Arş. Gör. NESLİHAN ŞİMŞEK
- Yöksis ID 248509
- Researcher ID R-8749-2017
- ORCID ID 0000-0002-3492-3757
- Scopus ID 58812419800
- Scholar ID ZMXQiJ4AAAAJ
Birim
TURİZM FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
ÜAK Temel Alan Bilgisi
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Turizm
Son 5 Makale
Algılanan Gastronomik İmajın Davranışsal Niyete Etkisinde Mutfak Deneyim Memnuniyetinin Rolü: Mersin ve Adana’da Yaşayan Yerli Halkın Bakış Açısı
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 21, no. 1, pp. 68–88 Link 2024
Understanding consumers' emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, vol. 35, no. 100688, pp. 100868–10 Link 2024
Gastronomi Çalışmalarının Türkiye’deki Bilimsel Evi Neresi? Kahve Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalardan Hareketle Disipliner Yapıya Yönelik Bir İnceleme
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 11, no. 2, pp. 1676–1695 Link 2023
Alakart Restoran Menülerinde Balık Yemeği Tercihlerine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma: Mersin Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 9, no. 4, pp. 2713–2733 Link 2023
COVID-19 Pandemi Sürecinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Tüketimi: Yükleme Kuramı Temelinde Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 10, no. 3, pp. 2689–2712 Link 2022
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 21, no. 1, pp. 68–88 Link 2024
Understanding consumers' emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, vol. 35, no. 100688, pp. 100868–10 Link 2024
Gastronomi Çalışmalarının Türkiye’deki Bilimsel Evi Neresi? Kahve Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalardan Hareketle Disipliner Yapıya Yönelik Bir İnceleme
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 11, no. 2, pp. 1676–1695 Link 2023
Alakart Restoran Menülerinde Balık Yemeği Tercihlerine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma: Mersin Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 9, no. 4, pp. 2713–2733 Link 2023
COVID-19 Pandemi Sürecinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Tüketimi: Yükleme Kuramı Temelinde Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 10, no. 3, pp. 2689–2712 Link 2022
Son 5 Bildiri
GENİŞLETİLMİŞ BENLİK PERSPEKTİFİNDEN HAREKETLE MUTFAK TEZGÂHINDAN BİLİM SOFRASINA GEÇİŞE YÜKLENEN ANLAM: GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖRNEĞİ
24. Ulusal Turizm Kongresi (19.09.2021 - ) Link 2024
Restoran Tercihinde Etnosentrizm Algısına Yönelik Bir Ölçek Uyarlama Çalışması
23. Ulusal Turizm Kongresi "Turizm Eğitimi" (13.10.2023 - 15.10.2023) Link 2023
Aktar ve Tüketici Beyanlarına Göre Covid-19 Sürecinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Tüketimi
International Anatolian Congress on Medicinal and Aromatic Plants (16.11.2021 - 18.11.2021) Link 2021
İstanbul’da Düzenlenen Yiyecek İçecek Turlarının Viator Web Sitesi Üzerinden İncelenmesi
20. Ulusal Turizm Kongresi (16.10.2019 - 19.10.2019) Link 2019
Bireylerin Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar: ”Comfort Food” İçin Türkçe Terim Önerisi
4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu (19.07.2018 - 21.07.2018) Link 2018
24. Ulusal Turizm Kongresi (19.09.2021 - ) Link 2024
Restoran Tercihinde Etnosentrizm Algısına Yönelik Bir Ölçek Uyarlama Çalışması
23. Ulusal Turizm Kongresi "Turizm Eğitimi" (13.10.2023 - 15.10.2023) Link 2023
Aktar ve Tüketici Beyanlarına Göre Covid-19 Sürecinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Tüketimi
International Anatolian Congress on Medicinal and Aromatic Plants (16.11.2021 - 18.11.2021) Link 2021
İstanbul’da Düzenlenen Yiyecek İçecek Turlarının Viator Web Sitesi Üzerinden İncelenmesi
20. Ulusal Turizm Kongresi (16.10.2019 - 19.10.2019) Link 2019
Bireylerin Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar: ”Comfort Food” İçin Türkçe Terim Önerisi
4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu (19.07.2018 - 21.07.2018) Link 2018