Uluslararası kategoride proje bulunamadı!
Mutfakta bilim ve sağlık
İlköğretim 6 8 sınıfllarındaki öğrencilere ekmek ve yoğurt gibi fermente ürünlerde mikroorganizmaların rolü gıdaların bozulmasında ve sağlığımız etki eden mikroorganizmalar ve sağlıklı dengeli beslenme konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi
–
Tamamlandı
TÜBİTAK PROJESİ
Uzman
Silifke’de Isıtmasız Cam Serada Yetiştirilen Aşılı Domateslerde Solucan Gübresi Leonardit ve Mikoriza Gübresi Kullanımının Verim ve Kaliteye Etkisinin Araştırılması
Aşılı domateslerde gübrelemenin verim ve kaliteye etkisinin araştırılması
01.01.2017 – 01.01.2020 GARİP YARŞI, RIZA BİNZET, SALİH AKSAY, SERTAN ÇEVİK, MEHMET ALİ KURT
Tamamlandı
ARAŞTIRMA PROJESİ
Araştırmacı
Türkiye’de Piyasaya Sunulan Bebek Mamalarının Genel Bileşimlerinin Analizi ve GDO Varlığı Yönünden Araştırılması
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 16.04.2012 – 12.01.2017 SALİH AKSAY, ERDEM ARTUVAN
Tamamlandı
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Yürütücü
Kara havuç Daucos carota var L antosiyaninlerinin maolekül içi ve moleküler arası kopigmentasyon ile renk kararlılığının artırılması
Antosiyanin
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 01.05.2006 – 01.11.2007 NÜZHET İKBAL TÜRKER, SALİH AKSAY
Tamamlandı
TÜBİTAK PROJESİ
Araştırmacı
Mercimek proteini konsantresi ve hidrolizatının bazı fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi
Mercimek proteini
–
Tamamlandı
DİĞER
Yönetici
Doğal gıda boyalarının fermentasyonla kısmen saflaştırılması yeni bir süreç geliştirme ve optimizasyon
Betanin
–
Tamamlandı
DİĞER
Araştırmacı
Farklı karbon kaynağı ve sıcaklıkların anaerobik proses stabilitesine etkisi
anaerobik degredasyon
–
Tamamlandı
DİĞER
Araştırmacı