KORE MUTFAĞI-TÜRK MUTFAĞI FÜZYON MUTFAK ÇALIŞMALARI: KARALAHANADAN KIMCHI (KİMÇİ) YAPIMI

6. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ (23.08.2024 - 25.08.2024)

Serpil Yalım Kaya, Esra Şahin

2024 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
TRABZON’DA YETİŞKİN BİREYLERDE OBEZİTE DURUMUNUN ARAŞTIRILMASI

6. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ (23.08.2024 - 25.08.2024)

Esra Şahin, Serpil Yalım Kaya

2024 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
FERMANTE KOMBU ÇAYI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

INTERNATIONAL TEA CONGRESS industrial, cultural and economic dimensions (13.05.2022 - 15.05.2022)

Serpil Yalım Kaya, Deniz Canlı

2022 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
SOFRALIK İTHAL MUZ İLE ANAMUR MUZUNUN ÖZELLİKLERİ VE MUZ DİLİMLERİNE JÖLENİN ETKİSİ

4. ULUSLARARASI 23 NİSAN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ (23.04.2022 - 24.04.2022)

Serpil Yalım Kaya, Onur Can

2022 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
MEYVE SALATALARINDA İTHAL MUZ YERİNE ANAMUR MUZUNUN KULLANILMA İMKANI

4. ULUSLARARASI 23 NİSAN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ (23.04.2022 - 24.04.2022)

Serpil Yalım Kaya, Onur Can

2022 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
ÜZÜM PEKMEZLİ KOMBU ÇAYININ DUYUSAL ANALİZİ

Anadolu Uluslararası Üzüm Kongresi (09.03.2022 - )

Serpil Yalım Kaya, Deniz Canlı

2022 Özet bildiri Sözlü Sunum Link
AHLAT PEKMEZLİ FERMENTE KOMBU ÇAYI

INTERNATIONAL TEA CONGRESS industrial, cultural and economic dimensions (13.05.2022 - 15.05.2022)

Serpil Yalım Kaya, Deniz Canlı

2022 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
Türkçe: Hazır, Hızır, Hamur: Makarna mı? Noodle mı?

2. ULUSLARARASI AKDENİZ SEMPOZYUMU (23.05.2019 - 25.05.2019)

Serpil Yalım Kaya, Fatma Şahmurat, Sevcan İlhan

2019 Özet bildiri Sözlü Sunum Link
MERSİN SARIKEÇİLİ YÖRÜKLERİ’NİN ÇADIR DİKİMİNDE YEMEK KÜLTÜRÜ

2. ULUSLARARASI AKDENİZ SEMPOZYUMU (23.05.2019 - 25.05.2019)

Serpil Yalım Kaya, Nurcan Bektarım

2019 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
Biri Ulusal Diğeri Uluslararası İki Gıda Dergisinin Duyusal Analiz Acısından İncelenmesi

VIII. ULUSAL IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU (19.04.2019 - 20.04.2019)

Onur Can, Serpil Yalım Kaya

2019 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
BOYNUİNCELİ YÖRÜKLERİNDE YEMEK KÜLTÜRÜ

3. Uluslar arası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (26.09.2019 - 28.09.2019)

Nurcan Bektarım, Serpil Yalım Kaya, Döndü Can

2019 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
YERLİ VE İTHAL MUZUN MEYVELİ YAŞ PASTANIN DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ

3. Uluslar arası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, (26.09.2019 - 28.09.2019)

Serpil Yalım Kaya, Onur Can, Cevat Ercik

2019 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
Sarı Kantaron Bitkisinin Mutfakta Kullanılma Potansiyeli

1. Uluslararası Akdeniz Sempozyumu (01.11.2018 - 03.11.2018)

Serpil Yalım Kaya, Onur Can

2018 Tam metin bildiri Sözlü Sunum
Konfor Gıda Tüketimi: Mersin’den Örnekler

4.Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu (19.07.2018 - 21.07.2018)

Neslihan Şimşek, Abdulcelil Çakici, Serpil Yalım Kaya, Abdulcelil Çakıcı, Serpil Yalım Kaya

2018 Özet bildiri Sözlü Sunum
Keçiboynuzu Meyvesi Diyet Lifinin Özellikleri ve Kullanım Alanları

International Erdemli Symposium (19.04.2018 - 21.04.2018)

Serpil Yalım Kaya

2018 Tam metin bildiri Poster
Peyniraltı Suyu Tozunun Poğaçanın Duyusal Kalitesine Etkisi

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (28.11.2018 - 30.11.2018)

Serpil Yalım Kaya, Ali İhsan Uygun, Sedat Sayar, Seher Serin

2018 Tam metin bildiri Sözlü Sunum
Kantin Çalışanlarına Göre İlköğretim Öğrencilerinin Okul Kantininden Tüketim Tercihleri: Adana ve Mersin’de Bir İnceleme

The Second International Congress on Future of Tourism Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (27.09.2018 - 29.09.2018)

Serpil Yalım Kaya, Elanur Şahin, Ayşenur Duymaz, Neslihan Şimşek

2018 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
Pektin Üretiminde Turunçgil Deposu Mersinin Potansiyeli

International Erdemli Symposium (19.04.2018 - 21.04.2018)

Serpil Yalım Kaya

2018 Özet bildiri Poster
Akdeniz Defnesi ve Ürünlerinin Gıda Olarak Kullanımı

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (28.11.2018 - 30.11.2018)

Serpil Yalım Kaya

2018 Tam metin bildiri Sözlü Sunum
Anti Obesity and Anti Diabetic Effects of Widely Species Widely Used in Turkish Culinary

1. International Food and Medicine Congress (24.05.2018 - 27.05.2018)

Fatma Şahmurat, Serpil Yalım Kaya

2018 Özet bildiri Poster Link
Bireylerin Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar: ”Comfort Food” İçin Türkçe Terim Önerisi

4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu (19.07.2018 - 21.07.2018)

Serpil Yalım Kaya, Neslihan Şimşek

2018 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
Kızılcık Meyvesi, Bileşim Özellikleri ve Kullanım Alanları

1. Uluslararası Akdeniz Sempozyumu (01.11.2018 - 03.11.2018)

Serpil Yalım Kaya, Deniz Canlı

2018 Tam metin bildiri Sözlü Sunum
Turunçgil Meyvelerinin Flavonoid Bileşimi, Ürünlerinde Acılık Sorunu ve Çözümü

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (28.11.2018 - 30.11.2018)

Serpil Yalım Kaya

2018 Tam metin bildiri Sözlü Sunum
”Comfort Food” Rahatlatan ya da Favori Gıdalar Üzerine Bir Derleme

Gastronomi Zirvesi (22.03.2018 - 25.03.2018)

Neslihan Şimşek, Serpil Yalım Kaya

2018 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
Peyniraltı Suyunun Özellikleri, Ürünleri ve Unlu Mamullerde Kullanımı

International Erdemli Symposium (19.04.2018 - 21.04.2018)

Serpil Yalım Kaya

2018 Özet bildiri Poster
KEÇİBOYNUZU MEYVE ÖZÜTÜNÜN ŞEKER BİLEŞİMİ VE DERİŞİMİNE ÖZÜTLEME KOŞULLARININETKİSİ

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGİD) (26.10.2017 - 28.10.2017)

Serpil Yalım Kaya, Yüksel Özdemir

2017 Özet bildiri Poster Link
The Effect of Using Whey Powders as a Fat Replacer on the Rheological Properties of Pogaca Dough

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017). (25.10.2017 - 27.10.2017)

Serpil Yalım Kaya, Seher Serin, Sedat Sayar

2017 Özet bildiri Poster Link
The Effect of Using Whey Powder as a FatReplacer on the Reological Properties of Pogaca Dough

2ndInternational Mediterranean Science and Engineering Congress (25.10.2017 - 27.10.2017)

Serpil Yalım Kaya, Seher Serin, Sedat Sayar

2017 Özet bildiri Poster
Gıda İşleme ve Gıda Servisi Konularında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyeni Konusunda Bilgi Düzeyleri

The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (28.09.2017 - 30.09.2017)

Serpil Yalım Kaya, Sercan Benli, Ali İhsan Uygun, İsmail Erol

2017 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
YAĞ İKAMESİ OLARAK PEYNİRALTI SUYU TOZU KULLANIMININPOĞAÇANIN YUMUŞAKLIĞINA ETKİSİ

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi (26.10.2017 - 28.10.2017)

Serpil Yalım Kaya, Sedat Sayar, Seher Serin, Ali İhsan Uygun

2017 Özet bildiri Poster Link
GELENEKSEL TESPİH (STYRAX OFFİCİNALİS) ÇİÇEĞİ REÇELİ

İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi (TARGİD) (26.10.2017 - 28.10.2017)

Serpil Yalım Kaya

2017 Özet bildiri Poster Link
İPEK YOLU ÜLKELERİNDE KAHVE TEKNİKLERİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ ULUSAL KAHVE SEMPOZYUMU (03.02.2023 - 03.02.2023)

Serpil Yalım Kaya, Zeynep Aslıgül Sarı

2023 Tam metin bildiri Sözlü Sunum Link
Keçiboynuzu meyve özütünün çözünür kurumadde ve filtrat verimine meyvenin su tutma kapasitesine etkisi

6. Gıda Kongresi. Antalya (06.11.2009 - 08.11.2009)

Serpil Yalım Kaya, Yüksel Özdemir

2009 Tam metin bildiri Sunum Bilgisi Yok
Akdeniz bölgesinde yetişen keçiboynuzu meyvesinin endüstriyel ürünlere dönüştürülme potansiyeli

Mersin Sempozyumu (17.11.2008 - 19.11.2008)

Serpil Yalım Kaya, Yüksel Özdemir

2008 Tam metin bildiri Sunum Bilgisi Yok
Diğer kategoride bildiri bulunamadı!