Muğla Mutfak Kültürünün Geçiş Dönemleri Perspektifinden İncelenmesi

Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, vol. 6, no. 2, pp. 98–118

Serkan Çiftci, Gürkan Akdağ

2024 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
Şarap Rotalarının Niteliksel Karşılaştırılması: Trakya Bağ Rotası ve Urla Bağ Yolu Örneği

Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, vol. 6, no. 1, pp. 17–32

Ece Edil Akman, Gürkan Akdağ

2024 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
Self Servis Kahve İşletmelerinde Algılanan Müşteri Deneyimi ve Tekrar Ziyaret Düşüncesi

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 12, no. 2, pp. 817–834

Fatih Bayhan, Gürkan Akdağ

2024 Hakemli TR DİZİN Link
Understanding consumers' emotional responses towards extreme foodporn contents in social media: Case of whole oven baked camel

INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE, vol. 35, no. 100688, pp. 100868–10

Ozan Güler, Neslihan Şimşek, Gürkan Akdağ, Salim Okan Gündoğdu, Salim Okan Gündoğdu, Samet Ziya Akçay

2024 Hakemli SCI-Expanded Q2 Link
Kırsal Turizm Alanlarının Gastronomik Ürün Haritası: Doğu Akdeniz Örneği

Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, vol. 5, no. 1, pp. 26–48

İsmail Erol, Gürkan Akdağ

2023 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
HATAY İLİNİN GASTRONOMİ TURİZM POTANSİYELİNİN SWOT ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ

Gastroia: Gastronomi ve Seyahat Araştırmaları Dergisi, vol. 7, no. 1, pp. 95–107

Hilal Öz, Ümit Sormaz, Hatice Ferhan Nizamlıoğlu, Gürkan Akdağ

2023 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
Alakart Restoran Menülerinde Balık Yemeği Tercihlerine Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma: Mersin Örneği

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 9, no. 4, pp. 2713–2733

Ozan Güler, Neslihan Şimşek, Gürkan Akdağ, Simge Akyel Aslan

2023 Hakemli TR DİZİN 1 atıf Link
Yeşil Restoran Uygulamalarının Müşterilerin Memnuniyetleri ve Davranışsal Niyetleri Üzerindeki Etkisi: İstanbul İlinde Bir Uygulama

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 10, no. 3, pp. 2237–2255

Melih Hilaloğulları, Gürkan Akdağ, Meral Üzülmez

2022 Hakemli TR DİZİN Link
SURİYELİ SIĞINMACILARIN DEĞİŞEN MUTFAK KÜLTÜRÜ: MERSİN, GAZİANTEP VE KİLİS ÖRNEĞİ

Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online), vol. 5, no. 3, pp. 971–986

Yusuf Kara, Gürkan Akdağ

2022 Hakemli TR DİZİN Link
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları: Üniversitelerde Bir Araştırma

Turizm ve Araştırma Dergisi, vol. 10, no. 1, pp. 31–46

Yılmaz Akgündüz, Gürkan Akdağ, Ezgi Güneş

2021 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
A comparative analysis on the hedonic consumption and lifestyle of voluntary simplicity behaviors of gastronomy tourists

Journal of multidisciplinary academic tourism, vol. 6, no. 1, pp. 47–60

Gürkan Akdağ, Şule Demir

2021 Hakemli TR DİZİN 2 atıf Link
ÇİFTLİK TURİZMİ UYGULAMALARININ PERMAKÜLTÜR GÖNÜLLÜLERİNİN MOTİVASYONLARINA ETKİSİ

Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, vol. 5, no. 2, pp. 359–387

Gürkan Akdağ, Şerife Cicik

2021 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
ALAKART RESTORAN MENÜLERİNDE BALIK YEMEĞİ TERCİHLERİNE YÖNELİK KARŞILAŞTIRMALI ARAŞTIRMA: MERSİN ÖRNEĞİ

JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, vol. 9, no. 4, pp. 915–936

Ozan Güler, Neslihan Şimşek, Gürkan Akdağ, Simge Akyel

2021 Hakemli TR DİZİN Link
Analysis of Motivations of Foreign Tourists Behind Their Choice of Turkish Cuisine Based on Their Neophobic and Neophilic Tendencies: A Research in Istanbul

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, vol. 17, no. 3, pp. 540–552

Meral Üzülmez, Gürkan Akdağ

2020 Hakemli TR DİZİN 1 atıf Link
Seyahat Acentası Çalışanlarının Cam Tavan Sendromu Algılamaları: Ege Bölgesi Seyahat Acentalarında Bir Uygulama1 (Glass Ceiling Syndrome Perceptions of Travel Agency Employees: An Application in the Aegean Region Travel Agencies)

Journal of Business Research - Turk, vol. 12, no. 3, pp. 2540–2654

Gürkan Akdağ, Umut Haydar Üçyıldız

2020 Hakemli TR DİZİN Link
Gastronomi Turizminde Yeni Tur Rotaları: 3 A (Adana-Antep-Antakya) Lezzet Bölgesi Örneği

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 8, no. 4, pp. 51–63

Meral Üzülmez, Gürkan Akdağ

2020 Hakemli TR DİZİN 1 atıf Link
İş Yerinde Cinsel Taciz ile İş Doyumu ve İşten Ayrılma Niyeti İlişkileri: Kadın Mutfak Çalışanları Örneği

Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 4, no. 4, pp. 3842–3854

Hilal Öz, Beril Dönmez, Gürkan Akdağ

2020 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale 3 atıf Link
Hatay Yayladağı’nda Farklı Bir Lezzet Olarak Lokum: Bir Sözlü Tarih Çalışması

Turizm, Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, vol. 2, no. 2, pp. 71–78

Gürkan Akdağ, Adem Yetim

2020 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
Farklı Şarap Destinasyonlarını Ziyaret eden Turistlerin Mukayesesi: Portekiz ve Türkiye Şarap Rotaları

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 8, no. 4, pp. 2785–2801

Seda Oyan, Gürkan Akdağ

2020 Hakemli TR DİZİN Link
Engelli Bireylerin İstihdamına Önyargılar Engel Midir? : Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Örneği

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 8, no. 4, pp. 554–564

Sümeyye Dalagan, Ümit Sormaz, Gürkan Akdağ, Zeynep Çınar

2020 Hakemli TR DİZİN 4 atıf Link
Restoran Seçimi Kriterlerinin Müşteri Sadakatine Etkisi: Mersin’de Bir Araştırma

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 19, no. 4, pp. 1–14

Yılmaz Akgündüz, Gürkan Akdağ, Uğurcan Metin

2019 Hakemli TR DİZİN Link
İpek Yolu Kervansaraylarının Turizme Kazandırılmasına Yönelik Bir Yaklaşım: Konya Örneği

Jass Studies-The Journal of Academic Social Science Studies, vol. , no. 78, pp. 279–294

Gürkan Akdağ, Abdullah Akmaz

2019 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
Konya’yı Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Perspektifinden Gastronomi ve Gastronomi Turizmi

Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, vol. 8, no. 1, pp. 40–45

Ümit Sormaz, Mustafa Yılmaz, Gürkan Akdağ

2018 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) Link
Sokak Lezzetlerinin Gastronomik Değeri: İstanbul Sokak Lezzetleri

Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. , no. , pp. 589–601

Şule Demir, Gürkan Akdağ, Ümit Sormaz, Esat Özata

2018 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
Do tourists' gastronomic experiences differ within the same geographical region? A comparative study of two Mediterranean destinations Turkey and Spain

BRITISH FOOD JOURNAL, vol. 120, no. 1, pp. 158–171

Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Abdulcelil Çakici, Abdulcelil Çakıcı

2018 Hakemli SCI-Expanded Q2 20 atıf Link
Motivations for participating in WineTourism Activities- the case of Touristson the ThraceWine Route in Turkey

Revista Tur smo Desenvolvimento, vol. 27, no. 28, pp. 85–87

Gürkan Akdağ, Seda Oyan, Elisabeth Kastenholz

2017 Hakemli Endekste taranmıyor Link
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yeşil Nesil Restoranları İncelenmesi

The Journal Of Academic Social Science Studies, vol. 7, no. Number: 60, pp. 351–368

Neslihan Şimşek, Gürkan Akdağ

2017 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 3 atıf Link
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Otantik Yiyeceklere Yönelik Bir İnceleme (A Research on Authentic Foods Within the Scope of Sustainable Gastronomy Tourism)

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 5, no. 2, pp. 301–309

Gürkan Akdağ, Meral Üzülmez

2017 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 9 atıf Link
The Relationship Between Organizational Commitment and Organizational Cynicism Among Hotel Employees In Southeastern Anatolia Region of Turkey

Eurasian Journal of Business and Management, vol. 4, no. 4, pp. 81–89

Melih Aydın, Gürkan Akdağ

2016 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) Link
Perceptions of Locals towards Non Mega Sporting Events A Study of XVII Mediterranean Games in Mersin

Revista de Turism-Studii si Cercetari in Turism (Journal of Tourism – Studies and Research in Tourism), vol. 21, no. 1, pp. 9–21

Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Abdülcelil Çakıcı

2016 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz)
Perceptions of locals towards non mega sporting events A study of XVII Mediterranean Games in Mersin Turkey

Revista de turism-studii si cercetari in turism, vol. 21, no. 1, pp. 9–21

Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Abdulcelil Çakici, Abdulcelıl Çakıcı, Abdulcelil Çakıcı

2016 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) Link
What Is Your Favorite Local Food Menu Application of Conjoint Analysis on the Eastern Mediterranean Cuisine of Turkey

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. 3, pp. 25–25

Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Sercan Benli, Abdulcelil Çakici, Abdulcelil Çakıcı

2016 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 7 atıf Link
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi İçin Yeni Bir Alternatif: Surf&Turf

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. Special issue 1, pp. 270–281

Gürkan Akdağ, Esat Özata, Ümit Sormaz, Burçin Cevdet Çetinsöz

2016 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 6 atıf Link
An Analysis of Surf Turf Experiences of Tourists from Different Nations in Turkey from The Sustainable Gastronomy Tourism Perspective

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 8, no. 15, pp. 164–175

Gürkan Akdağ

2016 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) Link
Spor Organizasyonlarında Algılanan Hizmet Kalitesi ve Memnuniyet 17 AkdenizOyunlarına Katılan Sporcular Üzerine Bir Araştırma

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 12, no. 1, pp. 1–25

Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Alper Duran, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Beril Dönmez

2015 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz)
Trakya Bağ Rotasını Takip Eden Yerli Turistlerin Şarap Turizmi Deneyimleri

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 3, no. 4, pp. 3–11

Gürkan Akdağ

2015 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 10 atıf Link
Turizmi Değiştiren 100 Yenilik

Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 290–317

Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Abdulcelil Çakici, Çakıcı Abdulcelil, Sercan Benli

2015 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 2 atıf Link
Büyük Spor Organizasyonlarında Hizmet Kalitesi 17 Akdeniz Oyunlarına Katılan Sporcuların Konaklama Hizmetlerine İlişkin Kalite Algısının Memnuniyetlerine Etkisi Perceived Service Quality and Satisfaction at Sport Organizations Case of theAthletes Participating in The 17th Mediterranean Games

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 12, no. 1, pp. 1–25

Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Alper Duran, Ali Dalgıç, Beril Dönmez, Sercan Benli

2015 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale Link
Büyük Spor Organizasyonlarında Hizmet Kalitesi 17 Akdeniz Oyunlarına Katılan Sporcuların Konaklama Hizmetlerine İlişkin Kalite Algısının Memnuniyetlerine Etkisi

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 12, no. 1, pp. 1–25

Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Alper Duran, Ali Dalgıç, Sercan Benli, Beril Dönmez

2015 Hakemli İlgili alanda önde gelen ülkelerin hakemli bilimsel/mesleki dergilerinde yayımlanmış tam makale
İşgörenlerin Kişisel Özelliklerinin Temel Benlik Değerlendirmelerine ve İşten Ayrılma Niyetlerine Etkisi

Yönetim Bilimleri Dergisi, vol. 12, no. 24, pp. 295–318

Yılmaz Akgündüz, Gürkan Akdağ

2014 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) Link
İşgörenlerin Kişilik Özelliklerinin Temel Benlik Değerlendirmelerine ve İşten Ayrılma Niyetlerine Etkisi

Yönetim Bilimleri Dergisi, vol. 12, no. 24, pp. 295–318

Yılmaz Akgündüz, Gürkan Akdağ

2014 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 13 atıf Link
Entelektüel Sermaye ve Örgüt Performansı İlişkisi Akdeniz Bölgesindeki Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 2, no. 2, pp. 155–176

Osman Avşar Kurgun, Gürkan Akdağ

2013 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 2 atıf Link
The Effects of Supply Chain Management Applications on the Performances of Accommodation Establishment Operating in Tourism Industry

TOURISMOS: An International Multidisciplinary Refereed Journal of Tourism, vol. 8, no. 2, pp. 195–214

Kamil Yağcı, Gürkan Akdağ

2013 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) Link
Assessment of World Tourism From a Geographical Perspective and a Comparative View of Leading Destinations in the Market

Procedia Journal of Social and Behavioral Sciences, vol. 19, no. 1, pp. 216–224

Gürkan Akdağ, Zafer Öter

2011 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) Link
Turizm İşletmelerinin Gastronomi Festivalleri Ve Mutfak Günleri Etkinliklerine Katılma Durumları

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 7, no. 3, pp. 1737–1752

Ümit Sormaz, Melike Özkan, Gürkan Akdağ, Oya Özkanlı

2019 Hakemli TR DİZİN Link
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dallarında Yayınlanan Tezlerin Bibliyometrik Analizi

Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 2, no. 1, pp. 30–41

Elanur Şahin, Gürkan Akdağ, Abdulcelil Çakici, Neslihan Onur

2018 Hakemli TR DİZİN Link
Helal Otelleri Tercih Eden Turistlerin Yiyecek İçecek Hizmetlerinden Beklentileri ve Memnuniyet Düzeyleri

Turizm Akademik Dergisi, vol. 4, no. 1, pp. 81–93

Ümit Sormaz, Neslihan Onur, Mustafa Yılmaz, Eda Güneş, Gürkan Akdağ

2017 Hakemli TR DİZİN 6 atıf Link
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi İçin Yeni Bir Alternatif Surf Turf A New Alternative for Sustainable Gastronomy Tourism Surf Turf

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 4, no. Special 1, pp. 270–270

Gürkan Akdağ, Esat Özata, Ümit Sormaz, Burçin Cevdet Çetinsöz

2016 Hakemli TR DİZİN 4 atıf Link
Yerel Yemek Tüketim Motivasyonlarının Turistlerin Tekrar Ziyaret Eğilimlerine Etkisi Gaziantep i Ziyaret Eden Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 27, no. 1, pp. 96–110

Selman Bayrakcı, Gürkan Akdağ

2016 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 11 atıf Link
İşten Ayrılma Niyeti ve Aşırı Rol Yükünün Otel Çalışanlarının Sosyal Aylaklık Davranışlarına Etkisi

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 16, no. 4, pp. 515–536

Yılmaz Akgündüz, Gürkan Akdağ, Ozan Güler, Serdar Sünnetçioğlu

2015 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 6 atıf Link
Turizmi Değiştiren 100 Yenilik 100 Innovations That Tronsformed Tourism

Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 290–317

Ozan Güler, Gürkan Akdağ, Çakıcı Abdülcelil, Sercan Benli

2015 Hakemli TR DİZİN Link
Otel Çalışanlarının Sahip Oldukları Kişilik Özellikleri ve İş Performansı İlişkileri: Antalya’da Faaliyet Gösteren Beş Yıldızlı Otellerde Bir Uygulama

Turizm Akademik Dergisi, vol. 2, no. 1, pp. 1–13

Burçin Cevdet Çetinsöz, Gürkan Akdağ

2015 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) Link
Turizmi Değiştiren 100 Yenilik 100 Innovations That Transformed Tourism Anne Mette Hjalager Çeviri

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 26, no. 2, pp. 290–317

Ozan Güler, Abdülcelil Çakıcı, Gürkan Akdağ, Sercan Benli

2015 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) Link
Özel İlgi Turizmi Kapsamında Anamur Mağaraları Bir Turistik Ürün Geliştirme

TÜROFED Türkiye Otelciler Federasyonu Dergisi, vol. 1, no. 53, pp. 67–72

Akdağ Gürkan

2011 Hakemsiz Endeks Yok
Edirne İli ve Kültür Turizmi Açısından Sahip Olduğu Miras

TÜROFED Türkiye Otelciler Federasyonu Dergisi, vol. 1, no. 51, pp. 62–71

Akdağ Gürkan

2010 Hakemsiz Endeks Yok
Stratejik iş birlikleri: Yiyecek-içecek işletmelerinde bir uygulama

Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol. 17, no. 3, pp. 359–376

Bahar Taner, Gürkan Akdağ

2008 Hakemli Alan endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış tam makale (Endeksi belirtiniz) 2 atıf Link
Seyahat Acentası Çalışanlarının Cam Tavan Sendromu Algılamaları: Ege BölgesiSeyahat Acentalarında Bir Uygulama

İşletme Araştırmaları Dergisi, vol. 12, no. 3, pp. 2540–2654

Gürkan Akdağ, Umut Haydar Üçyıldız

2020 Hakem Bilgisi Yok Endeks Yok 3 atıf Link