Unlu mamüllerde kullanılmak üzere doğal ve prejelatinize baklagil unu üretimi ve bazı özelliklerinin belirlenmesi
NURA SEYİDBEKİR
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Dövme buğdayda kalite parametreleri ve bu parametreler üzerine buğday çeşidinin etkisi
ÖNAY ALTUNAL
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Pitaya (Hylocereus spp.) dilimlerinin kahvaltılık gevreklerde kullanılabilirliğinin araştırılması
FATMA ATALAY
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Buğday vital ve denatüre gluten proteinlerinin aroma maddeleri bağlama özelliklerinin incelenmesi
FATMA GÜLER
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Yeşil ve olgun muzlardan elde edilen muz unlarının bazı özellikleri ve muffin kek üretiminde kullanımı
NAZLI BEGÜM KANSU
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Bütünsel yaklaşımla narenciye suyu atıklarının fonksiyonel gıda olarak değerlendirilmesi
BİHTER İŞYARAN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Nişastanın farklı yağ oranına sahip süt içerisindeki çirişlenme özelliklerinin belirlenmesi
AYŞEGÜL BİLGİÇ
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Fenolikçe zenginleştirilmiş prejelatinize nişasta üretimi
MEHMET YÜKSEL
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Farklı yöntemlerle üretilen krutonun fiziko-kimyasal ve beslenmeözelliklerinin incelenmesi
DEMET MANAP
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Pişirme süresi kısa olan ekmek çeşitlerinde nişastanın jelatinizasyon ve sindirilebilirlilik özelliklerinin belirlenmesi
MERYEM ÇAKIR
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Gıda maddelerinde bulunan lignin ve proantosiyanidinlerin safra asitleri bağlama kapasitelerinin in vitro olarak belirlenmesi
ÖZGE DURKAN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Karbonhidrat bazlı yağ ikame maddelerinin poğaça üretiminde kullanımı
SEHER SERİN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Baklagil nişastalarının sindirimi yavaş nişastaya (SYN) ve enzime dirençli nişastaya (EDN) dönüştürülmesi
DEMET GÜZEL
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Farklı tipte dirençli nişasta içeren gıda örneklerinde fonksiyonel özelliklerin in vitro yöntemlerle belirlenmesi
SEHER SERİN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Turunçgil kabuğu kaynaklı antioksidanların kızartma süresince yağın stabilitesi üzerine etkileri
SEMA AYDIN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı