Mersin ili Mut civarında yetiştirilen ve dondurarak kurutulmuş (liyofilize) sarılob ve göklob incirlerin fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi
MERVE MEMİLİ
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Keçiboynuzu tohumu protein ve hidrolizatlarının ACE (Angitension converting enzyme) inhibisyonu ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
TÜLAY APAYDIN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Keçiboynuzu rüşeyminden protein eldesi ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
YALIM KORAY USLU
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Murt (Myrtus communis L.) meyve cayı üretimi ve özelliklerinin belirlenmesi
HÜSEYİN EMİN KARATAY
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Fonksiyonel gıdalar ve gıda destek ürünleri ile ilgili yasal düzenlemelerin analizi
TAHA TAN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Dikenli incir (opuntia ficus-indica L.) meyvesinde pektinmetil esteraz (PME) aktivitesi ve kinetik parametrelerinin incelenmesi
AYŞEGÜL KAVAKLİÇEŞME
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Ekmeklik unlara prejelatinize buğday unu ilavesinin hamur ve ekmek kalitesi üzerine etkisinin incelenmesi
GÜLŞAH ÖZERDEM
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Murt (Myrtus Communis L.) meyvesinden polifenol oksidaz enziminin saflaştırılması ve karakterizasyonu
FIRAT ÇINAR
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Türkiye'de üretilen farklı fındık çeşitlerinin fındık zarı ve fındık küspesinin bileşimi, fenolik madde miktarı ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi
DUYGU GÜRASLAN CERAN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Gıda ve gıda katkısı olarak kullanılan Spirulina platensis mikroalginden elde edilen protein ve pigmentlerin biyoaktif özellikleri
RIDVAN ARSLAN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Türkiye'de piyasaya sunulan bebek mamalarında genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) varlığının araştırılması
ERDEM ARTUVAN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Fındık protein hidrolizatlarının antihipertansif etkisinin (ACE inhibisyon aktivitesinin) belirlenmesi
EVREN ÇAĞLAR EROĞLU
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Fındık proteini konsantresinin fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi
KAMURAN ÖZTOP
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Mercimek proteini konsantresi ve hidrolizatının bazı fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi
GÜNSELİ BOBUŞ
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Spirulina platensis'ten elde edilen peptitlerin biyoaktif özelliklerinin incelenmesi
RIDVAN ARSLAN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Keçi tereyağında nükleik asit izolasyon yöntemi optimizasyonu ve gerçek zamanlı PCR yöntemiyle olası tağşiş oranlarının tespiti
ERDEM ARTUVAN
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Murt (Myrtus communis L.) meyve suyu üretim koşullarının optimizasyonu, prosesin biyoaktif bileşikler ve in-vitro sindirilebilirliği üzerine etkilerinin araştırılması
FIRAT ÇINAR
Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı