜLER, O.; YAYLA, F. Hijyen Restoranlar İçin Hala Bir Şikâyet Nedeni mi Mersin deki Alakart Restoranlara Yönelik Çevrimiçi Müşteri Şikâyetleri Üzerinden Bir Araştırma. TURK TURİZM ARASTİRMALARİ DERGİSİ, 2020, 4, 3740-3753. 200 + 0
7. GÜLER, O.; Akyel, S.; Nakilcioğlu, S.; Çağlayan, G.; Kıcıman, A. 3. Dalga Kahvecilik Konseptinin Kendine Özgü Gastronomik Vaatleri: Kalite, Sosyal Etkileşim ve Sürdürülebilirlik (Distinctive Gastronomic Promises of Third Wave of Coffee Concept: Quality, Social Interaction and Sustainability). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2020, 8, 2337-2352. 180 + 0
2016
6. GÜLER, O.; BENLİ, S.; AKDAĞ, G.; ÇAKİCİ, A. What Is Your Favorite Local Food Menu Application of Conjoint Analysis on the Eastern Mediterranean Cuisine of Turkey. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 25-25. 190 + 0
10.21325/jotags.2016.41

5. DALGIÇ, A.; GÜLER, O.; BİRDİR, K. Tripadvisor com da Yer Alan Restoran Şikâyetlerinin Analizi Mersin ve Hatay da Yöresel Yiyecek Sunan Restoranlara Yönelik Bir Araştırma Analysing Restaurant Complaints Available at Tripadvisor com A Study on Local Food Restaurants Located in Mersin and Hatay. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 153-173. 200 + 0
10.21325/jotags.2016.28

2015
4. BİRDİR, K.; DALGIÇ, A.; GÜLER, O.; YUSUF, K. Hüzün Turizmi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Deneyimleri Dark Tourism The Experiences of Foreign Tourists Visiting the Gallipoli Peninsula Historical National Park. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONMY STUDİES (JOTAGS), 2015, 3, 12-23. 150 + 0
3. GÜLER, O.; TUFAN, E. Yeşil Bankacılık ve Yeşil Krediler Antalya daki 4 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinin Bakış Açıları Üzerine Bir Araştırma. ANATOLİA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2015, 26, 80-96. 200 + 0
10.17123/atad.vol26iss196140

2. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; ABDÜLCELİL, Ç.; BENLİ, S. Turizmi Değiştiren 100 Yenilik 100 Innovations That Tronsformed Tourism. ANATOLİA TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2015, 26, 290-317. 190 + 0
10.17123/atad.vol.26iss298795

2014
1. AKGÜNDÜZ, Y.; AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; SÜNNETÇİOĞLU, S. İşten Ayrılma Niyeti ve Aşırı Rol Yükünün Otel Çalışanlarının Sosyal Aylaklık Davranışlarına Etkisi THE EFFECT OF TURNOVER INTENTION AND ROLE OVERLOADON SOCIAL LOAFING BEHAVIORS OF HOTEL EMPLOYEES. DEU JOURNAL OF GRADUATE SOCİAL SCİENCES, 2014, 16, 515-536. 150 + 0
http://dx.doi.org/10.16953/deusbed.45831

Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 10083
1. ÇAKICI, A.; GÜLER, O. Service Failures and Recovery in Tourism and Hospitality: A Practical Manual, ISBN: 978-1-78639-067-7, CABI, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 236 Sayfa, İngilizce, Oxfordshire, İngiltere / Birleşik Krallık, 2017. 125
Uluslararası - Kitap Editörlüğü 10083
1. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; KALE, A. DİSİPLİNLERARASI BAKIŞ AÇISIYLA GASTRONOMİ: Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, ISBN: 978-605-254-470-9, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 506 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2021. 83
https://www.detayyayin.com.tr/
2. KOÇAK BİLGİN, Y.; BAŞARSLAN, M.; GÜLER, O. Turizmde Büyük Veri, ISBN: 978-605-254-818-9, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 130 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 83
https://www.detayyayin.com.tr/
Uluslararası - Ders Kitabı Yazma 10083
1. GÜLER, O.; DOĞRUL, Ü. INTERNATIONAL SERVICES MARKETING: NEW TRENDS AND UPDATED TERMINOLOGY, ISBN: 978-605-9440-70-7, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 468 Sayfa, İngilizce, ANKARA, Türkiye, 2017. 250
Uluslararası - Ansiklopedi Konu / Madde Yazma 10083
1. GÜLER, O. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ TÜRKİYE, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
2. GÜLER, O. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ TÜRKİYE, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
3. GÜLER, O. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ TÜRKİYE, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
4. GÜLER, O. TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, ISBN: 978-605-254-551-5, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 6400 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 0
5. GÜLER, O. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ TÜRKİYE, ISBN: 978-605-254-085-5, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2019. 0
6. GÜLER, O. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ TÜRKİYE, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
7. ÇALIŞKAN, U.; GÜLER, O. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ TÜRKİYE, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
8. GÜLER, O. TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, ISBN: 978-605-254-551-5, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 6400 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 2000
9. GÜLER, O. TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, ISBN: 978-605-254-551-5, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 6400 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 0
10. GÜLER, O. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 0
11. GÜLER, O. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ TÜRKİYE, ISBN: 978-605-254-085-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 739 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2019. 4000
12. GÜLER, O. TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ, ISBN: 978-605-254-551-5, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 6400 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2022. 0
Uluslararası - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 10083
1. GÜLER, O. Current Issues in Tourism and Hospitality Management, ISBN: 978-605-69709-1-7, Strategic Researches Academy Publishing, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 306 Sayfa, İngilizce, Klaipeda, Litvanya, 2019. 500
2. GÜLER, O.; KALE, A.; ŞİMŞEK, N. Turist Davranışı, ISBN: 978-605-254-830-1, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 500 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
3. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N.; ÇAĞLAYAN, G. Gastronomi Biliminde Yeni Eğilimler: Uygulamalar ve Örnekler, ISBN: 978-625-6579-43-9, PARADİGMA AKADEMİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 500 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023. 0
4. GÜLER, O.; YAVUZ, G. Turizm Girişimciliğinin Doğası: Güncel Konular, ISBN: 978-625-417-662-3, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 340 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 250
5. GÜLER, O.; ARICI, A.; UZUN, A.; TURAN, İ.; ÇİFTÇİ, K. Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, ISBN: 978-605-254-809-7,, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 1562 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2024. 0
6. GÜLER, O.; EKER, M.; ŞAHİN, D.; YILDIRIM, Y.; SAYILKAN, H. Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış,, ISBN: 978-605-254-809-7,, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 1562 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2024. 0
7. GÜLER, O.; HASEKİ, M.; EKER, M. Turizmde Büyük Veri, ISBN: 978-605-254-818-9, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 130 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 167
https://www.detayyayin.com.tr/
8. GÜLER, O.; SOYLU, A. Türkiye’nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, ISBN: 978-625-6822-56-6, PARADİGMA AKADEMİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 477 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023. 0
9. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler, ISBN: 978-605-254-881-3, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 438 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023. 0
10. ÇAKICI, A.; GÜLER, O. Turizm Pazarlamasında Güncel Yaklaşımlar, ISBN: 978-605-333-385-2, BETA YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 644 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2015. 250
11. ÇAKICI, A.; GÜLER, O. TOURISM The Business of Hospitality and Travel, ISBN: 978-605-320-296-7, PEARSON / NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 5, Baskı Adet Sayısı: 1000, 408 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2016. 250
12. GÜLER, O.; GÜVEN, A.; EKİCİ, R.; ÖZDEMİR UMUTLU, G. Kavramlarla ve Örneklerle Genel Turizm, ISBN: 978-605-254-082-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 339 Sayfa, İngilizce, Ankara, , 2019. 125
13. GÜLER, O.; ÖCEK, C. TURİZM EKONOMİSİNDE GÜNCEL KONULAR, ISBN: 978-605-254-547-8, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 200 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2022. 250
14. GÜLER, O.; EKİCİ, R.; TÜRKAY, O. Kavramlarla ve Örneklerle Genel Turizm, ISBN: 978-605-254-082-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 340 Sayfa, İngilizce, Ankara, , 2019. 167
15. GÜLER, O.; ŞİMŞEK, N. Türkiye Lezzet Rotaları, ISBN: 978-605-254-509-6, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 876 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2021. 250
16. GÜLER, O.; BENLİ, S. Sürdürülebilir Gastronomi, ISBN: 978-605-254-449-5, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 245 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 250
17. GÜLER, O. Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi: Kavramlar Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, ISBN: 978-605-254-470-9, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 506 Sayfa, Türkçe, Ankara, Türkiye, 2021. 500
18. DALGIÇ, A.; GÜLER, O.; BİRDİR, K. The Routledge Handbook of Hospitality Marketing, ISBN: 978-1-13-821466-8, Routledge, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, Sayfa, İngilizce, ABINGDON-OXON, İngiltere / Birleşik Krallık, 2018. 167
19. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; ÇAKİCİ, A. Kavramlarla ve Örneklerle Genel Turizm, ISBN: 978-605-254-082-4, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 340 Sayfa, İngilizce, Ankara, Türkiye, 2019. 167
20. GÜLER, O.; TUFAN, E. TURİZMDE GÜNCEL KONU VE EĞİLİMLER DETAY YAYINCILIK, ISBN: 978-605-5216-00-0, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 488 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2013. 250
Ulusal - Ders Kitabı Yazma 1000
1. GÜLER, O. AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ - GENEL TURİZM KİTABI, ISBN: 978-975-442-777-6, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Yayınları, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: , 250 Sayfa, Türkçe, ERZURUM, Türkiye, 2016. 0
2. GÜLER, O. AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ - GENEL TURİZM KİTABI, ISBN: 978-975-442-777-6, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Yayınları, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: 1000, 250 Sayfa, Türkçe, ERZURUM, Türkiye, 2016. 1000
Ulusal - Bilimsel Kitap Yazma (Tez Hariç) 1000
1. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; SEVİNÇ, E. Profesyonel Mutfaklar, ISBN: 978-625-413-046-5, OĞLAK YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 288 Sayfa, Türkçe, İSTANBUL, Türkiye, 2023. 0
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 7590

40. GÜLER, O.; ARICI, A.; TURAN, İ.; UZUN, A.; ÇİFTÇİ, K., Gastronomi Araştırmalarının Teknolojik Yolculuğu Nasıl İlerliyor? Tr Dizin Endeksli Dergiler Kapsamında Sistematik Tarama Araştırması.. 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK23), 2023-09-28, , KASTAMONU, Türkiye, . 180

39. GÜLER, O.; EKER, M.; ŞAHİN, D.; YILDIRIM, Y.; SAYILKAN, H., Gastronomi Araştırmalarının Sürdürülebilirlik Yolculuğu Nasıl İlerliyor? Tr Dizin Endeksli Dergiler Kapsamında Sistematik Tarama Araştırması.. 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK23), 2023-09-28, , KASTAMONU, Türkiye, . 180

38. GÜLER, O.; HASEKİ, M.; EKER, M.; SAYILKAN, H., Sakatat Yemekleri Tüketme Korkusunun Altında Yatan Nedenler:Nitel Bir Araştırma. 10th International Zeugma Conference On Scientific Research, 2023-06-25, , GAZİANTEP, Türkiye, . 190

37. GÜLER, O.; HASEKİ, M.; EKER, M., Hitit Mutfak Kültürünün Çorum Yöresel Mutfak Kültüründeki İzleri: Nitel Bir Araştırma. 10th International Zeugma Conference On Scientific Research, 2023-06-25, , GAZİANTEP, Türkiye, . 200

36. GÜLER, O.; TUFAN, E.; YILMAZ, Ç., An Investigatıon of Residents Perceptions on Tourism In Canakkale Excuse Me Am I Disturbing You. Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management, 2011-07-19, , İSTANBUL, Türkiye, . 200

35. GÜLER, O.; HASEKİ, M.; SAYILKAN, H., Sakatat Yemekleri Tüketme Korkusunun Altında Yatan Nedenler:Nitel Bir Araştırma. 10th International Zeugma Conference On Scientific Research, 2023-06-25, 2023-06-26, GAZİANTEP, Türkiye, 2023. 200

https://www.zeugmakongresi.org/books

34. GÜLER, O.; HASEKİ, M.; EKER, M., Hitit Mutfak Kültürünün Çorum Yöresel Mutfak Kültüründeki İzleri: Nitel Bir Araştırma. 10th International Zeugma Conference On Scientific Research, 2023-06-25, 2023-06-26, GAZİANTEP, Türkiye, 2023. 200

https://www.zeugmakongresi.org/books

33. BENLİ, S.; GÜLER, O., Web Sitelerinin Gastronomi Çekim Unsurları Kapsamında İncelenmesi: Gaziantep, Hatay ve Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Web Sitelerinin Analizi. 3rd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, MERSİN, Türkiye, 2019. 200

https://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=1

32. GÜLER, O.; AKMAZ, A.; ÇELİK, R., Mersin Gelincik Tepesinin Yamaç Paraşütü Potansiyelinin SWOT Analizi ile İncelenmesi. 3rd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, MERSİN, Türkiye, 2019. 200

https://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=1

31. ERCİK, C.; ÇETİNSÖZ, B.; GÜLER, O., Çalışanların Örgütsel Adalet ve İş Performansı Algısı Demografik Değişkenlere Göre Farklılaşır mı? Fırın ve Pastane Çalışanlari Üzerine Bir Araştırma. 3rd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, MERSİN, Türkiye, 2019. 200

https://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=1

30. BENLİ, S.; GÜLER, O.; AKDAĞ, G., İşe İlişkin Yeteneklerin Geliştirilmesinde Turizm Yöneticilerinden Beklentiler. 3rd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, MERSİN, Türkiye, 2019. 200

https://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=1

29. BENLİ, S.; GÜLER, O.; AKDAĞ, G., İşe İlişkin Yeteneklerin Geliştirilmesinde Turizm Yöneticilerinden Beklentiler. 3rd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, MERSİN, Türkiye, . 200

28. BENLİ, S.; GÜLER, O., Web Sitelerinin Gastronomi Çekim Unsurları Kapsamında İncelenmesi: Gaziantep, Hatay ve Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Web Sitelerinin Analizi.. 3rd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, MERSİN, Türkiye, . 200

27. ERCİK, C.; ÇETİNSÖZ, B.; GÜLER, O., Çalışanların Örgütsel Adalet ve İş Performansı Algısı Demografik Değişkenlere Göre Farklılaşır mı? Fırın ve Pastane Çalışanlari Üzerine Bir Araştırma. 3rd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, MERSİN, Türkiye, . 200

26. GÜLER, O.; AKMAZ, A.; ÇELİK, R., Mersin Gelincik Tepesinin Yamaç Paraşütü Potansiyelinin SWOT Analizi ile İncelenmesi. 3rd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2019), 2019-09-26, 2019-09-28, MERSİN, Türkiye, . 200

25. GÜLER, O., Usage of Technology Acceptance Model in Tourism Studies: Suggestions for Gastronomy Studies. 8th. National / 4th. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, 2019-04-19, 2019-04-20, MERSİN, Türkiye, 2019. 200

http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1

24. BENLİ, S.; GÜLER, O., Genişletilmiş Benlik Teorisinin Turizmde Kullanımına Yönelik Bir İnceleme. 8. Ulusal / 4. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2019-04-19, 2019-04-20, MERSİN, Türkiye, . 200

23. GÜLER, O.; BENLİ, S.; Sanchez Canizares, S., Usage of Technology Acceptance Model in Tourism Studies: Suggestions for Gastronomy Studies.. 8th. National / 4th. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, 2019-04-19, 2019-04-20, MERSİN, Türkiye, . 200

22. BENLİ, S.; GÜLER, O., Genişletilmiş Benlik Teorisinin Turizmde Kullanımına Yönelik Bir İnceleme.. 8. Ulusal / 4. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2019-04-19, 2019-04-20, MERSİN, Türkiye, 2019. 200

http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1

21. GÜLER, O.; BENLİ, S.; AKDAĞ, G., Etkinliklere Katılım Motivasyonu ve Sadakat Eğilimi İlişkisinde Etkinlik Aidiyetinin Aracılık Rolü: Bilimsel Eğitim Etkinliği Bağlamında Bir Model Testi. ERASMUS International Academic Research Symposium in Educational and Social Sciences, 2019-04-05, 2019-04-06, İZMİR, Türkiye, . 200

20. GÜLER, O.; BENLİ, S.; AKDAĞ, G., Etkinliklere Katılım Motivasyonu ve Sadakat Eğilimi İlişkisinde Etkinlik Aidiyetinin Aracılık Rolü: Bilimsel Eğitim Etkinliği Bağlamında Bir Model Testi. ERASMUS International Academic Research Symposium in Educational and Social Sciences, 2019-04-05, 2019-04-06, İZMİR, Türkiye, 2019. 200

http://erasmussymposium.com/en/

19. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; BENLİ, S., Restoran İşletmelerinde İnovasyona Yönelik Güncel Gelişmeler. ERASMUS International Academic Research Symposium in Educational and Social Sciences, 2019-04-05, 2019-04-06, İZMİR, Türkiye, . 200

18. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; BENLİ, S., Restoran İşletmelerinde İnovasyona Yönelik Güncel Gelişmeler. ERASMUS International Academic Research Symposium in Educational and Social Sciences, 2019-04-05, 2019-04-06, İZMİR, Türkiye, 2019. 200

http://erasmussymposium.com/en/

17. GÜLER, O.; BENLİ, S.; TOR KADIOĞLU, C., Destinasyon İmajının Davranışsal Niyete Etkisinin Yerli Turistler Açısından Araştırılması: Mersin Örneği. 1st. International Mersin Congress, 2018-11-01, 2018-11-03, MERSİN, Türkiye, 2018. 200

Scientific_Meetings_022.pdf

16. ÇAKİCİ, A.; BENLİ, S.; GÜLER, O., Turistlerin Yöresel Gastronomi Deneyimlerinin Ölçülebilmesine Yönelik Bir Ölçek Geliştirme Çalışması. 2nd. International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), 2018-09-27, 2018-09-29, MERSİN, Türkiye, 2018. 200

https://www.futourismcongress.com/tr/default.asp?id=1

15. GÜLER, O.; DALGIÇ, A.; TOR KADIOĞLU, C., Gayri Ahlaki Müşteri Davranışı ve Başa Çıkma Taktikleri: Restoran ve Otel Çalışanları Üzerine Bir Araştırma. 1st International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-30, MERSİN, Türkiye, 2017. 200

http://www.futourismcongress.com/

14. GÜLER, O.; HARÇIN, S.; TOR KADIOĞLU, C., Yiyecek-İçecek İşletmeleri Yöneticileri Gözünden Gaziantep’in “Dünya Gastronomi Şehri Ünvanının Değerlendirilmesi. 1st International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-30, MERSİN, Türkiye, 2017. 200

http://www.futourismcongress.com/

13. YEŞİLYURT, H.; YEŞİLYURT, C.; GÜLER, O.; DÜZ, S., OTEL İŞLETMELERİNİN MENÜLERİNDE YÖRESEL YEMEK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK: ADIYAMAN ÖRNEĞİ. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, 2017-09-27, 2017-09-30, VAN, Türkiye, . 150

12. YEŞİLYURT, H.; YEŞİLYURT, C.; GÜLER, O.; DÜZ, S., OTEL İŞLETMELERİNİN MENÜLERİNDE YÖRESEL YEMEK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK: ADIYAMAN ÖRNEĞİ". Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, 2017-09-27, 2017-09-30, VAN, Türkiye, 2017. 150

http://iwact.org/

11. BENLİ, S.; GÜLER, O.; DALGIÇ, A.; AKDAĞ, G., Bilimsel Etkinlik Katılımcılarının Algıladıkları Performans, Memnuniyet ve Davranışsal Eğilimleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi. 4th International Congress of Tourism & Management Researches , 2017-05-12, 2017-05-14, GİRNE, KKTC, 2017. 170

http://intctmr.org/

10. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; BENLİ, S.; DALGIÇ, A., Bilimsel Etkinlik Katılımcılarının Motivasyon Kriterleri Ve Demografik Özelliklerine Göre Kümelenmesi. 2.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 190

http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1

9. BENLİ, S.; AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; ÇAKICI, A., Reflection of Sustainable Gastronomy on Menus: A Research on the Menus of Fine Dining Restaurants. 3rd International Cesme-Chios History, Culture and Tourism Symposium, 2016-11-03, 2016-11-05, İZMİR, Türkiye, 2016. 150

http://ics.ege.edu.tr/

8. GÜLER, O.; SANCHEZ CANİZARES, S.; ÇAKICI, A., “Unesco Creative Cities Of Gastronomy: A Glimpse On Unesco Creative Gastronomy Cities Of Turkey And Spain”. 2nd International Tourism and Hospitality Management Conference, 2016-10-12, 2016-10-16, Saraybosna, Bosna Hersek, 2016. 200

https://www.ithmc.com/content/conference-proceedings

7. ÇALIŞKAN, C.; YEŞİLYURT, H.; GÜLER, O.; KODAL, S., Consumers’ Positive And Negative Reviews Towards Local Food Experiences: The Case Of Restaurants In Gaziantep City On Tripadvisor.Com. 2nd International Tourism and Hospitality Management Conference, 2016-10-12, 2016-10-16, Saraybosna, Bosna Hersek, 2016. 150

https://www.ithmc.com/content/conference-proceedings

6. GÜLER, O.; BİRDİR, K.; DALGIÇ, A., Visitors’ Complaints towards Milano 2015 Expo Event. International Congress of Tourism and Management Researches , 2016-05-20, 2016-05-22, ANTALYA, Türkiye, 2016. 200

http://intctmr.org/INTCTMR/index.html

5. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K.; GÜLER, O., İşgören Avukatlığının Çalışanların Rol Çatışmaları ve Rol Belirsizliği Üzerindeki Etkisi: Otel Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma. International Congress of Tourism and Management Researches , 2016-05-20, 2016-05-22, ANTALYA, Türkiye, 2016. 200

http://intctmr.org/INTCTMR/index.html

4. AKDAĞ, G.; AKGÜNDÜZ, Y.; GÜLER, O.; BENLİ, S., Bir Seyahat Motivasyon Aracı Olarak Gastronomi: Hatay'ı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Seyahat Motivasyonları, Yiyecek-İçecek Deneyimleri ve Seyahat Memnuniyetleri Üzerine Bir Araştırma". 1. Eurisia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), 2015-05-28, 2015-05-30, KONYA, Türkiye, 2015. 150

Scientific_Meetings_008.pdf

3. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; DEMİRTAŞ, O.; DALGIÇ, A.; YEŞİLYURT, C., Turizm ve Çevre İlişkisi: Türkiye’deki Yeşil Otellerin Gözünden Yeşil Otelcilik Uygulamalarının Getirileri”. Türkiye Coğrafyacılar Derneği Uluslararası Kongresi, 2014-06-04, 2014-06-06, MUĞLA, Türkiye, 2014. 160

Scientific_Meetings_007.pdf

2. GÜLER, O.; HAMARAT, B.; DURAN, E.; TUFAN, E.; GÜMÜŞ, M., "Investigating The Effects of Environmental Threat Perception And Environmental Knowledge on Environmental Behaviour. Do I Learn When I Am Threatened? Case of NGOs".. 2nd Advances in Hospitality and Tourism Marketing & Management Conference, 2012-05-31, 2012-06-03, CORFU, Yunanistan, 2012. 180

Scientific_Meetings_006.pdf

1. GÜLER, O.; HAMARAT, B.; TUFAN, E.; YILMAZ, Ç., An Investigation of Resident Perceptions On Tourism in Çanakkale: Excuse me, Am I Disturbing You?. Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management, 2011-06-19, 2011-06-24, İSTANBUL, Türkiye, 2011. 190

Scientific_Meetings_005.pdf

Uluslararası - Özet - Sözlü 100

1. DÖNMEZ, B.; GÜLER, O., What Are the Expectations of Loyal British Tourists from the Tourism Development of Didim?. 1st International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-30, MERSİN, Türkiye, 2017. 100

http://www.futourismcongress.com/

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 1020

11. GÜLER, O.; MERSİN, N.; HASEKİ, M., Vegan Beslenmenin Sporcu Performansına Etkisi Üzerine Bir Derleme. 22. Ulusal Turizm Kongresi, BURDUR., 2022-10-27, , BURDUR, Türkiye, . 100

10. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; COŞKUN, S., Yeşil Olmak Mı? Yeşil Görünmek Mi? Yeşil Nesil Restoranlarda Algilanan Yeşil Göz Boyama. 22. Ulusal Turizm Kongresi, BURDUR., 2022-10-27, , BURDUR, Türkiye, . 100

9. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; ŞİMŞEK, N., Restoran Tercihinde Etnosentrizm Algısına Yönelik Bir Ölçek Uyarlama Çalışması. 23. Ulusal Turizm Kongresi, 2023-10-13, 2023-10-15, DENİZLİ, Türkiye, . 100

8. GÜLER, O.; MERSİN, N., Vegan Beslenmenin Sporcu Performansına Etkisi Üzerine Bir Derleme. 22. Ulusal Turizm Kongresi, BURDUR, 2022-10-27, 2022-10-29, BURDUR, Türkiye, 2022. 100

https://utk22.maku.edu.tr/

7. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; COŞKUN, S., Yeşil Olmak Mı? Yeşil Görünmek Mi? Yeşil Nesil Restoranlarda Algilanan Yeşil Göz Boyama. 22. Ulusal Turizm Kongresi, BURDUR, 2022-10-27, 2022-10-29, BURDUR, Türkiye, 2022. 100

https://utk22.maku.edu.tr/

6. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; ŞAHİN, E., Yerel Yemek Tüketim Motivasyonlarının Turistlerin Tekrar Ziyaret Niyetine Etkisi: Adana’yi Ziyaret Eden Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma. 19. Ulusal Turizm Kongresi, 2018-10-17, 2018-10-21, MERSİN, Türkiye, 2018. 100

https://utk19.aku.edu.tr/

5. GÜLER, O.; BENLİ, S.; ÇAKICI, A., Hizmet Başarısızlıkları ve Hizmet Telafileri: Alakart Restoranlarda Yaşanan Deneyimler Üzerine Bir Araştırma. 17. Ulusal Turizm Kongresi, 2016-10-20, 2016-10-23, MUĞLA, Türkiye, 2016. 100

http://utk17.mu.edu.tr/

4. ŞAHİN, A.; ÇAKICI, A.; GÜLER, O., Tüketicilerin Masa Servisi Yapan Restoranlarda Önem Verdiği Hususların Şikâyet Davranışı Eğilimlerine Etkisi. 15. Ulusal Turizm Kongresi, 2014-11-13, 2014-11-16, ANKARA, Türkiye, 2015. 100

Scientific_Meetings_004.pdf

3. GÜZEL, T.; AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; ŞENER, S., Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Turizmde Kariyer Algılamaları: Çanakkale, Mersin ve Kıbrıs’ta Bir Araştırma. 3.Doğu Akdeniz Sempozyumu, 2014-04-18, 2014-04-18, MERSİN, Türkiye, 2014. 75

Scientific_Meetings_003.pdf

2. ÇAKICI, A.; GÜLER, O., Büyük Spor Organizasyonlarına Ev Sahipliği Yapmaya Değer Mi? Ekonomik Beklentiler ve Turizm Açısından Bir Değerlendirme. 3.Doğu Akdeniz Sempozyumu, 2014-04-18, 2014-04-18, MERSİN, Türkiye, 2014. 100

Scientific_Meetings_002.pdf

1. DURAN, A.; AKIN, M.; AKDAĞ, G.; DÖNMEZ, B.; GÜLER, O.; BENLİ, S., Mersin 2013 XVII. Akdeniz Oyunları Oyunlar Köyü Konaklama Operasyon Süreci. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, KAYSERİ, Türkiye, 2013. 45

Scientific_Meetings_001.pdf

Ulusal - Araştırmacı 150

3. Çevresel Tehdit, Çevresel Bilinç ve Çevresel Tutum Çevre Odaklı Davranışı Etkiler mi? Çanakkale Sivil Toplum Kuruluşları Örneği, BAP, Proje No: , EUR, Araştırmacı, 2013,Tamamlandı. 50

2. Mezuniyet Aşamasına Gelmiş Turizm ve Otelcilik Eğitimi Alan Yüksek Okul Öğrencileri ile Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin Karşılaştırmalı Kariyer Algılamalarına Yönelik Bir Çalışma-Çanakkale, BAP, Proje No: , EUR, Araştırmacı, 2012,Tamamlandı. 50

1. Çanakkale Merkez İlçede Yaşayan Yurttaşların Turizm Algılamaları, BAP, Proje No: , EUR, Araştırmacı, 2012,Tamamlandı. 50

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 1000

5. HATİCE UÇAR, RESTORAN MÜŞTERİLERİNİN ALGILADIKLARI DENEYİM KALİTESİ, MEMNUNİYETİ VE DAVRANIŞSAL NİYETLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİDE İYİ OLUŞUN ROLÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

4. SENA NAKİLCİOĞLU, Sosyal medya gastronomi bilgi kalitesinin destinasyon yemek imajına etkisi: Adana'yı ziyaret eden yerli turistler üzerine bir araştırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

3. HASAN KÜÇÜKTEMEL, Hatırlanabilir gastronomi turizmi deneyimi, deneyim memnuniyeti ve sadakat ilişkisi: Hatay ve Gaziantep UNESCO Gastronomi Şehirleri örneği, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

2. GAMZE DENİZ ÇAĞLAYAN, Vegan turistlerin seyahat motivasyonlarının destinasyon memnuniyetine etkisi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

1. SALİM OKAN GÜNDOĞDU, Destinasyon Yemek Deneyimi ve Mutfak Memnuniyetinin Mutfağa ve Destinasyona Yönelik Sadakate Etkisi: Mersin’i Ziyaret Eden Yerli Turistler Üzerine Araştırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2021, Tamamlandı. 200

Uluslararası 500
1. FRONTIERS IN PSYCHOLOGY , BOLUM EDITORU, ISSN : 1664-1078, E-ISSN : 1664-1078, 2021-06-01 - Devam ediyor. 500
Ulusal 0
1. TURİZM EKONOMİ VE İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, TURİZM EKONOMİ VE İŞLETME ARAŞTIRMALARI DERGİSİ , YAYIN KURULU ÜYELİĞİ, 2019-12-31 - Devam ediyor. 0
Uluslararası 0
1. Silver Research Award Nişantaşı Üniversitesi, 2016-05-21, ANTALYA, Türkiye. 0
FAALİYET TÜRÜ DETAYI
Proje TÜBİTAK 1001, 1003, 3501, 1505, COST, Uluslararası İkili İşbirliği Programları
TÜBİTAK 1005, 3001
TÜBİTAK 1002
H2020 Projesi
Diğer uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Diğer ulusal kamu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve destek süresi 9 aydan az olmayan Ar-Ge niteliğini haiz proje
Araştırma Yurtdışı Araştırma
Yurtiçi Araştırma
Yayın SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayımlanmış araştırma makalesi
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma makalesi
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış derleme veya kısa makale(editöre mektup, yorum, vaka takdimi, teknik not, araştırma notu, özet ve kitap kritiği)
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan araştırma makalesi
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makale
Detay
şimşek, N.; Güler, O.; Haseki, M. Gastronomi Çalışmalarının Türkiye deki Bilimsel Evi Neresi Kahve Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalardan Hareketle Disipliner Yapıya Yönelik Bir İnceleme. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2023, 11, 1676-1695.
SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Alan endexleri (ÜAK tarafından tanımlanan alanlar için) kapsamındaki dergilerde editörlük veya editör kurulu üyeliği
Diğer uluslararası hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
ULAKBİM TR dizin tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde editörlük ve editör kurulu üyeliği
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Detay
Güler, O.; Kale, A.; şimşek, N. Turist Davranışı, ISBN: 978-605-254-830-1, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 500 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Güler, O.; şimşek, N.; çağlayan, G. Gastronomi Biliminde Yeni Eğilimler: Uygulamalar ve Örnekler, ISBN: 978-625-6579-43-9, PARADİGMA AKADEMİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 500 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023.
Güler, O.; Haseki, M.; Eker, M. Turizmde Büyük Veri, ISBN: 978-605-254-818-9, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 130 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Güler, O.; Soylu, A. Türkiye’nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, ISBN: 978-625-6822-56-6, PARADİGMA AKADEMİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 477 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023.
Güler, O.; şimşek, N. Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler, ISBN: 978-605-254-881-3, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 438 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap editörlüğü
Detay
Koçak bilgin, Y.; Başarslan, M.; Güler, O. Turizmde Büyük Veri, ISBN: 978-605-254-818-9, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 130 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Detay
Güler, O.; Kale, A.; şimşek, N. Turist Davranışı, ISBN: 978-605-254-830-1, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 500 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Güler, O.; şimşek, N.; çağlayan, G. Gastronomi Biliminde Yeni Eğilimler: Uygulamalar ve Örnekler, ISBN: 978-625-6579-43-9, PARADİGMA AKADEMİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 500 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023.
Güler, O.; Haseki, M.; Eker, M. Turizmde Büyük Veri, ISBN: 978-605-254-818-9, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 130 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Güler, O.; Soylu, A. Türkiye’nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri, ISBN: 978-625-6822-56-6, PARADİGMA AKADEMİ, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 477 Sayfa, Türkçe, ÇANAKKALE, Türkiye, 2023.
Güler, O.; şimşek, N. Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İçecekler, ISBN: 978-605-254-881-3, Detay Yayıncılık, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: , 438 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2023.
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitap
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayımlanmış özgün bilimsel kitaplarda bölüm yazarlığı (Aynı kitapta en çok 2 bölüm değerlendirmeye alınır.)
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış karma ses ve/veya görüntü kaydı
Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış kişisel ses ve/veya görüntü kaydı
Tasarım Endüstriyel, çevresel (bina, peyzaj ve iç mekan) veya grafiksel tasarım; sahne, moda(kumaş, aksesuar veya giysi tasarımı) veya çalgı tasarımı
Sergi Özgün yurtdışı bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi bireysel etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtdışı grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Özgün yurtiçi grup/karma/toplu etkinlik (sergi, bienal, trienal, gösteri, dinleti, festival ve gösterim)
Patent Uluslararası patent
Ulusal patent
Atıf SCI, SCI-Exp, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Alan endeksleri(varsa) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Detay
Güler, O.; şimşek, N.; Akdağ, G.; Akyel aslan, S. Alakart Restoran Menülerinde Balık Yemeği Tercihlerine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma: Mersin Örneği (A Comparative Study on Fish Dish Preferences in A la Carte Restaurant Menus: The Case of Mersin). JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2021, 9, 2713-2733,
Publications_003.pdf
Yazar Sayısı: 4, Atıf Sayısı: 1
Güler, O.; çağlayan, G. Nasıl Vegan Oldum? Fenomenolojik Nitel Bir Araştırma. GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2021, 5, 287-304,
Publications_002.pdf
Yazar Sayısı: 2, Atıf Sayısı: 7
Güler, O.; Yayla, F.; öztürk, M. Çocuklu Ailelerin Restoran Seçim Kriterleri ve Hizmet Kalitesi Algıları: Önem-Performans Analizi ile Bir Araştırma. JOURNAL OF YAŞAR UNİVERSİTY, 2021, 16, 170-192,
Publications_004.pdf
Yazar Sayısı: 3, Atıf Sayısı: 3
Diğer uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerde atıf
Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Tanınmış ulusal yayınevleri tarafından yayınlanmış özgün bilimsel kitapta atıf
Güzel sanatlardaki eserlerin uluslararası kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Güzel sanatlardaki eserlerin ulusal kaynak veya yayın organlarında yer alması veya gösterime ya da dinletime girmesi
Tebliğ Hakemli uluslararası bilimsel konferansta, sempozyumda veya kongrede sözlü olarak sunulan ve bunların kitabında yayınlanan tam bildiri
Detay
GÜLER, O.; HASEKİ, M.; EKER, M., Hitit Mutfak Kültürünün Çorum Yöresel Mutfak Kültüründeki İzleri: Nitel Bir Araştırma. 10th International Zeugma Conference On Scientific Research, 2023-06-25, 2023-06-26, GAZİANTEP, Türkiye, 2023.
GÜLER, O.; HASEKİ, M.; SAYILKAN, H., Sakatat Yemekleri Tüketme Korkusunun Altında Yatan Nedenler:Nitel Bir Araştırma. 10th International Zeugma Conference On Scientific Research, 2023-06-25, 2023-06-26, GAZİANTEP, Türkiye, 2023.
Ödül YÖK Yılın Doktora Tezi Ödülü
TÜBİTAK bilim ödülü
TÜBA Akademi Ödülü
TÜBİTAK TWAS veya Teşvik ödülü
TÜBİTAK Ufuk 2020 Programı eşik üstü ödülü
Yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Yurtiçi kurum veya kuruluşlardan alınan bilim ödülü (Sürekli olarak verilen daha önce en az 5 kez verilmiş, ilgili kurum ve kuruluşun internet sayfasından duyurulan ve akademik ağırlıklı bir değerlendirme jürisi veya seçici kurulu olan)(Aynı çalışma veya
Uluslararası jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Ulusal jurili sürekli düzenlenen güzel sanatlar etkinliklerinde veya yarışmalarda eserlere verilen uluslararası derece ödülü (mansiyon hariç)(Aynı çalışma veya eser nedeni ile alınan farklı ödüller için en fazla bir defa puanlama yapılır.)
Mevzuatı çerçevesinde, ilgili kuruluşlar (bakanlıklar, yerel yönetimler, meslek odaları, uluslararası kuruluşlar) tarafından sürekli düzenlenen planlama, mimarlık ve kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, iç mimari tasarım, endüstri ürünleri tasarımı ve mimarl