Staff shortages in hospitality and tourism industries: how technology influences?
WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 551–554
Kemal Birdir, Sevda Birdir
Expected benefits segmentation of international tourists participating in Zimbabwe safari tourism
Journal of Tourism Theory and Research, vol. 10, no. 2, pp. 83–94
Emmanuel Brighton T Muraicho, Kemal Birdir, Sevda Birdir
Conclusion: addressing the labor shortage problem in the hospitality and tourism industries
WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES, vol. 16, no. 5, pp. 664–667
Kemal Birdir, Sevda Birdir
İnanç Turizmi Kapsamında Antakya/Dursunlu’daki Hızır Aleyhisselâm İnancının ve Türbesi’nin Yerel Halk Tarafından Değerlendirilmesi
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 40, no. 40, pp. 54–69
Seda Çiçekli Ayyıldız, Sevda Birdir, Kemal Birdir, Burak Ayyıldız
Determination of travel motivations and motivational typology of tourists who have no intention to revisit Turkiye
Journal of Tourism Theory and Research, vol. 9, no. 2, pp. 41–52
Halil İbrahim Karakan, Kemal Birdir
Determining the factors influencing tourist souvenir expenditure The case of Turkey
Turyzm/Tourism, vol. 33, no. 2, pp. 29–41
Onur Kızılcık, Kemal Birdir
Determining The Environmental Attitudes Of Tourist Guide Candidates
Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 145–159
Sevda Birdir, Gizem Derinalp, Kemal Birdir
Determining Environmental Attitudes of Tourist Guide Candidates
Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 145–159
Sevda Birdir, Gizem Derinalp, Kemal Birdir
Phenomenological Research On Guest Couchsurfing Experience
Turyzm/Tourism, vol. 31, no. 2, pp. 39–63
Halil İbrahim Karakan, Kemal Birdir, Aliye Akın, Adnan Akın
Karnavala katılım öncesi ve sonrası destinasyon imajı algılarının karşılaştırması
International Journal of Social Sciences and Education Research IJSER, vol. 7, no. 3, pp. 274–284
Sevda Birdir, Kemal Birdir
Food Neophobia Among Tourism Students
Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, vol. 24, no. 2, pp. 349–362
Sevda Birdir, Nurhayat İflazoğlu, Kemal Birdir
Y kuşağı karnaval katılımcılarının anlık hediyelik eşya satınalma davranışları ve hedonik tüketim eğilimlerinin belirlenmesi
International Journal of Social Sciences and Education Research, vol. 6, no. 4, pp. 501–513
Sevda Birdir, Kemal Birdir
Key success factors on loyalty of festival visitors: the mediating effect of festival experience and festival image
Tourism and Management Studies, vol. 16, no. 1, pp. 28–38
Ali Dalgıç, Kemal Birdir
Kış Turizminden Beklenen Faydalar: Y Kuşağı Örneği
Journal of Tourism Intelligence and Smartness, vol. 3, no. 2, pp. 100–113
Sevda Birdir, Magdana Paksadze, Kemal Birdir
Festival Anahtar Başarı Faktörlerinin Festival Sadakati Üzerine Etkisi: Portakal Çiçeği Festivali Örneği
Journal of tourism and Gastronomy Studies, vol. 7, no. 4, pp. 2718–2738
Ali Dalgıç, Kemal Birdir
Yeşil yıldız uygulamaları: Y kuşağı örneği
Journal of Tourism Theory and Research, vol. 5, no. 2, pp. 123–133
Sevda Birdir, Derya Toksöz, Kemal Birdir
Otel İşletmelerinde Kırmızı Et Satın Alma ve Tedarik Sürecinin İncelenmesi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 7, no. 2, pp. 1142–1158
Kemal Birdir, Cem Hiçyakmazer
The relation among food involvement, food variety seeking and food neophobia: A study on foreign tourists visiting Turkey
Current Issues in Tourism, vol. 23, no. 8, pp. 917–928
Seda Derinalp Çanakçı, Kemal Birdir
The relationship between tourism, CO2 emissions and economic growth: a case of Mediterranean countries
Asia Pacific Journal of Tourism Research, vol. 24, no. 3, pp. 219–232
Esra Ballı, Çiler Sigeze Güney, Müge Manga, Sevda Birdir, Kemal Birdir
Medikal Turizmde Mevcut Durum Analizi: İstanbul ve Antalya Örneği
Akademik Bakış Dergisi, vol. , no. 65, pp. 279–293
Zafer Buzcu, Kemal Birdir
Kapadokya’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Yiyeceklere Karşı Çeşitlilik Arayışlarının İncelenmesi
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 15, no. 1, pp. 226–239
Seda Derinalp Çanakçı, Kemal Birdir
Katılımcıların Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının Geliştirilmesine Yönelik Önerileri
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 22, no. 2, pp. –
Sevda Birdir, Derya Toksöz, Kemal Birdir
Sosyo-Demografik ve Sosyo-Ekonomik Açıdan Yerel Halkın Toplum Temelli Turizm Gelişimine İlişkin Algı, Tutum ve Desteği
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi (Journal of International Social Research), vol. 11, no. 55, pp. 1098–1111
Sıla Karacaoğlu, Kemal Birdir
Success Factors of Community Based Tourism (CBT) Perceived by Local People: The Case of Misia Project
International Rural Tourism and Development Journal, vol. 1, no. 2, pp. 53–61
Sıla Karacaoğlu, Kemal Birdir
Turizm Sektöründe Yaşanan Krizin İstanbul’da Faaliyet Gösteren 3, 4ve 5 Yıldızlı Konaklama İşletmelerine Etkileri ve Çözüm Önerileri
Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 14, no. 2, pp. 67–86
Derya Toksöz Kılıç, Ali Dalgıç, Kemal Birdir
Konaklama İşletmelerinin Kriz Yönetimi Uygulamaları ve Beklentileri: Beş Yıldızlı Oteller Üzerine Bir Araştırma
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 9, no. 20, pp. 216–235
Ali Dalgıç, Kemal Birdir
Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Ölçeği1
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi, vol. 8, no. 2, pp. 29–69
Kurtuluş Karamustafa, Reha Kılıçhan, Kemal Birdir
Gaziantep İlininTurizm Açısından Swot Analizi ve Turizmin Geliştirmesine Yönelik Öneriler
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 13, no. 1, pp. 77–92
Kemal Birdir, Halil İbrahim Karakan, Okan Çolak
Toplum Temelli Turizm Projelerinde Katılım ve Paylaşım Misi Köyü Örneği
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, vol. 13, no. 2, pp. 103–124
Sıla Karacaoğlu, Medet Yolal, Kemal Birdir
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM ARACI OLARAK GASTRONOMİK MİRAS: Adana ve Mersin illeri örneği.
, vol. 1, no. , pp. 1–
Sıla Karacaoğlu, Uysal Yenipınar, Sevda Birdir, Kemal Birdir
Yayla Turizmine Katılan Turistlerin Seyahat Motivasyonları Algılanan Değer Tatmin Düzeyleri Ve Sadakatleri Üzerine Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 3, no. 3, pp. 3–17
Ali Dalgıç, Kemal Birdir
Hüzün Turizmi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Deneyimleri
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 3, no. 4, pp. 12–23
Kemal Birdir, Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kayaalp Yusuf
Managerial Problems Confronted By Executive Chefs in Hotels
International Review of Marketing and Management, vol. 4, no. 3, pp. 207–216
Kemal Birdir, Derinalp Çanakçı Seda, Sinem Çalın
Antalya ve Mersin Plajlarında Yapılan Düzenlemelerin Erişebilirlik Kapsamında İncelenmesi
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 2, pp. 145–158
Kemal Birdir, Ali Dalgıç, Anıl Kale
Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Mutfak Şeflerinin Mutfak Teknolojilerinin Verimliliğe Kaliteye ve Müşteri Memnuniyetine Etkisine İlişkin Algıları
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 2, no. 2, pp. 3–12
Kemal Birdir, Tuncay Çanakçı, Nejdet Tunay Bayraktar
Willingness to pay as an economic instrument for coastal tourism management Cases from Mersin Turkey
Tourism Managment, vol. 36, no. 36, pp. 279–283
Sevda Birdir, Özlem Ünal, Özlem Unal, Kemal Birdir, Allan T Wıllıams, Williams Allan
İş Doyumu ve Seyahat Acentalarında Çalışan Personelin İş Doyumunun Analizi
Cag University Journal of Social Sciences, vol. 4, no. 2, pp. 87–104
Beril Dönmez, Kemal Birdir
Hotel General Managers Turnover and Root Causes
International Journal of Contemporary Hospitality Management, vol. 14, no. 1, pp. 43–47
Kemal Birdir
Research Chefs Competencies A Delphi Approach
International Journal of Contemporary Hospitality Management, vol. 12, no. 3, pp. 205–209
Kemal Birdir, Pearson Thomas, Thomas E. Pearson
Hospitality Certification Experiences in North America International Implications
International Journal of Contemporary Hospitality Management, vol. 10, no. 3, pp. 116–121
Kemal Birdir, Pearson Thomas, Nabi Yüzer
Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Hatay Haaha’larının Değerlendirilmesi
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 9, no. 2, pp. 697–725
Sevda Sahilli Birdir, Seda Çiçekli Ayyıldız, Kemal Birdir
FESTİVAL KATILIMCILARIN MOTİVASYONLARI: ALAÇATI OT FESTİVALİ ÖRNEĞİ
Review of Tourism Administration Journal, vol. 3, no. 1, pp. 61–81
Seda Nur Keskin, Kemal Birdir
TURİST REHBERİ ADAYLARINDA YENİ YİYECEK DENEME KORKUSU (NEOPHOBIA)
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, vol. 3, no. 4, pp. 551–561
Sevda Birdir, Nurhayat İflazoğlu, Kemal Birdir
Türkiye’de Medikal Turizm İncelemesi: Özel Hastanelerde Bir Çalışma
Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 18, no. 1, pp. 311–327
Zafer Buzcu, Kemal Birdir
Tripadvisor com da Yer Alan Restoran Şikâyetlerinin Analizi Mersin ve Hatay da Yöresel Yiyecek Sunan Restoranlara Yönelik Bir Araştırma Analysing Restaurant Complaints Available at Tripadvisor com A Study on Local Food Restaurants Located in Mersin and Hatay
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. Special 1, pp. 153–153
Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kemal Birdir
Tripadvisor com da Yer Alan Restoran Şikâyetlerinin Analizi Mersin ve Hatay da Yöresel Yiyecek Sunan Restoranlara Yönelik Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. 1, pp. 153–173
Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kemal Birdir
Hasan Fikri Bilgin Bir turizm aşığı
Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 1, pp. 160–163
Kemal Birdir
Gastronomi Turizmi ve Türkiye yi Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Gastronomi Deneyimlerinin De erlendirilmesi
Isletme ve Iktisat Calismalari Dergisi, vol. , no. , pp. 57–58
Kemal Birdir, Yasemin Akgöl
Hüzün Turizmi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Deneyimleri Dark Tourism The Experiences of Foreign Tourists Visiting the Gallipoli Peninsula Historical National Park
Journal of Tourism and Gastronmy Studies (JOTAGS), vol. 3, no. 4, pp. 12–23
Kemal Birdir, Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kayaalp Yusuf
XVII Akdeniz Oyunları Seyircilerinin Güdüleri ve Algıladıkları Faydalar Üzerine Bir Çalışma
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 11, no. 2, pp. 28–44
Medet Yolal, Sevda Birdir, Sıla Karacaoğlu, Kemal Birdir
JCI Akreditasyon Belgesine Sahip Olan Sağlık Kuruluşlarının WEB Sitelerinin Medikal Turizm Açısından Değerlendirilmesi
Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. , no. , pp. –
Kemal Birdir, Zafer Buzcu
Turist tatmini ve şikayetleri ile geri gelme eğilimleri arasındaki ilişki Antalya ya gelen yabancı turistler üzerine bir araştırma
Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. , no. , pp. –
Kemal Birdir, Emine Bal, Aleyna Bayatlı
Otel genel müdürlerinde tükenmişlik sendromu ve tükenmişliğin genel müdürlerin işlerini bırakma tutumlarına etkileri
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. , no. , pp. –
Kemal Birdir, Mustafa Tepeci, Özlem Koyuncu Özyurt, Ömer Kutlu, Gözde Öngüt
Konaklama sektörü tur operatörlerine karşı ne yapmalıdır Stratejik bir yaklaşım
Turizmde Seçme Makaleler, vol. , no. , pp. –
Kemal Birdir, Bennur Koca, Ayla Açıkgöz, Bahadır Tercan, Cüneyt Arıkan, Erkan Pehlivan, Figen Çoşkun...
Türkiye de otel genel müdürlerinin devir süreleri ve nedenleri üzerine bir araştırma
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Hasan Olalı Özel Sayısı, vol. , no. , pp. –
Kemal Birdir
Göreme Milli Parkı ve Kapadokya Kayalık Bölgeleri’ndeki Ziyaretçi Etki Yönetimi Uygulamalarının Yerli Ziyaretçiler Tarafından Değerlendirilmesi
Alanya Akademik Bakış, vol. 8, no. 1, pp. 64–77
Derya Toksöz, Kemal Birdir
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EKSENİNDE İDEAL ZİYARETÇİ YÖNETİMİNİN OLUŞTURULMASI: GÖREME MİLLİ PARKI PAYDAŞLARI ÜZERİNE BİR ALAN ARAŞTIRMASI
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online), vol. , no. , pp. 944–960
Derya Toksöz, Kemal Birdir
Gastronomic trends and tourists' food preferences: scale development and validation
INTERNATIONAL JOURNAL OF CONTEMPORARY HOSPITALITY MANAGEMENT, vol. 34, no. 1, pp. 201–230
Kilichan Reha, Karamustafa Kurtulus, Birdir Kemal
Competition in Hotel Industry: Theory, Evidence and Business Practice
EUROPEAN JOURNAL OF TOURISM HOSPITALITY AND RECREATION, vol. 10, no. 3, pp. 200–202
Tomasz Napieraa, Kemal Birdir