
Dr. Öğr. Üyesi GÜLSER YAVUZ
- Yöksis ID 123301
- Researcher ID
- ORCID ID 0000-0001-9740-9045
- Scopus ID 57878519100
- Scholar ID fOxydNcAAAAJ
- E-posta gulser@mersin.edu.tr
- Dahili Telefon +90 324 361 00 01 - 13986
Birim
TURİZM FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
ÜAK Temel Alan Bilgisi
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Turizm
Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Son 5 Makale
Türkiye’deki Şeflerin Bakış Açısıyla Gastronomi Etkinliklerinin Değerlendirilmesi
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 20, no. 3, pp. 368–388 Link 2023
Esnaf Lokantacılığı ve Van İlinde Esnaf Lokantaları Üzerine Bir Araştırma
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 6, no. 2, pp. 196–224 Link 2023
Gastronomide Andragoji ve Andragojik Perspektifte Mutfak Uygulama Eğitimleri Üzerine Mersin İlinde Bir Alan Araştırması
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 4, no. , pp. 18–33 Link 2023
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ KAPSAMINDA MERSİN MUTFAĞINA ÖZGÜ YÖRESEL TATLILARIN STANDART REÇETELERİNİN VE KABUL EDİLEBİLİRLİĞİNİN BELİRLENMESİ
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, vol. 13, no. İhtisaslaşma, pp. 42–61 Link 2023
Slow Food ve Slow Fashion: Sürdürülebilir Yaşamın Yeni Trendleri
Art-e Sanat Dergisi, vol. 16, no. 31, pp. 538–559 Link 2023
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 20, no. 3, pp. 368–388 Link 2023
Esnaf Lokantacılığı ve Van İlinde Esnaf Lokantaları Üzerine Bir Araştırma
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 6, no. 2, pp. 196–224 Link 2023
Gastronomide Andragoji ve Andragojik Perspektifte Mutfak Uygulama Eğitimleri Üzerine Mersin İlinde Bir Alan Araştırması
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 4, no. , pp. 18–33 Link 2023
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ KAPSAMINDA MERSİN MUTFAĞINA ÖZGÜ YÖRESEL TATLILARIN STANDART REÇETELERİNİN VE KABUL EDİLEBİLİRLİĞİNİN BELİRLENMESİ
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, vol. 13, no. İhtisaslaşma, pp. 42–61 Link 2023
Slow Food ve Slow Fashion: Sürdürülebilir Yaşamın Yeni Trendleri
Art-e Sanat Dergisi, vol. 16, no. 31, pp. 538–559 Link 2023
Son 5 Bildiri
FROM PAST TO PRESENT: STREET FLAVORS OF MERSİN AND ADANA
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (17.10.2024 - 20.10.2024) Link 2024
COVİD 19 Pandemi Döneminde Yerli Turistlerin Kış Tatili Deneyimi: Erciyes Kayak Merkezi’nde Bir Araştırma
22. Ulusal Turizm Kongresi (27.10.2022 - 29.10.2022) 2022
Türkiye’de Gastronomi Müzelerinin ve Web Site İçeriklerinin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma
The Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON’21) (01.04.2021 - 03.04.2021) Link 2021
Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
3. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2019) (26.09.2019 - 28.09.2019) 2019
Gastronomi Temalı Festivaller ve Alaçatı Ot Festivali’nde Stant Açan Yerel Halk Üzerine Bir Araştırma
VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu (19.04.2019 - 20.04.2019) 2019
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (17.10.2024 - 20.10.2024) Link 2024
COVİD 19 Pandemi Döneminde Yerli Turistlerin Kış Tatili Deneyimi: Erciyes Kayak Merkezi’nde Bir Araştırma
22. Ulusal Turizm Kongresi (27.10.2022 - 29.10.2022) 2022
Türkiye’de Gastronomi Müzelerinin ve Web Site İçeriklerinin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma
The Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON’21) (01.04.2021 - 03.04.2021) Link 2021
Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
3. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2019) (26.09.2019 - 28.09.2019) 2019
Gastronomi Temalı Festivaller ve Alaçatı Ot Festivali’nde Stant Açan Yerel Halk Üzerine Bir Araştırma
VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu (19.04.2019 - 20.04.2019) 2019