Uluslararası kategoride proje bulunamadı!
Mutfakta bilim ve sağlık

İlköğretim 6 8 sınıfllarındaki öğrencilere ekmek ve yoğurt gibi fermente ürünlerde mikroorganizmaların rolü gıdaların bozulmasında ve sağlığımız etki eden mikroorganizmalar ve sağlıklı dengeli beslenme konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi

Tamamlandı TÜBİTAK PROJESİ Uzman

Silifke’de Isıtmasız Cam Serada Yetiştirilen Aşılı Domateslerde Solucan Gübresi Leonardit ve Mikoriza Gübresi Kullanımının Verim ve Kaliteye Etkisinin Araştırılması

Aşılı domateslerde gübrelemenin verim ve kaliteye etkisinin araştırılması

01.01.2017 – 01.01.2020 GARİP YARŞI, RIZA BİNZET, SALİH AKSAY, SERTAN ÇEVİK, MEHMET ALİ KURT

Tamamlandı ARAŞTIRMA PROJESİ Araştırmacı

Türkiye’de Piyasaya Sunulan Bebek Mamalarının Genel Bileşimlerinin Analizi ve GDO Varlığı Yönünden Araştırılması

MERSİN ÜNİVERSİTESİ 16.04.2012 – 12.01.2017 SALİH AKSAY, ERDEM ARTUVAN

Tamamlandı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yürütücü

Kara havuç Daucos carota var L antosiyaninlerinin maolekül içi ve moleküler arası kopigmentasyon ile renk kararlılığının artırılması

Antosiyanin

MERSİN ÜNİVERSİTESİ 01.05.2006 – 01.11.2007 NÜZHET İKBAL TÜRKER, SALİH AKSAY

Tamamlandı TÜBİTAK PROJESİ Araştırmacı

Mercimek proteini konsantresi ve hidrolizatının bazı fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi

Mercimek proteini

Tamamlandı DİĞER Yönetici

Doğal gıda boyalarının fermentasyonla kısmen saflaştırılması yeni bir süreç geliştirme ve optimizasyon

Betanin

Tamamlandı DİĞER Araştırmacı

Farklı karbon kaynağı ve sıcaklıkların anaerobik proses stabilitesine etkisi

anaerobik degredasyon

Tamamlandı DİĞER Araştırmacı