Dünyanın En Beğenilen Sebze Yemekleri Bize Ne Anlatıyor? TasteAtlas 2024 Değerlendirmelerine Semiyotik Bir İnceleme

Journal of Academic Tourism Studies, vol. 6, no. 1, pp. 39–54

Ozan Güler, Tuğba Akdemir

2025 Hakemli ROAD, CABI Link
Türkiye’de Sosyal Medya Örnekleminde Gerçekleştirilen Gastronomi Araştırmaları Üzerine Sistematik Bir Derleme

Journal of Applied Tourism Research, vol. 6, no. 1, pp. 54–76

Ozan Güler, Fatma Nur Karaman, Aliye Serin, Neslihan Şimşek, Esra Keklikoğlu

2025 Hakemli Index Copernicus Link
Bana Tabağını Göster Sana Sürdürülebilirliğe Ne Kadar Önem Verdiğini Söyleyeyim! Türkiyedeki Yeşil Yıldızlı Michelin Restoranlarının Yemek Paylaşımlarına Semiyotik Bir Bakış

Journal of New Tourism Trends, vol. 6, no. 1, pp. 44–64

Güler Ozan, Şahingök Dila

2025 Hakemli Euro Pub Link
Türk Sokak Lezzetlerinin Sosyal Medyada Temsiliyetindeki Hijyen Ve Gıda Güvenliği Sorunları: Semiyotik Bir İnceleme.

Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, vol. 7, no. 1, pp. 32–49

Güler Ozan, Ede Elif

2025 Hakemli ROAD, Eurasian Scientific Journal Index Link
Türkiye’yi Ziyaret Eden Polonyalı Turistlerin Unutulmaz Gastronomi Turizmi Deneyimleri

Journal of Travel and Tourism Research, vol. 25, no. 25, pp. 237–260

Ozan Güler, Neslihan Şimşek, Esat Özata

2024 Hakemli Index Copernicus Link
Understanding consumers' emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel

INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, vol. 35, no. 100688, pp. 100868–10

Ozan Güler, Neslihan Şimşek, Gürkan Akdağ, Salim Okan Gündoğdu, Salim Okan Gündoğdu, Samet Ziya Akça...

2024 Hakemli SCI-Expanded Q2 Link
Algılanan Gastronomik İmajın Davranışsal Niyete Etkisinde Mutfak Deneyim Memnuniyetinin Rolü: Mersin ve Adana’da Yaşayan Yerli Halkın Bakış Açısı

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 21, no. 1, pp. 68–88

Ozan Güler, Neslihan Şimşek, Ümit Sormaz

2024 Hakemli TR DİZİN Link
Alakart Restoran Menülerinde Balık Yemeği Tercihlerine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma: Mersin Örneği (A Comparative Study on Fish Dish Preferences in A la Carte Restaurant Menus: The Case of Mersin)

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 9, no. 4, pp. 2713–2733

Ozan Güler, Neslihan Şimşek, Gürkan Akdağ, Simge Akyel Aslan

2023 Hakemli TR DİZİN 1 atıf Link
Gastronomi Çalışmalarının Türkiye deki Bilimsel Evi Neresi Kahve Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalardan Hareketle Disipliner Yapıya Yönelik Bir İnceleme (Where is the Scientific Home of Gastronomy Studies in Turkey A Study on the Disciplinary Structure Based on Research on Coffee)

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 11, no. 2, pp. 1676–1695

Neslihan Şimşek, Ozan Güler, Murat İsmet Haseki

2023 Hakemli TR DİZİN Link
Yeni Bir Dönüştürücü Turizm Trendi Olarak “Ye-Dua Et-Sev Turizmi”: Kuramsal Bir Model Önerisi

Journal of Academic Tourism Studies (JATOS), vol. Volume: 3 Issue: 2, no. Volume: 3 Issue: 2, pp. 50–65

Ozan Güler, Neslihan Şimşek

2022 Hakemli CABI, GOOGLE SCHOLAR Link
COVID-19 TEDBİRLERİ SONRASI YERLİ TURİSTLERİN TATİL TERCİHLERİ VE BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR DURUM ARAŞTIRMASI (A CASE STUDY ON HOLIDAY PREFERENCES AND EXPECTATIONS OF LOCAL TOURISTS AFTER COVID-19 MEASURES)

Journal of Gastronomy Hospitality and Travel - JOGHAT, vol. 5, no. 3, pp. 1056–1072

Anıl Kale, Ozan Güler, Neslihan Şimşek

2022 Hakemli TR DİZİN Link
Çocuklu Ailelerin Restoran Seçim Kriterleri ve Hizmet Kalitesi Algıları: Önem-Performans Analizi ile Bir Araştırma

Journal of Yaşar University, vol. 16, no. 61, pp. 170–192

Ozan Güler, Fatma Yayla, Metin Öztürk

2021 Hakemli TR DİZİN Link
Pazarlama Karmasından Hareketle Coğrafi İşaretli Ürün Algısı: Mersin Örneği

Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, vol. 5, no. 2, pp. 277–301

Ozan Güler, Metin Öztürk

2021 Hakemli Index Copernicus Link
COVID-19 Sürecinde Değişen Beslenme Alışkanlıkları: Covid-19 Hastalığını Geçiren Aileler Örnekleminde Nitel Durum Araştırması

Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 2, no. 2, pp. 67–81

Ozan Güler, Hatice Günaylı

2021 Hakemli Directory of Research Journals Indexing
Nasıl Vegan Oldum? Fenomenolojik Nitel Bir Araştırma

Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 5, no. 2, pp. 287–304

Ozan Güler, Gamze Deniz Çağlayan

2021 Hakemli TR DİZİN 3 atıf Link
Positive Psychological Impacts of Cooking During the COVID-19 Lockdown Period: A Qualitative Study

FRONTIERS IN PSYCHOLOGY, vol. 12, no. 635957, pp. 1–12

Ozan Güler, Murat İsmet Haseki

2021 Hakemli SSCI Q2 17 atıf Link
ALAKART RESTORAN MENÜLERİNDE BALIK YEMEĞİ TERCİHLERİNE YÖNELİK KARŞILAŞTIRMALI ARAŞTIRMA: MERSİN ÖRNEĞİ

JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, vol. 9, no. 4, pp. 915–936

Ozan Güler, Neslihan Şimşek, Gürkan Akdağ, Simge Akyel

2021 Hakemli TR DİZİN Link
How a group service failure at a restaurant turns into an individual dissatisfaction? A scenario-based experiment

Journal of Multidisciplinary Academic Tourism, vol. 5, no. 2, pp. 125–141

Ozan Güler, Abdulcelil Çakici

2020 Hakemli TR DİZİN Link
Do tourists’ gastronomic experiences differ within the same geographical region? A comparative study of two Mediterranean destinations

British Food Journal, vol. 120, no. 1, pp. 158–171

Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Abdulcelil Çakici, Abdulcelil Çakıcı

2018 Hakemli SCI-Expanded Q2 20 atıf Link
Bilimsel Eğitim Etkinliklerinde Algılanan Performans ile Davranışsal Niyet Arasındaki İlişkide Mesleki Kazanımın Rolü

The Journal of Academic Social Science Studies, vol. 8, no. Number: 72, pp. 521–540

Ozan Güler, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Abdulcelil Çakici, Abdulcelil Çakıcı

2018 Hakemli Directory of Open Access Journals (DOAJ) Link
Bilimsel Eğitim Etkinliklerinde Algılanan Performans, Mesleki Kazanım ve Davranışsal Niyet Arasındaki İlişki

The Journal Of Academic Social Science Studies, vol. , no. 72, pp. 521–540

Ozan Güler, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Abdulcelil Çakici

2018 Hakemli Index Copernicus Link
Perceptions of Locals towards Non Mega Sporting Events A Study of XVII Mediterranean Games in Mersin

Revista de Turism-Studii si Cercetari in Turism (Journal of Tourism – Studies and Research in Tourism), vol. 21, no. 1, pp. 9–21

Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Abdülcelil Çakıcı

2016 Hakemli EBSCO
Perceptions of locals towards non mega sporting events A study of XVII Mediterranean Games in Mersin Turkey

Revista de turism-studii si cercetari in turism, vol. 21, no. 1, pp. 9–21

Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Abdulcelil Çakici, Abdulcelıl Çakıcı, Abdulcelil...

2016 Hakemli EBSCO HOST, DOAJ Link
What Is Your Favorite Local Food Menu Application of Conjoint Analysis on the Eastern Mediterranean Cuisine of Turkey

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. 3, pp. 25–25

Ozan Güler, Sercan Benli, Gürkan Akdağ, Abdulcelil Çakici, Abdulcelil Çakıcı

2016 Hakemli ULAKBİM, Index Copernicus InternationalASOS IndexInternational Scientific IndexingGlobal Impact Fact... 7 atıf Link
Spor Organizasyonlarında Algılanan Hizmet Kalitesi ve Memnuniyet 17 AkdenizOyunlarına Katılan Sporcular Üzerine Bir Araştırma

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 12, no. 1, pp. 1–25

Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Alper Duran, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Beril Dönmez

2015 Hakemli EBSCO, Ulrich's Periodicals Directory
Hüzün Turizmi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Deneyimleri

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 3, no. 4, pp. 12–23

Kemal Birdir, Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kayaalp Yusuf

2015 Hakemli TR DİZİN
Turizmi Değiştiren 100 Yenilik

Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 290–317

Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Abdulcelil Çakici, Çakıcı Abdulcelil, Sercan Benli

2015 Hakemli EBSCO hospitalitiy, CABI 2 atıf Link
Büyük Spor Organizasyonlarında Hizmet Kalitesi 17 Akdeniz Oyunlarına Katılan Sporcuların Konaklama Hizmetlerine İlişkin Kalite Algısının Memnuniyetlerine Etkisi Perceived Service Quality and Satisfaction at Sport Organizations Case of theAthletes Participating in The 17th Mediterranean Games

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 12, no. 1, pp. 1–25

Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Alper Duran, Ali Dalgıç, Beril Dönmez, Sercan Benli

2015 Hakemli EBSCO, Ulrich's Periodicals Directory Link
Büyük Spor Organizasyonlarında Hizmet Kalitesi 17 Akdeniz Oyunlarına Katılan Sporcuların Konaklama Hizmetlerine İlişkin Kalite Algısının Memnuniyetlerine Etkisi

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 12, no. 1, pp. 1–25

Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Alper Duran, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Beril Dönmez

2015 Hakemli EBSCO, Ulrich's Periodicals Directory
Çevresel Tehdit Çevresel Bilinç ve Çevresel Tutum Çevre Odaklı Davranışı Etkiler Mi Çanakkale Sivil Toplum Kuruluşları Örneği

Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 7, no. 18, pp. 26–26

Bahattin Hamarat, Ozan Güler, Erol Duran, Murat Gümüş, Ekrem Tufan

2014 Hakemli Ebsco host 3 atıf Link
Michelin Rehberi’ndeki Restoranların Coğrafi İşaretli Yemeklerinin Gastronomik Mesajı Nedir? Instagram Paylaşımlarına Yönelik Göstergebilimsel Bir İnceleme

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 13, no. 2, pp. 1938–1957

Ozan Güler, Meryem Güp

2025 Hakemli TR DİZİN Link
Hijyen Restoranlar İçin Hala Bir Şikâyet Nedeni mi Mersin deki Alakart Restoranlara Yönelik Çevrimiçi Müşteri Şikâyetleri Üzerinden Bir Araştırma

Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, vol. 4, no. 4, pp. 3740–3753

Ozan Güler, Fatma Yayla

2020 Hakemli TR DİZİN 1 atıf Link
3. Dalga Kahvecilik Konseptinin Kendine Özgü Gastronomik Vaatleri: Kalite, Sosyal Etkileşim ve Sürdürülebilirlik (Distinctive Gastronomic Promises of Third Wave of Coffee Concept: Quality, Social Interaction and Sustainability)

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 8, no. 3, pp. 2337–2352

Ozan Güler, Simge Akyel, Sena Nakilcioğlu, Gamze Deniz Çağlayan, Alihan Kıcıman

2020 Hakemli TR DİZİN Link
Tripadvisor com da Yer Alan Restoran Şikâyetlerinin Analizi Mersin ve Hatay da Yöresel Yiyecek Sunan Restoranlara Yönelik Bir Araştırma Analysing Restaurant Complaints Available at Tripadvisor com A Study on Local Food Restaurants Located in Mersin and Hatay

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. Special 1, pp. 153–153

Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kemal Birdir

2016 Hakemli TR DİZİN 14 atıf Link
Tripadvisor com da Yer Alan Restoran Şikâyetlerinin Analizi Mersin ve Hatay da Yöresel Yiyecek Sunan Restoranlara Yönelik Bir Araştırma

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. 1, pp. 153–173

Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kemal Birdir

2016 Hakemli TR DİZİN
İşten Ayrılma Niyeti ve Aşırı Rol Yükünün Otel Çalışanlarının Sosyal Aylaklık Davranışlarına Etkisi

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 16, no. 4, pp. 515–536

Yılmaz Akgündüz, Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Serdar Sünnetçioğlu

2015 Hakemli Ulakbim, ESBCO Host, ULRICHSWEB, DOAJ, Academic Journal Database, ASOS, Araştirmax Bilimsel Yayın İn... 6 atıf Link
Turizmi Değiştiren 100 Yenilik 100 Innovations That Tronsformed Tourism

Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 290–317

Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Çakıcı Abdülcelil, Sercan Benli

2015 Hakemli TR DİZİN Link
Yeşil Bankacılık ve Yeşil Krediler Antalya daki 4 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinin Bakış Açıları Üzerine Bir Araştırma

Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 1, pp. 80–96

Ozan Güler, Ekrem Tufan

2015 Hakemli TR DİZİN 5 atıf Link
Turizmi Değiştiren 100 Yenilik 100 Innovations That Transformed Tourism Anne Mette Hjalager Çeviri

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 290–317

Ozan Güler, Abdülcelil Çakıcı, Gürkan Akdağ, Sercan Benli

2015 Hakemli EBSCO - Hospitality & Tourism Complete,Leisure Recreation and Tourism Abstracts,TÜBİTAK - ULAKBİM So... Link
Hüzün Turizmi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Deneyimleri Dark Tourism The Experiences of Foreign Tourists Visiting the Gallipoli Peninsula Historical National Park

Journal of Tourism and Gastronmy Studies (JOTAGS), vol. 3, no. 4, pp. 12–23

Kemal Birdir, Ali Dalgıç, Ozan Güler, Kayaalp Yusuf

2015 Hakemli TR DİZİN Link
Michelin Rehberi’ndeki Restoranların Coğrafi İşaretli Yemeklerinin Gastronomik Mesajı Nedir? Instagram Paylaşımlarına Yönelik Göstergebilimsel Bir İnceleme

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. , no. , pp. 1938–1958

Ozan Güler, Meryem Güp

2025 Link