Staff shortages in hospitality and tourism industries: how technology influences?

WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 551–554

Kemal Birdir, Sevda Birdir

2024 Hakemli SCOPUS Link
Expected benefits segmentation of international tourists participating in Zimbabwe safari tourism

Journal of Tourism Theory and Research, vol. 10, no. 2, pp. 83–94

Emmanuel Brighton T Muraicho, Kemal Birdir, Sevda Birdir

2024 Hakemli SOBIAD / ASOS Link
Conclusion: addressing the labor shortage problem in the hospitality and tourism industries

WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 664–667

Kemal Birdir, Sevda Birdir

2024 Hakemli SCOPUS Link
İnanç Turizmi Kapsamında Antakya/Dursunlu’daki Hızır Aleyhisselâm İnancının ve Türbesi’nin Yerel Halk Tarafından Değerlendirilmesi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 40, no. 40, pp. 54–69

Seda Çiçekli Ayyıldız, Sevda Birdir, Kemal Birdir, Burak Ayyıldız

2024 Hakemli DOAJ Link
Determination of travel motivations and motivational typology of tourists who have no intention to revisit Turkiye

Journal of Tourism Theory and Research, vol. 9, no. 2, pp. 41–52

Halil İbrahim Karakan, Kemal Birdir

2023 Hakemli asos, sobiad Link
Determining the factors influencing tourist souvenir expenditure The case of Turkey

Turyzm/Tourism, vol. 33, no. 2, pp. 29–41

Onur Kızılcık, Kemal Birdir

2023 Hakemli SCOPUS Link
Determining The Environmental Attitudes Of Tourist Guide Candidates

Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 145–159

Sevda Birdir, Gizem Derinalp, Kemal Birdir

2022 Hakemli EBSCO
Determining Environmental Attitudes of Tourist Guide Candidates

Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 145–159

Sevda Birdir, Gizem Derinalp, Kemal Birdir

2022 Hakemli EBSCO
Phenomenological Research On Guest Couchsurfing Experience

Turyzm/Tourism, vol. 31, no. 2, pp. 39–63

Halil İbrahim Karakan, Kemal Birdir, Aliye Akın, Adnan Akın

2021 Hakemli SCOPUs Link
Karnavala katılım öncesi ve sonrası destinasyon imajı algılarının karşılaştırması

International Journal of Social Sciences and Education Research IJSER, vol. 7, no. 3, pp. 274–284

Sevda Birdir, Kemal Birdir

2021 Hakemli ISI Link
Food Neophobia Among Tourism Students

Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, vol. 24, no. 2, pp. 349–362

Sevda Birdir, Nurhayat İflazoğlu, Kemal Birdir

2020 Hakemli ASOS Link
Y kuşağı karnaval katılımcılarının anlık hediyelik eşya satınalma davranışları ve hedonik tüketim eğilimlerinin belirlenmesi

International Journal of Social Sciences and Education Research, vol. 6, no. 4, pp. 501–513

Sevda Birdir, Kemal Birdir

2020 Hakemli ISI, SOBIAD, ASOS 1 atıf Link
Key success factors on loyalty of festival visitors: the mediating effect of festival experience and festival image

Tourism and Management Studies, vol. 16, no. 1, pp. 28–38

Ali Dalgıç, Kemal Birdir

2020 Hakemli ESCI Scopus 8 atıf Link
Kış Turizminden Beklenen Faydalar: Y Kuşağı Örneği

Journal of Tourism Intelligence and Smartness, vol. 3, no. 2, pp. 100–113

Sevda Birdir, Magdana Paksadze, Kemal Birdir

2020 Hakemli ASOS, ICI, ESJI Link
Festival Anahtar Başarı Faktörlerinin Festival Sadakati Üzerine Etkisi: Portakal Çiçeği Festivali Örneği

Journal of tourism and Gastronomy Studies, vol. 7, no. 4, pp. 2718–2738

Ali Dalgıç, Kemal Birdir

2019 Hakemli TR DİZİN 1 atıf Link
Yeşil yıldız uygulamaları: Y kuşağı örneği

Journal of Tourism Theory and Research, vol. 5, no. 2, pp. 123–133

Sevda Birdir, Derya Toksöz, Kemal Birdir

2019 Hakemli SOBİAD 2 atıf Link
Otel İşletmelerinde Kırmızı Et Satın Alma ve Tedarik Sürecinin İncelenmesi

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 7, no. 2, pp. 1142–1158

Kemal Birdir, Cem Hiçyakmazer

2019 Hakemli Ulakbim 2 atıf Link
The relation among food involvement, food variety seeking and food neophobia: A study on foreign tourists visiting Turkey

Current Issues in Tourism, vol. 23, no. 8, pp. 917–928

Seda Derinalp Çanakçı, Kemal Birdir

2019 Hakemli SSCI Q1 29 atıf Link
The relationship between tourism, CO2 emissions and economic growth: a case of Mediterranean countries

Asia Pacific Journal of Tourism Research, vol. 24, no. 3, pp. 219–232

Esra Ballı, Çiler Sigeze Güney, Müge Manga, Sevda Birdir, Kemal Birdir

2018 Hakemli SSCI 90 atıf Link
Medikal Turizmde Mevcut Durum Analizi: İstanbul ve Antalya Örneği

Akademik Bakış Dergisi, vol. , no. 65, pp. 279–293

Zafer Buzcu, Kemal Birdir

2018 Hakemli EBSCO
Kapadokya’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Yiyeceklere Karşı Çeşitlilik Arayışlarının İncelenmesi

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 15, no. 1, pp. 226–239

Seda Derinalp Çanakçı, Kemal Birdir

2018 Hakemli TR DİZİN Link
Katılımcıların Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının Geliştirilmesine Yönelik Önerileri

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 22, no. 2, pp. –

Sevda Birdir, Derya Toksöz, Kemal Birdir

2018 Hakemli SOBİAD
Sosyo-Demografik ve Sosyo-Ekonomik Açıdan Yerel Halkın Toplum Temelli Turizm Gelişimine İlişkin Algı, Tutum ve Desteği

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi (Journal of International Social Research), vol. 11, no. 55, pp. 1098–1111

Sıla Karacaoğlu, Kemal Birdir

2018 Hakemli EBSCO, Index Copernicus, TEI (Türk Eğitim İndeksi), Acarindex... 1 atıf Link
Success Factors of Community Based Tourism (CBT) Perceived by Local People: The Case of Misia Project

International Rural Tourism and Development Journal, vol. 1, no. 2, pp. 53–61

Sıla Karacaoğlu, Kemal Birdir

2017 Hakemli ResearchBib Link
Turizm Sektöründe Yaşanan Krizin İstanbul’da Faaliyet Gösteren 3, 4ve 5 Yıldızlı Konaklama İşletmelerine Etkileri ve Çözüm Önerileri

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 14, no. 2, pp. 67–86

Derya Toksöz Kılıç, Ali Dalgıç, Kemal Birdir

2017 Hakemli EBSCO
Konaklama İşletmelerinin Kriz Yönetimi Uygulamaları ve Beklentileri: Beş Yıldızlı Oteller Üzerine Bir Araştırma

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 9, no. 20, pp. 216–235

Ali Dalgıç, Kemal Birdir

2017 Hakemli ASOS INDEX; SOBİAD; OAJI
Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Ölçeği1

Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi, vol. 8, no. 2, pp. 29–69

Kurtuluş Karamustafa, Reha Kılıçhan, Kemal Birdir

2016 Hakemli EBSCO
Gaziantep İlininTurizm Açısından Swot Analizi ve Turizmin Geliştirmesine Yönelik Öneriler

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 13, no. 1, pp. 77–92

Kemal Birdir, Halil İbrahim Karakan, Okan Çolak

2016 Hakemli EBSCOhost
Toplum Temelli Turizm Projelerinde Katılım ve Paylaşım Misi Köyü Örneği

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, vol. 13, no. 2, pp. 103–124

Sıla Karacaoğlu, Medet Yolal, Kemal Birdir

2016 Hakemli EBSCO
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM ARACI OLARAK GASTRONOMİK MİRAS: Adana ve Mersin illeri örneği.

, vol. 1, no. , pp. 1–

Sıla Karacaoğlu, Uysal Yenipınar, Sevda Birdir, Kemal Birdir

2015 Link
Yayla Turizmine Katılan Turistlerin Seyahat Motivasyonları Algılanan Değer Tatmin Düzeyleri Ve Sadakatleri Üzerine Bir Araştırma

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 3, no. 3, pp. 3–17

Ali Dalgıç, Kemal Birdir

2015 Hakemli TR DİZİN Link
Hüzün Turizmi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Deneyimleri

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 3, no. 4, pp. 12–23

Kemal Birdir, Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kayaalp Yusuf

2015 Hakemli TR DİZİN
Managerial Problems Confronted By Executive Chefs in Hotels

International Review of Marketing and Management, vol. 4, no. 3, pp. 207–216

Kemal Birdir, Derinalp Çanakçı Seda, Sinem Çalın

2014 Hakemli EBSCO; SCOPUS; DOAJ Link
Antalya ve Mersin Plajlarında Yapılan Düzenlemelerin Erişebilirlik Kapsamında İncelenmesi

Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 2, pp. 145–158

Kemal Birdir, Ali Dalgıç, Anıl Kale

2014 Hakemli EBSCO Link
Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Mutfak Şeflerinin Mutfak Teknolojilerinin Verimliliğe Kaliteye ve Müşteri Memnuniyetine Etkisine İlişkin Algıları

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 2, no. 2, pp. 3–12

Kemal Birdir, Tuncay Çanakçı, Nejdet Tunay Bayraktar

2014 Hakemli Index Copernicus International; ASOS Index Link
Willingness to pay as an economic instrument for coastal tourism management Cases from Mersin Turkey

Tourism Managment, vol. 36, no. 36, pp. 279–283

Sevda Birdir, Özlem Ünal, Özlem Unal, Kemal Birdir, Allan T Wıllıams, Williams Allan

2013 Hakemli SSCI 78 atıf Link
İş Doyumu ve Seyahat Acentalarında Çalışan Personelin İş Doyumunun Analizi

Cag University Journal of Social Sciences, vol. 4, no. 2, pp. 87–104

Beril Dönmez, Kemal Birdir

2007 Hakemli EBSCO, Ulrich's Periodicals Directory
Hotel General Managers Turnover and Root Causes

International Journal of Contemporary Hospitality Management, vol. 14, no. 1, pp. 43–47

Kemal Birdir

2002 Hakemli SSCI 46 atıf Link
Research Chefs Competencies A Delphi Approach

International Journal of Contemporary Hospitality Management, vol. 12, no. 3, pp. 205–209

Kemal Birdir, Pearson Thomas, Thomas E. Pearson

2000 Hakemli SSCI 50 atıf Link
Hospitality Certification Experiences in North America International Implications

International Journal of Contemporary Hospitality Management, vol. 10, no. 3, pp. 116–121

Kemal Birdir, Pearson Thomas, Nabi Yüzer

1998 Hakemli SSCI 11 atıf Link
Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Hatay Haaha’larının Değerlendirilmesi

Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 9, no. 2, pp. 697–725

Sevda Sahilli Birdir, Seda Çiçekli Ayyıldız, Kemal Birdir

2025 Hakemli TR DİZİN Link
FESTİVAL KATILIMCILARIN MOTİVASYONLARI: ALAÇATI OT FESTİVALİ ÖRNEĞİ

Review of Tourism Administration Journal, vol. 3, no. 1, pp. 61–81

Seda Nur Keskin, Kemal Birdir

2022 Hakemli ASOS İndex, Scientific Indexing Services Link
TURİST REHBERİ ADAYLARINDA YENİ YİYECEK DENEME KORKUSU (NEOPHOBIA)

Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, vol. 3, no. 4, pp. 551–561

Sevda Birdir, Nurhayat İflazoğlu, Kemal Birdir

2019 Hakemli ISI
Türkiye’de Medikal Turizm İncelemesi: Özel Hastanelerde Bir Çalışma

Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 18, no. 1, pp. 311–327

Zafer Buzcu, Kemal Birdir

2019 Hakemli TR DİZİN Link
Tripadvisor com da Yer Alan Restoran Şikâyetlerinin Analizi Mersin ve Hatay da Yöresel Yiyecek Sunan Restoranlara Yönelik Bir Araştırma Analysing Restaurant Complaints Available at Tripadvisor com A Study on Local Food Restaurants Located in Mersin and Hatay

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. Special 1, pp. 153–153

Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kemal Birdir

2016 Hakemli TR DİZİN 14 atıf Link
Tripadvisor com da Yer Alan Restoran Şikâyetlerinin Analizi Mersin ve Hatay da Yöresel Yiyecek Sunan Restoranlara Yönelik Bir Araştırma

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. 1, pp. 153–173

Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kemal Birdir

2016 Hakemli TR DİZİN
Hasan Fikri Bilgin Bir turizm aşığı

Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 1, pp. 160–163

Kemal Birdir

2015 Hakemli EBSCO
Gastronomi Turizmi ve Türkiye yi Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Gastronomi Deneyimlerinin De erlendirilmesi

Isletme ve Iktisat Calismalari Dergisi, vol. , no. , pp. 57–58

Kemal Birdir, Yasemin Akgöl

2015 Hakemli scopus
Hüzün Turizmi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Deneyimleri Dark Tourism The Experiences of Foreign Tourists Visiting the Gallipoli Peninsula Historical National Park

Journal of Tourism and Gastronmy Studies (JOTAGS), vol. 3, no. 4, pp. 12–23

Kemal Birdir, Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kayaalp Yusuf

2015 Hakemli TR DİZİN Link
XVII Akdeniz Oyunları Seyircilerinin Güdüleri ve Algıladıkları Faydalar Üzerine Bir Çalışma

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 11, no. 2, pp. 28–44

Medet Yolal, Sevda Birdir, Sıla Karacaoğlu, Kemal Birdir

2014 Hakemli EBSCO/INDEX COPERNICUS/ULAKBİM/ASOS/
JCI Akreditasyon Belgesine Sahip Olan Sağlık Kuruluşlarının WEB Sitelerinin Medikal Turizm Açısından Değerlendirilmesi

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. , no. , pp. –

Kemal Birdir, Zafer Buzcu

2014 Hakemli EBSCO
Turist tatmini ve şikayetleri ile geri gelme eğilimleri arasındaki ilişki Antalya ya gelen yabancı turistler üzerine bir araştırma

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. , no. , pp. –

Kemal Birdir, Emine Bal, Aleyna Bayatlı

2013 Hakemli EBSCO
Otel genel müdürlerinde tükenmişlik sendromu ve tükenmişliğin genel müdürlerin işlerini bırakma tutumlarına etkileri

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. , no. , pp. –

Kemal Birdir, Mustafa Tepeci, Özlem Koyuncu Özyurt, Ömer Kutlu, Gözde Öngüt

2003 Hakemli EBSCO
Konaklama sektörü tur operatörlerine karşı ne yapmalıdır Stratejik bir yaklaşım

Turizmde Seçme Makaleler, vol. , no. , pp. –

Kemal Birdir, Bennur Koca, Ayla Açıkgöz, Bahadır Tercan, Cüneyt Arıkan, Erkan Pehlivan, Figen Çoşkun...

2000 Hakemli EBSCO
Türkiye de otel genel müdürlerinin devir süreleri ve nedenleri üzerine bir araştırma

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Hasan Olalı Özel Sayısı, vol. , no. , pp. –

Kemal Birdir

2000 Hakemli EBSCO
Göreme Milli Parkı ve Kapadokya Kayalık Bölgeleri’ndeki Ziyaretçi Etki Yönetimi Uygulamalarının Yerli Ziyaretçiler Tarafından Değerlendirilmesi

Alanya Akademik Bakış, vol. 8, no. 1, pp. 64–77

Derya Toksöz, Kemal Birdir

2024 Link
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EKSENİNDE İDEAL ZİYARETÇİ YÖNETİMİNİN OLUŞTURULMASI: GÖREME MİLLİ PARKI PAYDAŞLARI ÜZERİNE BİR ALAN ARAŞTIRMASI

Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online), vol. , no. , pp. 944–960

Derya Toksöz, Kemal Birdir

2023 Link
Gastronomic trends and tourists' food preferences: scale development and validation

INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT, vol. 34, no. 1, pp. 201–230

Kilichan Reha, Karamustafa Kurtulus, Birdir Kemal

2021 5 atıf Link
Competition in Hotel Industry: Theory, Evidence and Business Practice

EUROPEAN JOURNAL OF TOURISM HOSPITALITY AND RECREATION, vol. 10, no. 3, pp. 200–202

Tomasz Napieraa, Kemal Birdir

2020 1 atıf Link