Dr. Öğr. Üyesi SERPİL YALIM KAYA
- Yöksis ID 137768
- Researcher ID T-2261-2018
- ORCID ID 0000-0002-4762-596X
- Scopus ID
- Scholar ID DZOGAP8AAAAJ&hl=tr
- E-posta syalim@mersin.edu.tr
- Dahili Telefon +90 324 361 00 01 - 13997
Birim
TURİZM FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
ÜAK Temel Alan Bilgisi
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Gıda Teknolojileri, Fonksiyonel Gıdalar, Gıda ve Beslenme Bilimi
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Gıda Teknolojileri, Fonksiyonel Gıdalar, Gıda ve Beslenme Bilimi
Son 5 Makale
Physical, textural, and sensory evaluation
of cakes with carob molasses pulp
Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy, vol. 2, no. 2, pp. 159–168 Link 2024
Enhancement of semolina pasta with carob molasses pulp
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES, vol. 42, no. 2, pp. 109–117 Link 2024
Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarında Yemek Yeme İştahı ve Yemek Sonrası Suçluluk Hissi: Trabzon’da Bir Araştırma
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 4, no. , pp. 68–77 Link 2023
Preference for Turkish ethnic foods in the USA
Journal of Ethnic Foods, vol. 10, no. 3, pp. 1–6 Link 2023
Optimization of Sugar Extraction From Carob Pods
CHEMISTRY AFRICA-A JOURNAL OF THE TUNISIAN CHEMICAL SOCIETY, vol. 5, no. 5, pp. 1573–1587 Link 2022
Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy, vol. 2, no. 2, pp. 159–168 Link 2024
Enhancement of semolina pasta with carob molasses pulp
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES, vol. 42, no. 2, pp. 109–117 Link 2024
Pozitif ve Negatif Duygu Durumlarında Yemek Yeme İştahı ve Yemek Sonrası Suçluluk Hissi: Trabzon’da Bir Araştırma
Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 4, no. , pp. 68–77 Link 2023
Preference for Turkish ethnic foods in the USA
Journal of Ethnic Foods, vol. 10, no. 3, pp. 1–6 Link 2023
Optimization of Sugar Extraction From Carob Pods
CHEMISTRY AFRICA-A JOURNAL OF THE TUNISIAN CHEMICAL SOCIETY, vol. 5, no. 5, pp. 1573–1587 Link 2022
Son 5 Bildiri
KORE MUTFAĞI-TÜRK MUTFAĞI FÜZYON MUTFAK ÇALIŞMALARI:
KARALAHANADAN KIMCHI (KİMÇİ) YAPIMI
6. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ (23.08.2024 - 25.08.2024) Link 2024
TRABZON’DA YETİŞKİN BİREYLERDE OBEZİTE DURUMUNUN ARAŞTIRILMASI
6. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ (23.08.2024 - 25.08.2024) Link 2024
İPEK YOLU ÜLKELERİNDE KAHVE TEKNİKLERİ
TOROS ÜNİVERSİTESİ ULUSAL KAHVE SEMPOZYUMU (03.02.2023 - 03.02.2023) Link 2023
FERMANTE KOMBU ÇAYI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
INTERNATIONAL TEA CONGRESS industrial, cultural and economic dimensions (13.05.2022 - 15.05.2022) Link 2022
SOFRALIK İTHAL MUZ İLE ANAMUR MUZUNUN ÖZELLİKLERİ VE MUZ DİLİMLERİNE JÖLENİN ETKİSİ
4. ULUSLARARASI 23 NİSAN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ (23.04.2022 - 24.04.2022) Link 2022
6. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ (23.08.2024 - 25.08.2024) Link 2024
TRABZON’DA YETİŞKİN BİREYLERDE OBEZİTE DURUMUNUN ARAŞTIRILMASI
6. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ (23.08.2024 - 25.08.2024) Link 2024
İPEK YOLU ÜLKELERİNDE KAHVE TEKNİKLERİ
TOROS ÜNİVERSİTESİ ULUSAL KAHVE SEMPOZYUMU (03.02.2023 - 03.02.2023) Link 2023
FERMANTE KOMBU ÇAYI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
INTERNATIONAL TEA CONGRESS industrial, cultural and economic dimensions (13.05.2022 - 15.05.2022) Link 2022
SOFRALIK İTHAL MUZ İLE ANAMUR MUZUNUN ÖZELLİKLERİ VE MUZ DİLİMLERİNE JÖLENİN ETKİSİ
4. ULUSLARARASI 23 NİSAN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ (23.04.2022 - 24.04.2022) Link 2022