Mersin ili Mut civarında yetiştirilen ve dondurarak kurutulmuş (liyofilize) sarılob ve göklob incirlerin fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi

MERVE MEMİLİ

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2023 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Keçiboynuzu tohumu protein ve hidrolizatlarının ACE (Angitension converting enzyme) inhibisyonu ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi

TÜLAY APAYDIN

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2023 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Keçiboynuzu rüşeyminden protein eldesi ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi

YALIM KORAY USLU

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2022 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Murt (Myrtus communis L.) meyve cayı üretimi ve özelliklerinin belirlenmesi

HÜSEYİN EMİN KARATAY

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2022 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Fonksiyonel gıdalar ve gıda destek ürünleri ile ilgili yasal düzenlemelerin analizi

TAHA TAN

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2021 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Dikenli incir (opuntia ficus-indica L.) meyvesinde pektinmetil esteraz (PME) aktivitesi ve kinetik parametrelerinin incelenmesi

AYŞEGÜL KAVAKLİÇEŞME

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2020 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Ekmeklik unlara prejelatinize buğday unu ilavesinin hamur ve ekmek kalitesi üzerine etkisinin incelenmesi

GÜLŞAH ÖZERDEM

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2018 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Murt (Myrtus Communis L.) meyvesinden polifenol oksidaz enziminin saflaştırılması ve karakterizasyonu

FIRAT ÇINAR

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2018 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Türkiye'de üretilen farklı fındık çeşitlerinin fındık zarı ve fındık küspesinin bileşimi, fenolik madde miktarı ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi

DUYGU GÜRASLAN CERAN

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2018 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Gıda ve gıda katkısı olarak kullanılan Spirulina platensis mikroalginden elde edilen protein ve pigmentlerin biyoaktif özellikleri

RIDVAN ARSLAN

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2018 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Türkiye'de piyasaya sunulan bebek mamalarında genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) varlığının araştırılması

ERDEM ARTUVAN

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2016 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Fındık protein hidrolizatlarının antihipertansif etkisinin (ACE inhibisyon aktivitesinin) belirlenmesi

EVREN ÇAĞLAR EROĞLU

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2016 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Fındık proteini konsantresinin fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi

KAMURAN ÖZTOP

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2014 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Mercimek proteini konsantresi ve hidrolizatının bazı fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi

GÜNSELİ BOBUŞ

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2010 Yüksek Lisans TezMerkezi Yurt İçi

Spirulina platensis'ten elde edilen peptitlerin biyoaktif özelliklerinin incelenmesi

RIDVAN ARSLAN

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2025 Doktora TezMerkezi Yurt İçi

Keçi tereyağında nükleik asit izolasyon yöntemi optimizasyonu ve gerçek zamanlı PCR yöntemiyle olası tağşiş oranlarının tespiti

ERDEM ARTUVAN

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2024 Doktora TezMerkezi Yurt İçi

Murt (Myrtus communis L.) meyve suyu üretim koşullarının optimizasyonu, prosesin biyoaktif bileşikler ve in-vitro sindirilebilirliği üzerine etkilerinin araştırılması

FIRAT ÇINAR

Mersin Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

2024 Doktora TezMerkezi Yurt İçi

Tıpta Uzmanlık tez danışmanlığı bulunamadı!
Sanatta Yeterlik tez danışmanlığı bulunamadı!
Diş Hekimliği Uzmanlık tez danışmanlığı bulunamadı!
Tıpta Yan Dal Uzmanlık tez danışmanlığı bulunamadı!
Diğer tez danışmanlığı bulunamadı!