Uluslararası kategoride proje bulunamadı!
Isıl İşlem Uygulanmış Vakum Ambalajlı Mantis Karidesi Squilla mantis linnaeus 1758 nin Soğuk depolanması Esnasında Kalite Değişimlerinin İncelenmesi
Su Ürünleri
–
Dondurarak Depolanan Kültür Çipura Balığı Sparus aurata L 1758 Filetolarına Eklenen STP Sodyum Tripolifosfat PG Propil Gallat ve BHT Butlated Hydroxytoluene nin Antioksidant Etkilerinin Karşılaştırılması
Su Ürünleri
–
Mersin Körfezinden Farklı Mevsimlerde Dip Trolü ile Avlanan Arthropoda Cephalopoda Gastropoda ve Bivalvia Türlerinin Lipit ve Yağ Asitleri Profillerinin Belirlenmesi
Su Ürünleri
–
Biberiye ekstraktının kefal balığı burgerleri üzerine duyusal kimyasal ve mikrobiyolojik etkisinin araştırılması
Su Ürünleri
–
Ticari Önemi Olan Çiğ ve Pişmiş Deniz Ürünlerinin Beta hidroksitrimetil gama amino bütirik asit L karnitin İçeriğinin HPLC Yöntemi ile Belirlenmesi
Su Ürünleri
–
Mersin Körfezinde Örneklenen Calliectes sapidus Decapoda ve Sepia officinalis Cepholopoda Türlerinin Mevsime ve Eşeye Bağlı Olarak Besinsel Kompozisyon Yağ Asidi Amino Asit ve Temel Besinsel Kompozisyon ve Biyojenik Amin Düzeylerindeki Değişimleri
Su Ürünleri
–
Yumuşak Kabuklu Kerevit Üretimi Üzerine Göz Sapı Kesimi ve Farklı Tuzlulukların Etkileri İle Elde Edilen Ürünün Kimyasal Kompozisyon Pigment Seviyesi ve Organoleptik Özellikler Yönünden İncelenmesi
Su Ürünleri
–
Mersin Sahil Şeridinde Cu Fe Zn Cr Cd Pb ve Hg Kirlilik Düzeyinin İndikatör Türler Su ve Sediment Analizleri
Su Ürünleri
–
Aromatik yağların patojen bakteri üzerine antimikrobial etkisinin araştırılması
Su Ürünleri
–
Bazı Östrojenik Kimyasalların Mersin Körfezi ndeki Düzeylerinin Ve Endokrin Sistem Üzerine Etkilerinin Biyoindikatör Parametreler Yardımıyla Belirlenmesi
Su Ürünleri
–
Mantis Karidesi Erugosquilla massavensis Kossmann 1880 nin Besin ve Kalite Parametrelerinin İncelenerek Ulusal Ekonomiye Kazandırılması
Su Ürünleri
–
Mersin Körfezi nden Yakalanan Balon Balığı Lagocephalus spadiceus Richardson 1845 nın toksin düzeyinin incelenmesi
Su Ürünleri
–
Mersin Körfezi’nden Avlanan Bazı Lessepsiyen Balık Türlerinin Lipit ve Yağ Asitleri Profilindeki Mevsimsel Değişimlerin Belirlenmesi (2017-1-TP2-2185)
Bu çalışma ile Akdeniz’e Kızıl Deniz’den geçen Indo-Pasifik kökenli bazı balık türlerinin lipit ve yağ asitleri profilindeki mevsimsel değişimlerin belirlenmesi ve Atherogenicity İndeks (Aİ) ve Thrombogenicity İndeks (Tİ) kullanarak var olan yağ asitlerinin biyo-yararlılığının belirlenmesi hedeflenmektedir. Balık lipit ve yağ asitlerinin düzeyleri mevsim değişkeninin etkisinin yanında, lessepsiyen türlerin yeni yerleştikleri ortamın fiziksel, kimyasal ve biyotik faktörlerinin etkisi ile de değişim gösterebilmektedir. Bu kapsamda Akdeniz’in egzotik balık türleri olan Nemipterus randalli (Russell,1986), Saurida undosquamis (Richardson, 1848), Upeneus moluccensis (Bleeker, 1885) ve Pelates quadrilineatus (Blotch, 1790)’un lipit ve yağ asitleri profilindeki değişimler mevsimsel farklılıklar gözetilerek belirlenecektir. Bu çalışma ayrıca, İndo-Pasifik kökenli Akdeniz’in yeni elementleri olan lessepsiyen balık türlerinin Akdeniz’in ortam şartlarına uyarlarken lipit ve yağ asitlerini profilinde ne gibi değişimlerin meydana geldiğini göstermesi açısından da önemlidir.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 01.01.2017 – 26.12.2017 DENİZ AYAS, Mısra bakan
Mersin Körfezi ndeki Balon Balığı Türlerinin Tetrodotoksin (TTX) Düzeylerindeki Eşeye ve Mevsime Bağlı Değişimlerin Belirlenmesi
115O679 Numaralı Proje
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 15.10.2015 – 16.10.2017 DENİZ AYAS, FATİH ÖZOĞUL, Ali Rıza KÖŞKER, YILMAZ UÇAR, M Nüket YAVUZER
Mersin Körfezi nde Yaşayan Akdeniz Anemonu Actinia equina Linnaeus 1758 ndaki Equinatoksinlerin EqT İzolasyonu ve EqT Düzeylerindeki Mevsimsel Değişimlerin Belirlenmesi
Yeşilovacık Körfezi nde yaşayan denizanemonlarından Akdeniz anemonu Actinia equinaLinneaus 1758 türünün kimyasal kompozisyonbileşenlerinden temel besinsel kompozisyon ve yağasitleri kompozisyonları üzerine mevsimfarklılıklarının etkileri belirlenmiştir
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 04.01.2016 – 18.07.2016
Mersin Bitkisinden Myrtus communis L Konjuge Linoleik Asitle Yapılandırılmış Fonksiyonel Yağ Üretimi
Mersin bölgesinde bulunan ve şehrin kendi ismi ile anılan Myrtus communis Mersin bitkisi bitkisinin etnofarmakolojik özelliklerinin belirlenmesi yeni teknolojik yöntemler kullanarak fonksiyonel ürün yapılandırılmış yağ geliştirilmesi ve aromatik yağ üretimi gerçekleştirilerek ticari kullanım alanlarının artırılması amaçlanmıştır
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 07.04.2014 – 07.04.2015
Bitkisel Kaynaklardan Doğal Antioksidant Olan Squalenin Elde Edilmesi
Su Ürünleri
–