FARKLI YÖNLERİYLE ÜZÜM ÇALIŞMALARI
Bölüm: ÜZÜM PEKMEZLİ KOMBU ÇAYININ DUYUSAL ANALİZİ, Sayfa: 73–93
YALIM KAYA SERPİL, CANLI DENİZ
2022 Bilimsel Kitap 978-625-8377-15-6 Link
ANADOLU İPEK YOLU KÜLTÜREL MİRASLARI II
Bölüm: İPEK YOLU’NDA KAHVE, ÇAY VE ŞEKER, Sayfa: 217–230
YALIM KAYA SERPİL, SARI Zeynep Aslıgül
2022 Bilimsel Kitap 978-625-433-820-5
ANADOLU İPEK YOLU KÜLTÜREL MİRASLARI II
Bölüm: İPEK YOLU’NDA ERİŞTE VE MAKARNANIN SERÜVENİ, Sayfa: 233–252
YALIM KAYA SERPİL, SARI Zeynep Aslıgül
2022 Bilimsel Kitap 978-625-433-820-5
TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ
Bölüm: Gıda Neofobisi, Glokalleşme, Konfor Gıda, Yörük mutfağı, Sayfa: 1–1
YALIM KAYA SERPİL
2022 Ansiklopedi Maddesi 978-605- 254-551-5 Link
Akdeniz ipek Yolu Kültürel Miras -1
Bölüm: İpek Yolu Baharatları, Sayfa: 133–164
YALIM KAYA SERPİL
2021 Bilimsel Kitap 978-825-7482-02-7
Sarıkeçili ve Boynuinceli Yörükleri’xxnin Mutfak KültürüMersin’de yaşayan yerleşik ve konargöçer yörüklerin mutfak kültürü üzerine bir araştırma
Bölüm: , Sayfa: –
YALIM KAYA SERPİL,bektarım nurcan
2020 Bilimsel Kitap 978-620-2-92327-9 Link
Keçiboynuzu Meyvesinden Yüksek Saflıkta Şeker Şurubu Üretimi
Bölüm: , Sayfa: –
YALIM KAYA SERPİL
2019 Bilimsel Kitap 978-613-9-91519-4 Link