Arş. Gör. Dr. NESLİHAN ŞİMŞEK
- Yöksis ID 248509
- Researcher ID R-8749-2017
- ORCID ID 0000-0002-3492-3757
- Scopus ID 58812419800
- Scholar ID ZMXQiJ4AAAAJ
- E-posta neslihansimsek@mersin.edu.tr
- Dahili Telefon 17621
Birim
TURİZM FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
ÜAK Temel Alan Bilgisi
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Turizm
Son 5 Makale
Türkiye’de Sosyal Medya Örnekleminde Gerçekleştirilen Gastronomi Araştırmaları Üzerine Sistematik Bir Derleme
Journal of Applied Tourism Research, vol. 6, no. 1, pp. 54–76 Link 2025
Türkiye’yi Ziyaret Eden Polonyalı Turistlerin Unutulmaz Gastronomi Turizmi Deneyimleri
Journal of Travel and Tourism Research, vol. 25, no. 25, pp. 237–260 Link 2024
Algılanan Gastronomik İmajın Davranışsal Niyete Etkisinde Mutfak Deneyim Memnuniyetinin Rolü: Mersin ve Adana’da Yaşayan Yerli Halkın Bakış Açısı
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 21, no. 1, pp. 68–88 Link 2024
Understanding consumers' emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, vol. 35, no. 100688, pp. 100868–10 Link 2024
Alakart Restoran Menülerinde Balık Yemeği Tercihlerine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma: Mersin Örneği (A Comparative Study on Fish Dish Preferences in A la Carte Restaurant Menus: The Case of Mersin)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 9, no. 4, pp. 2713–2733 Link 2023
Journal of Applied Tourism Research, vol. 6, no. 1, pp. 54–76 Link 2025
Türkiye’yi Ziyaret Eden Polonyalı Turistlerin Unutulmaz Gastronomi Turizmi Deneyimleri
Journal of Travel and Tourism Research, vol. 25, no. 25, pp. 237–260 Link 2024
Algılanan Gastronomik İmajın Davranışsal Niyete Etkisinde Mutfak Deneyim Memnuniyetinin Rolü: Mersin ve Adana’da Yaşayan Yerli Halkın Bakış Açısı
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 21, no. 1, pp. 68–88 Link 2024
Understanding consumers' emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, vol. 35, no. 100688, pp. 100868–10 Link 2024
Alakart Restoran Menülerinde Balık Yemeği Tercihlerine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma: Mersin Örneği (A Comparative Study on Fish Dish Preferences in A la Carte Restaurant Menus: The Case of Mersin)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 9, no. 4, pp. 2713–2733 Link 2023
Son 5 Bildiri
What do Turkish Airlines’ in-flight meal visuals whisper about Turkish culinary culture?A semiotic Approach
The 6th Conference on Managing Tourism Across Continents – Tourism for a better World(MTCON’25) April 30 – May 3, 2025 (30.04.2025 - 03.05.2025) Link 2025
Amaçtan Yönteme, Teoriden Paydaşa: Yerli Literatürde Doğa Turizminin Analizi (2015-2025)
25. Ulusal Turizm Kongresi (25.09.2025 - 27.09.2025) Link 2025
Genişletilmiş Benlik Perspektifinden Hareketle Mutfak Tezgahından Bilim Sofrasına Geçişe Yüklenen Anlam: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Öğrencileri Örneği
24. Ulusal Turizm Kongresİ (19.09.2024 - 21.09.2024) Link 2024
POLONYALI TURİSTLERİN UNUTULMAZ GASTRONOMİ TURİZMİ DENEYİMLERİ
VIII. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (17.10.2024 - ) Link 2024
Restoran Tercihinde Etnosentrizm Algısına Yönelik Bir Ölçek Uyarlama Çalışması
23. Ulusal Turizm Kongresi "Turizm Eğitimi" (13.10.2023 - 15.10.2023) Link 2023
The 6th Conference on Managing Tourism Across Continents – Tourism for a better World(MTCON’25) April 30 – May 3, 2025 (30.04.2025 - 03.05.2025) Link 2025
Amaçtan Yönteme, Teoriden Paydaşa: Yerli Literatürde Doğa Turizminin Analizi (2015-2025)
25. Ulusal Turizm Kongresi (25.09.2025 - 27.09.2025) Link 2025
Genişletilmiş Benlik Perspektifinden Hareketle Mutfak Tezgahından Bilim Sofrasına Geçişe Yüklenen Anlam: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Öğrencileri Örneği
24. Ulusal Turizm Kongresİ (19.09.2024 - 21.09.2024) Link 2024
POLONYALI TURİSTLERİN UNUTULMAZ GASTRONOMİ TURİZMİ DENEYİMLERİ
VIII. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (17.10.2024 - ) Link 2024
Restoran Tercihinde Etnosentrizm Algısına Yönelik Bir Ölçek Uyarlama Çalışması
23. Ulusal Turizm Kongresi "Turizm Eğitimi" (13.10.2023 - 15.10.2023) Link 2023