Uluslararası kategoride proje bulunamadı!
PEYNİR ALTI SUYU ÜRÜNLERİNİN POĞAÇA ÜRETİMİNDE KULLANIMI
PEYNİR ALTI SUYU ÜRÜNLERİNİN POĞAÇA ÜRETİMİNDE KULLANIMININ HANGİ ÇEŞİT VE ORANLAR İÇİN UYGUN OLACAĞI ARAŞTIRILMAKTADIR
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 12.12.2016 – SERPİL YALIM KAYA, SEDAT SAYAR
Gastronomide Füzyon Mutfak Denemesi: Yöresel Pekmezli Kombu Çayı
Yöresel Pekmezli Kombu Çayı
25.10.2021 – 28.09.2022 DENİZ CANLI, SERPİL YALIM KAYA
Türk Mutfağında İthal Muz Yerine Anamur Muzunun Kullanım Olanakları
Dünyada üretim, ithalat ve ihracat miktarı yönünden ilk beş meyve içinde yer alan muz, tropik ve subtropik iklimde yetişen bir meyvedir. Türkiye’de muz tüketimi ortalama 400 bin tondur. Muz, hem sofralık hem de endüstriyel hammadde olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde muz meyvesinin tüketiminin sadece 50’si yurtiçi üretimle karşılanmakta olup geri kalan 50’lik kısım ise ithalat ile karşılanmaktadır. Gıda sektöründe Anamur muzuna göre daha büyük olan ithal muz işlem süresi, ilk izlenimdeki albenisi ve yıllardır oluşan alışkanlıkla yüksek fiyatına rağmen Anamur muzuna tercih edilmektedir. Anamur muzunun lezzeti, aroması her zaman ithal muzuna göre üstün bulunmasına karşın sektörde muzu kesme, süsleme gibi işlem süresindeki artışın yerli muzun kullanımında bir kısıtlama olduğu düşünülmektedir. Yapılacak bu çalışmada, yerli muzun hem endüstriyel açıdan hem de Türk mutfağındaki kullanımının artırılması ve dolayısı ile muz ithalatından döviz kaybının azaltılması için ithal muz yerine Anamur muzunun kullanımının araştırılması amaçlanmıştır.
22.11.2019 – 24.05.2022 SERPİL YALIM KAYA, ONUR CAN
Türkiye’de Bireylerin Stres, Üzüntü, Sıkıntı Anında Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdalar
Türkiye’de Bireylerin Stres, Üzüntü, Sıkıntı Anında Rahatlamak ve İyi Hissetmek İçin Tükettikleri Gıdaların araştırılması
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 02.01.2018 – 12.11.2019 SERPİL YALIM KAYA, NESLİHAN ŞİMŞEK
Keçiboynuzu Meyvesinden Yüksek Saflıkta Şeker Şurubu Üretimi
gıda
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 03.07.2007 – 03.07.2008 YÜKSEL ÖZDEMİR, SERPİL YALIM KAYA
Akdeniz bölgesinde yetişen Portakal ve Greypfrut meyvelerinde Hesperedin neohesperedin naringin narirutin gibi flavonon glikozidlerin düzeylerinin belirlenmesi
gıda
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 27.12.2002 – 27.12.2005 YÜKSEL ÖZDEMİR, SERPİL YALIM KAYA